icon

Manžela zviedla kolegyňa

23. aug 2023

Čo si myslíte o tom, keď manžel bol workoholik, mali sme na seba málo času, venovala som sa deťom. Môj muž nebol nikdy typ, ktorý by naháňal ženy. Ona išla po ňom, jedného dňa zabuchol doma dvere a už sa viac nevrátil. 😢 Dokonca si nezobral ani veci z domu, odišiel bez ničoho, všetko si kúpil nové. Je to už rok, máme 2 deti do 6 rokov. Prečo takéto ženy existujú?

Strana
z3
zuzubb007
24. aug 2023

Boze hadam nezvalujes vinu na zenu, ked chlap nechce moze sa zena hadzat aj o zem, zena slobodnaa na haku, vies koho je to cele vina? Len a len muza muza a este raz muza zapis si to za usi

hugger
24. aug 2023

@akiana

Dovod preco som tu otazku tak konfrontacne otocil je, ze povodne formulovana otazka autorky pripisovala vinu vylucne milenke a nevidel som tam ziadnu sebareflexiu ako k tej situacii autorka prispela.

lili1313
24. aug 2023

@hugger tak ale ona ma stale zlomené srdce, dosť starosti s malinkymi detmi, naco jej este pridavas konfrontacnymi otazkami.

hugger
24. aug 2023

@simca06022011

Mas pravdu, obaja sa musia snazit budovat vztah. Alebo nemusia ale potom nech sa necuduju.

simca06022011
24. aug 2023

@hugger a este ako prispela autorka.. no myslim, ze nemoze za to ani kolegyna... ani autorka.. mze si za to sam chlap. Ak niekto z nicoho nic nepride domov k rodine a odide bez cohokolvek lebo si narazi kolegynku, tak je to len a len o jeho charaktere. Nebola by to ta jedna milenka, prisla by ina... a som si na 99% ista, ze az taky workoholik nebol, proste sa len zasival mimo dom.

hugger
24. aug 2023

@oliolijanka

To ze jeden z dvojice odide (muz ci zena) je len konecny prejav toho ze nieco vo vztahu nebolo v poriadku. A na tom sa podielali obaja. Nie je mozne na zaklade toho ze jeden z dvojice to uz nevydrzal pripisovat vinu prave tomu co odisiel.

Vsetky tie situacie ktore popisujes su hrozne, moje idealisticke vnimanie sveta je ovplyvnene tym, ze som nieco podobne nevidel/nezazil.

akiana
24. aug 2023

@hugger Vacsina nevier v dlhodobych vztahoch nie je nasledkom toho, ze nieco vo vztahu nebolo v poriadku, ale toho, ze muz sa proste zacal nudit, bolo mu dlho, a miesto toho, aby zene odlahcil domacnost, starostlivost o dieta a ine veci, aby sa mohli venovat svojmu vztahu, bolo jednoduchsie, ist za inou. Mimochodom taka sranda - velakrat sa stava, ze ak muz ma zvyk, tak ako ty, vidiet za zlyhanim vo vztahu vzdy inych, tak presne na tomto mu stroskota aj ten dalsi vztah, aj ten po nom. To su vsetci ti 3-4x rozvedeni 60-tnici, ktori stale nahanaju sukne, lebo s kazdou sa zacnu po par rokoch nudit.

Zena nemoze byt zodpovedna za vsetko a este muzovi zavolat brusnu tanecnicu a klauna kazdy vecer, aby sa velkomozny pan nenudil. Zas sa netvarme, ze chlapci nie su vychovavani k absolutnej nezodpovednosti voci inym. Muzi nie su nauceni, ze na vztahu sa pracuje, muzi su nauceni tak, ze zena bude robit vsetko, on si po praci vyvali nohy, a potom ked je nuda, tak je na kazdom rohu ina.

hugger
24. aug 2023

@akiana

"Vacsina nevier v dlhodobych vztahoch nie je nasledkom toho" "ze muz sa proste zacal nudit"

Dlhodobe vyskumy ukazuju ze nevera je rovnako casta u muzov aj zien. Je mozne ze ta vzorka ktoru vidime na MK nereprezentuje celu populaciu a zajde sem ovela viac podvadzanych zien ako podvadzanych muzov.

akiana
24. aug 2023

@hugger "Placing focus on the research showing that men statistically cheat somewhere between 20% of the time, when women cheat about 13% of the time is likely the best way to consider men cheating more often than women."

Nie, nie je rovnako casta, je castejsia u muzov. Potom to dost zavisi od kultury, a kedze na Slovensku mame kulturu skor patriarchalnejsiu, ako v inych krajinach, to cislo by som odhadla este vyssie.

hugger
24. aug 2023

@lili1313

Paci sa mi tvoja empatia, asi mas pravdu ze teraz potrebuje hlavne podporu.

Neskor si vsak aj tak bude potrebovat spracovat svoj prispevok k tej situacii aby v dalsom vztahu neopakovala tie iste chyby

viestta
24. aug 2023

@hugger a ty si ako prispel k tomu, ze sa ti rozpadol vztah? Vsak aj ty mas na tom svoj podiel viny... (ked uz konfrontujeme)

oliolijanka
24. aug 2023

@hugger Ale my tu riesime iny fenomen. Existuju zeny, ktore maju potrebu balit zadanych.
Stastne zadanych, budujucich dlhodoby vztah.
V dlhodobom vztahu si ludia davaju ine radosti, ako cerstvo zalubeni ludia. Urcite zena v dvadsat rocnom vztahu nemoze vycarovat vzrusenie u muza, ake muz pociti, ked vidi prvykrat prsia nejakej zeny(napriklad). Tie "nove" prsia ani nemusia byt krajsie, ako manzelkine. Ale dlhodobe radosti nevedia konkurovat v intenzite tych kratkodobych.

Tie zeny, o ktorych autorka pise, vedia v peknych dlhodobych vztahoch vytvorit toxicke prostredie, ktore by normalne nenastalo.
A jasne, ze to nefunguje tak, ze kolegyna ukaze kolegovi kozy a on opusti rodinu.
To sa deje pomalicky, vo vela na seba naväzujucich krokoch.

Je to ako provokovat alkoholika. Ak abstinujuci alkoholik doma alkohol nema, tak jednoduchsie zvladne nejaku krizu.
Ale tie zeny, o ktorych piseme, abstinujucemu alkoholikovi vytvoria krizu a potom ho aj ponuknu alkoholom. Maloktory odola.

hugger
Autor odpoveď zmazal
hugger
24. aug 2023

@oliolijanka

Mas pravdu. ak chceme riesit len ten problem ktory nastolila autorka tak je to presne tak ako to popisujes.

Niekedy vsak nie sme schopni pomenovat skutocny problem pretoze sa bojime odpovedi a rieseni. Nase vlastne ego sa nas snazi chranit tym ze situaciu prezentujeme ako problem mimo nas. V takom pripade je v poriadku ak verejne forum rozsiri temu o vsetky mozne suvislosti.

hugger
24. aug 2023

@akiana

Over 81 percent of European males and 86 percent of European women consider themselves unfaithful.
https://couplesacademy.org/infidelity-statistics/

57% of men overall admit to committing infidelity at some point in their lives
54% of women overall admit to committing infidelity in one or more of their relationships
22% of married men admit to having an affair at least once during their marriages
14% of married women admit to having an affair at least once during their marriages
https://www.perspectivesoftroy.com/2020/10/07/d...

Nevera skutocne nie je rovnako casta, je vsak dost podobne casta na to aby jedina obvinena skupina boli muzi.

👏 Chvalim ta za kultivovanu a inteligentnu diskusiu 😊

oli18
24. aug 2023

@vroni ked autorka urobila "chybny vyber" predpokladam, ze ty nie.

vroni
24. aug 2023

@oli18, 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️A to mam odkiaľ vedieť? Ci to bol dobrý výber ti môže povedať až vdova, všetko ostatné je do poslednej chvíle lotéria. Aj v športke vieš až vtedy tie bezchybne čísla, keď už je neskoro.

oli18
24. aug 2023

@vroni prave preto taketo konstatovania vyzneju, akoby ich autor mal 100%nu istotu svojho spravneho vyberu.

oli18
24. aug 2023

@akiana nieze sa nudia. Su malo zatazeni, zeny su sikovne, vsetko stihaju a pani su "vorkoholici". Novodoby fenomen, cely den v praci. A popri nej milenky. A aky len pride chudak domov unaveny, ani na sex nema chut, lebo sa namakal. A zeny sa idu pretrhnut, aby sa im zapacili, aby nieco bolo. Sviecky, vinko, er pradlo. Valcek na neho, ako vase starke, ked dosiel dedo z krcmy. 🤣🤣🤣

viestta
24. aug 2023

@oliolijanka s tym, ze na vine su tie tretie vo vztahu velmi nesuhlasim. Pretoze toxicky vztah moze byt len medzi tymi dvoma, ta tretia (treti) len tazia z toho, ze medzi tymi dvoma nieco skripe. A mozno ani netazia, oni k uspechu dojdu ako slepe kura k zrnu, pretoze ten, ktory vyuzije prilezitost a len voli lahsiu cestu. Je lahsie od problemov utiect ako ich riesit. Ze ten utek je vo vacsinou len to tom, ze z blata sa preslo do kaluze az cas ukaze. A castokrat, po nejakom case, ked sa veci utrasu sa ukaze, ze nakoniec vyhral ten, ktory od problemu neusiel do inej postele a ten treti moze akurat tak oslavovat Pyrhovo vitazstvo.

oliolijanka
24. aug 2023

@viestta To by platilo za predpokladu, ze vsetky vztahy maju krizu. A ze kriza je smrtelny hriech vztahu.
Ja tvrdim, ze tych minimalne 20% nespokojnosti je skor ci neskor v kazdom vztahu, aj v tych najlepsich. A ze zena, ktora si zaumieni dostat zadaneho, vie tych 20% zurocit.
A samozrejme nie kazda zena dostane kazdeho zadaneho. Ale znova to zavisi od sikovnosti a povrchnej atraktivity zeny, nie od oddanosti muza k svojej zene.

vroni
24. aug 2023

@oli18, nie, malo to byt len suché konštatovanie. Chlap a záruka je oxymoron. Už klasik tvrdil, ze jediná záruka sú dané a smrť. Manželstvo a muža nespomínal.

viestta
24. aug 2023

@oliolijanka budem sa opakovat, ale ta tretia by sa mohla aj pokrajat, aj tak ho nedostane. Ak ho dostane, tak len a iba kvoli tomu, ze ten chlap chce byt "zvedeny". Ake dovody ma k tomu, aby "nestastne podlahol" vie len on sam (alebo aj nevie). Lebo ziadna milenka ani jednorazovka nedrzi chlapovi pistol pri hlave, on sam dobrovolne sa toho celeho zucasnuje.
A to este mozme zacat debatu o tych, ktorym doma nikto nerozumie, nemaju doma sex a co ja viem co este, a po takej nezavaznej trtkacke sa spokojne vratia domov a hraju vzornych zamestnancov, zaneprazdnenych manzelov a nesmierne vytazenych otcov svojich deti...

oliolijanka
24. aug 2023

@viestta Takych manzeliek bolo, ako si ty, ktore si mysleli, ze ked to maju doma uzasne, nic sa nemoze stat.

oliolijanka
24. aug 2023

@viestta A to sa ti nevysmievam, ani to neber nijako osobne.

viestta
24. aug 2023

@oliolijanka ja si nemyslim, ze mam doma nieco uzasne. Stat sa moze kadeco, ale skoda kasat gate, ked brod je daleko. Nie som naivna, a aj som natolko samostatna sebevedoma a dostatocne realisticka, ze moj zivot nestoji na jednom, aj ked v celku pouzitelnom, milujucom a milovanom chlapovi.

dadis
24. aug 2023

@viestta nemozes vediet, ci su schopni vsetci muzi nevery - aj ti v zlych vztahoch. aj tu pisali viaceri nestastni muzi v manzelstve, pricom boli verni.. takze istu mieru na nevere ma urcite aj moralny kredit partnerov. moj ex ma podvadzal, pricom nemal zaujem nas vztah ukoncovat, manzelstvo bolo pre neho uspokojive, predsa vsak tuzil po dobrodruzstve

viestta
24. aug 2023

@dadis kde tvrdim, ze kazdy muz chce byt neverny? Pisem, ze ten, ktory neverny je neverny z vlastneho rozhodnutia, nech uz si to zdovodni akokolvek, nie z donutenia a uz vobec nie je neverny preto, ze ho nejaka mrcha "zviedla". A to iste plati aj o nevere zien, aby sme boli objektivni.

dadis
24. aug 2023

@viestta s tym suhlasim. kolegyna slub vernosti neskladala..za neveru je zodpovedny len podvadzajuci partner..ani milenka ani manzelka mu pri tom noz pri krku nedrzala

yanka8952
26. aug 2023

Asi už nie je dôležité, kto koho a prečo zviedol. Fakt je, že si sama a potrebuješ byť silná, lebo máš dve krásne deti. Na spracovanie hnevu, smútku a strachu vyskúšaj techniku EFT - nájdeš na youtube. Buduj si sebalásku a sebaúctu, čiže sa zameraj na seba a nie na nejakú ženu, ktorej si pravdepodobne aj tak ukradnutá.

Strana
z3