icon

Manžel sa vyhráža odchodom kvôli mačkám

zuzanalopatka
3. máj 2025

Ahojte. 7 rokov doma chováme tri mačky. Minulý rok k nám prišla kotná mačička a vrhla 3 mačiatka. 2 z nich sme umiestnili do rodín a jedna malá nám ostala. Takže sme mali 3 staré mačičky a mamu s dcérou. Zrazu začali z ničoho nič mužovi mačky vadiť. Podotýkam že sú extra kľudné a väčšinu dňa spia. Ani sa muž poriadne s nimi nestýka. A posledne si vzal do hlavy že mačku musia z domu, že on ich odnesie do priemyselného parku, že jemu vadia a hotovo. Navrhla som, že na zahradu dáme voliéru a tam ich presťahujeme a nemisa byť doma. Toto neprichádza do úvahy. A keď sa mačiek nezbavím, on sa sťahuje preč. Som mu povedala, že ako je možné, že mu dkteraz nevadili a zrazu áno. Nevedel odpovedať, len stále hučí, že buď mačky alebo on. Som zúfalá, lebo viem, že staré mačky nikto nechce a nemám ich komu dať, zároveň ich mám veľmi rada a prečo by som sa mala ich zrieknuť. Veď nie som male deckk čo mu rodičia zakazujú mať zvieratko. Čo by ste vy robili? Poraďte.

zuzana76
4. máj 2025
@beronsche

@gov mačke naucenej na život vo vnútri, dáš sancu uchytiť sa tým, že ju niekam do dediny vypustis?
Dávaš im predtým aj rýchlokurz života na ulici?

Je to nechutne, že niekto si zabezpečí zviera, prip. si vlastné zviera nezabezpečí a to sa rozmnoži a potom sa takto úboho zbaví zodpovednosti. Že ich jednoducho niekde vyhodí a "nevidím problém, problém neexistuje".
Naozaj primitívne.
Plus, túto ich chce týpek zkantrit, keďže ich sa chystá vyhodit v priemyselnom parku..

@beronsche ja som tak prichylila toho kocura, stary kocur, kastrovany, vykrmeny - 7-8 kg mal (u nas uz schudol, lebo beha vonku, ani sa nepohne z nasho dvora, kedze bol taky vykrmeny, tipujem, ze zil v byte) a zrazu sa ocitol pred nasim domom a plakal tam. Nevedel, co ma robit. Zrejme niekto zdedil byt, stary clovek zomrel a kocura pekne krasne odviezli za mesto na dedinu. Namiesto toho, aby mu nasli nahradnu rodinu. Kocurik zvyknuty na ludi. Prichylila som ho k nasim 5 mačkam a kocurom. Uz absolvoval aj zakrok, kedze mal usny svrab a hematom na uchu.

zuzana76
4. máj 2025

Ale, ak by ste ho niekto mali chut prichylit, len do bytu, alebo dovnutra do domu, tak doveziem. Podla mna zil vo vnutri. Je velmi pritulny.

beronsche
4. máj 2025
@zuzana76

@beronsche ja som tak prichylila toho kocura, stary kocur, kastrovany, vykrmeny - 7-8 kg mal (u nas uz schudol, lebo beha vonku, ani sa nepohne z nasho dvora, kedze bol taky vykrmeny, tipujem, ze zil v byte) a zrazu sa ocitol pred nasim domom a plakal tam. Nevedel, co ma robit. Zrejme niekto zdedil byt, stary clovek zomrel a kocura pekne krasne odviezli za mesto na dedinu. Namiesto toho, aby mu nasli nahradnu rodinu. Kocurik zvyknuty na ludi. Prichylila som ho k nasim 5 mačkam a kocurom. Uz absolvoval aj zakrok, kedze mal usny svrab a hematom na uchu.

@zuzana76 popravde, ja teda nie som nejaký velky milovník maciek, ale nepochopím, ako to niekto môže tomu zvieraťu urobiť - len tak ho vyhodiť niekde a ešte to primitívne ospravedlňovať, že vraj macka dostala šancu.

zuzana76
4. máj 2025
@beronsche

@zuzana76 popravde, ja teda nie som nejaký velky milovník maciek, ale nepochopím, ako to niekto môže tomu zvieraťu urobiť - len tak ho vyhodiť niekde a ešte to primitívne ospravedlňovať, že vraj macka dostala šancu.

@beronsche ja som mala predtym radsej psov. Ale ked clovek vidi tie nevinne tvory, tak nemozem nepomahat im.

modrykolibrik
4. máj 2025

@autor viem tá pochopiť. Ja sama som mala 3 micky, vypiplala som ich odmala a keď ku mne prišiel môj muž tak toleroval to síce nadšený nebol. Kúpili sme dom a keďže ozaj vnútri není možné urobiť pre ne miesto majú vonku volieru a sú tam spokojné a šťastné. Urobili sme kompromis. Ako teraz máme 4 ale úprimne už by som mačku do bytu nechcela. Keď už tak tak iba jednu

janage
4. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov no možno je autorka práve taky človek, ako tí, čo sa tých tvojich nechcených macček ujali. Teda príčinou celého autorkinho problému sú nezodpovedni ľudia, ktorí vyhodili svoju mačku.

bielasovicka
4. máj 2025
@zuzana76

@beronsche ja som mala predtym radsej psov. Ale ked clovek vidi tie nevinne tvory, tak nemozem nepomahat im.

@zuzana76 si veľmi dobrý človek. Dnes je už malo takých 🙏❤️

janage
4. máj 2025
@martin96321

@janage Zviera sice nieje vec. Ale pokial byvas v dome,preco to tahas do vnutra? Ano,mal to riesit hned na zaciatku a nie ustupovat. Hned prva macka by letela z domu pekne krasne na dvor. Tazko sa potom robi nejaky poriadok,ked si ho hned na zaciatku neurobis.

@martin96321 ale autorka dvor ako alternatívu ponúkla. Mužovi zrazu nič nevyhovuje. Ona je ochotná hľadať riešenie, on sa ich chce zbaviť za každú cenu a bodka.

zuzana76
4. máj 2025
@bielasovicka

@zuzana76 si veľmi dobrý človek. Dnes je už malo takých 🙏❤️

@bielasovicka vdaka, su to nevinne tvory, mna tesi, ako ma vsetky cakaju, ked idem z prace domov. Ked vyjdem na dvor a len zacuju moj hlas, tak sa hned zhrknu okolo mna. Ja ich lasku citim a vracaju mi to, co im davam. Jedneho sme vypiplali, lebo ho niekto postrelil. Mal priestrel kosti. Dva krat ho operovali a tristvrte roka sme ho mali zavreteho v domceku, lebo nemohol chodit s fixatorom po vonku. Stalo ma to tolko ako uxusna kabelka, ale nelutujem.

priscilla07
4. máj 2025

Mačky ponechať, chlapa vymeniť 😉. Píšem to z vlastnej skúsenosti. V minulosti som sa vzdala troch mačiek zo šiestich, kvôli budúcemu manželovi. Mal silnú alergiu, na tie tri si dajak zvykol, aj alergiu mu "vyliečili". Už som rozvedená, a dodnes si vyčítam že som tie mačky tak zradila 😕.

maria1989
4. máj 2025
@zuzanalopatka

@cacianka ide o to, ze doteraz mu nevadili, hraval sa s nimi, kupoval im dobrotky, hracky vsetkym, nielen tym.3

@zuzanalopatka s tromi sa hral, kupoval im veci. Clovek bud ku zvieratam ma vztah, alebo nema. Nezvykne ho stratit. (Ak teda co ja viem mu vlastny pes nerozkuse dieta napriklad).
Z toho mi vychadza jedno - muz uz nechce teba, nie tie zvery.

bielasovicka
4. máj 2025
@zuzana76

@bielasovicka vdaka, su to nevinne tvory, mna tesi, ako ma vsetky cakaju, ked idem z prace domov. Ked vyjdem na dvor a len zacuju moj hlas, tak sa hned zhrknu okolo mna. Ja ich lasku citim a vracaju mi to, co im davam. Jedneho sme vypiplali, lebo ho niekto postrelil. Mal priestrel kosti. Dva krat ho operovali a tristvrte roka sme ho mali zavreteho v domceku, lebo nemohol chodit s fixatorom po vonku. Stalo ma to tolko ako uxusna kabelka, ale nelutujem.

@zuzana76 presne tak. Ja mam mačky veľmi rada. Každú by som dovliekla domov co stretnem. A vždy sa na mňa nejaká nalepí na ulici. Strašne mi ich je potom ľúto. Pochovala som 2 mačky ktoré som mala, ale strašne som za nimi plakala, veľmi zle som znášala ich smrť, až psychické problémy som mala z toho. Boli sucastou našej rodiny. Mačky sú veľmi múdre tvory, a vedia ľúbiť človeka. Neznášam ľudí, ktorí mačku berú len ako vec. 🤨

bielasovicka
4. máj 2025

@zuzanalopatka povedz mu nech si ide. Tu aj tak problém nebudú tie mačky.

zuzana76
4. máj 2025
@bielasovicka

@zuzana76 presne tak. Ja mam mačky veľmi rada. Každú by som dovliekla domov co stretnem. A vždy sa na mňa nejaká nalepí na ulici. Strašne mi ich je potom ľúto. Pochovala som 2 mačky ktoré som mala, ale strašne som za nimi plakala, veľmi zle som znášala ich smrť, až psychické problémy som mala z toho. Boli sucastou našej rodiny. Mačky sú veľmi múdre tvory, a vedia ľúbiť človeka. Neznášam ľudí, ktorí mačku berú len ako vec. 🤨

@bielasovicka aj ja ich milujem, zistila som, ze asi viac ako niektorych ludi a deti.

bielasovicka
4. máj 2025
@zuzana76

@bielasovicka aj ja ich milujem, zistila som, ze asi viac ako niektorych ludi a deti.

@zuzana76 presne. Aj ja

yasina
4. máj 2025

Fuj
.. Ani sa mu nedivim
.nebola by som v tvojom byte ani minutu a nevzala by som. Si tsm ani pohar vody. Macky a psy nemaju co robit v byte. Musia byt na zahrade a nesmu vstuoit do domu kde sa jedava fuj a spi.. Smrad a nehygiena fuj. Nedokazem si to predstavit. Chudak muz. Testovala by som. Sa na jeho mieste na rozne prenosne parazity

lucia147852
4. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ja si dokážem účty za seba zaplatiť sama

lucia147852
4. máj 2025
@yasina

Fuj
.. Ani sa mu nedivim
.nebola by som v tvojom byte ani minutu a nevzala by som. Si tsm ani pohar vody. Macky a psy nemaju co robit v byte. Musia byt na zahrade a nesmu vstuoit do domu kde sa jedava fuj a spi.. Smrad a nehygiena fuj. Nedokazem si to predstavit. Chudak muz. Testovala by som. Sa na jeho mieste na rozne prenosne parazity

@yasina ty si není v hlave v poriadku. Pridi sa pozrieť k našim susedom čo nemajú doma žiadne zviera, to ešte len uvidíš čo je nehygiena a kentus v byte

yasina
4. máj 2025
@lucia147852

@yasina ty si není v hlave v poriadku. Pridi sa pozrieť k našim susedom čo nemajú doma žiadne zviera, to ešte len uvidíš čo je nehygiena a kentus v byte

@lucia147852 za mna by som proste si v takom byte kavu nedala nehnevaj sa kazdy podla gusta ale toto nie.. Macka patri na dvor aj pes. Aj ine zvery..rybicka mozno je fajn v akvarku ale fo je tak cele. My mame psa aj macku a sliepku na dvore vzdy

abbey1
4. máj 2025
@yasina

Fuj
.. Ani sa mu nedivim

@yasina Prečo vlastne chováte psa a mačku, keď k nim nemáš žiadny vzťah? A ešte otázka. Ty si pôvodom zo Slovenska?

ukgirls
4. máj 2025
@yasina

@lucia147852 za mna by som proste si v takom byte kavu nedala nehnevaj sa kazdy podla gusta ale toto nie.. Macka patri na dvor aj pes. Aj ine zvery..rybicka mozno je fajn v akvarku ale fo je tak cele. My mame psa aj macku a sliepku na dvore vzdy

@yasina ja mam doma psa aj macku a veru u mna by si si kavu nedala-lebo ku mne osoba ako ty ani nema pravo prekrocit prah mojho domu

aandrea9
4. máj 2025
@ukgirls

5 maciek v byte je teda dost aten smrad ..kazdopadne volieru by som riesila tak ci onak a co sa tyka muza-dnes su to macky a zajtra daco ine ... skor si myslim,ze macky su v tom nevinne a ma daco ine co ho trapi ... nema nahodou niekoho?

@ukgirls prečo hneď smrad??? Mame tiež 5 maciek v byte od 12 ročnej po dvoch najdusikov vo veku 1 rok a neviem o tom, že by sme mali v byte smrad.

monikak1313
4. máj 2025

Ja mačku mám. Teda môj syn. Je to člen rodiny a je zlatý vykastovany. Ľúbime ho. Ale moja rada. Nikdy a nikdy viac. Mačka do bytu nepatrí. Žiadne zviera a považujem to za chybu. Vďaka môjmu zmyslu pre zodpovednosť a tým že za nič to zviera nemôže mi nedá ho dať preč. Nikomu by som za žiadnych okolností zviera do bytu neodporučila. Myslím že mačky u tohto pána problém nie sú. Na druhú stranu ho chápem ja mám dosť s jedným. Keby som mala 5 asi skolabujem. Ja cítim všetko a nič iné nerobím len upratujem a vetrám. Niekedy som úplne zúfalá. Nikdy nikdy a nikdy viac!!!!

ukgirls
4. máj 2025
@aandrea9

@ukgirls prečo hneď smrad??? Mame tiež 5 maciek v byte od 12 ročnej po dvoch najdusikov vo veku 1 rok a neviem o tom, že by sme mali v byte smrad.

@aandrea9 pretoze ludia proste macky citia.. ja mam tiez jednu a cistim staram sa..ale napriklad brat ju citi aj ked ja ani nik z rodiny nie... 5 maciek citit je .. aj ked ty napriklad nie lebo si zvyknuta nemyslim hned smrad...ale macka smrdi macacinou rovnako ako pes psacinou ..

aandrea9
4. máj 2025
@ukgirls

@aandrea9 pretoze ludia proste macky citia.. ja mam tiez jednu a cistim staram sa..ale napriklad brat ju citi aj ked ja ani nik z rodiny nie... 5 maciek citit je .. aj ked ty napriklad nie lebo si zvyknuta nemyslim hned smrad...ale macka smrdi macacinou rovnako ako pes psacinou ..

@ukgirls mačka ničím nesmrdí, privoňaj ku kožúšku a presvedč sa sama. Nesmrdi aninked zmokne, na rozdiel od psíka.

ukgirls
4. máj 2025
@aandrea9

@ukgirls mačka ničím nesmrdí, privoňaj ku kožúšku a presvedč sa sama. Nesmrdi aninked zmokne, na rozdiel od psíka.

@aandrea9 mne nesmrdi ani moj pes..ale ludom moze .. ako pisem ze ty necitis neznamena,ze ani iny ...

ika02
4. máj 2025

Mačky nesmrdia ani náhodou! Ak sú kastrované a mení sa im pravidelne podstielka v toalete, vôbec ich nie je cítiť. Tiež som mala susedu (psych.pacient - neliečený), ktorá si do 2-izbového bytu dotiahla 13 mačiek, bola neplatič (bez elektriny), mačky nekastrované, veterinára v živote nevideli, potrebu vykonávali na noviny..... Proste všetci žili v špine a strašnom smrade. Áno, nekastrované jedince si značkujú teritórium a toto fakt zapácha.
Ale ja som mala 2 kastrovaných kocúrov a vôbec nebolo cítiť žiadny smrad. Používala som navyše voňavú podstielku. Všetko je o starostlivosti. Poznám matku, ktorá “šetrila” a pampersky (použité) sušila na radiátore, aby ich mohla opakovane natiahnuť dieťaťu. To bol smrad v celom byte.
Ja sa tiež prikláňam k názoru, že manžel skôr “zajačie úmysly”!😉

karolinakr
5. máj 2025

dala by som ich von, nejake budky, vybeh, keby boli mrazy, mohli by spat v predsieni v peliešku, ale by som sa ich nezbavila

marsmykkok
5. máj 2025
@ika02

Mačky nesmrdia ani náhodou! Ak sú kastrované a mení sa im pravidelne podstielka v toalete, vôbec ich nie je cítiť. Tiež som mala susedu (psych.pacient - neliečený), ktorá si do 2-izbového bytu dotiahla 13 mačiek, bola neplatič (bez elektriny), mačky nekastrované, veterinára v živote nevideli, potrebu vykonávali na noviny..... Proste všetci žili v špine a strašnom smrade. Áno, nekastrované jedince si značkujú teritórium a toto fakt zapácha.
Ale ja som mala 2 kastrovaných kocúrov a vôbec nebolo cítiť žiadny smrad. Používala som navyše voňavú podstielku. Všetko je o starostlivosti. Poznám matku, ktorá “šetrila” a pampersky (použité) sušila na radiátore, aby ich mohla opakovane natiahnuť dieťaťu. To bol smrad v celom byte.
Ja sa tiež prikláňam k názoru, že manžel skôr “zajačie úmysly”!😉

@ika02 ty necítiš lebo v tom žiješ. Mám kamarátku čo má v byte asi 70m2 tri vykastrované mačky a hoci ked tam prídem má vždy otvorené balkonové okno cítim ich dosť. A o záchodíky sa stará. Tie mačky nesmrdia aj ked tá jedna prítulná ide na mňa si sadnúť, ale ten byt áno.

karolinakr
5. máj 2025

alebo potom vonkajšie mačky s pristupom dovnutra, babka mala pristavanu predsieň, tak to by bolo kompromisne riešenia, tam by mali pelíšky, bolo by im teplo, zaroven by nevadili mužovi vo vnutri