icon

Manžel sa vyhráža odchodom kvôli mačkám

zuzanalopatka
3. máj 2025

Ahojte. 7 rokov doma chováme tri mačky. Minulý rok k nám prišla kotná mačička a vrhla 3 mačiatka. 2 z nich sme umiestnili do rodín a jedna malá nám ostala. Takže sme mali 3 staré mačičky a mamu s dcérou. Zrazu začali z ničoho nič mužovi mačky vadiť. Podotýkam že sú extra kľudné a väčšinu dňa spia. Ani sa muž poriadne s nimi nestýka. A posledne si vzal do hlavy že mačku musia z domu, že on ich odnesie do priemyselného parku, že jemu vadia a hotovo. Navrhla som, že na zahradu dáme voliéru a tam ich presťahujeme a nemisa byť doma. Toto neprichádza do úvahy. A keď sa mačiek nezbavím, on sa sťahuje preč. Som mu povedala, že ako je možné, že mu dkteraz nevadili a zrazu áno. Nevedel odpovedať, len stále hučí, že buď mačky alebo on. Som zúfalá, lebo viem, že staré mačky nikto nechce a nemám ich komu dať, zároveň ich mám veľmi rada a prečo by som sa mala ich zrieknuť. Veď nie som male deckk čo mu rodičia zakazujú mať zvieratko. Čo by ste vy robili? Poraďte.

domkakvet
3. máj 2025

@zuzanalopatka 5 maciek dnu, ani si nejdem predstavovat ako to u vas vyzera, ale myslim, ze v pripade tvojho muza ide o vyhovorku, ked ze ich nechce ani von a pred tym mal iny postoj. Bude za tym nieco ine.

maryetta
3. máj 2025

To ozaj vsetky macky dnu?
Brrr ja len ked som cistila nase pieskovisko od susedovych tak som mala na male. A ked nam "cikali" popod dvere ten smrad bol riadny.
To mi ozaj ale nejde do hlavy ze ok ok. A zrazu takto?

Fakt prve co mi napadlo ci sa nestyka s niekym kto ma alergiu na macky/chlpy....

plamienka555
3. máj 2025

A nepovedal mu nejaký kolega, že smrdí po mačkách a jeho to zahanbilo? Alebo niečo podobné, keď sa dozvedel, že máte toľko mačiek...

lenkakravcova
3. máj 2025

@zuzanalopatka nemá pocit, že sú pre teba tie mačky viac než on alebo rodina alebo deti?

lenkasarka
3. máj 2025

Nedávno som sa v diskusii pýtala či v mačacích kaviarňach nesmrdí ako v opičarni. Dámy tvrdili,že vôbec nie. Ja cítim aj jednu mačku v byte(nie mojom) mat ich doma 5 a chlpov všade do aleluja tak sa bez vyhrážania odstahujem aj ja.

vilma7
3. máj 2025
@deedol

mne je podozrive, ze nie je riesenie ani dat ich do voliery. mam pocit, ze chce odist a hlada zamienku.

@deedol tiež to bolo prvé, čo ma napadlo. Keďže doteraz mu nevadili.

bluka2
3. máj 2025

Dajte si vino a normalne sa ho v prijemnej chvili spytaj, preco mu zacali vadit tie macky. Snad je ti schopny uprimne odpovedat. Inak mate problem aj v komunikacii

milka1988
3. máj 2025
@0kristina0

Chcel vobec tie macky alebo to bolo tak, ze ty si chcela a hotovo. Mozno mu vadili od zaciatku ale nepovedal ti a posledny klinec do rakvy bola ta najmensia. Mat 4 macky v dome, v byte musi riadny zahul. Ja by som to tiez nezniesla.

@0kristina0 v tom s tebou súhlasím, toto je podobný príklad mojich svokrovcov. Svokra mala ( ona chcela) dvoch psíkov do bytu. Keď sa presťahovali do domu už pribudol vlčiak, mačka a najnovšie doniesla domov ďalšieho psa. Svokor to len potichu vždy trpel, resp nemá doma žiadne slovo, a už rezignoval po poslednom psovi. Už povedal a naznačil že toto je posledná kvapka a že nech sa nečuduje keď raz ostane v tom dome sama.

loliki
3. máj 2025

@zuzanalopatka Daj inzerát, že daruješ mačky. Niektoré zoberú, niektoré zostanú. Veď sa zamysli nad sebou, načo ju máš vnútri, keď pritúlala sa zvonka. Máš pocit, že musíš prichýliť všetky túlavé mačky?

nika23t
3. máj 2025

@zuzanalopatka možno mu niekto povedal, že je to cítiť, že sa u Vás necíti príjemné, 3 mačky je dosť, 5 ani nevravím... My máme dve v garáži v noci a je to cítiť. Do domu by som ich nepustila. Musíš s ním hovoriť, iná cesta nie je.

1gramofon
3. máj 2025

Fuuuha, prečo nie sú aj vonku, ale len v dome? Veľa ľudí totálne ignoruje náznaky, dokonca aj keď sa im niečo povie priamo z očí do očí. Aspoň maciatku si mohla nájsť iný domov a aj mame. Síce nie si decko, ale to nie je ani on aby bol ticho a všetko toleroval. Pozerás hlavne na svoje city voči mačkám, ale prežívas aj manžela rovnako ako mačky?

parvinka0001
4. máj 2025

Len aby on náhodou nemal nejakú "mačičku" pre ktorú radšej chce ísť z domu a nemá sa načo vyhovoriť

buxy
4. máj 2025

Prepáč, mimo tému, no musím sa zasmiať 😅, lebo ako som začala čítať Tvoj príspevok, prišlo mi to ako slovná úloha z matematiky na ZŠ 😂... Som normálne na prstoch prepočítavala tie mačky 😁

cacianka
4. máj 2025
@janage

@cacianka nuž človek, ktorý sa o mačky roky stará a jeho riešením je odniesť ich do priemyselného parku a nechať napospas osudu, si pomenovanie človek neviem či zaslúži.
Nespominaautorka, že by navrhol akékoľvek iné riešenia. Napr. Posledne 2 do dobrej rodiny, 3 už doziju , kľudne voliera alebo iné normálne riešenie
Ale vyhodiť ich kdesi v priemyselnom parku? Či inde? Toto je ľudské riešenie?

@janage nikde nepíšem ani netvrdím, že ich ma odniesť niekde do krkahájov. Len píšem názor, že mu už môžu liezť hore krkom. Veď sa počet zdvojnásobil, a mmch nevieme ako sa autorka k nim správa a koľko sa im venuje. Ak sú pre ňu náhrada za deti, alebo má dosť neprimeraný vzťah k nim, sú pre ňu na vysokom piedestaly ,veľmi vysokom, tak sa mužovi nečudujem že aj keď sa s nimi hral, že už mu začínajú vadiť.

sevrin
4. máj 2025

Ty raz dopadneš takto

hortenziaj
4. máj 2025

Mám rada mačky,ale dnu by som ich nezniesla . A vlastne asi nai na dvore už,muž nechce ,nenávidí mačky. Veď vám tam musí smrdieť. Ako nehľadala by som za tým nič viac, že nejakú milenku z jeho strany,proste mu to vadilo,toleroval to ale asi nechce smrdieť všade a tak už pretiekol pohár trpezlivosti a čaká že ty sa k tomu postaviš inak. Ako ja by som ich svihla vonku,je to len mačka,mačiek je vo svete riadne veľa , a není to zákonom chránené zviera,nebude to žiadna škoda. Mačky sú väčšinou škoda pre vtáčiky,aj zákonom chránené, takže re mňa sen mať mačky týmto upadol. Tiež by som ich asi dala ďaleko od domu ,hocikde...lebo pri tebe to vidím,že zas nájdeš nejakú opustenú mačku a donesieš to zas domov a budete mať macacinec doma.

oli18
4. máj 2025

Moja znama ma este viac maciek, ako ty. Ale v byte. Jej rodina k nej uz davno nechodi prave kvoli mackam. My sme u nej boli a ten smrad neprajem nikomu. Hoci upratuje denne a meni piesok neviem ako casto, je to velmi citit. Tam uz je vsetko nasiaknute. Nehovoriac o tom, ze na obleceni vzdy par chlpov maju obaja. Jej manzel to z lasky k nej toleruje. Ja sa tvojmu nedivim, na 5 maciek treba mat zaludok.

tetapetra
4. máj 2025

Ako dobre,že mám alergiu na mačky

vivuska666
4. máj 2025

Ja by som na jeho mieste bola uz davno odstahovana.

martin96321
4. máj 2025

@zuzanalopatka Ahoj. Máme doma v byte psa. Uz 12 rokov. Cim dalej tym viac mi prekaza. Doslova vsede chlpy z neho. Citit ho v tom byte. Ja nemam nic proti zvieratam,ale za mna zviera nepatri do bytu. Ludia co maju macky si neuvedomuju ako to pachne. Mam zakaznika ktory ma dve macky. Zakazdym ked k nemu pridem zapach za mackami. Stiplavy zapach,hajzlik s hovnami na balkone ale taha sa to s nimi vsade. Je to horsie ako od psa. Ani nas mi zo zaciatku extra neprekazal,ale ako vravim cim dalej tym som alergickejsi nanho. A tiez som povedal ze ak toto zdochne uz nikdy v zivote nic nechcem doma. Ak nieco donesies rataj s tym,ze ja odchadzam. Niesi male dieta aby Ti niekto rozkazoval. Len si vyber ci chces muza,alebo macky. Aj ked viem,ze niektorym ludom viac zalezi na zvieratach nez na ludoch

staryjarec
4. máj 2025

Samozrejme vyhoďte manžela. To predsa nejde, aby on rozhodoval, koľko mačičiek máte mať doma. Veď mačičky vám toho hrozného tvora dokonale nahradia. Máte predsa k sebe úctu, máte sa rada, tak prečo žiť s akýmsi hlupákom, ktorý si nevie zvyknúť na päť roztomilých mačičiek. Zabaľte mu veci ešte dnes. A zvyšok života si užijete sama so svojimi drahými mačičkami.

martin96321
4. máj 2025

@zuzanalopatka A este jedna otazka.....ak mate zahradu tak na kieho boha sa to mota vnutri? To tahas do domu aj sliepky,prasa,kozy,husi? Z toho je aspon uzitok))

beronsche
4. máj 2025

Zaujímavé koľko príspevkov o tom, ako tam určite smrdí a je neporiadok, ako musí mat chlap pocit, že je menej ako mačka atď.. ale ani tuk o tom, že síce má autorka k zvieratám citový vzťah, riešenie jej muža je, že ich vyhodí (!) v priemyselnom parku..
Nemám mačku, ani mať nebudem, ale nemyslím si, že je u nich automaticky bordel.. mala som spolužiačku s jednou mačkou a áno, v byte mali riadny puch. Potom som bola u známych, ktorí mali síce v dome, ale 5 mačiek a smrad nebol...
Neviem, od čoho to záleží... Ale nie vždy tie zvery smrdia..

Autorka - porozprávaj sa s ním bez emócií, opýtaj sa ho prečo teraz a aké je jeho riešenie, keďže vyhodiť domáce zviera je úplne primitívne a na to by nik súdny nepristúpil..
Máte aj iné problémy?
Hádate sa kvôli mačkám dlhšie?
Ozaj, prečo nie sú vykastrovane?

nerya
4. máj 2025
@maminkadeticiek

Teraz budes strasny konspirator aaale...co ak ma milenku,ktora je alergicka na macky?Ako fakt realne.Ak si alergik,staci ze si s niekym,kto bol v kontakte s mackami,a kychas,soplis,zle je.Keby si bola v kontakte s takymto kamosom,znamym,neriesis.Riesis to len ak ide o zdravotne problemy cloveka z ktorym nechces prerusit kontakty ale sposobuje to velke problemy.Aj by to sedelo na to ako popisujes, ze to prislo z cista jasna,dovtedy nebol problem a vyhraza sa odchodom ak to okamzite nevyriesis.Totalne radikalne.

@maminkadeticiek toto presne napadlo hneď aj mne 🤣🤣

janage
4. máj 2025
@cacianka

@janage nikde nepíšem ani netvrdím, že ich ma odniesť niekde do krkahájov. Len píšem názor, že mu už môžu liezť hore krkom. Veď sa počet zdvojnásobil, a mmch nevieme ako sa autorka k nim správa a koľko sa im venuje. Ak sú pre ňu náhrada za deti, alebo má dosť neprimeraný vzťah k nim, sú pre ňu na vysokom piedestaly ,veľmi vysokom, tak sa mužovi nečudujem že aj keď sa s nimi hral, že už mu začínajú vadiť.

@cacianka ale autorka sa vyjadrila jasne. On sa ich chce zbaviť, žiaden kompromis ani riešenie neponukol. Iba to jediné on ich odnesie do priemyselného parku.
Ak mu vadia tak treba hľadať riešenie. Postaviť si hlavu a vyhodiť ich, riešením nie je a o ňom to nevypoveda nič pozitívne.
Takto sa človek nemá chovať.

beronsche
4. máj 2025
@janage

@cacianka ale autorka sa vyjadrila jasne. On sa ich chce zbaviť, žiaden kompromis ani riešenie neponukol. Iba to jediné on ich odnesie do priemyselného parku.
Ak mu vadia tak treba hľadať riešenie. Postaviť si hlavu a vyhodiť ich, riešením nie je a o ňom to nevypoveda nič pozitívne.
Takto sa človek nemá chovať.

@janage inak, ak by môj takto tvrdohlavo trval na takej absurdite, fakt by som mu povedala, nech ide on...
Lebo keď sa nedá komunikovať, tak sa nedá...

janage
4. máj 2025

Mne sa zdá, že mnohým uniká podstata. Zviera nie je vec. Nie je to 15rocna skriňa čo ju môžem vyhodiť na zberný dvor.
Manželovi vadia mačky. OK, treba hľadať riešenie. Nie sú mačky viac ako on, ale sú to živé tvory socializovane človekom. Človek má teda za ne zodpovednosť.
Chýbajú ďalšie informácie. Či súhlasil s prichylením nových maciek, na ako dlho, či bola nejaká dohoda, či sa autorka tým 2 novým snaží aktivne nájsť domov inde, keď vidí, že na muža je to veľa.
Čo stoji za náhlom zmenou postoja muža.
Ale človek, ktorý je schopný vyhodiť mačky, s ktorymi roky zil (hlavne tie 3 stare ) a nechať ich napospas osudu je zlým človekom.

jajka257
4. máj 2025
@zuzanalopatka

@cacianka ide o to, ze doteraz mu nevadili, hraval sa s nimi, kupoval im dobrotky, hracky vsetkym, nielen tym.3

@zuzanalopatka to nebude o mačkách, keď do teraz nemal s nimi problém. A úplná absurdita, že ani volieru nie. Tam bude niečo iné. Ale ak chce odísť, odíde aj keď sa mačiek zbavis. Nájde si iný dôvod a ty budeš bez mačiek aj bez muža.
A pre všetkých, ktorí obhajujú muža, vy asi neviete čítať s porozumením. Ten muž ich chce vlastne zabiť. Ak mačky, ktoré žijú v byte/dome vyhodí do priemyselného parku, tak dlhú životnosť mať nebudú. A ten muž ani nedal žiadne riešenie a zrejme odmieta diskutovať.

lucia147852
4. máj 2025
@janinah

Nech odide a ty si zaobstarás este zo tri mačky a vsetci budete spokojní...
To ozaj su macky viac ako clovek?
Kamarat sa rozviedol kvóli psovi,ten bol najprv v predsieni,potom vsade a nakoniec v ich manzelskej posteli - medzi nimi.
Niekto by mal ustupiť...

@janinah ale toto sa rieši na začiatku. A nie len tak si zamyslieť vyhodiť živé tvory von. A úprimne aj tak neverím, že sú za tým tie mačky. Za tým bude niečo iné. A takisto postoj, ja rozhodujem a ty máš smolu nie je z jeho strany normálny. Dnes sú to mačky a zajtra co?

lucia147852
4. máj 2025

Autorka. Toto neni o mačkách. On má milenku alebo iny problém a odísť chce. Preto hľadá niečo, na čo by sa mohol výhovorit aby hodil špinu na teba a on bol za chrumkavého. Vie, že mačiek sa asi vzdať nebudeš chciet, preto vsadil na túto kartu.