Manželka mi povedala, že mám odísť
Zdravím Vás,
Chcem Vás poprosiť o názor a to dnes mi manželka opäť povedala, že mám odísť tam odkiaľ som prišiel.
Nie je to prvýkrát, čo mi takto povedala a ja už mám toho absolútne dosť, aby niekto tu furt na mňa kydal a nadával a vyhanal ma, len za to, že som sa snažil pomôcť. Malo to úplne opačný efekt, ale takto by jedna žena nemala reagovať na svojho manžela, lebo ja znesiem všetko ale odtiaľ potiaľ!!! Vlastne ona tým vyjadrila, že ma nepotrebuje... Co robiť? Lebo to nie je prvýkrát...
@cigipepe1247 zvykla si na prisun penazi a zivot bez teba. Proste zistila ze jej doma lezies na nervy 😧
@cigipepe1247 privelmi sa lutujes. Nieco ju trapi,je nestastna,frustrovana. Zena na materskej castokrat preziva taketo stavy. Skus ju pochopit a naozaj sa s nou porozpravat uprimne,bez hadok a ked aj nakrici,pocuvaj. My sme si mojim tiez kadeco povykrikovali,ale nemysleli sme to tak. Zena,ak je nestastna,povie hrozne slova. Nie je to,ze si ta nevazi,je to volanie o pomoc. Uz z tohto,co pises je jasne,ze nie si chapavy muz. Musis jej nacuvat. V manzelstve prichadzaju aj taketo chvile a nemyslim si,ze je spravne odist. To,ze chcela,aby si sa vratil,neznamena,ze automaticky jej nepolezies na nervu. My sme zili par rokiv spolu. Potom sme zacali stavat dom a zili oddelene,ja u svojich rodicov,on u svojich a poviem ti,ze prvy rok v dome sme sa nemohli zniest. Bol to hrozny pocit,ale vsetko sme zvladli,povykrikovali si a dnes radi spolu travime cas. Ale som aj rada,ked ide na dlhsie prec trebars,ze ho cely den,noc nevidim. Chyba mi,ale neznesieme sa cele dni 😀 a tak je to vo vacsine manzelstiev,to len na oko sa vsetci hraju,ako si zamilovane cele dni hladia do oci,no realita je takato. Kazdy potrebuje svoj priestor. Mysim,ze ked s nou prezijes tieto hysaky,budete mat pekny vztah. Plus je to,ze nebola vzdy takato,cize ja to vidim tak,ze dlho bola sama v domacnosti,decka a do toho ty. Vztah je o tom,ze kazdy taha chvilku za jednu stranu pilky. Ked jeden strati o vztah zaujem,na to je tu druhy,aby potiahol. Nevzdavaj to a ak sa yo nezmeni ani casom min. rok,dva,potom by som konala
@marca12 co píšeš je na zamyslenie a za každý príspevok ďakujem... Ale je to moje už druhé manželstvo a trošku už viem vycítiť, že toto nie je ono... Zas nie som hlúpy, viem čo sa patrí... Sú všelijaké možnosti, no na to musia byť dvaja... Ú mňa neexistuje také ze skus prežiť takéto hysaky atď atď... Sorry ale jasom sa nezenil preto aby som prežíval hysaky.. Áno viem pochopiť ze neexistuje dokonale manželstvo, ale ak niekto tu furt uráža, ponižuje, posiela ma kade ľahšie... A podotýkam nie je to prvýkrát... Toto je to práve manželstvo?? Ja sa mam trápiť?? Byť v strese,? Vždy som sníval po peknom vzťahu, preto som ja aj preto niečo robil... No druhá strana opačne 🤷♂️😔bohuzel
@cigipepe1247 laska je o tom,ze pochopis toho druheho. Co si myslis,ze sa este 5 x ozenis a najdes tu pravu? Nenajdes,vztah si musis vybudovat. Pripadas mi ako sebec a nezalezi ti na nej a na tom, aby si ju pochopil a pomohol jej. Kazdy si nesiete nieco z predoslych vztahov,mate deti z predoslych vztahov,cize aj komplikovany vztah. Neuvazovali ste nad poradnou? Ak sa citis na odchod,odid. Mozno vam to pomoze a uvedomite si obaja a mozno to bude definitivne. Keby sme my s mojim takto rozmyslali,davno sme rozideni. A som stastna,ze mam cloveka,ktory sa nevzdava,lebo tiez som ho parkrat v zufalstve poslala do horucich pekiel 😀
Nejako sa mi to nepozdáva, to nie je len tak pre nič, za nič. Teraz keď ste sa rozhodli, že zostaneš tu, hľadáš si zamestnanie? Ja by som sa snažila jej pomáhať, s deťmi je dosť práce a našla by som si zamestnanie. Po prvom týždni je ešte skoro odchádzať.
@cigipepe1247 aj ja som z Východu a teraz čo žijem na Strednom Slovensku ona ma v hlave nasrate tak uraža toho, potom ten je zlí len ona je dobra bože ak máš kam odid skôr než bude neskoro potom jej hádam dôjde že asi sama to nezvladne a ked si bol dlho preč možno aj preto ste sa odcudzili.
@marca12 v každom vzťahu sa vyskytnú problémy,ale naozaj si neviem predstaviť aby ma partner pri každej hádke posielal tam odkiaľ som prišla...u nás to bolo skôr opačne- muž zahlasil, že on teda môže odísť keď mi tak lezie na nervy a moja odpoveď bola, že to je super riešenie, ujsť od problému, neriešiť ho,a mne nechať 2 deti a kopoc starostí .
Myslím, že manželka @cigipepe1247 ,by sa mala upokojiť a počítať aspoň do 10 kym výrobi ďalšiu nezmyselnú hádku
@marca12 oženil som 2x a poslednýkrát... Aký som ja sebec? Ze ja si ju viem vážiť, ona mňa nie? To k čomu sme dospeli? Preboha celý svet je z vrátený, človek sa snaží urobiť maximum pre manželstvo a ešte bude aj ten najhorší... No neviem komu by sa páčilo počúvať každý deň narážky a všetko čo urobíš, treba okomentovať v zlom slová zmysle... Véd môžem sa aj rozkrajat, nikdy nebudem dobrý... Hlavná vec, ženu treba pochopiť... V čom?? X krat som ju pochopil, x krat... Koľko krát mňa ona? 🤷♂️
@bodka13 ale to áno ved, problémy boli sú aj budú.. Ale už keď je toho moc, je moc... Ja mam zlaté nervy ale tiež mam hranicu... Véd to asi každy👈prečo ja keď máme výmenu názorov, nedokážem vysloviť také slovné spojenia ako chod tam odkiaľ si prišla alebo ty si pre mňa nič? Hm? Lebo ja si toho človeka vážim, viem čo pre mňa znamená... Preto ja takéto veci nehovorím... Viem ako dokáže také niečo ublížiť 😉
ja si myslim, ze ozaj treba si davat pozor, co pred druhym vyslovime, slova vedia neskutocne ublizit a ked jeden s tym zacne, je to nakazlive a potom vznika taky kolotoc, ktory nikam nevedie a vztah moze ist...
@brita7777 súhlasím s tým, škaredé slová vedia ranit a dosť... A to len tak človek nehodí za hlavu... Možno ešte raz áno, ale ak sa to opakuje... Mam s tým problém 😔
@bodka13 prave na to je vo vztahu ten druhy. Ak obaja utecu od problemu,nemozu cakat,ze najdu vztah,kde pojde vsetko podla predstav.
@cigipepe1247 Nevravim,ze si mas nechat nadavat,ale riesit to. Pytal si sa jej,co jej je? Ona si na tebe riesi svoje frustracie a tie z niecoho pramenia. Je to velmi nestastna zena. Sam si pisal,ze taka nebola. Takze nieco sa jej muselo stat.
Zaujimave na mk je to, ze ak by toto iste napisala zena na muza, okamzite by jej skoro vsetky radili od neho odist. Ale ked sa stazuje muz, tak zenu brania. :D
@danielinaa asi tak 😔
@cigipepe1247 no ja ti to poviem z pohľadu druhého človeka. Ja ako žena idem niečo vybaviť, vonku nechám muža s dieťaťom. Vybavím čo potrebujem idem von a muž s dieťaťom nikde. Na ktorú stranu sa obrátiť? Kam ísť? Išli domov, išli na prechádzku? Ktorým smerom? Mobily existujú, ale muž si ho zásadne von neberie ak ideme spolu von, že na čo? A potom sa nediv, že je niekto nervózny a impulzívne reaguje, aj keď až takto by sa nemala správať a posielať ťa kade ľahšie. Najlepšie je sadnúť si a v kľude situáciu prediskutovať keď sa upokojite obaja. A dospieť ku kompromisu, že keď už máte mobily brať si ich von a aspoň sms dať vedieť čo sa deje. Či ty či ona.
@cigipepe1247 Lezieš jej z nejakého dôvodu na nervy. To vôbec neznamená, že ťa nemá rada. Môže sa stáž, že človek, ktorého milujeme má niekedy takú vlastnosť, že nás ňou neskutočne vytáča. Je len divné, že ti to nepovie, prečo je taká. Je dospelá žena, matka troch detí a tak vie čo je za tým, či je vynervovaná, preťažená, nenaplnené ambície, strach o budúcnosť kvôli financiám atď., Tak nezmyselne si ničiť vzťah a nepomenovať problém, ktovie čo je za tým.
ono su podla mna len dve moznosti, bude ste sa odsudzili alebo ju len nieco trapi a potom takto reaguje. nic ineho ti neostava proste len to zistit a mozno jej dat este cas, ci ju to prejde
@cigipepe1247
Netuším, čo je u Vás vo veci, ale presne takéto správanie žien je úplne bežné v manželovej rodnej dedine. Ženy tam s chlapmi mávajú ako za sociku zástavami na prvého mája. Úplne iná mentalita ako v normálnych mestách a dedinách. Tak boli vychované a matkami v tom správaní podporované. Chlap bol proste aby zarobil, zabezpečil rodinu a držal hubu. Jedine právo chlapa je tam krčma, keď to nevyužije, nie je chlap. Najskôr mu motaju motúzy okolo úst, po prvom dieťati je v pasti. Už musí fungovať podľa nastavených pravidiel a manželka sa odbavuje ako divá, pričom je to jej právo!!! Väčšina z nich je tak zmanipulovanych, že toto "podpapučníctvo" vidia u inych, nie u seba. Hej, je to hnusné a nepochopiteľné, ale tu mentalitu tam nikto nezmení. Nevládala som tam žiť. Vela ľudí sa po počiatočnej eufórii odtiaľ odsťahovalo.
Skús sa pozrieť, ako sa správa jej matka k otcovi a ako sa ona správa k otcovi. Toto Ti veľa napovie...

@marca12 my spolu žijeme 4 roky a takto to nebolo ako je teraz.. Teraz sa to každým dňom stupnovalo a vlastne ona bola ta ktorá chcela aby som sa vrátil zo zahraničia.. Nehovorím, že úplne ale zavazilo aj to ze ona chcela.. Tak potom už nechápem, som doma a správanie úplne iné... Už sám neviem a nevyznám sa v nej co chce.. A ako som už písal, poslednú dobu to nebolo prvýkrát co na mňa si vystúpila a povedala slová co veľmi boleli... Pred Vianocami už som bol pripravený odísť, ale nejak som to ustal, predsa vianoce=rodina pokope... No teraz zas a potom bude zas a ja sa budem len trápiť a trápiť... A z toho absolútne nič nemám.. Nic... 😔