icon

Manžel sa hanbí za moju prácu

15. júl 2025

Dobry den. Mala som takú vaznu výmenu názorov s manzelom. Ide o to, že naskytla sa mi možnosť práce predavačky v Coop jednote. Ale on na mňa začal kričať, že som chudera chudobna, keď toto vezmem. Že či chcem s babami starými robiť. Urazilo ma to.

Mam dve deti som pol roka nezamestnana, mam vš a 29 rokov. Naozaj je robiť takú pracu hanba?

pieksamaki
15. júl 2025

@anonym_autor práca nikdy nie je hanba.....aj práca upratovačky je práca.....a ma narok na svoju mzdu

nyusika
15. júl 2025
@kiki68

@nyusika no system to zial podporuje a nielen tu, he to bezne aj v AT ( skolky az od 3 rokov), teraz myslim vidiek. Ved budes iba rok ako neplatene doma. Toto vie byt tichy pruser v podstate. Lebo mas byt doma a zaroven potom sa dostat naspat kde si bola. 3 roky su naozaj vela v kazdej firme, to sa bezne mozu veci strasne zmenit.

@kiki68 Pola mna je suepr model rok doma zena, rok chlap

mogaa
15. júl 2025

Prepáč ale máš muža blbca...veď pracovavať ako predavačka môžeš a popri tom si hľadáš lepšiu prácu...lebo pravdou je, že máš mnimum skúseností, po materskej si bola doma , takže si dlho doma a aj na to každý zamestnávateľ pozerá....v čom je asi tak problém ak si cca 3,5roka doma(od skončenia RD + podpora),,,,+ máš deti deti takže veľký výber tam nebude....ber predavačku a hľadaj niečo vhodnejšie, lebo takýto štýlom budeš doma ďaľšie mesiace.....

michelle567
15. júl 2025

Podľa mňa to myslel že by ťa tam bola škoda. Máš aj VŠ, podľa mňa máš tiež na viac, na lepšiu prácu

karolinakr
15. júl 2025

ber to ako odrazovy mostik na pol roka a najdeš si niečo lepšie, tymto argumentuj

ha_ha
15. júl 2025
@kiki68

@nyusika no system to zial podporuje a nielen tu, he to bezne aj v AT ( skolky az od 3 rokov), teraz myslim vidiek. Ved budes iba rok ako neplatene doma. Toto vie byt tichy pruser v podstate. Lebo mas byt doma a zaroven potom sa dostat naspat kde si bola. 3 roky su naozaj vela v kazdej firme, to sa bezne mozu veci strasne zmenit.

@kiki68 Ale byť 3 roky doma nie je povinnosť.

anjelicek26
15. júl 2025

Tak skus hladat nieco v podobnom obore alebo zacni rekvalifikaciu alebo moznost sa prestahovat, ked si si vybrala studium niecoho, co je v tvojej lokalite neuplatnitelne. Ono celkovo vela skol znie "zaujimavo", ale vzdy ide o to uplatnenie vsetkych z rocnika a to je uz problem... dve materske po tom a rodicak, ved to v zivotopise proste strasne zle vyzera pre zamestnavatela, hned po studiu...

Predavacku nie je hanba robit, ale ani to nie je riesenie. Ked ta muz do prace nenahana, , tak mas cas vymysliet nieco "lepsieho" ako toto, lebo cely zivot predavacka je strasne narocne - psychika, fyzicky. Je to tazka praca a ludia si to nevazia, bohuzial.. Je to ich vizitka, ale je to tak. . To, ze po tebe krical, ze si chudera je cele mimo, mas muza "perlu" doma, o tom potom...

mogaa
15. júl 2025
@michelle567

Podľa mňa to myslel že by ťa tam bola škoda. Máš aj VŠ, podľa mňa máš tiež na viac, na lepšiu prácu

@michelle567 ano to je pravda., ale kde ju vezmú s 2 malými deťmi + minimum skúseností? veď nech berie čo je a popri tom hľadá niečo vhodnejšie....lebo takto môže sedieť doma a hľadať lepšiu ponuku aj 2roky.....

kiki68
15. júl 2025
@ha_ha

@kiki68 Ale byť 3 roky doma nie je povinnosť.

@ha_ha nie, ale musis mat nejaku starostlivost zabezpecenu. To sa odvija od prave tej lokality kde si. Nie ze by ta zena nechcela ist naspat .

vanilkovazmrzka
15. júl 2025

Ziadna praca nie je hanba.

kiki68
15. júl 2025
@nyusika

@nyusika uz vidim ako tentotyp muza pojde rok na matersku, toto je presne ten opacny typ.

nyusika
15. júl 2025
@kiki68

@nyusika uz vidim ako tentotyp muza pojde rok na matersku, toto je presne ten opacny typ.

@kiki68 ja tam vidim 90 percent populacie hrdych slovakov 😀

siska53
15. júl 2025

@anonym_autor a odkial si? homoffice ponuky si nenasla? Za mna to nie je hanba, sak si mozes hladat popri tejto aj nieco ine

sabca99
15. júl 2025

To je strasne ubohy nazor, ti poviem... Ako s takym clovekom dokazes vobec zit?

sisska96
15. júl 2025

Ak máš Vš si mladá, tak hádam vieš si nájsť aj lepšiu prácu

nyusika
15. júl 2025
@sisska96

Ak máš Vš si mladá, tak hádam vieš si nájsť aj lepšiu prácu

jediny problem tejto prace vidim v tom, ze je to praca na smeny. a pri dvpch malych detoch a sprostom manzelovi to moze byt velky problem

osobne by som hladala dalej.

lenvam
15. júl 2025

@anonym_autor očividne ta manžel nechce pustiť z domu

ha_ha
15. júl 2025
@kiki68

@ha_ha nie, ale musis mat nejaku starostlivost zabezpecenu. To sa odvija od prave tej lokality kde si. Nie ze by ta zena nechcela ist naspat .

@kiki68 Ver tomu, že mnohé nechcú, niektoré ani potom, keď im tie 3 roky uplynú.

parvinka0001
15. júl 2025

Jemu nieje hanba nakupovať u starých predavaciek? Bože to je debil ako fakt . Jedine on sa má čo hanbiť

anonym_d6e908
15. júl 2025

@anonym_autor hanba by bola, kebyze si prizivnicka a domas cakas s natrcenou rukou.

anonym_78a447
15. júl 2025

Neni to hamba, podla partnera mas radcej sediet doma a nechat sa nim vyzivovat? A pytat si od neho peniaze? Neprekvapilo by mi kebyze po mesiaci ak neprijmes pracu by ti zasa vycital toto. Nechapem prexo by mala byt hamba byt predavacka, je jedno v akom obchode.....ak sa ti tam paci a dobre sa ti tam robi..hlavne aby si bola spokojna ty.

kavasmliekom
15. júl 2025

@anonym_autor hanba je sedieť doma a čakať ze ta niekto bude živiť a pritom urážať a ponizovat.
Ja si práveže hľadám prácu upratovačky, pomocnej kuchárky atď, aby som mohla byť s deťmi poobede.
Ak je tvoj manžel taky super, ze ma prácu snov každého na zemeguli, nech ťa živí, nech pri tom ale nepinda...a nech ti platí odvody do zdravotnej aj sociálnej, aby si potom mohla kľudne sedieť aj na dôchodku, nie medzi obyčajnými predavačkami v coop jednote stať v pokladni

klarissa25
15. júl 2025

Ja robim sice v inom obchodnom retazci, ale nehanbim sa za svoju pracu, mna ta praca bavi, ja by som napriklad nemohla robit niekde v kancelarii, by som sa unudila k smrti.. paradox je ze zarobim viac ako niekto v tej kancelarii…

adrianap83
15. júl 2025

@anonym_autor Aj práca predavačky sa dá robiť odborne, slušne, dôstojne.
Ja som v tej práci mala akurát problém s tým, že som sa nudila. Mentálne. Ale aj to by sa dalo vylepšiť, aj som už mala určite plány, ak by sa nevyskytlo niečo lepšie. No išla som robiť do svojho vš oboru.
Ono, či budeš mať pri 2 detičkách ešte čas si aj hľadať druhu prácu popri prvej je otázne. Ale určite sa to dá zvládnuť.
Držím Ti prsty, aby si si všetko čo najlepšie rozmyslela. 🙂

kiki68
15. júl 2025
@klarissa25

Ja robim sice v inom obchodnom retazci, ale nehanbim sa za svoju pracu, mna ta praca bavi, ja by som napriklad nemohla robit niekde v kancelarii, by som sa unudila k smrti.. paradox je ze zarobim viac ako niekto v tej kancelarii…

@klarissa25 ved toto, ze to nemusi byt zle platene a nudne. Kopec ludi ma napr jediny socialny kontakt tie predavacky. To sa vobec nezda, ale casto su velmi dolezite a jedine vedia o tom cloveku nejak viac. Sama som robila predavacku a mna ta praca teda velmi bavila. Nemam pocit hanby

luccija
15. júl 2025

A pán ma akú prácu?keby si predávala auta či v drahom butiku už by si bola niečo viac v jeho očiach?Asi sa boji, že bude dlho otvorene, soboty a bude musieť byť s deťmi😛

anonym_ec8bc3
15. júl 2025
@nyusika

@nyusika je tiež rozdiel aká práca, ak od takého malého do práce, lebo ísť od polročného dieťaťa do 12tiek a nočných k tomu, zažila som a je to veľmi náročné. Uż takú blbosť nespravím.

eva233
15. júl 2025

A pánko zarába aspoň štvorku, že uživí člennú rodinu a ty si môžeš dovoliť sedieť na balkóne? 🤦‍♀️🤦‍♀️ By som ho kopla do prdele za také reči.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
evcagabi
15. júl 2025

Po precitani nadpisu som si myslela, ze sa predavas na onlyfans alebo ides tocit pecko 😅 ale takto, ak chlap patri medzi hornych 10000, tak by sa mohol citit v rozpakoch, za manzelku predavacku ale ak je to nejaky radovy uradnicek alebo zivnostnik, nech drzi papulu a zmysli sa nad sebou