Manžel nevie, že si bokom odkladám peniaze
Odkladám si z výplaty po 400€ mesačne bokom a manžel o tom nevie. Nemám tam ešte veľa pretože pracujem chvíľu po skončení RP. Občas mám výčitky voči manželovi že to tajim že som to nespomenula ale potom máme nezhody a pocit viny je preč. Chcem si zobrať hypotéku a zúžiť bsm nakoľko nemám nič svoje a žijeme v manželovom dome. Inak spoločne nemáme žiadne záväzky voči banke. Práveže manžel nechce ísť do žiadnej spoločnej nehnuteľnosti a k tomuto kroku ktorý zmýšľam ma nútia okolnosti.
Robím chybu alebo si len namýšlam? ( Ja 32 on 38)
@anonym_8d132d No, len ak sa nebude chciet dohodnut, tak ano sud sa v jej ucte bude hrabat. A polka bude jeho a moze sa aj na hlavu postavit. Aj vyber z bankomatu sa sleduje
@beata_k rovnako tak je z jeho majetku polka jej.
Nevyberala som v rovnaký deň rovnakú sumu, tiež nie som blbá. Naviac zarábala som len ja, všetko som platila len ja. Snáď som si nemala odkladať každý jeden bloček? strávila som s ním na súde už nie jedno pojednávanie kvôli výživnému a prešli sme si aj lustráciou. Myslíš, že niekto riešil, že mu dáva aktuálny zamestnávateľ hotovosť na ruku? že nemá na účte žiadne pohyby? nemusel dokladať ani svoje výdavky a ja som nevedela dokázať, že zarába viac ako minimálku, hoc si kúpil nové auto. Ale to je už o inom. Ja nevidím nič zlé na tom, aby si autorka odkladala peniaze bokom, keď sa k nej takto správa. Len treba premyslieť ako.
Ešte k tomu dedičstvu. Môj brat o tom vedel a nie je sviňa. Nevzal by si moje peniaze. Práve naopak, pomáhal mi a bol mi v čase rozvodu oporou. Našťastie sme ani nič také nemuseli riešiť, rodičia sú tu stále s nami.
@beata_k rovnako tak je z jeho majetku polka jej.
Nevyberala som v rovnaký deň rovnakú sumu, tiež nie som blbá. Naviac zarábala som len ja, všetko som platila len ja. Snáď som si nemala odkladať každý jeden bloček? strávila som s ním na súde už nie jedno pojednávanie kvôli výživnému a prešli sme si aj lustráciou. Myslíš, že niekto riešil, že mu dáva aktuálny zamestnávateľ hotovosť na ruku? že nemá na účte žiadne pohyby? nemusel dokladať ani svoje výdavky a ja som nevedela dokázať, že zarába viac ako minimálku, hoc si kúpil nové auto. Ale to je už o inom. Ja nevidím nič zlé na tom, aby si autorka odkladala peniaze bokom, keď sa k nej takto správa. Len treba premyslieť ako.
Ešte k tomu dedičstvu. Môj brat o tom vedel a nie je sviňa. Nevzal by si moje peniaze. Práve naopak, pomáhal mi a bol mi v čase rozvodu oporou. Našťastie sme ani nič také nemuseli riešiť, rodičia sú tu stále s nami.
@anonym_8d132d Ano, mas pravdu.
Ja som si počas manželstva s ex tiež odkladala, dokonca som si kúpila chatu.
Pri majetkovom o chate netušil tak nebola ani predmetom delenia.
@anonym_autor odkladaj ale hned ako sa budes chciet rozviest, peniaze niekam odloz v hotovosti. A nemyslim doma.

@pralinka25 ano, ked uz tak radime, tak radsej nech vybera tych 400, priklad po 100 tyzdnenne v hotovosti z uctu, akoze na domacnost. a nech odlozi fakt bokom, bud na ucet doveryhodnej osoby, alebo do nejakej komodity.
I ked...vselico sa moze stat aj mame, a potom "mamine" peniaze pojdu do dedicskeho konania, to iste u kamaratky , sestry atd.
@negymama ano presne stat sa moze hocico. ja by som si odkladal cash a presne ako pisesxpo troskach akoze na prevadzkove ucely. len teda aby ich nahodou nenasiel.