icon

Manžel sa hanbí za moju prácu

15. júl 2025

Dobry den. Mala som takú vaznu výmenu názorov s manzelom. Ide o to, že naskytla sa mi možnosť práce predavačky v Coop jednote. Ale on na mňa začal kričať, že som chudera chudobna, keď toto vezmem. Že či chcem s babami starými robiť. Urazilo ma to.

Mam dve deti som pol roka nezamestnana, mam vš a 29 rokov. Naozaj je robiť takú pracu hanba?

sisska96
15. júl 2025
@negymama

@sisska96 treba dufat , ye ano, ze si tu odbornu pracu najde.
nakoniec , ci zamestnavatel vidi, ze nerobila som nikde, alebo robila som predavacku...tak samozrejme ani jedno nie je odborna praca, ale...minimalne oceni aspon pracovne navyky.

@negymama ale 2 malé deti, zas nie je výhoda pre zamestnávateľov. Kľudne môže byť že bude na očr každí druhí týždeň

negymama
15. júl 2025
@sisska96

@negymama ale 2 malé deti, zas nie je výhoda pre zamestnávateľov. Kľudne môže byť že bude na očr každí druhí týždeň

@sisska96 nuz, bohuzial, sama mam 4 deti a pre mna bolo riesenim zivnost. kvoli detom a moznym ocr, som si tazko hladala pracu.
Ja som prave z tych , co ostala doma "na balkone"...spatne by som sa rozhodla inak, a zobrala hocijaku ako tak slusnu pracu.
Lebo ked som si nakoniec pracu nasla, - to uz boli deti vacsie, i tak ich najviac zaujimalo, co s detmi, nez to ci som sedela doma, alebo robila neodbornu pracu.
a to s tymi "pracovnymi navykmi" mi kazdy omielal okolo usi.

zuzana76
15. júl 2025

Tiez si myslim, ze tam stastna nebudes, naozaj robi kolektiv vela. Nie je to hanba, ale nie je to pre zenu s VS vzdelanim. Keby to bola tvoja vlastna predajna a podnikas, ok, ale myslim, ze tu stastna nebudes. Okrem toho, naozaj v zivotopise potom ziadne terno a ak by si chcela nieco lepsie, mozno budes uz odpisana.

betulinka1
15. júl 2025

@anonym_autor ked mas blizko k prirode, vzhladom na odbor VS co si studovala, tak by ti nebolo lepsie si napriklad vyhodit na FB nejaku ponuku v okoli ako záhradkárske prace. Alebo ponuknut seba do nejakych zabehnutých firiem. Nemusia mat nieco zverejnene ale proste zavolat a obehat. Za mna je docasne robit predávacku v poriadku, tvoj muz je nejaky divny v tomto ale otazka je, ci to teba bude bavit. Plus co mam nejake info, zrovna v Coop jednota nie su spokojne tie predavačky. Tak aby si zase nerobila za 500€ na konci mesiaca.

negymama
15. júl 2025
@sisska96

@sisska96 dalsia vec, ze kazda praca ti prinasa konktakty, prilezitosti, ludia ti potom skor nieco ponuknu, upoyornia ta na nejaku prilezitost...nez ked sedis niekde na lavicke na ihrisku.

zuzana76
15. júl 2025

To uz by som si radsej asi urobila zivnost a na zivnost upratovala, to aspon schovas pod upratovaciu firmu. Alebo podla toho, co mas vystudovane, tak naozaj nejake zahradkarske prace, starostlivost o zahrady, travniky, stromy.

negymama
15. júl 2025
@zuzana76

To uz by som si radsej asi urobila zivnost a na zivnost upratovala, to aspon schovas pod upratovaciu firmu. Alebo podla toho, co mas vystudovane, tak naozaj nejake zahradkarske prace, starostlivost o zahrady, travniky, stromy.

@zuzana76 to tiez nie je zly napad. autorka skratka nech sa niecoho chyti, hlada prilezitosti, inak velmi zakrpatie, mam vlastnu skusenost.

maminkadeticiek
15. júl 2025

Ja si hlavne nemyslim,ze v dnesnej dobe by si si mala hladat pracu v obore,kt.si vystudovala To ze mas VS ti moznosti rozsiruje a nie sa sustredit iba na obor kt si vystudovala alebo praca na kt.mozno ani maturitu nepotrebujes.Je to cele zvlastne.

zuzana76
15. júl 2025
@negymama

@zuzana76 to tiez nie je zly napad. autorka skratka nech sa niecoho chyti, hlada prilezitosti, inak velmi zakrpatie, mam vlastnu skusenost.

@negymama a hlavne clovek s VS musi byt flexibilny, vediet sa prisposobit, ucit sa nove. Ako predavacka bude robit stale to iste, to podla mna cloveka nastaveneho pracovat mentalne neobohati a potom trpi.

umpanka
15. júl 2025

Tak, ako už spomínali, vziať to ako dočasnú prácu. Z vlastnej skúsenosti mám teraz problém - po rodičovskej som vzala prácu na pošte, dobrý ľudia, práca fajn, ale veľmi slabo zaplatená. Zostala som sedem rokov. Tie nízke odvody mi veľmi pokazili dôchodok.....

negymama
15. júl 2025
@zuzana76

@negymama a hlavne clovek s VS musi byt flexibilny, vediet sa prisposobit, ucit sa nove. Ako predavacka bude robit stale to iste, to podla mna cloveka nastaveneho pracovat mentalne neobohati a potom trpi.

@zuzana76 vsak ja chapem, ale ona tvrdi ye je polroka doma a hlada pracu. Tak cisto na preklenutie hladania, par mesiacov, aby mala peniaze a nesedela doma, sa to da vydrzat. ja rozhodne nechcem obrazne autorku privazovat na pracu predavacky.
ale ak su momentalne len dve moznosti a ta druha je balkon a prva jednota, tak potom jednota ...a samozrejme hladat lepsie.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
negymama
15. júl 2025
@zuzana76

@zuzana76 a podla toho, ze nasla iba pracu v jednote usudyujem, ze to nebude nejaky velkomestky region s dostatkom prac. prilezitosti.

sisska96
15. júl 2025
@negymama

@zuzana76 a podla toho, ze nasla iba pracu v jednote usudyujem, ze to nebude nejaky velkomestky region s dostatkom prac. prilezitosti.

@negymama tak už radšej niečo na homeoffice. Strašne veľa možností je

negymama
15. júl 2025
@sisska96

@negymama tak už radšej niečo na homeoffice. Strašne veľa možností je

@sisska96 to uz musi autorka hladat. Maximalne by som hodila rec s muzom, ze este ten nastup odlozim, skusim mesiac dva hladat nieco lepsie, a ked nie tak najstupim kde sa da.

domkakvet
15. júl 2025
@nyusika

@anonym_autor kks, toto je dalsia vymyslena tema ???
ak nie, kam na takych xujov chodite ? a este s nimi si aj deti spravite ?
neverim, ze mu preplo az po druhom porode

@anonym_autor tak tu moze ist o viac vysvetleni preco ma tvoj manzel taky nazor, ale ani v jednom pripade nejde z toho nic dobre, moze ist o nevyzreteho jedinca, ktory ma detske nazori, v horsom pripade a aj pravdepodobnejsom, ze ide o manipulatora, ktory ta potrebuje ponizit. Kludne chod pracovat do Jednoty a s hrdostou, u nas v Jednote robi krasna mlada baba, vsetci jej zadok ocumuju, uz je tam dlho a spokojna, teda aspon sa tak tvari. Bez prijmu vysedavat na balkone si mozes tak akurat privodit depresiu.

mable123
15. júl 2025

@anonym_autor kef je hanba pracovat v jednote, co potom su take co sedia doma a neprispievaju do domacnosti... povedz muzovi ze mozes byt aj doma ak on utiahne vsetko.

simca06022011
15. júl 2025

nie nie je to hanba a veru, u nas robia aj mlade baby, a vobec nie su chudery... jeho vyjadrovanie je ubohe

zmrzlinka2021
15. júl 2025
@negymama

@sisska96 tak "davno " po skole ani nie, ak ma dve deti a koncila niekedy v 24, 25 rocna, tak je v podstate kratko po skole.
ved nik netvrdi, ze tam ma s titulom ostat. ale na prekrytie hladania odbornej prace, pripadne na prekrytie obdobia, kym su deti male a je mozno tato menej kvalif. praca casove vyhodnejsia...vidim to ako lepsie riesenie, ako mat prazdne roky v zivotopise, s popisom "sedela som na balkone"

@negymama ak nemá známosť, po takej práci si veľmi ťažko nájde vysokoškolsku pozíciu.

zmrzlinka2021
15. júl 2025

@anonym_autor
Tvoj manžel sa vyjadril ako buran. Na druhej strane ak nie si schopná sa uplatniť, celá vysoká škola ti je zbytočná a určite lepšie je pracovať, ako nerobiť nič.

negymama
15. júl 2025
@zmrzlinka2021

@negymama ak nemá známosť, po takej práci si veľmi ťažko nájde vysokoškolsku pozíciu.

@zmrzlinka2021 tak otayka je co viac bud. zamestnavatela odradi...jednota ci "balkon"

zmrzlinka2021
15. júl 2025
@negymama

@zmrzlinka2021 tak otayka je co viac bud. zamestnavatela odradi...jednota ci "balkon"

@negymama žiaľ skôr ťa jednota. Poznám ľudí čo dobrovoľne išli do "jednoty" aby si mentálne odišli. Keď chceli návrat na odborné pozície, jediný kto to dosiahol bola osoba za ktorú som sa prihovorila ja.

anonym_51fc68
15. júl 2025

Hanba je mať takého manžela a nie prácu. Ja som robila rok v potravinách nehanbila som sa za to ale viem ze napríklad moja mama by sa za to hanbila tak som jej nepovedala ze som musela skončiť v predošlej práci lebo zavreli prevádzku. Ona sa už tak za mňa dosť hanbí ze nemám vš

negymama
15. júl 2025
@zmrzlinka2021

@negymama žiaľ skôr ťa jednota. Poznám ľudí čo dobrovoľne išli do "jednoty" aby si mentálne odišli. Keď chceli návrat na odborné pozície, jediný kto to dosiahol bola osoba za ktorú som sa prihovorila ja.

@zmrzlinka2021 som nevedela, ze zrovna praca v jednote je az taky strasny bilag. ci aj ine potravinove retazce?

mischy00
15. júl 2025

A ked budeš doma, nebudeš chudera chudobná? Vtedy budeš chudera tiež, len teda neviem ci zrovna bohatá. Ak žena chce robiť, zle je, ak nechce, ešte horšie.
Asi sa chce pánko niekde pýšiť, ze mu žena robí lukrativnu prácu a toto asi nebude moc nóbl pomenovanie 🤦‍♀️

petronelag
15. júl 2025

A muž má aké zamestnanie? Asi si predstavuje skôr niečo v administratíve.

kvetinka_2
15. júl 2025

@anonym_autor žiadna práca, ktorú vykonávaš, aby si si mohla dovoliť základné životné potreby, nie je hanba. Či si lekár, učiteľ, úradník, kaderník, smetiar. Žiadna práca nie je hanbou. Hanbiť, by sa mal ten, kto toto povedal... A od takej blízkej osoby ako je manžel, by ma to veľmi zabolelo...vykonavas je predsa aj pre to, aby si sa o detičky postarala a zabezpečila základné potreby. Toto nie je manžel, toto je hovädo

miamaria
15. júl 2025

@anonym_autor A to musíš mať písomne od vlastného manžela že môžeš ísť pracovať do Jednoty? A ešte za také urážky, že nič nevieš robiť ... By som mu to iba oznámila ako hotovú vec, rozumné dôvody prečo zatiaľ takto a vybavené, alebo ako už je spomenuté, nech ti posiela mesačnú adekvátnu mzdu za sedenie na balkóne.

mateson2004
15. júl 2025
@anonym_7b3fc6

Skús radšej na upsvare. Plat nič moc ale dobrá pracovná doba a lepšie do životopisu než predavačka

@anonym_7b3fc6 má vyštudované lesníctvo. Na akú pozíciu sa má podla teba hlásiť na Upsvar?

motylik2559
15. júl 2025

Ahoj autorka, otazocka a ten tvoj najmudrejsi, najuzasnejsi nevidano-neslychany manzel nema nahodou len 2 sroby v hlave? Zahrka mu tam nieco, ked mu nou zatrasies?
Absolutne ziadna praca nie je hanba, ale ked ti dodam odvahu, tak jedna znama tiez s VŠ vzdelanim mala takto problem po MD sa zamestnat...uz zacinala byt z toho zufala, lebo teda chcela konecne byt aj v kolektive, zarobit si...ale v jej odbore sa jej stale nedarilo. Jedna jej kamoska jej navrhla pracu upratovacky-kancelarske priestory + obcasne aj bytov ci rodinnych domov...Ked sme sa o tomto bavili tam bol aj tejto znamej muz a este jeden kamos...a obaja mudri ako radio ju zhadzovali...a tak som im statocne zavrela huby, pretoze aj ked bol ten jej Ing. tak vzdy som tvrdila,ze titul nezarucuje patent na rozum a teda pracuje na beznej administr.pozicii...Tato znama sa na to dala...dokonca zacala zarabat casom skoro ako jej muz, ale co je najlepsie, tato znama si otvorila biznis s takymito upratovacimi pracami a platovo prelcila totalne muza, ked to rozbehla a zacalo sa jej darit😄 a este ju aj praca bavi-uz samozrejme robi prevazne kancelarske, lebo na to upratovanie uz ma nejakych zamestnancov🙂 Takze autorka, kludne chod do tejto prace, co sa ti naskytla, toho blba nepocuvaj, ved aj keby to vezmes na cas a budes si popritom hladat, ale si myslim, ze do buducna v zivotopise lepsie ukaze,ze si pracovala nez by si tam mala ÚP viac ako polroka, aj snaha sa ceni podla mna🙂 A taka este pomimo otazka, toto tvoje zviera hovado domace sa takto povrchne k tebe chova len co sa prace tyka, alebo je blbec aj za ine veci?
Veeela stasticka a nech si v novej praci spokojna a nech mas dobry kolektiv🍀🍀🍀