icon

Manžel trávi viac času s rodinou ako so mnou, čo robiť?

bibuska123
18. aug 2024

Ahojte,
Chcem sa posťažovať a poradiť čo robiť, čo robím zle aj ja sama.
Na úvod - S mužom sme manželia niečo málo vyše roka deti nemáme, pred tým sme spolu chodili 2 roky, spolu sme nebývali tak som si veci ktoré ma teraz trápia nemala možnosť až tak dobre uvedomiť. Bývame v prerobenom rodičovskom dome spoločne s jeho rodičmi, kde každý má samostatný vchod a podlažie.
Problém je v tom, že ja s mužom netravim žiaden spoločný čas a ak áno, tak je to tým že vymyslím nejakú aktivitu a doslova ho odtrhnem od jeho rodičov a brata a ideme niekde prec. A aj to mu zvoní telefón, a volá otec alebo brat pre hocijakú blbosť. Všetok voľný čas trávi s nimi. Príde z roboty, najje sa, v rýchlosti vypije kávu a už uteká dole k rodičom. Ešte aj auto parkuje dole v garáži pred ich vchodom do domu, aby mohol vždy pri odchode z domu isť cez rodičov a vrátiť sa do domu zasa cez rodičov. On hore nemá ani papuče, ani topánky, všetko má dole u rodičov.
Keď ma voľný deň, alebo je víkend, stále je len dole, s bratom alebo otcom, so mnou nemá záujem tráviť čas. Raz za čas vybehne hore a hneď uteká zasa nazad k nim. Každý večer je s nimi, popíjajú víno vo vínnej pivnici, a rozprávajú o zbytočnostiach, stále o tom istom...nenapadne ho urobiť si spoločný večer so mnou, otvorit si to víno so mnou a venovat mi svoj čas. Posledné dva dni som sa snažila, volala ho že si spravíme spoločný večer, samozrejme skončilo sa to hádkami. V piatok jeho brat poľovník priniesol divinu, tak mu išiel hneď pomáhať aj s otcom, a vôbec ho netrápilo že sme sa dohodli že spolu strávime večer. Ešte doplním že celé doobedie strávil spoločne s nimi, prišiel akurát sa naobedovať a poobede zasa utekal s otcom do lesa...nás spoločný večer sa teda začal po 21.00. Aj to som na neho už musela kričať z balkóna kde je a kedy sa mu uraci prísť za za mnou. Hodinu vydržal so mnou a potom utekal zasa dole, že
si nepogratulovali k úlovku. A takto je to pri všetkom.
Ešte doplním že jeho brat byva o 3 domy ďalej, má ženu a 2 malé deti, ale tak ako aj môj muž, všetok čas trávi tu u rodičov. Jeho žene to tiež lezie na nervy a uteká od neho k jej rodičom aj s deťmi, prípadne prichádzajú jej rodičia za ňou. Inak je v tom dome taktiež stále sama.
No a ďalšia bodka je, že nech hocičo robíme, vždy sa to musí najskôr páčiť rodičom a bratovi, na mojom názore nezáleží, keď oni povedia že múr bude vysoký 1,2m tak muža nepresvedčim že má byť vyšší ani o cm, nezáleží na tom, že pred vchodom budeme mať sklon a nie rovinu, hlavne že jeho rodičia majú pekne rovno 🙂
Všetko toto som sa už miliónkrát snažila riešiť, hovorila som mu o tom už nespočetne veľa krát, vždy len hádka z toho vznikla. Začne má urážať že nech si nedovoľujem hovoriť o jeho rodine, že som sprostá, vygumovana chudera a podobne. Pár krát má už pre podobne hádky vyhadzoval z domu.
Dom je napísaný na neho a jeho rodičov - ja som sa snažila až sme na tej hornej polovici kde bývame napísaný spolu, ale márne. Nechce o tom ani počuť. Už keď sa riaiela hypotéka na dom na prerábku nechcel ani počuť o tom, žeby som mala byť na nej napísaná aj ja, aby som bola následne pripísaná aj k domu.
Naposledy som teda spomenula, nech si zaobstarame sami chatu. Najskôr nechcel a teraz, už chce, ale spoločne s jeho bratom, ja sa do toho nemám starať.
Viete ja vo vnútri cítim čo mám robiť, ale po roku manželstva je to ťažké, navyše brali sme sa kresťansky, obaja sme veriaci....našim doma som nič nehovorila o našich problémoch, nechcem aby sa nad tým trápili, oni majú za to, že manžel je dobrým mužom...a vrátiť sa nazad k nim tiež nechcem...
Poraďte prosím čo robiť, prípadne čo nerobiť, ja už som zúfalá...

si ževraj ešte s bratom nepog k ulovku.spoločný večer sa teda začal po 21.00£

terezka1947
18. aug 2024

@bibuska123 neverím,že to pred svadbou nebolo.
Len si to ne(chcela) vidieť.

la_dolce_vita
18. aug 2024

Masaker.. nemam slov. Takto sa chova krestan k zene? Hnus.. Hanba nehanba, odisla by som z kratsej cesty. On si je isty, ze rozvod nehrozi, vsak.. ☹

lukbe
18. aug 2024

@bibuska123 on ta vôbec neberie ako rovnocennu partnerku, ženu, ktorú miluje.
Myslim, že ťa ani nemiluje a nezlepší sa to.

cacianka
18. aug 2024

Prosím, hneď ries antiku, nemaj s takýmto debilkom ešte aj dieťa 🙏🙏🙏.
Neverím že sa neukazal aký je aj pred svadbou, ale v pravom svetle si ho uvidela až keď ti spadli ružové okuliare a na mieste činu - v ich dome. Neverím že sa niekedy uvedomí a pretne pupočnú šnúru, že bude prioritne s tebou tráviť čas, viesť rozhovory, plánovať budúcnosť, chodiť na výlety, alebo len tak ležať pri tv.
Možno až keď bude mať 75+ a vymretu rodinu....
Zí d prosím ťa z kratsej cesty, zdover sa blízkej rodine, a odíď, hoc aj do podnájmu kým si poriesis veci. Tu sa len utrapiš, stane sa s teba troska, lebo tie útoky a nadávky sa budú len a len stupňovať, nakoľko si je istý že už ťa lapil a ma ta prilepenú. Buď silná a nedovol mu robiť ti takýto život

evcagabi
18. aug 2024

Uz by ma tam nebolo. Hnus to len citat nie zazit. Svoju neochotu riesit to skryvas za svadbou v kostole 🙄🙄 pravnik, rozvod, vysporiadanie hypo co ste zaplatili pocas manzelstva. Urobit hrubu ciaru a radsej byt sama.

evcagabi
18. aug 2024

A radsej by som sa vratila na cas k rodicom a vsetko im povedala ako zdielat domacnost s takym magorom. Urobi si z teba zdeptanu chuderu. Plus zopar deti na krku 🤦‍♀️

lily246
18. aug 2024

@bibuska123 kedy mu podáš rozvodové papiere? Toto je podľa teba láska? Takto chceš prežiť život? Toto má byť otec tvojich detí? Čo tak prehodnotiť svoje zásady, lebo asi ťa zatiaľ nepriviedli k šťastnému manželstvu. Napríklad ako veľmi je dôležité bývať spolu pred svadbou. Potom, že keď si pre muža chudera a má ťa len ako slúžku a matrac, rozvod je jediné riešenie. Dúfam, že s ním už nespávaš a plánuješ sa osamostatniť. Prečo by si sa mala vracať k rodičom? Si predsa dospelá žena, choď si za takým životom, aký chceš žiť, nikto iný ti ho nezabezpečí.

kvietok2012
18. aug 2024

Mozno ked sa odsťahuješ si to ani nevšimne, ked je stále s bratom a otcom..

luccija
18. aug 2024

@bibuska123 ani sa neodpúta to su také až moc súdržne rodiny.Pozri sa na svokru a svagrinu ako žijú, tak budeš žiť aj ty.On nikdy z toho domu neodíde a tebe vlastne nepatrí nič.Ked budeš drzkovat príde ďalšia, ktorá im to bude tolerovať a bude so svokrou sedieť a rozmýšľať nad premarnenym životom.Su dediny a rodiny kde to je normal, ale tebe to nevyhovuje.
Normálne choďte do kina, svoj program...a uvidíš.
Ale to sa určite zastavi u rodičov zreferovať zážitky.Vzdy budete žiť všetci spolu...ak náhodou budeš mať dieťa to bude chodiť dole za babkou, tieto spolužitia sú také ..

janinah
18. aug 2024

Vidím dve možnosti pokiaľ chceš zabojovať.
1.budes tam dolu k rodicom chodiť aj ty a to vždy resp.co najviac,usmievaj sa,zapájaj sa do debaty,aj tu divinu chod čistiť ci co s tým robia,keby sa niekto čudoval ci hodil blbú poznámku,tak povedz,že tvoj manžel žije dolu u rodičov,tak tam budeš aj ty,ved po manžel.prisahe ste predsa jedno telo....ze co ty máš sama hore u seba robiť,keď jednoducho chceš byť s manželom...aj k tomu ich večernému vínku sa natlac,výdrž to a trochu zahraj divadlo...
Bud ta zoberú na milosť a do partie a tebe sa to možno aj zapáči alebo sa muž spamätá a bude viac doma vo vašom byte,len aby nemusel všade chodiť s príveskom...
Aj večer k tej gratulacii k úlovky si sa mohla vychytal,že ideš s nim,kludne aj v sexi nocnej koseli,keď spoločný večer,tak spolocny...
2.skamaratit sa so švagriná,robiť si svoj program a na chlapov sa zvysoka vy...
Aj to je cesta ako to tam vydržať..
A svojej rodine určite pirozpravaj ako si tam všetci pekne žijete,plán B teda ustupovu cestu si treba pripraviť...

terezka1947
18. aug 2024

@lily246 bývať pred svadbou nezaručí vôbec nič.
Bohužiaľ.
Viď ako "klesla" rozvodovosť,hoci kopa ľudí už ide do manželstva po rokoch spoločného bývania.
Zjavne autorka niečo vidieť nechcela,tak to nevidela.
2r.je dosť dlhá doba na to,aby som vedela,s kým chodím,kde ešte si ho vezmem.

grace55
18. aug 2024

@bibuska123 odporúčam ti preskúmať možnosti anulacie manželstva. Je mozne, že z dôvodu psychickej nezrelosti a naviazanosti ho ani nie je schopný.

petronelag
18. aug 2024

Takýto vzťah by bolo najlepšie ukončiť, kým nemáte deti, lebo to celkom pravdepodobne nikdy nebude fungovať ako by malo.

lily246
18. aug 2024

@terezka1947 veľmi krátkozraká odpoveď. Miera rozvodovosti závisí od tisíc ďalších faktorov. Napríklad hlavne od toho, že dnes už žena neskloní ticho hlavu a nebude 50 rokov trpieť doma násilníka, neverníka, alkoholika, ignoranta, atď...len preto, že sa nepatrí rozvádzať alebo preto, že je ženou v domácnosti a je závislá na jeho peniazoch. Ženy sú samostatnejšie, rovnoprávnejšie, pracujú a nikto normálny ju spoločensky neodsúdi, keď sa rozvedie po nešťastnom manželstve tak ako kedysi všakže.
Spoločné bývanie pred svadbou je nesmierne dôležité a odhalí veci, ktoré sú pri obyčajnom randení neodhaliteľné. Až vtedy sa ukáže každý v reálnom svetle.
Jediná vec, ktorú nevieme vopred ovplyvniť je to, že ľudia sa menia a nevieme, aký bude partner o 20 rokov. Ak ale môžem znížiť riziko, že sa vydám za hovädo, tak to určite urobím v tak dôležitej veci ako je manželstvo. Ešte aj banány v obchode si poriadne obzriem, kým ich kúpim. Tak aj chlapa poriadne otestujem, kým pred zákonom s ním spojím môj život.

enmery
18. aug 2024

Pre mňa by skončil v momente, ako by ma nazval chuderou. V partnerstve môžu byť nezhody, ale ako ich prezentujeme partnerovi, tie veci, ktoré nás trápia, hovorí veľa o tom, ako si vlastne toho partnera ctíme a rešpektujeme. Vyhadzuje Ťa z domu. To je nulový partner. Ani dom s Tebou nechce mať. Buď rada, že si na to prišla takto skoro. Nerob si s ním hlavne deti. Ak sa niečo stane, ostaneš na ulici bez koruny. Máš len možnosť odísť a dať si šancu na normálny život s dobrým partnerom, alebo ostaneš s týmto, lebo "sobáš v kostole" a bude sa to zhoršovať. Vždy budeš len chudera. Otvor si oči. A fakt nedúfaj, že sa tento kus zmení, si len "chudera" a nestojíš mu za nič, ani za meno na liste vlastníctva. Keď Ti už toto neotvorí oči, tak si odsúdená na veľmi nešťastný život s ním, plný ponižovania a doprosovania sa.

terezka1947
18. aug 2024

@lily246 nemyslím si. Máš svoju skúsenosť,ja svoju.
Kto chce spoznávať a kto sa chce nechať spoznať,spoznajú sa. Bohužiaľ,ani spoločne bývanie neznížili rozvodovosť,čiže to tiež univerzálny liek nebude.
Viď rôzne témy aj tu na MK.
Ale súhlasím,nikto nenúti ženu vziať si slobodne a dobrovolne hlupáka a nikto nenúti ženu ostávať vo vzťahu,kt.jej ubližuje,kde ešte napĺňa 🤷

martul
18. aug 2024

@bibuska123 ja ti napíšem len toľko, u nás v dedine boli tiež takýto manželia, boli spolu ,, až " dva roky. Baba potom nabrala odvahu a odišla k rodičom. Ktorí paradoxne o všetkom vedeli, len čakali kedy jej to v hlave ,,dopne". Akí boli šťastní keď prišla?! Krátko na to si našla normalneho chlapa. Bože, keby si vedela aká je teraz šťastná, on ju proste nosí na rukách. Postavili si tu domček, malý jednoduchý, ale sú sami. Deti zatiaľ nemajú, jej mama mi povedala, že si chcú najprv trošku užiť sami seba.
Prečo by sictoto nemohla zažiť aj ty? Nezaslúžiž si to?

colsami
18. aug 2024

Zdover sa rodicom, pomozu na zaciatok, nevidim dovod to zatajovat, skor ci neskor to uz praskne. Kludne vyuzi moznost vratit sa a nechaj si nejaky cas a rozmyslis si s chladnou hlavou, co a ako dalej...

lily246
18. aug 2024

@terezka1947 ale v čom je problém, prečo by vôbec niekomu malo vadiť spoločné bývanie pred svadbou, nevidím v tom žiadne negatívum, iba pozitíva a prejav zodpovedného správania. Iba ľahkovážny alebo naivný alebo silno kresťansky založený človek spraví najdôležitejší výber v živote takto pochabo.

lily246
18. aug 2024

@colsami len aby, čo ak sú silno konzervatívne typy a budú ju nútiť zostat s ním, keďže aj autorka mi pripadá dosť konzervatívne 🙄 pre jej dobro dúfam, že sa mýlim.

bibuska123
autor
18. aug 2024

@lily246 po roku chodenia začal prerábať dom, za rok bol prerobený - po dokončení prerábky bola svadba, vtedy sme nejaké spoločné dočasne bývanie neriešili, keďže stavba zaberala veľa času, a hlavne, ten čas by aj tak trávil doma na stavbe - lenže v tom case by sa ta naviazanost na jeho rodinu schovala za pracu na dome, čiže ako by som si ho týmto otestovala?

bibuska123
autor
18. aug 2024

@lily246 nie som nútená ostávať, len nechcem hneď všetko zahodiť, ja som len potrebovala vedieť, či to ja vnímam všetko prehnane, alebo takáto situácia je naozaj neštandardná

tamitamitami
18. aug 2024

Ja by som s takýmto človekom život stráviť nechcela, ukončila by som to.
Veď vy dvaja spolu nefungujete ako rodina, on žije s rodičmi a ty sama. Ja by som osobne nebola ochotná takto premrhať život.

Aby ste rok po svadbe kedy sú ľudia najviac zaľúbený nemali svoj vlastný život (čo bude o 5-10 rokov, už sa ani najesť domov nepríde?).
Rozprávala si sa sním o tom, on nič zmeniť nechce tak tu nie je ani do riešiť. Ani len hlúpu chatu nechce mať s tebou ale radšej s bratom.

lily246
18. aug 2024

@bibuska123 vieš ja by som ani na sekundu nerozmýšľala nad bývaním v prerobenom dome u rodičov muža. S takým by som ani ďalej nechodila, bol by rozchod ak by neplánoval samostatné bývanie so mnou, nie rozvod.

jamimo
18. aug 2024

@bibuska123 určite radšej šťastne rozvedená, ako kresťansky nešťastne zosobášená 😉

skumavka
18. aug 2024

@bibuska123 toto ss hrozne číta a nechcela by som ani za nič to zažívať. My s mužom sme celý život smutní, ze nemáme širšiu rodinu, ja som jedináčik a rodičov uz nemám, muž tiež už rodičov nema, len 1 sestru . Ale vieš co? Posledné roky to uz vieme aj oceniť, všetko v živote sme si preskakali sami vo dvojici, dobre aj zlé, ale nikto sa nam do života nemontoval a čas sme si vždy venovali vzájomne jeden druhému. Mame 4 deti a už si vystačíme, sami sa uz rozhodne necítime, práveže si užívame pokoj a bez akýchkoľvek negatívnych zásahov.
Dala by som tvojmu.muzovi ultimátum, bud sa odsťahujete niekam ďaleko od nich, ale koniec. K tomu ešte možno nejaká parova kresťanská terapia, duchovné vedenie manželov, manželské večery, kurzy, možno tam mu to docvakne Tvoj muž nepozná biblické: muž opustí svojho otca i matku a prilipne k svojej žene...

bonboniera
18. aug 2024

@bibuska123 píšeš “nechcem hneď všetko zahodiť” - a co je to všetko? Žiaden spoločný majetok, záujem muža o teba ako osobu a tvoje šťastie, jeho urážky? Racionálne sa zamyslí nad tým, co reálne stratíš. Odpoved vieš už teraz veľmi dobre 🤷‍♀️

terezka1947
18. aug 2024

@bibuska123 čo ste počas 2r chodenia robili,kde sa stretávali,ako spoznávali?neexistuje,že by si tieto črty nevidela.
Ono nestačí ísť do kina,na diskotéku,treba rozhovory,počuť názory,vidieť ako sa chová doma k svojim rodičom....a hlavne,nemať iba ružové okuliare.
Nič nepíšeš akt bol počas chodenia?musel ten čas tiež venovať bratovi a spoločnému vínku po večeroch.
Nechceš to všetko zahodiť....ale čo nechceš zahodiť,keď z písaného vyznieva tvoj manžel ako úplný hlupák,čo ťa iba ponižuje.
Či zase až taký zlý nie je a chýba je niekde aj u teba?

babulkomale
18. aug 2024

@bibuska123 nuz kamoskin muz LEN travil cas u mamy kym ona bola na poobedelnej a nikdy ho nenasla doma, chodil tam jest, okrem toho ked prave neucil alebo netrenoval.
Casom prestal intimny zivot a ona sa s nim rozviedla. A to mali vlastny byt. Toto co pises je nonsens.

mk22
18. aug 2024

@bibuska123 kedykoľvek skončíš tento vzťah, či teraz, či o rok, dva.. Vždy skončíš s holou ritou, dom je jeho, nemáš nič.
Čosi vlastne budujes?
Prispieva finsncne do niečoho, čo nie je tvoje. Odídeš s tesco taškou. Aj toto by ma sralo.
Kúp si 1izb byt, a tam si plat hypo. Na dom hypo mu povedz nech si ju platí sam, keďže je jediný majiteľ.