Manžela zaujíma rodina iba pred svokrovcami
Milujete svoje deti najviac ako dokazete, vynosili ste ich, porodili, starate sa o ne od prveho dna ich zivota najlepsie ako viete, ste s nimi 24h denne 7 dni v tyzdni. “Neodkladate” ich kamkolvek. Beriete ich ako sucast vasej identity. Niektore to tak proste v sebe mame. Som rak a lubim moje deti.
Klasika, manzel v praci cele dni a tak je s nami dve, tri hodiny denne a cez vikend. Robim okolo deti vsetko. Jasne ze aj on prebali ci prezlecie, starsiemu urobi ranajky, veceru,
uspi. Ale neriesi lekarov, nekupuje masticky ked vidi ekzem, necita si ako zaviest prikrmy, neriesi prihlasky do skolky starsieho, neriesi to co my mamy riesime.
Ako prekonat ten pocit, ked pride navsteva (svokrovci) a muz vam berie 6 mesacneho synceka z ruk a ide ho odovzdavat svojim rodicom, s ktorymi nemate dobry vztah, kedze vam viackrat ublizili. Ponukla som im kavu, bola som cely cas ucastna navstevy, aj ked sme po nedavnom konflikte, netvarila som sa. Svokra hned ako videla moznost, vzala maleho na ruky a mojkala sa s nim. Pri poslednej navsteve ho vybozkala a vecer maly vracal a teplotoval. Odvtedy extremne trpnem ked ho vezme. Starsi sa hral so svokrom a ja som len stala ako socha a sledovala svokru, ci ho opat nebude bozkat. Ja to nedokazem ovladat. Prisaham, cosi vo mne bojuje.
Neskor, bol maly chvilku na brusku a ked som sa sla postavit a brala som ho z podlozky na ruky, tak v ten moment priskocil manzel a doslova mi zobral maleho z ruk a siel ho dat na ruky svokrovi. Vnutorne ma slo porazit. Zrazu ten manzel, prebera pocit, ze je to aj moje dieta, ja idem rozhodovat co bude a kde bude. Jeho debata s rodicmi presla do temy o nasich detoch a pekne ako super dokonaly ocko im rozpraval detaily o detoch, o tom kolko zubkov ma mladsi, ake prikrmy uz mal, aku velkost nosi a podobne. A ja, mama, ako taky doplnok v miestnosti.
Pri minulej navsteve, ked som dokojila v spalni, zjavil sa vo dverach a rovnako bral hned maleho a niesol ho k rodicom. Je mu jasne, ze ja by som maleho nesla odovzdavat a kolovat z ruk na dalsie ruky. Je mi z toho zvlastne. Robia toto aj vasi manzelia? Ja viem, v niektorych veciach som divna, ale citila som sa ozaj zle. To ze to robi zamerne, ma akosi sklamalo.
Ok a co ak mate pravdu s tym pocitom nedocenenia? Ako sa potom cez to preniest? Povedat si ze ja viem kto som, co som, co robim a bodka?
Pocit nedocenenia?Veď si viac ako ona,si matka dieťaťa!!! Riešiš blbosti. Keď chces byť rešpektovaná,najvyšší čas s tým začať.Ked si ticho tak asi je všetko OK.
autorka,nebudem sa tu rozpisovat,ja len ze ta na milion percent chapem,a suhlasim s tebou...drzim palce
mne tvoj chlap príde úplne normálny. Čo chceš od neho? Však príde z roboty, tak prebalí a je s tými deťmi. Či čo má z práce odbiehať na hodinu a venovať sa deťom aby si bola spokojná? Skús sa pozrieť do zrkadla. A teda na tvoju poslednú otázku...mňa nikdy nenapadlo sledovať manžela kedy a ako si vezme svojho vlastného syna do rúk a komu ho dal
@sasa1310 o com tocis? Riesim tu manzela a co chcem od neho? Odveci komentar. Vidis kazda sme ina, ked mi vezme dieta z ruk a v momente ho ide odneist o meter dalej na ine ruky, tak asi logicky to vidim.
však vidíš, ale normálny človek ďalej nerieši. A nezapamätá si to a nerobí kvôli tomu diskusiu
@sasa1310 dobre, precitala si nespravne, napisala si komentar odveci a teraz mozes ist dalej.
Ja vlastne chápem, čo chceš povedať. Tiež som mala taký ochranársky pud pri deťoch, keď boli malé bábätká. Pri druhom to bolo lepšie, ale neviem prečo som to tak mala. Jednoducho ako to prišlo to aj odišlo. Uvedomovala som si to, že to nemá každá žena a vadili mi určití ľudia, keď mi brali deti na ruky. Každý je iný a každý inak prežíva byť matkou. Hlavné je, že vieš, že s tým chceš niečo robiť🙂 mne pomáhalo si hovoriť, že veď oni to dieťa ľúbia, nechcú mu zle. A muži sú proste muži, poznám jedného čo je super otec, ale zas jeho žena nadáva, že sa až moc angažuje a preháňa viac ako ona😁 to si už musíte vykomunikovať s manželom, čo od neho očakávaš a hlavne- aj jeho pohľad na vec.
@kaca222 mne je šum a fuk či súhlasíš,alebo nesúhlasíš. Máš právo na názor a ja ho mám tiež. V tomto
Prípade aj keby svokra pozrela na dieťa tak autorka napíše,že škaredo zazera. Možno aj ty raz budeš mat takto nevestu,alebo zaťa.
Tebe to uz prerasta cez hlavu
Nemas ich rada a prenasas to na druhych
Vnutorne si to vyries lebo teda s takymi vyhliadkami to budes mat tazke pokial svokrovci jeden po druhom neumru
Vracat mohol aj bez toho ze ho bozkavala, chorobu mozes preniest na dieta aj ty , tiez ho asi bozkavas vsak?
Trosku sa ukludni, clovek si ta vie predstavit ze tam pokukujes a gulas tymi ocami po vsetkych co su u vas ako taky policajt a tvaris sa ako keby si zjedla citron
Ja sa cudujem, ze s tebou este niekto komunikuje
@lenkasarka vobec, toto nie je pravda. To je prehananie z tvojej strany. Mne len nie je prijemne ked mi manzek maleho vezme a odnesie rodicom a ked maleho svokra bozka na tvar a na ruky. Boze.
Jezis tam mu ich hce dat , nech sa pohraju co si taka jesitna a vztahovacna
Sa trosku ukludni a nebud ako naspidovana matka
@taktotedanie ja sa cudujem ako vies ako to u nas bolo 🙂. Lebo predstav si, ze takto vobec nie. A predstav si aj to, ze manzel ako prvy prisiel s tym ci nedostal maly nieco od jeho mamy ked tyzden pred navstevou bola chora. Vidis, spojitosti nevies, ale hned ma odsudis. A neviem, ponukla som kavu, bola som zdvorila, jednu nedinu vec som nevytkla a netvarila som sa ani som negulala ocami.. prezivala som to VNUTORNE 🙂
@taktotedanie asi si nezazila neprijemnu svokru. Potom by si sa na to pozerala inac, ver mi.
@taktotedanie súhlasím s tebou úplne do bodky. Tam bude nepríjemná skôr autorka ako svokra
Možno prehnane,možno nie. Je to môj názor.
A preco to nenapises do prispevku? Akoze sorry vestecku gulu nemam ale z toho co si opisala mi jasne vyslo ze tam stojis a cumis na nich ako blbka a ledva otvoris usta
Myslim ze problem je v tebe a len v tebe autorka takze sa hlavne VNUTORNE UKLUDNI a nezneprijemnuj navstevu vsetkym naokolo
@sasa1310 jasne ze autorka
Staci si precitat prispevok
Lebo je rak a o deti sa stara a pod blbosti, co to su vobec za hlupe myslienkove pochody a litanie..to snad lepsej matky na slovensku neexistuje?
Autorka tam stoji a cumi na vsetkych ako keby jej zjedli nie ze veceru ale vyhedli celu chladnicku, ja by som aj tu kavu od takej osoby nevypila, fakt velmi neprijemna a toxicka osoba pravdepodobne pocas navstev
@taktotedanie malého svokra bozkáva na tvár a ruky a už je autorka na nervy. To už je na psychológa
@sasa1310 a ze ho ma na rukach, chore fakt
Autorka,ver,že to tvoje vnutorne prezivanie a nespokojnost vidia vsetci,svokra sa nenarodila vcera,vidi ako sa ludia spravaju aj bez slov.
@taktotedanie
@sasa1310
Och ale ste premudrele damy.
Och a ty si riadne premotivovana a neprijemna
@taktotedanie nepoznas ma a ides ma sudit podla jednehi prispevku 🙂 nie absolutne nie som neprijemna. Som prijemna, usmiata a vesela, som inteligentna, dokonca nadpriemerne podla vysledkov u psychologicky, pokecam s kazdym a o hocicom. Kudia sa so mnou radi rozpravaju, hovoria mi o svojich problemoch a ja ich rada vypocujem a ak chcu a dokazem poradit, tak vzdy poradim a rada pomozem. Peknu nedelu ti zelam. Ja som si vdaka mnohym komentarom vyriesila svoj pocit a pochopila som, ze staci ked sa ja s tym zmierim a nepotrebujem, aby ma mali extra radi. Nezapadnem. Nemame spolocne temy, staram sa o seba narozdiel od svokry, ale to nebudem rozoberat. Su socialne nizsia trieda a to aj ked to znie akokolvek naduto, je myslene uplne normalne a pravdivo. Ja sa budem snazit si to v sebe upratat, napriek tomu, ze oni sa nad tym celym ani len nezamyslia. Ale, mudrejsi ustupi. Pekny den a dakujem za nazory
Nic v zlom, ale chybu vidim na tvojej strane, myslim, ze by si sa mala zamysliet nad tvojim spravanim.
Tak ako ty chces radu z jedneho prispevku…….
Precitaj si ho po sebe viackrat a snad ti dojde ked si tak naspriemerne inteligentna, co ti asi boh dal na IQ ti ubral z EQ
Boze autorka ty si strasne arogantna. Mudrejsi ustupi, nezapadnem, staram sa o seba na rozdiel od svokry, svokra sa nad tym celym ani nezamysli..nad cim sa ma zamysliet? Ze jej vlastny syn na navsteve raz za tei mesiace poda do ruk vnuka nech si ho popestuje? A co ti ho ma rovno vratit? Sorry synu, ale vidim ze tuto Anca sa tvari jak keby jej zuby trhali, radsej jej to dieta dam naspat do ruky. Je to babka tvojho dietata, matka tvojho muza, ocividne ma vnuka rada. Ano, ty mas komplex menejcennosti a mas pocit, ze musis bojovat so svojou svokrou o svoje dieta. Na tom pracuj. Preco je to tak. Nie ze svokra je nizsia vrstva co nevie do 5 naratat, nevie ti citat myslienky a ty blahosklonne teda ustupis. Zlez z toho kona. Svokra ti dieta ani neukradne ani ho nepleskne o zem, proste je to jeho babka ktora s nim aj v buducnosti snad bude travit cas, dokonca cas bez teba. Pracuj na tom, aby si to akceptovala ako pozitivnu vec v zivote tvojho dietata a nie ako nieco, co musis trpiet a velkodusne tolerovat.
@lucilaines pockat, ale ved ty nevies aka je moja svokra, vsak? Citala si aj ze nam urobili vela zleho? Ze manzel im povedal vsetko co mal na srdci? Chyba je, ze som nemapisala co vsetko sa stalo. Na to ale nemam cas. Ja som pisala prispevok iba o tom, ze mi je neprijemne ked ma maleho na rukach a ze s tym vnutorne bojujem a prosim o radu ako to prekonat 🙂. Riesi sa tu zas ine. Ako vzdy. A inac, mala som na mysli, ze sa ani len nezamysla nad tym ako nam ublizila. Ale v pohode. Otocilo sa to tu proti mne, no kto to ma rovnako, ten to chape. A vidis, ze su tu aj komentare, ktore to vyjadruju s citia rovnako ako ja.

@jaskolka presne toto som chcela napísať. Aj moji rodičia povedia, že idú ku mne, nepovedia, že idú ku mne a zaťovi, tam isto ako svokrovci idú k synovi. To neznamená, že nás nerešpektujú ako manželov.