icon

Manžel nevie, že si bokom odkladám peniaze

Včera o 12:13

Odkladám si z výplaty po 400€ mesačne bokom a manžel o tom nevie. Nemám tam ešte veľa pretože pracujem chvíľu po skončení RP. Občas mám výčitky voči manželovi že to tajim že som to nespomenula ale potom máme nezhody a pocit viny je preč. Chcem si zobrať hypotéku a zúžiť bsm nakoľko nemám nič svoje a žijeme v manželovom dome. Inak spoločne nemáme žiadne záväzky voči banke. Práveže manžel nechce ísť do žiadnej spoločnej nehnuteľnosti a k tomuto kroku ktorý zmýšľam ma nútia okolnosti.
Robím chybu alebo si len namýšlam? ( Ja 32 on 38)

Strana
z3
pralinka25
Včera o 20:39
@negymama

@pralinka25 ano, ked uz tak radime, tak radsej nech vybera tych 400, priklad po 100 tyzdnenne v hotovosti z uctu, akoze na domacnost. a nech odlozi fakt bokom, bud na ucet doveryhodnej osoby, alebo do nejakej komodity.
I ked...vselico sa moze stat aj mame, a potom "mamine" peniaze pojdu do dedicskeho konania, to iste u kamaratky , sestry atd.

@negymama ano presne stat sa moze hocico. ja by som si odkladal cash a presne ako pisesxpo troskach akoze na prevadzkove ucely. len teda aby ich nahodou nenasiel.

anonym_8d132d
Včera o 21:40
@beata_k

@anonym_8d132d No, len ak sa nebude chciet dohodnut, tak ano sud sa v jej ucte bude hrabat. A polka bude jeho a moze sa aj na hlavu postavit. Aj vyber z bankomatu sa sleduje

@beata_k rovnako tak je z jeho majetku polka jej.

Nevyberala som v rovnaký deň rovnakú sumu, tiež nie som blbá. Naviac zarábala som len ja, všetko som platila len ja. Snáď som si nemala odkladať každý jeden bloček? strávila som s ním na súde už nie jedno pojednávanie kvôli výživnému a prešli sme si aj lustráciou. Myslíš, že niekto riešil, že mu dáva aktuálny zamestnávateľ hotovosť na ruku? že nemá na účte žiadne pohyby? nemusel dokladať ani svoje výdavky a ja som nevedela dokázať, že zarába viac ako minimálku, hoc si kúpil nové auto. Ale to je už o inom. Ja nevidím nič zlé na tom, aby si autorka odkladala peniaze bokom, keď sa k nej takto správa. Len treba premyslieť ako.

Ešte k tomu dedičstvu. Môj brat o tom vedel a nie je sviňa. Nevzal by si moje peniaze. Práve naopak, pomáhal mi a bol mi v čase rozvodu oporou. Našťastie sme ani nič také nemuseli riešiť, rodičia sú tu stále s nami.

beata_k
Včera o 21:46
@anonym_8d132d

@beata_k rovnako tak je z jeho majetku polka jej.

Nevyberala som v rovnaký deň rovnakú sumu, tiež nie som blbá. Naviac zarábala som len ja, všetko som platila len ja. Snáď som si nemala odkladať každý jeden bloček? strávila som s ním na súde už nie jedno pojednávanie kvôli výživnému a prešli sme si aj lustráciou. Myslíš, že niekto riešil, že mu dáva aktuálny zamestnávateľ hotovosť na ruku? že nemá na účte žiadne pohyby? nemusel dokladať ani svoje výdavky a ja som nevedela dokázať, že zarába viac ako minimálku, hoc si kúpil nové auto. Ale to je už o inom. Ja nevidím nič zlé na tom, aby si autorka odkladala peniaze bokom, keď sa k nej takto správa. Len treba premyslieť ako.

Ešte k tomu dedičstvu. Môj brat o tom vedel a nie je sviňa. Nevzal by si moje peniaze. Práve naopak, pomáhal mi a bol mi v čase rozvodu oporou. Našťastie sme ani nič také nemuseli riešiť, rodičia sú tu stále s nami.

@anonym_8d132d Ano, mas pravdu.

anonym_bd2b3c
Včera o 22:03

Ja som si počas manželstva s ex tiež odkladala, dokonca som si kúpila chatu.
Pri majetkovom o chate netušil tak nebola ani predmetom delenia.

betulinka1
Včera o 23:32

@anonym_autor odkladaj ale hned ako sa budes chciet rozviest, peniaze niekam odloz v hotovosti. A nemyslim doma.

anonym_57a3ff
Dnes o 17:17

@anonym_autor Vlastná skúsenosť i životné príbehy iných žien hovoria jednoznačne za...

joannita
Dnes o 17:44
@anonym_d8fa6e

@sasa1310 tak živí JEHO deti, nie? Či má JEHO deti živiť zo SVOJICH peňazí?
Autorka, je to samozrejme v poriadku.
Na rozdelenie BSM potrebuješ jeho súhlas.
Peniaze, ak odkláš na účte na svoje meno sú súčasťou BSM, takže nie na účet, ale do ponožky, do vankúša, do prasiatka, alebo ako tu už odznelo do investičného zlata.

@anonym_d8fa6e na zrušenie BSM nepotrebuje jeho súhlas,ale stačí podať žalobu na súd o zrušenie BSM za trvania manzelstva a o jeho zrušení rozhodne súd.

joannita
Dnes o 17:46

@anonym_autor robíš veľmi dobre! Ja som si tak.odkladala do ponožky a pri rozvode sa mi tie peniaze extrémne hodili.
Ideálne šetri cash, lebo na to nepríde. Ak by si ale šetrila aj na účet a príde k rozvodu, tak ich predsa predtym vyberieš. Jedine riziko je, že by mal exekúcie a exekútor by siahol aj na tvoj účet.

Strana
z3