Manžel zatajil milenku a dieťa: čo robiť?
Ahojte… neviem ani co napisat… mam manzela.. 10 rokov, spolu 2 deti.
Dnes sa mi priznal, ze mal milenku s ktoru maju spolocne 5 rocne dieta.
Absolutne nic som si nevsimla. Dnes ze mali pojednavanie na urcenie otcovstva, matka toho dietatka chce vyzivne lebo neplatil ani to, a chce aj to, aby ten maly mal otca.
Po narodeni sa stretavali dalej este 3 roky. Ano, aj mali pohlavny styk. Je to hajzel. Hnusi sa mi.
@anonym_autor je zákon, že matka sa môže domáhať otcovstva do 3 rokov ....
@anonym_379dfc nie, otec sa moze domahat do 3 rokov od upovedomenia o otcovtsve. Matka ma toto pravo neobmedzene. A sud bude konat v zaujme dietata, nie rodicov = dieta ma pravo poznat a byt vyzivovane od oboch rodicov.
@anonym_379dfc nie, otec sa moze domahat do 3 rokov od upovedomenia o otcovtsve. Matka ma toto pravo neobmedzene. A sud bude konat v zaujme dietata, nie rodicov = dieta ma pravo poznat a byt vyzivovane od oboch rodicov.
@vevesh zle som to napísala, výživné spätné 3 roky....takže akurát, asi ho chce....
@anonym_ea76d2 samozrejme ma to hned napadlo, avsak deti ho miluju a zatial nevedia o tejto situacii… ani neviem, kam by som isla. Nezarabam tak dobre, aby som si mohla dovolit prenajom. Hypo ani nahodou. Neviem.. neviem, co mam robit
@anonym_autor ako ste na tom??
@anonym_7e8949 drvivá väčšina tých mužov má tak akurát spoločnú nehnuteľnosť so ženami, keď už..
@beronsche tak asi drvivá väčšina mužov nemá spoločnú nehnuteľnosť so ženami, lebo by sa ženy potom tak vystrašene nepýtali čo s nimi bude. Ak by mali polovicu nehnuteľnosti, tak sa nemajú čoho obávať. Mnoho žien sa nasťahuje do hotového a čakajú, že polovicu na nich prepíšu.
A potom sme tu my ženy, ktoré máme nehnuteľnosť, nie sme závislé od muža a mužom sa to nepáči 🤣 keby mi to jeden chlap povedal, ale väčšina mužov sa zľakne takej ženy...vraj načo mi muža, keď mám všetko. No na čo? aby som mala na kom v noci skákať 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Muži presne takéto ženy chcú, závislé od nich, že bez nich sa ani poriadne samé nevyserú a potom si muži robia čo chcú, lebo veď ona nepôjde preč, veď nemá kam, naďalej bude upratovať, veď aj deti tam žijú, naďalej bude variť, veď pre deti musí, naďalej bude prať, veď deti....a manžel si bude vajcia vyprázdňovať inde lebo čo, žena sex odmietne, keď sa o milenke dozvie a jemu je sveta žiť. Samé si za to môžete!
@anonym_autor ja by som šla na terapiu. To je tak obrovský životný zlom, že netrúfala by som si to sama vyriešiť. Ja som šla na terapiu hneď ako som mala problém - nie až tak veľmi veľký ako ty, ale vďaka tomu som si dokázala zadefinovať čo chcem, ako, nejaké časové horizonty atď. Samozrejme, nie na jednom sedení. Ale pomohlo mi to vyčistiť si myseľ a spraviť si jasný plán.
@anonym_489cdd staci jedno chorlavejsie dieta (nedajboze este nieco zavaznejsie) a si v .....v chudobe - aj na starobu. A skoncis na 99% sama v tej chudobe....
@vevesh teraz sa bavíme o zdravých deťoch. Nie je povinnosťou byt doma 3 roky a žiť z rodicaku, ako sa tu s obľubou pise. V iných krajinách idú ženy makať po 6 mesiacoch pripadne 1 roku. Dokonca keď tu bola komisia z OECD, tak toto bolo vyčítane Slovensku ako plytvanie. A plus ďalšia vec, keď je niekto 3 roky (6, 9 pri retazovkach) doma, tak jasne ze stratí akékoľvek pracovne návyky a nechce sa mu už potom do prace. Ono je vyskumsmi dokázané, ze človek ich stráca z po pol roku. V pohode sa 2,5 rocne dieta dá uz dat do skolky a pol roka mas este stále rodicak k prijmu plus. Ale samozrejme, niektoré by radi so svojím dieťatkom doma snáď aj so 15tky. A potom sa divia, ze nič nemajú a muz ma nad nimi absolútnu kontrolu.
A potom sme tu my ženy, ktoré máme nehnuteľnosť, nie sme závislé od muža a mužom sa to nepáči 🤣 keby mi to jeden chlap povedal, ale väčšina mužov sa zľakne takej ženy...vraj načo mi muža, keď mám všetko. No na čo? aby som mala na kom v noci skákať 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Muži presne takéto ženy chcú, závislé od nich, že bez nich sa ani poriadne samé nevyserú a potom si muži robia čo chcú, lebo veď ona nepôjde preč, veď nemá kam, naďalej bude upratovať, veď aj deti tam žijú, naďalej bude variť, veď pre deti musí, naďalej bude prať, veď deti....a manžel si bude vajcia vyprázdňovať inde lebo čo, žena sex odmietne, keď sa o milenke dozvie a jemu je sveta žiť. Samé si za to môžete!
@earlgrey krásne zhrnuté 👌 absolútne súhlasím 👍
@earlgrey krasne napisane ...nastastie nie vsetkym chlapom prekazame a tym co neprekazame a naopak to beru ako nieco pritazlive ti zas povedia, ze taky vztah ma nonstop drajv a maju pocit ze sa musia snazit o tu zenu stale inak by stratila zaujem... avsak je ich menej ale tym padom neostava cas na nahananie inych sukni maju co robit aj doma
@vevesh teraz sa bavíme o zdravých deťoch. Nie je povinnosťou byt doma 3 roky a žiť z rodicaku, ako sa tu s obľubou pise. V iných krajinách idú ženy makať po 6 mesiacoch pripadne 1 roku. Dokonca keď tu bola komisia z OECD, tak toto bolo vyčítane Slovensku ako plytvanie. A plus ďalšia vec, keď je niekto 3 roky (6, 9 pri retazovkach) doma, tak jasne ze stratí akékoľvek pracovne návyky a nechce sa mu už potom do prace. Ono je vyskumsmi dokázané, ze človek ich stráca z po pol roku. V pohode sa 2,5 rocne dieta dá uz dat do skolky a pol roka mas este stále rodicak k prijmu plus. Ale samozrejme, niektoré by radi so svojím dieťatkom doma snáď aj so 15tky. A potom sa divia, ze nič nemajú a muz ma nad nimi absolútnu kontrolu.
@anonym_489cdd na toto ani na sk, ani v zahranici nie su kapacity. Kolkoze jasli mas na sk? Kebyze kazda zena isla aj po roku do prace, kam sa tie deti podeju? A aka je ich cena, ak pomlcim o aspekte, ze z psychickej stranky sa odporuca skolka medzi 2-4 rokom, skor okolo 3tieho roka, cize absolutne nie po pol roku, roku. Ono to ma aj tienistu stranku a dohru- dieta odlucene tak skoro od rodiny, ma neskor v dospelosti problemy v psychickej a vztahovej rovine. Pozri sa na oecd staty- vymieraju jeden po druhom, lebo ludia nevedia udrzat vztahy, nechcu rodiny, nechcu deti....Kolkoze je psychologicky a psychiatricky liecenych ludi (aj to len minimum, tmave cisla su daleko daleko za oficialnymi cislami) a vela z toho ma povod aj v skorom odluceni od rodiny a matky...
@anonym_489cdd na toto ani na sk, ani v zahranici nie su kapacity. Kolkoze jasli mas na sk? Kebyze kazda zena isla aj po roku do prace, kam sa tie deti podeju? A aka je ich cena, ak pomlcim o aspekte, ze z psychickej stranky sa odporuca skolka medzi 2-4 rokom, skor okolo 3tieho roka, cize absolutne nie po pol roku, roku. Ono to ma aj tienistu stranku a dohru- dieta odlucene tak skoro od rodiny, ma neskor v dospelosti problemy v psychickej a vztahovej rovine. Pozri sa na oecd staty- vymieraju jeden po druhom, lebo ludia nevedia udrzat vztahy, nechcu rodiny, nechcu deti....Kolkoze je psychologicky a psychiatricky liecenych ludi (aj to len minimum, tmave cisla su daleko daleko za oficialnymi cislami) a vela z toho ma povod aj v skorom odluceni od rodiny a matky...
@vevesh no neviem, dnesni 50-60tnici maju ovela stabilbejsie vztahy doslova manzelstva, ako rocniky ktore uz mali kokektivy od 3rokov. Boja sa manzelstva polka z nich ziju "na divoko" je vela rozvodov, slobodnych matiek....
Jasle by boli, keby bol dopyt, ale 90% matiek chce, kedze moze vyuzit rodicak.
no neviem, dnesni 50-60tnici maju ovela stabilbejsie vztahy doslova manzelstva
- toto nie je pravda. mozno na papieri ale nevidis im do hrncov. vel tych zien je naucenych len zatat zuby a vydrzat. povedz kolko zien v tom veku rozprava s laskou o svojom muzovi a naopak? je to kec. vacsinou sa len toleruju a cest vynimkam. su aj take. nehovorim ze nie ale rozhodne to nie je take ruzove ako si myslis
@anonym_379dfc nie, taký zákon fakt nie je.
@earlgrey nie všetci muži sa zľaknú samostatnej ženy. Z mojej skúsenosti iba tí slaboduchejší, ktorí trpia nejakou nedoriešenou traumou a potrebujú si naháňať ego 😉 Môj manžel je napríklad veľmi dobre zarábajúci, ja by som prácu nemusela riešiť vôbec. Ale predsa sa nevzdám svojho podnikania len preto, aby si on pripadal "viac" chlap... 😉 Jemu sa to na mne páči, vraj ho držím v strehu v takom to príjemnom zmysle slova 🙂 neviem, čo presne to znamená, ale rozhodne nám to obom vyhovuje už viac než 20 rokov😎
@anonym_autor hlavne by ma zaujimalo bsm a jeho rozdelenie. A samozrejme do buducnosti dedenie, kedze dieta je neopomenutelny dedic. Znama mala to iste. Muz do toho zomrel, uz 7 rokov sa sudia o vyplatenie z bytu, lebo ona nema kam s detmi ist...
@vevesh bývanie by malo byt proste nedotknutelne. Lebo nie je možné aby kvôli nemanzelskemu dieťaťu prišli tie manželské o strechu nad hlavou. To je nemysliteľné.
Aby sme si rozumeli, išlo by iba o 1 nehnuteľnosť, kde bývajú. Pokial maju toho viac, čo ja viem chatu a pod., tam pokojne. Nech sa predá a dostane svoj podiel. Ale nie aby kvôli tomu im hrozilo, že skončia niekde pod mostom.
@anonym_autor ...a on ti to povedal len preto, že ho ex milenka začala naháňať po súdoch, že...😖 To je normálne emocionálny kripel level milión. Ja sa divím, že si ho ešte vyhodila z okna! Strašné hovado...
@vevesh do skolky sa môže dieťa prijať už od 2 rokov. Cize mas motiváciu aj rok poberat spolu s platom aj rodicak. A keďže sa deti rodi stále menej, miesta sú. Dokonca som videla v skupine na FB, kde priamo písal starosta Ružinova, kde sú voľné miesta, tiez aj v Starom meste, Petržalke boli. Už klasicky sú voľné kapacity v Karlovke ci Dúbravke. A aj keď zaplatis mesacne školné +stravu, stále ti minimálne 300€ z rodicaku ostáva + mas celý plat k tomu.
A k tomu odlucovaniu v 2-4 roku. No neviem, my sme do jaslí nastupovali po roku a ubudlo z nás? Ako píšem, niektoré by s "dietatkom" boli doma aj do ich 15. Keby samozrejme stat platil
Priznal sa iba preto, že bude musieť doplatiť výživné a každý mesiac platiť za svoju chybu.Dobre si premysli čo spravíš.
@earlgrey si dobrá👍tiež máš veľký kríž v živote tak buď pokorná ešte nevies čo bude
@earlgrey aj si nasla taketo muza,co mu to nevadi a skor ta obdivuje aka si silna,nezavisla zena??
Tak ahojte. Nepisala som, lebo mi je psychicky zle.
Byt mame v bsm a povedal, ze nam byt necha… a on? Ze sa prestahuje do ceska. Ako chapete? A deti? Pytam sa… no, on tiez nema nejaky dobry vztah s vlastnym otcom. Ako to je pravda, ale wtf? Ja naozaj neviem, vedla akeho netvora som byvala. Neviem a nechapem, co sa deje. Len tak tu necha svoje deti? Odpoved ziadna. Momentalne mam uzkosti a tlak na hrudi. Boli sme fakt super partia. On z prace vela cestuje, denne aj po zapadnom slovensku, rano odide a pride bud uz na obed, alebo poobede, vecer. Kedy ako ma tu pracu pridelenu.
Ach, neviem, co napisat… strasne som na tom momentalne.
@earlgrey aj si nasla taketo muza,co mu to nevadi a skor ta obdivuje aka si silna,nezavisla zena??
@anonym_5e4ff5 ja áno, a určite nie som jediná. Len si treba vyberať správne protikusy😉
Este ani detom som nic nehovorila. Neviem fakt, co ma v plane… ja sa pozbieram, ale co deti? Ze do ceska…… nemam slov.
Este ani detom som nic nehovorila. Neviem fakt, co ma v plane… ja sa pozbieram, ale co deti? Ze do ceska…… nemam slov.
@anonym_autor prečo by si ty mala deťom niečo hovoriť??? Nech im to povie pán hrdina
@anonym_autor prečo by si ty mala deťom niečo hovoriť??? Nech im to povie pán hrdina
@tiezjedna mas pravdu. Necham to na neho, nech sa im pozrie do oci. Zatial sa hraje na super tatka
Tak ahojte. Nepisala som, lebo mi je psychicky zle.
Byt mame v bsm a povedal, ze nam byt necha… a on? Ze sa prestahuje do ceska. Ako chapete? A deti? Pytam sa… no, on tiez nema nejaky dobry vztah s vlastnym otcom. Ako to je pravda, ale wtf? Ja naozaj neviem, vedla akeho netvora som byvala. Neviem a nechapem, co sa deje. Len tak tu necha svoje deti? Odpoved ziadna. Momentalne mam uzkosti a tlak na hrudi. Boli sme fakt super partia. On z prace vela cestuje, denne aj po zapadnom slovensku, rano odide a pride bud uz na obed, alebo poobede, vecer. Kedy ako ma tu pracu pridelenu.
Ach, neviem, co napisat… strasne som na tom momentalne.
@anonym_autor a taketo prace,sa najlepsie maskuju nevery,zeny sa to vzdy posledne dozvedia.Zial taky je zivot.Treba sa s tym riadne popasovat.Drzim ti palce,nech to zvladnes co najlepsie.Bud silna zena pre svoje deti.Potrebuju ta.
Priznal sa iba preto, že bude musieť doplatiť výživné a každý mesiac platiť za svoju chybu.Dobre si premysli čo spravíš.
@anonym_f4febf tiez si myslim. 400 eur bude platit na to dieta. A nejake zrocne, dalej som radsej nepocuvala