icon

Manžel sa hanbí za moju prácu

15. júl 2025

Dobry den. Mala som takú vaznu výmenu názorov s manzelom. Ide o to, že naskytla sa mi možnosť práce predavačky v Coop jednote. Ale on na mňa začal kričať, že som chudera chudobna, keď toto vezmem. Že či chcem s babami starými robiť. Urazilo ma to.

Mam dve deti som pol roka nezamestnana, mam vš a 29 rokov. Naozaj je robiť takú pracu hanba?

Strana
z5
doris11
15. júl 2025

@anonym_autor nie, nie je to hanba. U nás v jednote robia aj mladé baby, bezdetné, slobodne..
ak ta taká práca bude baviť, tak prečo by si mala sedieť doma?

anonym_cd44c9
15. júl 2025

Ano. Skôr si tam predstavujem ine predavačky ako matku s 2 deti a vs vzdelaním. Do toho kolektívu pochybujem ze zapadnes. Chodím nakupovať do 2 coop jednot a je to hrôza co sa týka tých predavačiek

sisa_s
15. júl 2025

Nie je to hanba, ale preco si nehladas nieco z odboru, ktory mas vystudovany? Ak zacnes robit predavacku, neskor si zmyslis, ze chces administrativu, v zivotopise ti to nepomoze

nikpa
15. júl 2025

@anonym_autor žiadna práca nie je hanba. Tvoj muž je nevyzrety hlupák. Tak nech ťa živí keď sa mu nepáči.

autor
15. júl 2025
@anonym_cd44c9

Ano. Skôr si tam predstavujem ine predavačky ako matku s 2 deti a vs vzdelaním. Do toho kolektívu pochybujem ze zapadnes. Chodím nakupovať do 2 coop jednot a je to hrôza co sa týka tých predavačiek

@anonym_cd44c9 ako to myslis, že hrôza čo sa týka predavaciek?

ha_ha
15. júl 2025

@anonym_autor Nie je to hanba, žiadna práca nie je hanba. Ale keď máš VŠ, tak robiť prácu, na ktorú stačí oveľa nižšia kvalifikácia, je také, hm, trochu od veci. Čo máš vyštudované?

sissy27
15. júl 2025

@anonym_autor ziadna praca nie je hanba, ale hanbit sa moze tvoj manzel za taketo stupidne nazory.
Predpokladam, ze je tam dobra pracovna doba, ktoru vies zladit so skolkou a starostlivostou o deti, lebo pan manzel sa nepostara, nevyzdvihne zo skolky, ak by si pracovala niekde do 17:00 a este cestovala. Este je otazne, z coho mas vs titul, ci sa s tym vies nejako rozumne uplatnit, alebo je to nieco len aby bolo…

januska12323
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pánko robí aspoň chirurga? Žiadna práca nie je hanba. Hanbou je urážať matku svojich detí.

sleepy_joe
15. júl 2025

ak má vyštudovanú sociálnu prácu a podobné odbory, tak fakt môže robiť predavačku v jednote :D

viestta
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor myslim si, ze tvoj manzel by sa mal predovsetkym nad sebou zamysliet.
Ziadna praca nie je hanba a ty tam predsa nejdes odpracovat dalsich 40 rokov az do dochodku. Lepsia taka praca a ko ziadna a pomedzi to si budes hladat lepsiu

leliale
15. júl 2025

Predavacky su velmi uzitocne .Ved kde a ako by ludia nakupovali tovar a potraviny!?

viestta
15. júl 2025
@sleepy_joe

ak má vyštudovanú sociálnu prácu a podobné odbory, tak fakt môže robiť predavačku v jednote :D

@sleepy_joe ty si sice len mierne, zato uplne presne trafeny. Asi ako manzel zakladatelky🙄

autor
15. júl 2025

@anonym_autor vystudovane mam lesnictvo, ale v regióne kde byvam niesu skoro žiadne pracovné ponuky na moju profesiu

kacena4
15. júl 2025

kazda praca je dobra, takze nie nie je to hanba avsa treba si uvedomit, ze mas vš ak to je na preklenutie obdobia bez prace je to super. dolezite je ci ci chces dalej hladat inu oracu vzhladom ku vzdelaniu. ak ta vsak aj tato práca bude naolnat je to ok. uz si to treba len s muzom vydiskutovat ide on vidi problem. pretoze obchody bez ľudí nefunguju tak ako smetiari su dolezitou sucastou spolocnosti...

autor
15. júl 2025

@anonym_autor praveze manzel povedal , že radšej žiadna praca ako takato, že keď neviem nič normálne robit, mam sedieť doma na balkone

eda24
15. júl 2025
@sleepy_joe

@sleepy_joe a to uz preco???

brrunetkaa
15. júl 2025

Uf, čo by mna viac trápilo je prístup manžela, ktorý berie predavačky ako chudobné chudery…. 👎

kiki68
15. júl 2025

Keby mi toto povedal, tak to vezmem na just, sorry, ale je to cista praca, nie nejaky hnus, nejdes robit do bordelu, ale do potravin. Ako neni to top level manazmentu, ale nesedis doma a necicas system.

nyusika
15. júl 2025
@anonym_cd44c9

@anonym_cd44c9 hlavne by so rada videla, ako si ty predsatvujes matku dvoch deti s vs vzdelanim 😀 to poznas po cuchu ?

nyusika
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor praveze manzel povedal , že radšej žiadna praca ako takato, že keď neviem nič normálne robit, mam sedieť doma na balkone

@anonym_autor kks, toto je dalsia vymyslena tema ???
ak nie, kam na takych xujov chodite ? a este s nimi si aj deti spravite ?
neverim, ze mu preplo az po druhom porode

lucia13022023
15. júl 2025

Čo robí muž? Právnik? Chirurg? Podnikateľ?

kiki68
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a manzel bude platit aspon 2k mesacne za sedenie na balkone ? Lebo Ty budes ta, co ked dojde na rozvod utrie hubu ( bez penazi, bez nicoho, diera 10 rokov a viac v CV), to neni sranda potom v 50tke ist niekde s tym, ze nic som roky nerobila. Prave ovladat pracu s kasou je velka vyhoda pre rozne typy prace.

gejb
15. júl 2025

@anonym_autor a bude ti za to sedenie na balkóne cinkat na účet kazdy mesiac aspoň 1500€??
Ci radšej máš byť bez peňazí ako si robiť "hanbu" ? Toto by ma zaujímalo 🤔😁

kiki68
15. júl 2025
@nyusika

@anonym_autor kks, toto je dalsia vymyslena tema ???
ak nie, kam na takych xujov chodite ? a este s nimi si aj deti spravite ?
neverim, ze mu preplo az po druhom porode

@nyusika pocuj moj ex bol taky, takych je hafo vela. Tie baby pracuju, pride materska a zrazu su 6 rokov doma a po 6 rokoch su manipulovatelne

levantinka
15. júl 2025
@kiki68

@anonym_autor a manzel bude platit aspon 2k mesacne za sedenie na balkone ? Lebo Ty budes ta, co ked dojde na rozvod utrie hubu ( bez penazi, bez nicoho, diera 10 rokov a viac v CV), to neni sranda potom v 50tke ist niekde s tym, ze nic som roky nerobila. Prave ovladat pracu s kasou je velka vyhoda pre rozne typy prace.

Uz by bol exmanzel po tomto. Ja by som nemohla zit s clovekom, ktory ma taketo nazory 🤦🏼‍♀️.

petranelkova
15. júl 2025

Samozrejme, že to nie je žiadna hanba. Tiež som pracovala v obchode a prežila som. Netrpela som hanbou ani chudobou, proste sa mi naskytla takáto príležitosť, tak som to vzala...A obyčajný chudák je akurát tak tvoj muž aj s jeho sedliackym názorom.

sense
15. júl 2025

Radšej predavačka, ako bez práce a bez príjmu, obzvlášť pri takejto reakcií manžela, mu jedného dňa prepne a ostaneš bez peňazí na ulici alebo v garsónka s dvoma deťmi.

nyusika
15. júl 2025
@kiki68

@nyusika pocuj moj ex bol taky, takych je hafo vela. Tie baby pracuju, pride materska a zrazu su 6 rokov doma a po 6 rokoch su manipulovatelne

@kiki68 verim.
a ja budem vzdy tvrdit, ze byt tak dlho doma s detmi je zenam iba na skodu, vazne...

kvietok1233
15. júl 2025

@anonym_autor žiadna práca nie je hanba. Keď je taký múdry nech zarobí toľko, aby si pracovať nemusela alebo nech ti zoženie robotu on.

kiki68
15. júl 2025
@nyusika

@kiki68 verim.
a ja budem vzdy tvrdit, ze byt tak dlho doma s detmi je zenam iba na skodu, vazne...

@nyusika no system to zial podporuje a nielen tu, he to bezne aj v AT ( skolky az od 3 rokov), teraz myslim vidiek. Ved budes iba rok ako neplatene doma. Toto vie byt tichy pruser v podstate. Lebo mas byt doma a zaroven potom sa dostat naspat kde si bola. 3 roky su naozaj vela v kazdej firme, to sa bezne mozu veci strasne zmenit.

Strana
z5