icon

Manžel sa mi vyhrážal fackou: Čo robiť?

Dnes o 14:32

Ahojte, asi sa potrebujem len vypísať.. môj manžel bol pre mňa doteraz ten najlepší človek na svete. Poznáme sa 20 rokov, vždy bol dobrý, každému pomáhal, aj mne vždy a veľmi. Cítila som sa pri ňom vždy v bezpečí. Prešli sme si všeličím. Nikdy neprejavoval známky násilia. V ťažkých chvíľach mi bol najväčšou oporou. Ked sa nám narodilo bábätko bol pri nás, veľmi mi pomáhal. Bez neho by som tie začiatky ťažko zvládla. Lenže s narodením bábätka prišli aj častejšie hádky. Dnes, keď prišiel z nemocnice, bol u lekára, a ešte potom bol aj v supermarkete na nákup, tak išiel brať naše pol ročné bábätko do rúk. Povedala som mu, nech si najprv umyje ruky a on že netreba. Veľakrát som ho musela ak to tak mám povedať, napomínať, aby si umyl ruky keď príde zvonku. Takže mu hovorím nech si umyje ruky a on najprv, že netreba a ja že treba keď si bol medzi chorými ľuďmi a ešte aj v obchode. Tak si ich šiel umyť no ale nezdalo sa mi že si dal mydlo (v minulosti sa stalo že ma chcel oblafnúť a proste si tie ruky len opláchol) tak mu hovorím, že aj mydlom. A on na to že keď neprestanem dá mi facku a že si zaslúžim facky. Že bol kľudný ale normálne som ho naštvala. Ostala som v šoku a opýtala sa ho či to myslí vážne. Že či vážne keď neprestanem mi dá facku a on že to nepovedal a ja že áno. Na to povedal, že mu to asi ušlo. Potom po možno 20 minútach prišiel za mnou a opýtal sa ma, či s ním nebudem rozprávat’, že nemám byť prečo urazená a ja na to, že či naozaj si myslí, že za to čo mi povedal nemôžem byť urazená a on že nie. A s vážnou tvárou mi rovno do očí povedal “ak ešte raz na mna budeš zjapať, dám ti facku. Dal som ti už niekedy facku?” Povedze mi prosím, či preháňam, že sa ma to tak dotklo a cítim sa akoby to bol iný človek alebo je to varovný znak. Som smutná, sklamaná a popravde vôbec neviem, či to myslel vážne alebo nie. Ale naozaj si neviem predstaviť žiť s človekom, ktorý sa mi vyhráža, že mi dá facku ak budem “zjapať” čo sa podľa mňa ani nestalo. Mám proste iný prejav, som hlučnejšia a temperamentnejšia ako on. Aj tak si stojím za tým, že som nekričala. On mi ale často hovorí (odkedy som porodila) že hysterčím atď. Neviem čo si o tom celom myslieť. Ďakujem každému aspoň za prečítanie, nemám sa komu zdôveriť..

anonym_35ab74
Dnes o 15:32

Ja hovorim, ze neuplny chromozom neoj****
Co su tu nazory, ze peskovat dospeleho muza, tak ak si dospely svojpravny muz nevie ist sam od seba umyt ruky s mydlom, ked pride domov, tak si nic ine ako peskovanie nezasluzi. A vyhrazat sa fackou je dost ubohe takisto. Raz darmo zbytocne s muzom budes aj 40 rokov, ked jeho naozajstna povaha sa prejavi az vo vyhrotenych situaciach, akou je napr. starostlivost o male deti.

mogaa
Dnes o 15:32

@anonym_autor myslím si že aj tvoja reakcia nebola adekvátna....buzeruješ ho a čakáš čo? že sa ti poďakuje? veď stačilo mu pokpjne kludným hlasom povedať prosím ťa umy si ruky s mydlom keď ho ideš chytať....a zase netreba preháňať, aj ty keď ideš s dieťaťom k lekárovi chytáš všetko a máš aj dieťa na rukách.....

luccys
Dnes o 15:34

A kto sa bude starat o dieta, ked ochorie? Nieco mi vravi, ze muz by to nebol...to neznamena, ze dieta vzdy ochorie z neumytych ruk, ale ide o eliminaciu rizika. A hadam umytie ruk po prichode domov je zakladne hygienicke minimum. Vsak nechcela od neho, aby sa od hlavy po paty vydezinfikoval. Mal si len umyt ruky. To sa ma robit vzdy, bez ohladu na to, ci je v domacnosti dieta, alebo nie.

anonym_56bd82
Dnes o 15:36
@mogaa

@anonym_autor myslím si že aj tvoja reakcia nebola adekvátna....buzeruješ ho a čakáš čo? že sa ti poďakuje? veď stačilo mu pokpjne kludným hlasom povedať prosím ťa umy si ruky s mydlom keď ho ideš chytať....a zase netreba preháňať, aj ty keď ideš s dieťaťom k lekárovi chytáš všetko a máš aj dieťa na rukách.....

@mogaa jakooooooo pani vy ste dnes nemala kávu a máte zastrenie mysle????????

ivankatomasko
Dnes o 15:36
@anonym_56bd82

@anonym_c57ff4 tak to má byť automatika nie ? A keď nie je žiaľ , treba mu to už povedať ako debilovi s prepáčením.

@anonym_56bd82 Ale potom nech sa nečuduje, že dostane reakciu, akú dostala. V takom prípade chlap buď odíde alebo jej nastaví hranice, čo aj spravil, hoci to nebol najšťastnejší spôsob, aký zvolil.
Keď sa v akomkoľvek vzťahu vytratí vzájomný rešpekt a úcta, treba ho ukončiť. A je jedno, či ide o kamarátsky, partnersky, pracovný alebo iný vzťah.

autor
Dnes o 15:37
@luccys

A kto sa bude starat o dieta, ked ochorie? Nieco mi vravi, ze muz by to nebol...to neznamena, ze dieta vzdy ochorie z neumytych ruk, ale ide o eliminaciu rizika. A hadam umytie ruk po prichode domov je zakladne hygienicke minimum. Vsak nechcela od neho, aby sa od hlavy po paty vydezinfikoval. Mal si len umyt ruky. To sa ma robit vzdy, bez ohladu na to, ci je v domacnosti dieta, alebo nie.

@luccys no práveže môj muž sa staral o dieťa aj o mňa keď sme boli chorí, preto píšem že v som vždy v ňom mala najväčšiu oporu. Nikdy nenechal domácnosť aj dieťa iba na mňa, veľakrát navaril, nechal ma spať, bol s bábom, doniesol len nakŕmiť, keď som nevládala kvôli horúčke ani vstať. Takže naozaj sa nemám pri ňom na čo sťažovať a za tie roky čo všetko sme prežili.. preto ma tak prekvapilo čo mi povedal..

tiezjedna
Dnes o 15:38
@anonym_autor

@anonym_33cbd2 odkedy sa poznáme a začal k nám chodiť domov, tak som ho to ja “naučila”. U nich doma sa to nerobí, oni si proste ruky po príchode z vonku neumývajú. Ja som na nieco také nebola zvyknutá a odkedy aj spolu býavme tak si ruky začal umývať, ale niekedy príde domov a neumyje si ich. Vždy som sa mu snažila pekne povedať, či by mohol, lebo doma máme čisto, a vonku kadečo kadekto pochytá a podľa mňa je to základ hygieny. A nakoniec si ich vždy umyl. Teraz ma to naštvalo viac kvoli bábu.

@anonym_ed3bba presne tak...

@anonym_autor nemohol sa u lekára dozvedieť nejaké zlé správy, ktoré ti nechce povedať a bublá to v ňom? Nie že by ho to ospravedlňovalo, ale mohlo by to tú reakciu aspoň trochu vysvetliť, ak je inak v pohode.

anonym_56bd82
@ivankatomasko

@anonym_56bd82 Ale potom nech sa nečuduje, že dostane reakciu, akú dostala. V takom prípade chlap buď odíde alebo jej nastaví hranice, čo aj spravil, hoci to nebol najšťastnejší spôsob, aký zvolil.
Keď sa v akomkoľvek vzťahu vytratí vzájomný rešpekt a úcta, treba ho ukončiť. A je jedno, či ide o kamarátsky, partnersky, pracovný alebo iný vzťah.

@ivankatomasko akože vytratí sa rešpekt keď musí upozorniť dospelého jedinca umyť si ruky ?

mogaa
@anonym_56bd82

@mogaa jakooooooo pani vy ste dnes nemala kávu a máte zastrenie mysle????????

@anonym_56bd82 no vy ste jej mali zrejme veľa podľa vašej reakcie,,,,ja len používam zdravý sedliacky rozum čo vám zjavne chýba,,,reakcia otca nebola rovnako adekvátna ako reakcia matky ktorá ziape na muža nech si umyje ruky a potom to zaklincuje a mydlom.....

anonym_35ab74
Dnes o 15:40
@mogaa

@mogaa ked mas niekoho 100x upozornovat na elementarnu vec, tak to v pokoji s usmevom na perach asi len panenka maria dokaze

tiezjedna
Dnes o 15:42
@mogaa

@mogaa to vážne?? Už fakt, že dospelého musí upozorňovať na základné hygienické návyky je otras, nieto, že ju ešte pošle do kelu🙄

anonym_317abd
Dnes o 15:46

@anonym_autor nejako to zacat musi 😔 klasicky narcis sa vzdy zacne prejavovat po porode, uz si ista neutecies. Snad sa mylim, kazdopadne si mal tie paprce umyt sam a ano nema voci tebe respekt

anonym_92e2bd
Dnes o 15:47

Neumyt si ruky po príchode domov je humusactvo najvyššieho zrna a ešte chytať polročné decko s nevyvinutou imunitou úplný vrchol. Základne hygienické návyky majú aj prváci a vy ho tu ešte obraňujte, že ho mala poprosiť wtf 🤦🏻‍♀️ Neviem si predstaviť, aké máte hygienické návyky vy.

anonym_56bd82
Dnes o 15:49
@mogaa

@anonym_56bd82 no vy ste jej mali zrejme veľa podľa vašej reakcie,,,,ja len používam zdravý sedliacky rozum čo vám zjavne chýba,,,reakcia otca nebola rovnako adekvátna ako reakcia matky ktorá ziape na muža nech si umyje ruky a potom to zaklincuje a mydlom.....

@mogaa jako zoziapala by som ho podobne. Keď je malé dieťa čo treba upozorniť

euka210
Dnes o 15:49

@anonym_autor tazko hladat pricinu. Je jasne, ze po prichode z vonku si ma umyt ruky...to je taka samozrejmost, ktoru by mal mat osvojenu uz od skolky. Aj mojho by som napomenula a poslala umyt ruky. Ked nechape, tak mu povedat logicke argumenty. Takze neviem, ci je toto problem, alebo ho vela napominas a mu to uz vadi...alebo...dieta v nom nieco "spustilo", odkrylo doteraz neodhalenu stranku. ...ake mal detstvo? Doma nebol bity? Moze pouzivat rovnake vzorce spravania z rodiny.
Ak chcu obe strany, vsetko sa da v pokoji vyriesit. Dieta je skuskou vztahu tak ako nic oredtym.

anonym_56bd82
Dnes o 15:53
@anonym_56bd82

@mogaa jako zoziapala by som ho podobne. Keď je malé dieťa čo treba upozorniť

@anonym_56bd82 alebo mi povedzte vy, ako by ste to riešili vy, s kľudom ? Po 99999x ? Takú základnú vec ??? Hygienu u dospelého muža ? S hormónmi úplne na inej planéte ? Počúvam

tiezjedna
Dnes o 15:55
@anonym_56bd82

@anonym_56bd82 alebo mi povedzte vy, ako by ste to riešili vy, s kľudom ? Po 99999x ? Takú základnú vec ??? Hygienu u dospelého muža ? S hormónmi úplne na inej planéte ? Počúvam

@anonym_56bd82 tak niektorí experti si ani po záchode neumývajú ruky a príde im to normálne...🤮

anonym_edd2d6
Dnes o 15:59
@anonym_56bd82

@anonym_edd2d6 a kto by ich dirigoval keby sa chovali normálne ? Je úplne automaticke od dr si umyť ruky aj bez bábätka v domácnosti...
A kto to nevie nech sa nesťažuje že je komandovany no

@anonym_56bd82 ja to chápem, že autorka nerobí naschvál, že "diriguje", ale proste oni to tak vnímajú. Chlapci veľa vecí vnímajú úplne inak ako my ženy.

anonym_ed3bba
Dnes o 16:01
@anonym_56bd82

@anonym_ed3bba konečne čítam normálny triezvy komentár

@anonym_56bd82 ďakujem

anonym_814b61
Dnes o 16:02

No keď sa ti vyhrážal fackou. Tak ti ju aj raz dá. Na to buď pripravená. To je tak vždy.
Je to skrytý nervak možno a nepoznáš ho dobre.
Mne sa bývalý manžel tiež najprv vyhrával facka zahahanal sa.. A nakoniec som bola bíta takmer každý týždeň.

anonym_eb6251
Dnes o 16:05
@anonym_350505

Stavím sa, že ho ako malého chlapca napominas niekoľkokrát denne a denno denne.
Prestaň sa k nemu správať jak k nesvojprávnemu a uber plyn.Clovek má len jedny nervy a tvoj muž ti jasne dáva najavo,že mu na ne riadne lezies.
Nezabudni mať kvôli tejto blbosti teraz tichú domácnosť a odopierať sex.Tym nasadis korunu celemu tomuto zbytočnému konfliktu

@anonym_350505 preco by mala mat sex s debilom, co si nevie umyt ruky a vyhráža sa jej fackou? Nech najskor zacne mat základne hygienické a slušne návyky a potom nech nieco chce. Mohla po nom chápať hocijak, to nie je dôvod vyhrážať sa násilím matke svojho dietata, mas to nejak pomýlené.

tiezjedna
Dnes o 16:06
@anonym_350505

Prestaň sa k nemu správať jak k nesvojprávnemu a uber plyn.Clovek má len jedny nervy a tvoj muž ti jasne dáva najavo,že mu na ne riadne lezies.
Nezabudni mať kvôli tejto blbosti teraz tichú domácnosť a odopierať sex.Tym nasadis korunu celemu tomuto zbytočnému konfliktu

@anonym_350505 zbytočný konflikt by nevznikol, keby on nebol prasa...

sasa1310
Dnes o 16:09
@anonym_autor

@patrike že sa poznáme od 15tich a máme 35. Úplne normálne.

@anonym_autor sa k nemu správaš ako k decku.

pr85
Dnes o 16:41
@patrike

Poznate sa 20 rokov a mate prve polrocne dieta ? To casovo vychadza ako ?

@patrike Možno sa poznajú od detstva. Alebo zase jeden z ďalších vymyslených príbehov na MK.

anonym_208ab6
Dnes o 16:42
@anonym_350505

@anonym_350505 tak toto nie je ziadna blbost! V nemocnici bol, tam sa kolko chorych ludi premelie? Moja mama takto chytila salmonelu a skoncila skoro so zlyhanymi oblickami, bola na wc v nemocnici, potom sli s otcom este na nakup a bola horucava. Ako sa spotila, si spomina, ze si niekolkokrat podvedome utrela rukou pot okolo ust a hotovo. Vacsinou si nosila dezinfekciu na ruky a zabudla ten jeden jedinykrat. A takymito spinavymi paprcami ma chytat pol rocne dieta???
Uz male deti ucime, ze ked prideme z vonku, poriasne si umyjeme ruky. Moj oco je v tomto hrozny a tiez som niekolkokrat napomenula, aby si umyl ruky tiez, ked prisli na navstevu. Mama isla a on nic. Ze ma ciste. No urcite 🙄.

autor
Dnes o 16:44
@pr85

@patrike Možno sa poznajú od detstva. Alebo zase jeden z ďalších vymyslených príbehov na MK.

@pr85 prosím??? Prečo by to mal byť vymyslený príbeh? Ja sama poznám niekoľkých ľudí čo sú spolu tak ako my od strednej školy. Nechápem toto obviňovanie že vymyslený príbeh.. lebo sme spolu 20 rokov?

autor
Dnes o 16:45
@anonym_208ab6

@anonym_350505 tak toto nie je ziadna blbost! V nemocnici bol, tam sa kolko chorych ludi premelie? Moja mama takto chytila salmonelu a skoncila skoro so zlyhanymi oblickami, bola na wc v nemocnici, potom sli s otcom este na nakup a bola horucava. Ako sa spotila, si spomina, ze si niekolkokrat podvedome utrela rukou pot okolo ust a hotovo. Vacsinou si nosila dezinfekciu na ruky a zabudla ten jeden jedinykrat. A takymito spinavymi paprcami ma chytat pol rocne dieta???
Uz male deti ucime, ze ked prideme z vonku, poriasne si umyjeme ruky. Moj oco je v tomto hrozny a tiez som niekolkokrat napomenula, aby si umyl ruky tiez, ked prisli na navstevu. Mama isla a on nic. Ze ma ciste. No urcite 🙄.

@anonym_208ab6 presne tak, to je ako s vyzúvaním sa. Niekto sa doma nevyzúva a ide v topánkach v ktorých bol von…

anonym_208ab6
Dnes o 16:48
@domkakvet

@anonym_autor vzdy si umyjem ruky, ked pridem z von, ale ak by som to neurobila, tak by mi to vadilo, ak by ma niekto takto napomynal, keby si ty von a v nemocnici a neviem kde, aj s tym dietatom a potrebovala by si ho chytit, lebo by napriklad zacalo revat, tak asi tiez by si nesla najskor niekde umyvat ruky, okrem toho z tvojho pisania mi pride, ze to cele prehanas ohladom tvojho dietata, ktore je aj jeho, ale samozrejme ta nema co fackat, najlepsie ked sa o tom v klude porozpravate,lebo obaja ste na vine.

@domkakvet no keby polrocne revalo, tak veru si tie ruky umyt idem, ked je moznost, tu chvilku vydrzi, pokial nejde o zivot. A to vacsinou nejde tak akutne a keby aj, tak mu nechytam usta a rucky, a ked uz pominie situacia, tak si bezim umyvat tie ruky. No a co, ze sa to v nom kopi a v nej sa to nema kopit, ked stale to musi opakovat s tym umyvanim ruk? A preto on ma pravo vyhrazat sa fackanim manzelke? Tak nech si dava pozor, a laskavo pochopi, ze to je automatika a zena mu to prestane pripominat, ked si bude automaticky tie ruky umyvat.

anonym_208ab6
Dnes o 16:55
@anonym_56bd82

@anonym_edd2d6 a kto by ich dirigoval keby sa chovali normálne ? Je úplne automaticke od dr si umyť ruky aj bez bábätka v domácnosti...
A kto to nevie nech sa nesťažuje že je komandovany no

@anonym_56bd82 presne tak, uz moje 5 a 3 rocne deti vedia, ze ruky sa umyvaju vzdy po prichode domov. Uz sa to mohol naucit a nebol by komandovany.

anonym_208ab6
Dnes o 16:58
@anonym_autor

@anonym_208ab6 presne tak, to je ako s vyzúvaním sa. Niekto sa doma nevyzúva a ide v topánkach v ktorých bol von…

@anonym_autor ja suhlasim s Tebou, presne. Ze jemu dosla trpezlivost? A Tebe nemala dojst? Ved je to trapne dokola pripominat zakladne veci. Lenze ten strach o dieta Ti inak neda. A musis to pripomenut. Hocico, bekteria, virusy, taka zltacka typu A, to je tiez super mnamka 🤨