icon

Manžel neprispieva na naše spoločné výdavky?

6. mar 2025

Muž mi nedáva peniaze. Zarabam 1400 eur v čistom a muž okolo 3000.
Naposledy som kúpila deťom v obuve topánky potrebovali aj papučky aj tenisky už a on mi nie je schopný dať ani aspoň polovicu?
Lebo zarobím dobre tak mi nedá! Na výdavky sú deti moje ale ak máme ísť od seba tak sú,, naše,,
Byt je jeho

maya_hi
7. mar 2025

@tenerifka treba ale spätne si uvedomujem že by som to aj tan neurobila. Každý vychádzame z nejakého prostredia, máme/ nemáme nejakú oporu v rodine. Ja ak by som mala lepší vzťah s rodičmi ani si to voči mne on ani jeho rodina nedovolia a ani ja by som si to nedala. Ale nebola som v tej situácii. Veci už nezmeníme. 🫤

maya_hi
7. mar 2025

@michaela789 toto mám doma už roky 🫤

a_alexandra_a
7. mar 2025

Držím ti palce, prešla si kus cesty. Ale určite s ním nezostávaj kvôli školákovi v citlivom veku. On vidí, vníma a ukladá si tieto vzorce správania. Či chceš či nie, otec je pre neho mužský vzor a je veľká pravdepodobnosť, že jeho správanie bude neskôr kopírovať, pretože to je to, v čom vyrástol, čo vidí, čo považuje za štandard, nielen čo sa týka financií, ale čo sa týka vzťahu muž-žena.

0silvia0
7. mar 2025

@maya_hi prečítaj si niečo o narcistickej poruche osobnosti. Máš to pravdepodobne doma a nikdy sa to nezmení.

maya_hi
7. mar 2025

@a_alexandra_a práve nedávno som s malým mala debatu. Aby si nenechal na svoje úspory siahať. Sú to jeho peniaze. Ale bude to náročné. Dcéra je staršia, VŠ, tam sú veľké výdavky. Momentálne je stav taký že na deti si peniaze presadím vždy. Toto treba a hotovo. Vtedy dávnejšie keď mi urobil tú scénu s tričkom, pohrozila som mu rozvodom a vtedy som veru bola naštartovaná aj vážne žiadosť podať. Očividne sa zľakol a čo sa týka výdavkov na deti prestal to komentovať. Akým spôsobom čo financujeme ani veľmi nevedia nezaťahujeme ich do hádok. Skôr to asi tušia že je nejaký problém. Roky to vykrývam s úsmevom na tvári. Poviem otvorene že naše manželstvo drží len na mojej trpezlivosti a ústupkoch. A ešte som vo vysledku ja tá zlá aj u jeho famílie. On je schopný zobrať pri svojom 4000 plate 200 eur od mamy DÔCHODKYNE na darčeky na Vianoce. A samozrejme to používa proti mne, lebo moji rodičia osemdesiatnici toľko nedajú. Mne to príde choré. Keď mu poviem aby to slušne odmietol tak - ja som manipulátorka a snažím sa ho odtrhnúť od rodiny 🫤 A to už ma fakt zložilo. Ja a spolužitie s jeho rodinou je príbeh na jednu rodinnú ságu 🤦‍♀️

evazhoufova
7. mar 2025

Sick…

zmrzlinka2021
7. mar 2025

@maya_hi prečo si sa s ním nerozviedla?

0silvia0
7. mar 2025
ketrint
7. mar 2025

@maya_hi drz sa ✊🏻✊🏻💕

maya_hi
7. mar 2025

@zmrzlinka2021 je veľa dôvodov, bála som sa ako to dám úplne sama, a časom som sa už bála aj toho že ma pripraví o deti. Teraz už mi ostal len tento dôvod. Predstavovala som si že úplne v pohode dáme striedavú, alebo neurčenú starostlivosť. Dnes už ale viem, že by mi robil zo života peklo. Na právnikov našetrené nemám a on má veľa vplyvných známostí

maya_hi
7. mar 2025

@ketrint ❤️

janickacrazy
7. mar 2025

@maya_hi preboha, to je fakt strašné 😵‍💫

zmrzlinka2021
7. mar 2025

@maya_hi rozved sa. O deti ťa nezoberie.

katulka04
7. mar 2025

@michaela789 ani môj to nevie, ale naučil sa aspoň platiť mobilom, jeho kartu od účtu mám ja 🙂

michaela789
7. mar 2025

@maya_hi prečítala som si tvoje príspevky.... Nechápem, ako dokážeš takto žiť. Vo mne by sa búrili všetky tekutiny, len raz by mi povedal niečo ako že "chce mať prehľad o mojich príjmoch", keď sám nezdieľa ani deravý cent. Je mi to ľúto. Snáď nájdeš odvahu a cestu von. Nemusíš takto žiť, ak máš tých 1300 v čistom, podľa mňa by si malú skromnú domácnosť utiahla (ak by ti muž platil súdom nariadené peniaze na deti, napríklad). Radšej skromne ako pod lupou a so žalúdkom naruby.
Musíme so synmi manžela poriadne vystísať, keď príde z práce. Toto nám nikdy neurobil a ak kedy aj šetril, šetril na sebe a my sme nič nepocítili. Ja som si dlho naivne myslela, že ak už je niekto zbabelec voči manželke, vlastné deti si predsa neožobračí...realita je niekde úplne inde, bohužiaľ.
Prajem ti veľa šťastia a správnych rozhodnutí.

maya_hi
7. mar 2025

@0silvia0 ❤️

maya_hi
7. mar 2025

@michaela789 nikdy nevieš čo by si, keby... 🫤 kým to nežiješ

0silvia0
7. mar 2025

@maya_hi pri takomto otcovi ti deti zdrhnú z domu pri najbližšej príležitosti, deti ho majú prekuknutého, pri takomto človeku sa nikto v rodine necíti dobre, človek je stále v napätí a strese. S takýmto človekom sa ani nedohádaš, vždy všetko prekrúti voči tomu druhému, je najmúdrejší z celej planéty. Plat máš dobrý, na tvojom mieste by som sa zariaďovala pomaly tak, že keď deti vyletia z hniezda, a to si píš, že nezostanú ani o deň viac ako budú musieť, by som požiadala o rozvod. Aspoň časť života by som si chcela užiť, nie sa prispôsobovať manipulátorovi. Držím ti palce a veľmi ti želám, aby ti Jan Dvořák otvoril oči. On mal narcistickú manželku a dokázal od nej odísť.

klotildabazarik
7. mar 2025

Tak mu nevar, neupratuj,nedaj mu v posteli😂

tundra
7. mar 2025

@maya_hi fuu,drzim ti palce,naber odvahu a zmen svoj zivot.Zijeme len raz a kazdy den s takymto clovekom,je strateny den...posielam 🫂a🍀pre stastie.Drz sa.

pikachu999
7. mar 2025

Fúha..nakupuj len sebe jedlo var aj per len sebe a deťom..nech si panko kúpi..aj keď ja by som odišla od neho a pýtala výživné na deti

maya_hi
7. mar 2025

@0silvia0 presne to mám v pláne

modraslamka
7. mar 2025

mame spolocny ucet, spolocne peniaze boze ja sinto neviem predstavit mat oddelene ucty to co je? a kazdy ma svoje sak kupujete vasim detom ci deti su len tvoje ci jak?

maya_hi
7. mar 2025

@0silvia0 veľmi dobrý kanál. Už som čo to o narcizme a manipulácii počítala. Je veľmi zložité diagnostikovať to. Dokonca som čítala aj takú teóriu, že každý máme do istej miery sklon k narcizmu, keďže to vychádza z našej podstaty. Závisí to len od toho ako sa vieme odpojiť od svojho ega a rozvinúť v sebe empatiu. Čo som zatiaľ nepočula je, že narci závidí. Ty blázon, a to u neho sedí. Akože zdravú závisť chápem. Mňa osobne veľmi posunie keď vidím že niekto niečo dosiahol a týka sa to mojej oblasti. Nase.iem sa a makám na sebe. Ale môj muž len závidí. Dookola bude toho človeka očierňovať ale nemá gule vstať a naozaj niečo urobiť. A ja som mu tie vzletné reči celé tie roky žrala. Aj dnes si ešte musím vedome zapnúť kontrolku a ako ho tak počúvam v duchu si hovorím- zase len tára, tára. Čo by on mohol keby chcel, čo by dokázal... Presne tiež sedí že bol rozmaznávaný. Mama ho doteraz ofukuje. Roky som bojovala o nejaké miesto v jeho rodine ale dávali mi to vyžrať. Z toho som sa už vyliečila. Ale vieš čk som si uvedomila? On je schopný manipulovať a oklamať aj tú svoju milovanú mamu. Z toho čo viem, v podstate to bol taký chorý vzťah matka-syn, ako náhrada za manžela. A ten bol len zlý. Očierňovala ho pred deťmi. A z môjho muža sa stal taký malý tyran. Ktorý si tam vydobil miesto a rozhodoval. Keď som do tej rodiny prišla role boli jasné. Otec je zlý, psychopat, matka- úžasná, milujúca, bezchybná, a syn jediný nádejný, s VŠ, mega inteligentný ktorému patrí svet. Zožrala som to aj s navijakom. A pravda je úplne iná. Mnohé veci v slabej chvíli v kríze priznal aj on. Kdesi vnútri cíti, že to celé nie je o.k.
Ono aj keď je niekto škrob, to sa dá zvládnuť, ale keď ti niekto stále poza chrbát s nikým niečo rieši, nekonzultuje s tebou veľké výdavky, ale teba zužuje pre 5 eur, to mi príde akoby ma mal za handru. Veľmi mi chýba taký spoločný ťah na bránu. Boli by sme niekde úplne inde. On si ale vždy riešil len sám seba. O úprimnosti a otvorenosti sa ani hovoriť nedá. Ja som ho v mnohom stopla. Určite už zo seba nerobím slúžtičku, ktorá mu bude skákať okolo zadku. To bývalo. Tiež vie že už ma len tak nemôže zosmiešniť, zhodiť, to už som sa naučila odignorovať a odpáliť mu to späť. Ale deti to vie že je pre mňa strop. Keď sme sa minule hádali a rovno som sa ho spýtala, že by bol hádam schopný im po rozvode robiť peklo tak to normálne priznal. A to som sa fakt zľakla. Teraz som vo fáze, keď veľmi rozmyšľam, ako to ošetriť. Či si ho aj nahrávať alebo čo. Fakt mám pocit že ak dám žiadosť o rozvod, prepne mu úplne a čosi urobí. Musím to dobre premyslieť. Tak ako som písala, má veľa vplyvných kamarátov. Aj právnikov 🫤

0silvia0
7. mar 2025

@maya_hi oni su velki sebci, seba maju na prvom mieste. Empatiu maju zakrpatenu, alebo im chyba.
Ako by mohol dospelym detom robit zo zivota peklo? Ved si budu zit svoj zivot, ako im moze zasahovat do zivota? Akurat ich moze vydierat cez peniaze, ze im neda, neprispeje. Ale to mozu okaslat taketo manipulativne techniky. Radsej mat pokoj a zarobia si sami.

A nech ma vplyvnych znamych, ked budu deti dospele, dostudovane, nic nezmoze, nebudete uz riesit spolu deti.

maya_hi
7. mar 2025

@0silvia0 jedného mám ešte školáka. Teraz ide do puberty 🫤 a je veľmi citlivý.

0silvia0
7. mar 2025

@maya_hi no ved nejdes to riesit teraz, ako som pochopila. Pockaj kym syn bude starsi a uvidis. Bud zatial detom oporou ako aj si bola doteraz.
Studuj o narcizme, aby si vedela s kym mas do cinenia a ked pride spravny cas, tak budes pripravena.

purple_wolf
7. mar 2025

ja by som mu najom urcite neplatila za takychto okolnosti a stravu len sebe a detom ... ak mate nejaky sporiaci ucet prestala by som prispievat aj yam ... tuch 1400 ti staci pre seba a deti a este si budes vediet usetrit ... alternativou je ziadost o vyzivne kedze obaja mate narok na rovnaku zivotnu uroven co ty ocividne nemas ... nehovorim o tom ze tie deti su aj jeho a je povinny sa podielat na vyzive

natalka13
7. mar 2025

Zbal sa chod do svojho bytu a ziadaj vyzivne na deti. Este usetris.

ema22270
7. mar 2025

Ja neviem, ked toto tu citam. Vdaka bohu za manzela. No.. toto u nas nikdy nebolo, mam jeho kartu, mam aj svoj ucet, hradim nieco aj ja. Ale ziadne nedam ti peniaze, nezaplatim detom topanky.. no tak taku este nehrali. Tiez sa snazim co to zarobiť aj ked som este do septembra doma.. takychto zgrlosov nemusim.