Manžel sa vyhráža odchodom kvôli mačkám
Ahojte. 7 rokov doma chováme tri mačky. Minulý rok k nám prišla kotná mačička a vrhla 3 mačiatka. 2 z nich sme umiestnili do rodín a jedna malá nám ostala. Takže sme mali 3 staré mačičky a mamu s dcérou. Zrazu začali z ničoho nič mužovi mačky vadiť. Podotýkam že sú extra kľudné a väčšinu dňa spia. Ani sa muž poriadne s nimi nestýka. A posledne si vzal do hlavy že mačku musia z domu, že on ich odnesie do priemyselného parku, že jemu vadia a hotovo. Navrhla som, že na zahradu dáme voliéru a tam ich presťahujeme a nemisa byť doma. Toto neprichádza do úvahy. A keď sa mačiek nezbavím, on sa sťahuje preč. Som mu povedala, že ako je možné, že mu dkteraz nevadili a zrazu áno. Nevedel odpovedať, len stále hučí, že buď mačky alebo on. Som zúfalá, lebo viem, že staré mačky nikto nechce a nemám ich komu dať, zároveň ich mám veľmi rada a prečo by som sa mala ich zrieknuť. Veď nie som male deckk čo mu rodičia zakazujú mať zvieratko. Čo by ste vy robili? Poraďte.
Mačka je čistotné zviera pokiaľ je zdravá v byte či jedna,alebo ich je viac nemalo by to byť poznať.Viac záleží na majiteľovi ako sa stará o podstieľku.Jednoducho povedané ak je v byte smrad tak sa človek nestará a je to jeho vizitka. Pokiaľ nieje problém s hygienou,tak sa s partnerom na rovinu porozprávaj čo mu najviac vadí.Ja si osobne myslím,že ľudia čo nemajú radi iné živé tvory ,neurobia veľa radosti ani svojim najbližším.Akoby na nich žiarlili,lebo nemajú celú pozornosť svojho partnera a sebecký sa o ňu nechcú deliť.Ty by si sa svojou starostlivosťou a láskou podelila na všetky strany .Porozmýšľala by som do budúcna,či by som sa vzdala všetkého čo mám rada kôli niekomu kto sa nechce urobiť žiadny kompromis kôli človeku ktorého miluje.
@beronsche záleží to od stravy, kvality postieľky v záchode, pravidelnom čistení a celkového zdravia zvierata. Máme v byte 2 mačky a návštevy čo nevedia, že máme mačky ostanú prekvapene, keď sa odrazu nejaká vynorí a prejde okolo 😀
@lucia147852 my máme tri. A nikto nechodí, že smrdia. Ti, čo k nám prídu, zistia, že máme mačky, až keď si ich prídu obzrieť, že čo to tam sa deje🤣🤣🤣
Vieš čo autorka my máme dve mačky v byte. Ale keď chlap začal s tretou, tak som mu povedala či je kompletny, kde chce dať ďalšie wc atd a nech nečaká že sa budem ja starať alebo conlen raz očistíme zachod, či bude on zas z týždňov nonstop doma a dávať pozor aby ho tie čo už doma máme na ten záchod pustili, aby mu nerobili zle atd. Keby naďalej na ďalšej trvá tiež by dostal ultimátum a nebol by za tým iný chlap.A už vôbec si neviem predstaviť 5 mačiek v byte. To je úplne niečo iné ako keď ma.4macky môj brat ale tie žijú vonku.
Takže si sadnite porozprávajte sa, daj inzerát že darujes a určite sa niekto najde
Vieš čo autorka my máme dve mačky v byte. Ale keď chlap začal s tretou, tak som mu povedala či je kompletny, kde chce dať ďalšie wc atd a nech nečaká že sa budem ja starať alebo conlen raz očistíme zachod, či bude on zas z týždňov nonstop doma a dávať pozor aby ho tie čo už doma máme na ten záchod pustili, aby mu nerobili zle atd. Keby naďalej na ďalšej trvá tiež by dostal ultimátum a nebol by za tým iný chlap.A už vôbec si neviem predstaviť 5 mačiek v byte. To je úplne niečo iné ako keď ma.4macky môj brat ale tie žijú vonku.
Takže si sadnite porozprávajte sa, daj inzerát že darujes a určite sa niekto najde
@sense lenže on sa s tými mačkami hral, nosil im hračky a maškrty. To nebolo, že to stopol na začiatku. Jej muž s tým prišiel len tak z ničoho nič. A to je rozdiel
Mne sa zdá, že mnohým uniká podstata. Zviera nie je vec. Nie je to 15rocna skriňa čo ju môžem vyhodiť na zberný dvor.
Manželovi vadia mačky. OK, treba hľadať riešenie. Nie sú mačky viac ako on, ale sú to živé tvory socializovane človekom. Človek má teda za ne zodpovednosť.
Chýbajú ďalšie informácie. Či súhlasil s prichylením nových maciek, na ako dlho, či bola nejaká dohoda, či sa autorka tým 2 novým snaží aktivne nájsť domov inde, keď vidí, že na muža je to veľa.
Čo stoji za náhlom zmenou postoja muža.
Ale človek, ktorý je schopný vyhodiť mačky, s ktorymi roky zil (hlavne tie 3 stare ) a nechať ich napospas osudu je zlým človekom.
@janage Zviera sice nieje vec. Ale pokial byvas v dome,preco to tahas do vnutra? Ano,mal to riesit hned na zaciatku a nie ustupovat. Hned prva macka by letela z domu pekne krasne na dvor. Tazko sa potom robi nejaky poriadok,ked si ho hned na zaciatku neurobis.
Autorka, mám pocit, že to nie je len tak " zrazu", ako píšeš.. myslím, že povedal, že mu to vadí už viackrát, že to nebol váš prvý rozhovor na túto tému a teraz vybuchol.. a povedal, že mačky odnesie do prdele, bars aj do priemyselného parku, že mu je to jedno ale už ich v dome jednoducho nechce! Že to bolo tak nejak?
@sense lenže on sa s tými mačkami hral, nosil im hračky a maškrty. To nebolo, že to stopol na začiatku. Jej muž s tým prišiel len tak z ničoho nič. A to je rozdiel
@jajka257 Lenže neverím, že nie sú problémy s nimi. Minimálne ak sa tie 3 zniesli, prinesenie tej matky s malým určite urobilo zmätok a konflikty medzi nimi. A konflikty sa prejavujú značkovaním, ničením vecí, teda nič príjemné. To ako píšem ja tieto záchranárky čo majú plno zvierat doma neobdivujem, lebo proste trpia tým zvieratá len že je ich toľko rôznych pováh a rôzneho veku na kope. Ani človek si do bytu nenasťahuje nejakú osamelú matku s dieťaťom aby urobil dobrý skutok, lebo mu naruší fungovanie. A tak je to aj so zvieratami, tiež chcú mať svoj priestor, pokoj, kľud, nie aby stále niekto im ten priestor narúšal, lebo majiteľka sa ukája tým, že zachraňuje zvieratá.
@jajka257 možno to rušil aj v sebe alebo prišiel na to že je to dosť....a teda viem čo je to keď prinesies ďalšiu mačku k mačke/mačkám....keď ťa čo tam už je to považuje za svoje teritórium, takže veľmi silné pochybujem že po prinesené ďalšej mačky/mačiek je všetko bezproblémové
Preco si ich uz nesterilizovala? Mat tolko maciek tak mas celu koloniu za chvilku. Ono je to sice mile ale odtial potial. ja sa mu necudujem, ze uz nechce mat viacej maciek
Autorka. Toto neni o mačkách. On má milenku alebo iny problém a odísť chce. Preto hľadá niečo, na čo by sa mohol výhovorit aby hodil špinu na teba a on bol za chrumkavého. Vie, že mačiek sa asi vzdať nebudeš chciet, preto vsadil na túto kartu.
@lucia147852 Nieeee to nieje o mackach. Urcite si nasiel dalsiu jebnutu so psami pre zmenu.......🙄
@jajka257 možno to rušil aj v sebe alebo prišiel na to že je to dosť....a teda viem čo je to keď prinesies ďalšiu mačku k mačke/mačkám....keď ťa čo tam už je to považuje za svoje teritórium, takže veľmi silné pochybujem že po prinesené ďalšej mačky/mačiek je všetko bezproblémové
@sense máme doma tri, každá prišla inokedy. A teda viemz čo to znamená. Mňa udivuje to, že ten muž proste dal riešenie, odviezť ich do priemyselného parku. Žena ponúkla volieru v záhrade. Ak už nechcem mačky dnu, potom voliera je super riešenie. A hlavne, zviera nie je vec. Treba rozmýšľať aj ináč.
@gov záchranu akej rodiny? Myslíš muža, ktorý nechce pristúpiť na kompromis? A radšej bude trvať na likvidácii zvierat, ktoré autorka má rada? Úprimne, veľmi by som uvažovala, či by som sa vedela ešte pozrieť na neho bez pocitu sklamania a bolesti, keď viem, že tie zvieratá zabil
@gov a ja preferujem zachránu toho, čo má ku mne vzťah. A v tomto prípade to muž teda nie je.
Chápem ze ich máš rada ale ja som to tiež nezvládol,,
Moja ex mala 3 mačky,som to nedal mala ich radšej ako mňa!!
Mačky (ani ine zviera) nie su viac ako clovek, ale ak ich clovek uz ma, tak sa musi o ne adekvatne postarat, ako pise su stare. Cize onedlho mozno zomru. Nie zaniest do priemyselneho parku. To co je za riesenie. Tu mladu by som ponukla na adopciu a ostatne dochovat doma a potom uz ziadnu macku. Takto by som vedela ustupit ja. A mal by vediet ustupit aj on, ked ich uz mate. Ani choreho dietata sa nevzdame, lebo je chore.
Staram sa o 6 mačiek, kastrujem a zaplatim veterinara aj cudzej macke. Kiezby kazdy robil toto a kastroval, tak by chudence tolko netrpeli.
@zuzanalopatka by som mu povedala. no miláčik ,budeš mi chýbať. 😂
@zuzanalopatka by som mu povedala. no miláčik ,budeš mi chýbať. 😂
@trisha_r Alebo moze vyhidit ju aj s mackami😉 tiez v pohode riesenie
@sense máme doma tri, každá prišla inokedy. A teda viemz čo to znamená. Mňa udivuje to, že ten muž proste dal riešenie, odviezť ich do priemyselného parku. Žena ponúkla volieru v záhrade. Ak už nechcem mačky dnu, potom voliera je super riešenie. A hlavne, zviera nie je vec. Treba rozmýšľať aj ináč.
@jajka257 tak áno ten priemyselný park nie je najrozumnejši spôsob, ale voliera vonku tiež nie je to prave pre mačku žijúcu dnu....ale bohvie ako to v skutočnosti u nich je keď vieme len A
A ak si myslí že hľadá len dôvod na odchod, tak nech mu to navrhne, načo ho držať nasilu
@gov mačke naucenej na život vo vnútri, dáš sancu uchytiť sa tým, že ju niekam do dediny vypustis?
Dávaš im predtým aj rýchlokurz života na ulici?
Je to nechutne, že niekto si zabezpečí zviera, prip. si vlastné zviera nezabezpečí a to sa rozmnoži a potom sa takto úboho zbaví zodpovednosti. Že ich jednoducho niekde vyhodí a "nevidím problém, problém neexistuje".
Naozaj primitívne.
Plus, túto ich chce týpek zkantrit, keďže ich sa chystá vyhodit v priemyselnom parku..

Zaujímavé koľko príspevkov o tom, ako tam určite smrdí a je neporiadok, ako musí mat chlap pocit, že je menej ako mačka atď.. ale ani tuk o tom, že síce má autorka k zvieratám citový vzťah, riešenie jej muža je, že ich vyhodí (!) v priemyselnom parku..
Nemám mačku, ani mať nebudem, ale nemyslím si, že je u nich automaticky bordel.. mala som spolužiačku s jednou mačkou a áno, v byte mali riadny puch. Potom som bola u známych, ktorí mali síce v dome, ale 5 mačiek a smrad nebol...
Neviem, od čoho to záleží... Ale nie vždy tie zvery smrdia..
Autorka - porozprávaj sa s ním bez emócií, opýtaj sa ho prečo teraz a aké je jeho riešenie, keďže vyhodiť domáce zviera je úplne primitívne a na to by nik súdny nepristúpil..
Máte aj iné problémy?
Hádate sa kvôli mačkám dlhšie?
Ozaj, prečo nie sú vykastrovane?
@beronsche záleží to od stravy, kvality postieľky v záchode, pravidelnom čistení a celkového zdravia zvierata. Máme v byte 2 mačky a návštevy čo nevedia, že máme mačky ostanú prekvapene, keď sa odrazu nejaká vynorí a prejde okolo 😀