icon

Manžel tají nákupy áut

1. apr 2025

Nasrana som až to boli. Manžel kúpil auto ale napísané je na jeho brata. Vraj kvôli nejakým značkám či čo. To bolo dva roky naspäť. Ok neriešila som bolo to i tak staré auto za 2 tisíc eur.
Teraz kúpil ďalšie auto a že bude majiteľ jeho otec.....
Je to tiež staré auto ale ani sa so mnou ako manželkou neporozpraval nič
Len mi to sucho oznámil

Strana
z2
user62056819
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
1. apr 2025

vezmi peniaze, kúp tiež auto a napíš ho na súrodenca alebo rodiča...

veklipo
1. apr 2025

Nielen tebe nieco taji, ale aj danovemu uradu.

zuzubb007
1. apr 2025

Zrejme má fajne dlžoby, že si ani auto na seba nemôže kúpiť, a načo máš muža? Debata nič? Lebo koník ti v tom naozaj pomôže

autor
1. apr 2025

@zuzubb007 nemá dlžoby, možno sa bojí keď má manželku,aby som ho snáď neobrala o peniaze... Neviem
Povie až keď je to hotová vec

ivik4
1. apr 2025

No dobre vychcany je ked za spolocne peniaze kupuje auta na ktore ty nebudes mat ziadny narok keby cosi. Aj ty si kup a napis na mamu

sovica
1. apr 2025

No, asi kvôli niečomu to robí. Treba zistiť prečo. Nemôže to byť napr. za výšku PZP? Ak vodičák nevlastní dlho alebo naopak, vlastní dlhšie a má na konte nejaké škodové udalosti, ktoré spôsobil atď. Niekomu je dlžný peniaze a mohli by mu zobrať auto, ak by ho vlastnil. Takéto veci mi napadli, ale jasné, môže to byť čokoľvek iné...🤔

melanta
1. apr 2025

Máte zrušené BSM? Ak áno, je to v poriadku, ak kúpil tie autá za svoje a napísal ich na niekoho iného. Ak BSM zrušené nemáte a teda použil spoločné peniaze, dala by som mu čas, aby auto napísal na seba. Ak nie, za mňa by to bol dôvod, aby som mu zbalila veci. Veď on ťa okráda, teba aj vaše deti. On aj tvoje peniaze používa na kúpu auta, ktorého majiteľom nie ste vy dvaja. Ani sekundu by som netolerovala niečo takéto.

zuzubb007
1. apr 2025

Hotová vec? Tak hotová vec by bola u mňa rozvod, však nebud naivná určite by kúpil auto za 2000 a riešil by prepis na iného, z toho smrdí iný podvod a klamstvo ako môžeš byť tak naivná nechapem

tramtada31
1. apr 2025

Podľa mna si paranoidná. Ja som mala tiež auto napisane na otca, kvôli nizsej poistke, keď sa kupovalo ďalšie, normálne sme si poistovnou dali vypočítať, že na akého člena koľko vyjde (podľa rodného čísla už poistovne zistia tvoju škodovosť). Ja som mala nehodu, kde má vinník označil ako spoluvinnu (stala som na mieste, dávala prednost autám a on do mna nabúral, dala som to na sud, ale dovtedy, kým sud rozhodne, budem všade vedená ako skodca a na auto mi vysla o 600 eur vyššia havarijná ako na svokru, tak sme ho napisali na svokru a to je niekolkonasobne drahsie auto ako to tvoje a manzel ho bol ochotný napisat na mna, ale sama som povedala, že nebudem platit taku drahu poistku.

melanta
1. apr 2025

@tramtada31 a tiež si to urobila bez toho, aby si to manželovi oznámila a aby ste sa tak dohodli? Pretože tu autorka o tom nevedela a nesúhlasila s tým. Takže za mňa je to krádež.

muchotrafka298
1. apr 2025

Ja Ta este upozornim na jednu vec, ze ak je auto pisane na jeho otca, tak ak zomrie, pojde do dedicskeho konania bez ohladu na to, ze ho zaplatil tvoj muz. Takze aj na toto treba mysliet, ze ak sa nieco stane, tak tie peniaze viac nemusis ani vidiet. Ano, je to "iba" 2000 EUR, su aj drahsie auta, ale v dnesnej dobe je kazde euro dobre.
U mna tento pripad nastal a zachovala som sa velmi ferovo voci druhemu dedicovi a pri rozdelovani majetku u notara som povedala, ze auto kupil on a pripada cele jemu. mohla som kludne chciet polovicu, lebo bolo pisane na zosnulu osobu.

zuzubb007
1. apr 2025

@tramtada31 paranoidna? To vôbec nieje keby to rieši kvôli tomuto určite jej to povie, navyše poistka na auto za 2000? Také auto to nepoisti žiadna poisťovňa 🤣 okrem PZP a tam neusetris 🤣

tramtada31
1. apr 2025

@melanta dohodli sme sa, komunikujeme spolu, ale tam sa jednalo o vyse 10nasobnu hodnotu. Ale my nevieme, aku má autorka mentálnu kapacitu a či sa s nou daju takéto veci riesit. Ale osobne majetok za 2000 eur nie je pre mna vysoký, aby som to čo i len riešila, čiže v tomto prípade by som to s manzelom pravdepodobne ani ja neprebrala, len by som mu to oznámila. Keby som si kupovala nový iPhone (ako som aj v minulosti kupila), to máš sumu 1700 eur, tiež si nepojdem od muza pýtať povolenie, že si ho idem kúpiť, len sa mu pochválim, kef príde domov, že som si kupila telefon. Ale my celkovo fungujeme štýlom, že každý zarába a môže si utracat za to, co uzná za vhodne, dohodnutie je v prípade vyššej investície ako nehnutelnost, alebo dovolenka (kde by mala byt s výberom spokojna cela rodina)

melanta
1. apr 2025

@tramtada31 autorka píše, že išlo o auto za 2000 pred 2 rokmi a teraz kúpil nové a tiež ho napísal bez jej vedomia na iného. Ani ja sa muža nepýtam, či si môžem kúpiť nový mobil. Ale ja ani nerobím také veci, že si niečo kúpim a napíšem to na cudziu osobu. Splietaš dve rozdielne situácie - že si kúpiš bez pýtania niečo pre seba a že jej muž kúpil zo spoločných peňazí bez pýtania niečo do vlastníctva inej osoby. A toto považujem za krádež.

Btw.... Ja som mojim rodičom tiež kúpila auto. Ale máme rozdelené BSM a napriek tomu som to mužovi hovorila vopred. Takže ja chápem to, čo píšeš. Ale autorka píše o úplne inej situácii. O takej, ktorá nie je v poriadku.

rejka7
1. apr 2025

Autorka, je to zlé. Vo vzťahu nie je dôvera, komunikácia, asi viac veci je na ... . Čo sa dá robiť? Vysvetliť to, ale asi manžel je na koni, on vysvetľovať nič nebude. Bola by som obozretná, peniaze šetrila, oddelené účty mala a peniaze na deti a domácnosť vyžadovala, a keď nemá pripomenula, že na auto písané na otca má?

muchotrafka298
1. apr 2025

Za mna je uplne OK, ak maju manzelia kazdy dostatok penazi a kupuju si za ne auta, byty, drahu elektroniku alebo dovolenky. Ale nie je podla mna spravne toto, co urobil muz autorky prispevku, ze bez jej vedomia kupil auto rodinnym prislusnikom a ani jej to nepovedal.

autor
1. apr 2025

Ja som len vedela, že ide kupovať auto. Ale že nebude písané na manžela,to mi akosi nespomenul. Až včera keď som videla kúpnu zmluvu a tam údaje jeho otca. Pričom s poistením to tiež mám tak, že majiteľ vozidla som ja,ale pzp je písané na manžela lebo mu vyšla nižšia suma. Ale tady je originál majiteľ otec. Takže to nie je kvôli nižšej poistke

autor
1. apr 2025

Obkecal to takto: teraz po novom že sú značky AA alebo že si môže nechať značku s iným okresom a nechce ani jednu ani druhú variantu. Že vraj jeho otec má ponechané nejaké značky s našim okresom a muž chce značky s okresom kde bývame.
Ja sa v tom až tak nevyznám,mne by nevadila značka po prepise s AA,veď je to jedno nie ?

zuzubb007
1. apr 2025

Dobre ťa oblbol zo značkami, vie, že sa nevysnas tak väčšiu kravinu si nevedel vymyslieť, prosím ťa nebuď naivná!!!!!!

doriiis
1. apr 2025

Tvoj muž je riadny bajkar veru. A smrdí to parádnou ciernotou

autor
1. apr 2025

@doriiis prečo čiernotou?

autor
1. apr 2025

Ešte robí zo mňa vola a čuduje sa prečo mi to vôbec vadí!

procrastique
1. apr 2025

@zuzubb007 Inak, ono to fakt môže byť pravda.
Existujú takí idioti, ktorí sú totálne na mizine, kupujú lacné vraky a jediné čo dokážu riešiť sú takéto bludy ako že ,, oni nechcú tie hnusné ukrajinské značky" a ,, ja nechcem tú zo znakom únie, unia je fuj" (doslova) :D :D :D

doriiis
1. apr 2025

Ponechane značky doma? Z vášho okresu? A odkiaľ tie značky sú? Nikto si nemôže len tak nechávať ŠPZ tky áut.

gabinkomisko
1. apr 2025

@doriiis samozrejme že si môže nechať značku 🙂

mantilka
1. apr 2025

Viera to, že tvoj manžel má nejaké finančné problémy to nebude len o obídení teba.

muchotrafka298
1. apr 2025

Znacky si mozes nechat, ked ich chces na dalsie auto. Toto nie je ziadny problem.

taktotedanie
1. apr 2025

Bud s tebou do buducna nepocita alebo ma ine problemy financne a kedze ani o autach si nevedela pokial ti to sam nepovedaˇ ani toto nemusis vediet

janickacrazy
1. apr 2025

Nemá milenku a neplánuje rozvod? Takto by si vlastne ulial nejaké peniaze bokom. Iný dôvod má nenapadá.

Strana
z2