icon

Manžel sa vyhráža odchodom kvôli mačkám

zuzanalopatka
3. máj 2025

Ahojte. 7 rokov doma chováme tri mačky. Minulý rok k nám prišla kotná mačička a vrhla 3 mačiatka. 2 z nich sme umiestnili do rodín a jedna malá nám ostala. Takže sme mali 3 staré mačičky a mamu s dcérou. Zrazu začali z ničoho nič mužovi mačky vadiť. Podotýkam že sú extra kľudné a väčšinu dňa spia. Ani sa muž poriadne s nimi nestýka. A posledne si vzal do hlavy že mačku musia z domu, že on ich odnesie do priemyselného parku, že jemu vadia a hotovo. Navrhla som, že na zahradu dáme voliéru a tam ich presťahujeme a nemisa byť doma. Toto neprichádza do úvahy. A keď sa mačiek nezbavím, on sa sťahuje preč. Som mu povedala, že ako je možné, že mu dkteraz nevadili a zrazu áno. Nevedel odpovedať, len stále hučí, že buď mačky alebo on. Som zúfalá, lebo viem, že staré mačky nikto nechce a nemám ich komu dať, zároveň ich mám veľmi rada a prečo by som sa mala ich zrieknuť. Veď nie som male deckk čo mu rodičia zakazujú mať zvieratko. Čo by ste vy robili? Poraďte.

martin96321
5. máj 2025
@ika02

Mačky nesmrdia ani náhodou! Ak sú kastrované a mení sa im pravidelne podstielka v toalete, vôbec ich nie je cítiť. Tiež som mala susedu (psych.pacient - neliečený), ktorá si do 2-izbového bytu dotiahla 13 mačiek, bola neplatič (bez elektriny), mačky nekastrované, veterinára v živote nevideli, potrebu vykonávali na noviny..... Proste všetci žili v špine a strašnom smrade. Áno, nekastrované jedince si značkujú teritórium a toto fakt zapácha.
Ale ja som mala 2 kastrovaných kocúrov a vôbec nebolo cítiť žiadny smrad. Používala som navyše voňavú podstielku. Všetko je o starostlivosti. Poznám matku, ktorá “šetrila” a pampersky (použité) sušila na radiátore, aby ich mohla opakovane natiahnuť dieťaťu. To bol smrad v celom byte.
Ja sa tiež prikláňam k názoru, že manžel skôr “zajačie úmysly”!😉

@ika02 Ano,starate sa o macicky,kupujete im vselijake veci,vonavy piesok,kastrujete ich,cistite ten hajzlik. Vsetko je to pekne a je super ze mate nejaku zabavku a cit k tym zvieratam. Ale mozes mat ten piesok akykolve ta macka tam naserie.....ona tam nejde s formickami sa hrat.......Kto to ma doma a zije v tom tak to nevnima. Ale akonahle vojdem do domu kde maju macky,tak to citit. O chlpoch ani nevravim....mame psa doma a len rozmyslam ci mna porazi skor ako on zdochne. Pritom je kupany,strihany,cesany.......Ale ako aj pises,tam je toho uz viac. Nemusi to byt hned,ze si nasiel nejaku......bol by sprosty,len mozno jednoducho uz to prekrocilo vsetky medze.

aalt
5. máj 2025

Mimochodom ... vcera som cesal nase macky a uz to zacina 😀 Za riadnu hrst chlpov som vycesal z kazdej. To je az neskutocne ako takto pred letom plznu.

ika02
5. máj 2025
@martin96321

@ika02 Ano,starate sa o macicky,kupujete im vselijake veci,vonavy piesok,kastrujete ich,cistite ten hajzlik. Vsetko je to pekne a je super ze mate nejaku zabavku a cit k tym zvieratam. Ale mozes mat ten piesok akykolve ta macka tam naserie.....ona tam nejde s formickami sa hrat.......Kto to ma doma a zije v tom tak to nevnima. Ale akonahle vojdem do domu kde maju macky,tak to citit. O chlpoch ani nevravim....mame psa doma a len rozmyslam ci mna porazi skor ako on zdochne. Pritom je kupany,strihany,cesany.......Ale ako aj pises,tam je toho uz viac. Nemusi to byt hned,ze si nasiel nejaku......bol by sprosty,len mozno jednoducho uz to prekrocilo vsetky medze.

@martin96321 veď ten záchodík nikto, hádam, nemá v strede obývačky. Ja som mala v kúpeľni (s oknom) a celé leto bol jeden aj na lodžii. Keď mačka je naučená chodiť na toaletu, nemá čo smrdieť a nikto ma nepresvedčí o opaku.

pikachu999
5. máj 2025

@zuzanalopatka osobne si myslím že to nie je i mačkách ale ma niečo iné čo ho serie 🤷
Keby mne toto chlap povie tak sa ho opýtam že čo sa deje že zrazu mu vadia? A keď by si stále išiel svoje tak by som mu povedala že sa môže zbaliť

pikachu999
5. máj 2025
@martin96321

@martin96321 chodím ku kamarátke kde ich je viac ako u autorky a necitim nič

1gramofon
5. máj 2025
@monikak1313

Ja mačku mám. Teda môj syn. Je to člen rodiny a je zlatý vykastovany. Ľúbime ho. Ale moja rada. Nikdy a nikdy viac. Mačka do bytu nepatrí. Žiadne zviera a považujem to za chybu. Vďaka môjmu zmyslu pre zodpovednosť a tým že za nič to zviera nemôže mi nedá ho dať preč. Nikomu by som za žiadnych okolností zviera do bytu neodporučila. Myslím že mačky u tohto pána problém nie sú. Na druhú stranu ho chápem ja mám dosť s jedným. Keby som mala 5 asi skolabujem. Ja cítim všetko a nič iné nerobím len upratujem a vetrám. Niekedy som úplne zúfalá. Nikdy nikdy a nikdy viac!!!!

@monikak1313 @yasina ja som tiež proti zvieratám v byte. Mačka je šelma, chce loviť a ľudia ju zavru medzi steny. Nie je to prirodzené. Keď bol lockdown tak sa skoro všetci sťažovali ako sú v kuse doma, ale hlavne že zvieratá musia aj bez korony trčať v byte a čakať kým príde človek a pôjdu sa hladkať, alebo sa pôjdu na chvíľu prejsť. Veľmi divna láska voči zvieratám

1gramofon
5. máj 2025

A vždy keď tu je téma o mačkách, je to aj na 5 stran a autorka veľmi rýchlo prestane odpisovať. Začínam veriť, že je to na rozdychanie vášni

beronsche
5. máj 2025
@martin96321

@martin96321 už sa opakujem, ale mám známych s 5 mačkami v dome. Fakt tam nesmrdi. 🙂

karmen118
5. máj 2025

Buď je za tým niečo iné, alebo mu proste ten počet mačiek začal vadiť- 5 je dosť, možno to ide teraz aj dosť do vašich financií ako sa zdražovalo...skús sa s ním porozprávať, prečo zrazu mu vadia, ak je to počet/financie - skús sa s ním dohodnúť nechať si jednu -max dve mačky a zvyšok darovať do dobrých rúk.

caramellka
5. máj 2025

Mňa "fascinujú" tieto diskusie na xy strán, kde sa autorka vyjadrí 0-1krát a dovidenia... Nerozumiem, z akého dôvodu teda zakladá diskusiu.
(A väčšinou je autor buď anonym, alebo niekto s čerstvo založeným profilom.)

oli18
5. máj 2025
@ika02

@martin96321 veď ten záchodík nikto, hádam, nemá v strede obývačky. Ja som mala v kúpeľni (s oknom) a celé leto bol jeden aj na lodžii. Keď mačka je naučená chodiť na toaletu, nemá čo smrdieť a nikto ma nepresvedčí o opaku.

@ika02 tak napr.moja kamoska pracuje, takze nemoze vycistit zachod kedykolvek, ked sa jej niektora z x maciek prave vykadi. Cisti, ked pride domov a priebezne, ked uz je zvysok dna doma. Tak neverim, ze nemoze byt nic citit. Mozno pri 1 macke, ale nie pri niekolkych. Tam je uz nasiaknute vsetko. Bola som u nej, viem, o com pisem.

martin96321
5. máj 2025
@beronsche

@martin96321 už sa opakujem, ale mám známych s 5 mačkami v dome. Fakt tam nesmrdi. 🙂

@beronsche Ja netvrdim ze tam pachne,ale ze to citit.......su z toho chlpy vsade,lozi to po vsetkom

martinadomianova
6. máj 2025
@ukgirls

5 maciek v byte je teda dost aten smrad ..kazdopadne volieru by som riesila tak ci onak a co sa tyka muza-dnes su to macky a zajtra daco ine ... skor si myslim,ze macky su v tom nevinne a ma daco ine co ho trapi ... nema nahodou niekoho?

@ukgirls nemusí byť predsa automaticky z mačiek smrad. Ono je to aj o tej starostlivosti.

ika02
6. máj 2025

A tiež záleží, či mačka má toaletu krytú, alebo jej dajú len nejakú prepravku od zeleniny.

marsmykkok
6. máj 2025
@ika02

A tiež záleží, či mačka má toaletu krytú, alebo jej dajú len nejakú prepravku od zeleniny.

@ika02 no ale tá krytá toaleta funguje iba ak máš jednu mačku... čo pozerám aj reláciu kočka nie je pes, tak ak je mačiek viac, potrebujú priestor z ktorého môžu uniknúť, teda ak máš 3 mačky alebo viac, nepôjdu ti na tú krytú toaletu, budú radšej znečisťovať byt. Teda musíš mať otvorenú toaletu.

ika02
6. máj 2025
@marsmykkok

@ika02 no ale tá krytá toaleta funguje iba ak máš jednu mačku... čo pozerám aj reláciu kočka nie je pes, tak ak je mačiek viac, potrebujú priestor z ktorého môžu uniknúť, teda ak máš 3 mačky alebo viac, nepôjdu ti na tú krytú toaletu, budú radšej znečisťovať byt. Teda musíš mať otvorenú toaletu.

@marsmykkok moji dvaja nemali problém. Len v lete mali aj druhú na lodžii, lebo v lete sme dlhšie mimo bytu a nedá sa ju hneď vyčistiť.

rafena
12. máj 2025
@yasina

Fuj
.. Ani sa mu nedivim
.nebola by som v tvojom byte ani minutu a nevzala by som. Si tsm ani pohar vody. Macky a psy nemaju co robit v byte. Musia byt na zahrade a nesmu vstuoit do domu kde sa jedava fuj a spi.. Smrad a nehygiena fuj. Nedokazem si to predstavit. Chudak muz. Testovala by som. Sa na jeho mieste na rozne prenosne parazity

@yasina Ani ja nechápem túto dobu, keď ľdia sa rozcitlivujú nad psami a mačkami a nemajú cit a pochopenie ku ČLOVEKU. Mačky nechodia do roboty a neprispievajú na domácnosť a neporozprávajú sa s človekom. Ja by som dala prednosť manželovi pred mačkami! Mačky sa dajú aj zabiť - usmrtiť!!!!! Ach aké kruté! Život je krutý ak ste si nevšimli. A vždy končí smrťou!

martin96321
12. máj 2025
@ika02

@ika02 Prepac,nechcem byt sprosty.....ale ak by moja polovicka dala macaci hajzel do kupelne.........celkovo kdekolvek do domu,tak leti ten hajzel aj s mackou ......ja neseriem do piesku ani v obyvacke ani v kupelni ani nikde. Je to moj dom,ja tam platim vsetko a nebude mi nikto srat po dome......jedine ze by ta macka bola svetovy sampion a vdaka nej mal ten dom.. ... nestastnou nahodou mame psa na krku. Uz dvakrat ma chceli policajti pokutovat za to,ze nezbieram hovna.. Tak som im hned daval voditko do ruky,nech si ho beru.......Ani oni ho nechceli.

ika02
13. máj 2025
@martin96321

@ika02 Prepac,nechcem byt sprosty.....ale ak by moja polovicka dala macaci hajzel do kupelne.........celkovo kdekolvek do domu,tak leti ten hajzel aj s mackou ......ja neseriem do piesku ani v obyvacke ani v kupelni ani nikde. Je to moj dom,ja tam platim vsetko a nebude mi nikto srat po dome......jedine ze by ta macka bola svetovy sampion a vdaka nej mal ten dom.. ... nestastnou nahodou mame psa na krku. Uz dvakrat ma chceli policajti pokutovat za to,ze nezbieram hovna.. Tak som im hned daval voditko do ruky,nech si ho beru.......Ani oni ho nechceli.

@martin96321 chudák psík! Načo ho máš, keď ho neznášaš?! A ľutujem aj Tvoju ženu, lebo ktovie dokedy bude môcť żiť v TVOJOM byte. Ja, ja, ja... Pán tvorstva! Nepoznám Ťa, ale takýto ľudia, väčšinou skončia sami, len s kamarátmi a fľaškou.

martin96321
13. máj 2025
@ika02

@martin96321 chudák psík! Načo ho máš, keď ho neznášaš?! A ľutujem aj Tvoju ženu, lebo ktovie dokedy bude môcť żiť v TVOJOM byte. Ja, ja, ja... Pán tvorstva! Nepoznám Ťa, ale takýto ľudia, väčšinou skončia sami, len s kamarátmi a fľaškou.

@ika02 😉 o mna sa nemusis bat. Niesom sam ani opusteny, partnerka a deti su v pohode. Okrem toho som abstinent. Takze zbytocna psychologia. V com je pes chudak? Ze nezodvihnem jeho hovno? Super.......Napisal som,ze nam ostal na krku,nieze som si ho dovliekol domov. Dostava zrat,vodu,je venceny,chodi sa s nim pravidelne na veterinu. Nedokazem ublizit zvieratu a nemam srdce ho ani ist utratit. Len vravim,ze pre mna je zviera zvieratom a nikdy nebude ano clen rodiny ani na urovni cloveka. V tom je rozdiel. Vyrastal som v dome s velkou zahradou. Mali sme aj kraliky,prasa,sliepky ,psa aj macky.......ale NIKDY to nebolo vnutri..... a ak mi niekto zacne na to tvrdit,ze kto nema rad zvierata,tak nema rad ludi........co za osameleho cloveka ma radsej zvierata ako ludi? Aby som to zakoncil ako Ty.....posahane milovnicky maciek koncia skor same so svojim zverincom,nez clovek co nema macku......😎

karolinakr
13. máj 2025
@martin96321

@ika02 😉 o mna sa nemusis bat. Niesom sam ani opusteny, partnerka a deti su v pohode. Okrem toho som abstinent. Takze zbytocna psychologia. V com je pes chudak? Ze nezodvihnem jeho hovno? Super.......Napisal som,ze nam ostal na krku,nieze som si ho dovliekol domov. Dostava zrat,vodu,je venceny,chodi sa s nim pravidelne na veterinu. Nedokazem ublizit zvieratu a nemam srdce ho ani ist utratit. Len vravim,ze pre mna je zviera zvieratom a nikdy nebude ano clen rodiny ani na urovni cloveka. V tom je rozdiel. Vyrastal som v dome s velkou zahradou. Mali sme aj kraliky,prasa,sliepky ,psa aj macky.......ale NIKDY to nebolo vnutri..... a ak mi niekto zacne na to tvrdit,ze kto nema rad zvierata,tak nema rad ludi........co za osameleho cloveka ma radsej zvierata ako ludi? Aby som to zakoncil ako Ty.....posahane milovnicky maciek koncia skor same so svojim zverincom,nez clovek co nema macku......😎

@martin96321 nesudila by som ludi, co sa pekne staraju o zvierata..na svete je velmi vela zla, ludia beru zvery ako vec bez citu..ked je niekto starostlivy, nechajme tym par zvieratkam vyvoleny život all inclusive...možno sa niekto nad tym pozastavi, širme dobro, nie zlo..

bielasovicka
13. máj 2025
@martin96321

@martin96321 vieš čo? Tie posahane milovnicky maciek sú sto krát šťastnejší ako tie, ktoré žijú s nejakým agresorom a hlupákom. Len toľko k tomu.

martin96321
13. máj 2025
@bielasovicka

@martin96321 vieš čo? Tie posahane milovnicky maciek sú sto krát šťastnejší ako tie, ktoré žijú s nejakým agresorom a hlupákom. Len toľko k tomu.

@bielasovicka Ony ano.......len okolie nie. Aj fetak je stastny a spokojny so sebou

ika02
13. máj 2025

Proste, sú ľudia, ktorí sú neempatickí a len to, čo robia oni, je správne a bodka. Keď žijú na dedine, kde zvieratá sú len kvôli plnému bruchu, príp. pes, aby štekal niekde vzadu na metrovej reťazi a mačky chytali myši, sú citovo plochí a nechápu, že zvieratko sa stáva členom rodiny.

aalt
13. máj 2025
@martin96321

@martin96321 neveril som, ze su na svete ludia, ktori sa chvalia tym, ze po psovi na prechadzke neupracu vykaly.

martin96321
13. máj 2025
@aalt

@martin96321 neveril som, ze su na svete ludia, ktori sa chvalia tym, ze po psovi na prechadzke neupracu vykaly.

@aalt Neber to ako chvalenie. Mas zvlastny pohlad na to.

martin96321
13. máj 2025
@ika02

Proste, sú ľudia, ktorí sú neempatickí a len to, čo robia oni, je správne a bodka. Keď žijú na dedine, kde zvieratá sú len kvôli plnému bruchu, príp. pes, aby štekal niekde vzadu na metrovej reťazi a mačky chytali myši, sú citovo plochí a nechápu, že zvieratko sa stáva členom rodiny.

@ika02 Ja netvrdim ze len to co urobim ja je spravne. Nikde som nenapisal ze mam nieco proti tomu ak ma niekto doma zviera......je to jeho osobna vec,ja s nim nezijem. Kazdy nech si robi ako uzna za vhodne ak su s tym v pohode vsetci clenovia rodiny......ja nerob8m nic doma s cim nesuhlasia vsetci a tak isto to ocakavam aj od nich.

aalt
13. máj 2025
@martin96321

@aalt Neber to ako chvalenie. Mas zvlastny pohlad na to.

@martin96321 nech sa na to pozriem akokolvek, vysledkom su neodpratane psie vykaly.

ika02
13. máj 2025
@martin96321

@ika02 Ja netvrdim ze len to co urobim ja je spravne. Nikde som nenapisal ze mam nieco proti tomu ak ma niekto doma zviera......je to jeho osobna vec,ja s nim nezijem. Kazdy nech si robi ako uzna za vhodne ak su s tym v pohode vsetci clenovia rodiny......ja nerob8m nic doma s cim nesuhlasia vsetci a tak isto to ocakavam aj od nich.

@martin96321 keď si dobre všimneš, neadresovala som to Tebe, ale všeobecne. Ale na Teba mám názor, ktorý si nechám pre seba radšej. Pekný deň.

martin96321
13. máj 2025
@ika02

@martin96321 keď si dobre všimneš, neadresovala som to Tebe, ale všeobecne. Ale na Teba mám názor, ktorý si nechám pre seba radšej. Pekný deň.

@ika02 To je dobre,ze mas nazor. Ja Ti ho neberiem.