Manželka sa zaľúbila do kolegu a podviedla ma. Ako ďalej?
Ahojte, manželka po materskej (takto cca pred rokom) nastúpila do novej práce (máme jednu dcérku má 4r). V práci sa jej páči, dobre zarába.. a stretla tam kolegu, na ktorého sa namotala. Zistil som to za pomerne dramatických okolností minulý týždeň. Celý čas som nič netušil, ja som jej plne dôveroval a bol som rád, že je profesne naplnená.. Po konfrontácii mi najprv tvrdila, že si len píšu a chodia spolu na kávy a prechádzky. Dosť ma to ranilo, lebo v mobile som jej videl správy ako mu posiela srdiečka, píše ako je s ním skvele.. Pýtam sa, čo na ňom vidí, vraj je empatický, dobre si s ním rozumie, žije aktívne, vyzerá dobre, lezie, cvičí.. Ked sa jej kolega dotkol tak ona bola celá vzrušená, veľká chémia..
Ja som ten typický dobrý manžel, postavil som nám dom z veľkej vačšiny mojich peňazí (samozrejme v BSM), stabilita, plánovanie, tiež mám dobrú prácu. Je pravda, že náš vzťah bol trochu zanedbávaný, najmä stereotyp, staranie sa o dcéru (z mojej strany plnohodnotne tiež), ja som venoval veľa času po práci na dorábanie vecí okolo domu ešte po nasťahovaní.. na dovolenky a výlety sme chodili bohužiaľ pomerne málo v poslednom čase.. Je pravda, že som sa aj zanedbával, necvičím, trochu som pribral, nie málo večerov som trávil na počítači buď robením si niečoho alebo aj hraním hier, televízor nepozeráme.. Ale ani ona nejak nekomunikovala svoje potreby, neprinášala iniciatívy na zlepšenie, nechala to len tak plynúť.. Ono sa ukázalo, že manželka nie je ten taký materský typ, vôbec ju to nebavilo, ona skôr nejaké aktivity a zábava ako večerný oddych na terase po náročnom dni..
Ona mi hovorila, že sa to v nej bilo, že vedela ze robi nesprávne veci ale nevedela tomu odolať.. Dozvedel som sa, že ju nevzrušujem, že pri mne si myslela že to ona má nízke libido ale pri kolegovi je to úplne iné vzrušenie.. my sme sex mali tak cca 3-6 krát za mesiac, asi málo, keď ona často bola unavená išla skoro spať.. keď už sme ho mali tak vraj bol taký mechanický..
Pred pár dňami sa s kolegom dohodla, že si dajú odstup, dáme si druhú šancu na opravenie vzťahu. Ja som suhlasil s druhou šancou, môj názor bol že pokiaľ nemali sex tak sa to dá ešte napraviť, aj časom stratenú dôveru. Včera prišla z roboty a bolo vidno, že ju niečo ťaží, že to nie je v poriadku.. tak to vypustila. S kolegom mali niekoľko krát sex, prvý vraj už niekedy v októbri, čo je pol roka. Dokonca priznala, že tie správy sú premazané, boli tam aj "vzrušujúce".. to sme my už dávno nerobili..
Som zdevastovaný, všetko je zničené, cez sexuálnu neveru sa asi nedokážem preniesť, som strašne ponížený, posledné roky som venoval všetko úsilie aby sme dokončili dom a mali kvalitné bývanie, podporoval som ju, staral sa o dcéru a ona toto.. Hrozná zrada, pritom podľa mňa náš vzťah nebol v takom hroznom stave, len sa sa trochu odcuzili, máme sa radi, nehádame sa, vieme sa dohodnúť.. zlom bol asi aj to že ja som chcel druhé dieťa a ona nie..
Ona pravdepodobne pôjde bývať k nemu na byt do susedného mesta a ja ostanem v dome sám.. absolútne sa desím tej samoty, všetko mi ju tu bude pripomínať, dcérku budeme mať asi na striedavke, na všetko budem sám (postarať sa o ňu viem ale je to náročné).. Zatiaľ čo ona bude mať svojho vysnívaného partnera ihneď a bude jej vedieť pomôcť, nakúpiť.. hrozné.
Momentálne to všetko spracovávam, nespím, nejem, chystám sa na najhoršie, vnútorne cítim, že už to nemá riešenie, že to zašlo priďaleko a mám zacať zháňať rozvodového právnika.. Ja 35r, ona 33r, sme spolu 12 rokov, manželia asi polovicu času..
Čo by ste vy robili ďalej na mojom mieste? Vidíte nejaké riešenie? Alebo ako to dopadlo u vás, ak ste mali podobnú situáciu.. hrozne ma to bolí
@cubo2 z mojej osobnej skúsenosti, neživila by som manželstvo ďalej, aj keby oľutovala a neviem ako plakala. Lebo ja som bola kedysi ako tvoja žena. Jeden prišiel, odišiel, sľubovala som vernosť, druhý prišiel, odišiel, sľubovala som vernosť... chápeš? Ona nie je spokojná, preto hľadá vzrúšo. A je jedno, aký si dobrák, ako pomahas atď. Ona chce niečo, čo nemáš, alebo jej nevieš dať. A nie je to sex
@vevebono co ta zmenilo? Pises, ze si bola ako ona.
40+ stary mladenec zvyknuty na svoj klud, konicky, aktivny zivot sa uz velmi tazko bude prisposobovat rodinnemu zivotu a malému dietatu.Pre nieco ostal slobodny, bezdetny, len tak to nebude.Kto chcel rodinny zivot, uz ho davno ma.Zo dna na den male dieta v byte, brat na neho ohlad a svoj aktivny zivotny styl bokom.To nebude mat dlhe trvanie, je rozdiel randenie, kavicky, vecerne prechadzky a rodinny zivot s dietatom.
Onedlho sa jej ,, preje,,a mas ju naspat s prosikom.Na tvojom mieste by som ju nechcela, o par rokov sa moze opat niekde zalubit.Typ pre zabavu nebude nikdy spokojny s rodinnym zivotom a mozes byt rad, že sa nepodarilo druhe dieta.Nechaj nech si ide, nech sa zabava a mozno o vase dieta ani nestoji a rada by ti ho nechala.
@cubo2 držím Vám obom palce ✊ chce to čas... Mrzí ma, že to medzi vami takto dopadlo... Sú veci, do ktorých my na MK nevidíme. Len vy dvaja viete ako to medzi vami bolo. Nebudem nikoho súdiť. Život je príliš krátky a veľmi nevyspytateľný, možno snáď raz opäť nájdete k sebe cestu skrz vašu dcéru. Prajem veľa síl sa so všetkým vyrovnať ✊ ❤️
@cubo2 , máš 35 rokov, tak buď trošku smutný, aj keď neviem za čím... Za ňou by som určite nebol smutný – len za rodinou a dcérou. Skôr by som bol rád, keby sa takto vyfarbila už teraz. Môžeš si kľudne založiť novú rodinu. Predstav si tie možnosti, ktoré teraz máš. Hlavne, keď si budeš vyberať novú partnerku, využi všetky skúsenosti a nevyberaj si podobnú. Hlavne sa príliš nesnaž, nech sa ti opäť neobjaví nejaká zufalka, ktorá už nemá chuť hľadať a preto zostáva s tebou, pretože ju uhanas. Buď vyberavý a hľadaj takú, ktorá ťa chce a tebe plne vyhovuje. Prajem veľa šťastia ;)
@kalifka Nie, nevyjadrila. Stále sedí na dvoch stoličkách a nevie kam.. Je stále vidno že ma má veľmi rada a bije sa to v nej.. Je jej to ľúto, plače ona, plačem aj ja.. Ona je v robote, ja som si zobral voľno lebo aj tak by som sa nevedel na nič sústrediť.. O tom rozvode hovorím skôr ja, lebo neviem sa preniesť cez to, že má stále k nemu city, že mala s ním opakovane sex (lepší ako so mnou) a že mi klamala tak dlho..
@cubo2 "stále sedí na dvoch stoličkách..."
Na toto pozor. Viem o prípade, kedy sa nevernica takto "nevedela" rozhodnúť. Doma muž, ktorý sa staral o rodinu, v práci muž, ktorý sa staral o jej sexuálne potreby. Jej to takto vyhovovalo, plus bola za "dobrú", nemusela nikoho konfrontovat, vysvetľovať rozvod - rodičom, detom.
Ťahala to s vedomim manžela vyše roka..
On dúfal, že ostane s rodinou, milenec dúfal, že odíde k nemu.
Všetci sa trápili...
Ale poradiť ti neviem, akurát ti želám pevné nervy. Je mi to ľúto.
“má po 40tke, žije sám v 3izbovom byte a vedie aktívny život. Deti mu vraj nevadia.”
Do chvile, kym to dieta nema 24/7 na 2 tyzdne doma a cely program sa toci okolo 4-rocnej malej slecny, cely byt sa prisposobuje malej slecne, spanie, jedenie, aktivity, vsetko.
Da sa to prvy mesiac, vsetko je nove, zaujimave. Druhy mesiac zacina opakovany stereotyp a treti tvojej zene povie, ze on si ide robit aj svoj program, lebo nemoze stale byt len s nou a malou.
A nesiel po nej uplne cielene. Skusil a videl, ze ona je pripravena povolit. Keby mu dala stopku, uz namotava inu.
No a kedze on je hybatel vztahu a ona sa vezie, trvanlivost tohto vztahu zavisi na nom. Mala by si byt toho vedoma. Lebo velmi rychlo jej moze podakovat za pekne chvile a pohnut sa dalej.
@cubo2 na tvojom mieste jej poviem, že si vybrala Keď ju budeš teraz prehovárať na druhé šance, manželskú poradňu atď zistí, že vahas a chcel by si to dať do poriadku.A môže sa stať, že bude takto lavirovat ďalší rok a bude nerozhodna atď...
Ty sa musíš k tomu postaviť tak, že je koniec.Vtedy sa možno uvedomí a zistí, že robí chybu, alebo, že nie je stredobod tvojej pozornosti.
12 r je dlhý čas je úplne pochopiteľne, že ťa to polozilo musíš byť fajn chlap, ale aj to niekedy nestačí.Nesyp si popol na hlavu, že si bol na PC, mobile čokoľvek si mohol robiť, keď sa raz zalaskuje, poblázni, čaro nového, po rokoch doma v práci zrazu iný svet ...tak to spraví tak či tak.Skor si myslím, že chlap po 40 tke aktívny bude určite nadšený, že príde k nemu s dcérou vieš všetko je ružové, pokým si píšeš a namotavas ako, keď riešiš čo variť a kto neumyl vanu🙂
Ty si svoje miesto nájdeš toto je veľká podpasovka máš dcéru máš sa komu venovať, vybudoval si dom, máš prácu....a, že nie si tak aktívny?ja z toho čítam, že sa cítiš veľmi ponizene, že s ním je lepší sex, on je aktívnejší a ty ten nudný, stabilný...
Ries praktické veci čo si myslíš po pol roku je v ružových oblakoch kde budú za 12 r?
Si dobrý chlap, keď sa otrasies určite sú nájdeš fajn ženu.Ako to bude s domom máš na to, aby si ju vyplatil, alebo ho predáte čo plánuješ do budúcnosti?Najhorši je ten pocit, že ti bude dieťa vychovať niekto druhý.Ale opakujem ty musíš byť teraz pevný vybrala si....a podľa mňa také veci čo ti povedala sa nehovoria...nízke libido a nevzrušujes ju je zaľúbená klapky na očiach.Je to zrada, ale tak to je život.Drz sa
V tomto budem asi iná, ako tu píšu niektoré... Ono treba prebrať z každej strany, pre niečo to urobila. Mi ženy nehľadáme hneď sex.
Veľa mužov si myslí, však zarábam, zabezpečujem rodinu a to stačí... Ale zabúdajú na hlavnú vec, vzťah sa buduje. Komunikácia a čas len pre vás dvoch, čo ste nemali.
@kalifka ved on pise, ze ten vztah zanedbali, ale mala komunikovat svoje potreby aj ona. Mala vylozit karty na stol, ze zrejme sa zacina v jej vnutri nieco diat.
@cubo2 je mi to luto, ale ako nahle zacne byt zanedbanie vo vztahu, tak to nevedie k nicomu dobremu a chyba je ta, ze mnoho ludi si mysli, ze ked uz maju dieta, dom a neviem co, ze uz mozu brat druhu stranu ako samozrejmost a to tak nie je, na vztahu treba stale pracovat, ale to sa uz vratit neda, musis sa s tym vyrovnat, casom ti bude lepsie a budes stastny.
No uprimne.. Je hrozne co urobila. Ale aai tam bol problem v sexe ze nebola naplnena inak by nepodviedla zena vies.. Asi chcela viac sexu a pod a asi zialbohu si ju uz orestal uplne pritajovat a vzrusovat preto sa zamilovala do kolegu. Ak sii si ju nevsimal alebo stereotyp nuda uprimne. Asi ta uz nepovazuje za atraktivneho. Viem ako hrozne to boli. Partner ma tiez podviedol.
Proste sa zamilovala
Treba to nechat ist. Najdea si inu si mlady chlap s domom pracou. Cosi... Nevesaj hlavu.. Ved rozvody sa stavaju. Po case to bude oka neboj aa.. Si mlady boze.. Najdes si hned inu do roka ste aj svoji. Kaslat na manzelku. Daj sa do pucu a zmen sa trosku. Nebud stale taky ten dobrak a pod. To zeny nemaju rady
No uprimne.. Je hrozne co urobila. Ale aai tam bol problem v sexe ze nebola naplnena inak by nepodviedla zena vies.. Asi chcela viac sexu a pod a asi zialbohu si ju uz orestal uplne pritajovat a vzrusovat preto sa zamilovala do kolegu. Ak sii si ju nevsimal alebo stereotyp nuda uprimne. Asi ta uz nepovazuje za atraktivneho. Viem ako hrozne to boli. Partner ma tiez podviedol.
Proste sa zamilovala
Treba to nechat ist. Najdea si inu si mlady chlap s domom pracou. Cosi... Nevesaj hlavu.. Ved rozvody sa stavaju. Po case to bude oka neboj aa.. Si mlady boze.. Najdes si hned inu do roka ste aj svoji. Kaslat na manzelku. Daj sa do pucu a zmen sa trosku. Nebud stale taky ten dobrak a pod. To zeny nemaju rady
@yasina aj u teba bol proplém v sexe ,keď sa manžel zamiloval do druhej?
Mali sme v rodine podobný prípad. Žena sa po rodičovskej vrátila do práce a začala si pomer so svojím šéfom. Muž chodil na týždňovky a bol viac preč ako doma. Odcudzili sa.
Žena odišla aj s dvoma deťmi bývať do bytu k novému partnerovi. Po roku sa s mužom dali opäť dokopy od vtedy sú spolu, ale tie deti to veľmi poznačilo. Rok žili v byte s cudzím chlapom. Stratili dôveru, už nie sú také veselé a bezstarostné.
Preto, ak je tam aspoň troška nádeje, ja by som sa pokúsila vzťah zachrániť. Sami to však nezvládnete, na to už treba partnerského terapeuta. Hlavne nerob žiadne unáhlené závery, držím palce
Ja som obdoba tvojej ženy, ja vtedy 32, on 33, 6-ročné dieťa, ktorého príchod na svet ukázal, že nie sme kompatibilní. Z môjho muža sa stala druhá mama, muž, ktorý by bol namiesto mňa aj dojčil, muž bez cieľov, ambícií, záujmov, kamarátov, času pre seba. Navonok, pre iných dokonalý, pre mňa otravný, mne večne za zadkom, kontrolujúci, či som dobre nadojčila, prebalila, obliekla, sopeľ vyfúkala. Prišiel mi do cesty chlap, ktorý ma nechal byť ženou, a o muža som prestala mať záujem. Do mesiaca bol koniec. Ja dnes oslavujem 13 rokov s tým chlapom, on doteraz narieka, lebo netuší, kde spravil chybu, podľa seba bol dokonalý. Žena málokedy hľadá len sex, hľadá iný typ vzťahu, ako má doma.
@mandzula odkaz na teba budem používať pri písaní na MK ako príklad že KARMA neexistuje ,že to je len zbožné želanie ľudí ,ktorím bolo ublížené.😉
@zuzana76 treba čítať s porozumením, píšem tam všeobecne
@kalifka ja citam s porozumenim, ja som doplnila, ze on uviedol, ze si je vedomy, ze vztah zanedbali, ale jej problem je, ze nekomunikovala jemu, ze sa zacina diat nieco v jej vnutri. On ma byt prva osoba, s ktorou ma riesit svoje emocionalne potreby, jasne mu povedat, ze ked sa nieco nezmeni, hrozi, ze ich vztah krachne. Varovat ho, aby on nieco zmenil. On si myslel, ze ona je stastna a spokojna.
Hlavu hore,musis sa vzchopit, byt hrdy a nenechat sa zlomit. Taketo veci sa zial stavaju... rob vsetko tak,aby ona raz olutovala co spravila... teraz musis byt silny a to pre tvoju dcerku, lebo ak ona vas bude vidiet zlomenych,i ju to zlomi. Sadnut si s nou, primerane k veku vysvetlit, a cakat co ti zivot prinesie. Budes mat cas napr ten tvoj tuk co spominas ;) premenit na svaly, nech ex padne sanka a ty si budes viac verit. Drzim palce, myslite na dcerkine dobro. Lepsie v rozvedenej nez v nefunkcnej rodine vyrastat...
@bruno1 jasne, ze neexistuje, darmo sa nou niektori utesuju.
@mandzula já som toho istého názoru .Každý si musí tú svoju krivdu ,ak má na to žalúdok ,pomstiť sám.Preto mi je mi do smiechu ,keď tu čítam tie rady :Nechaj jej priestor ,aby sa uvedomila,Odpustí a nechaj ju ísť ,dokonca ,Prepíš dom na dieťa a odíď či úplná perlička : Keď ju miluješ ,tak jej tu lásku dopraješ🤣🤣🤣.
Ja by som na tvojom mieste jej povedala, že podávaš o rozvod a uvidíš čo spraví, ale takýto človek už nebude spokojný, lebo píšeš že ste zanedbali vzťah ale obaja nielen ty, ja by som už s ňou nechcela byť, možno nakoniec ti aj dieťa nechá, ak jej novému partnerovi nebude pasovať, máš málo rokov aby si sa umáral v takom neistom manželstve a asi obnova manželstva nebude radostná keď to bolo poza chrbát dlho, to ťa nepustí
Z vlastnej skusenosti, tiez som dlho nic netusila a manzel sa dlho pretvaroval, videla som ze sa nieco dee popieral,prestal casom komunikovat prestal mat zaujem o cokolvek doma, aj odisiel potom sa vratil po mesiaci s prosikom spet, sluboval co vsetko sa zmeni, vydrzal sa pretvarovat par mesiacov az do vianoc, po vianociach zas tam kde bol, klamtva, vypisovacky, chodil za milenkou ked som bola v praci a zo mna robil idiota(asi vdaka za druhu sancu) kazdopadne teraz sa rozvadzame po 20 rokoch, som sa dozvedela ze nikde nechcel svadbu rodinu deti dom, pritom on bol iniciatorom toho vsetkeho... uplne iny clovek sa z neho stal, milenku zapiera aj ked viem ze su spolu ale namietotoho sa tvari ze on je vlastne obet. Tiez som zostala sama, ani sa neuracil oznamit ze odchadza proste po mesiacoch ignoracie a vyhrazok proste zmizol. Takze asi tak ak to ona nemysli vazne tak to nema vobec zmysel zachranovat. Ja som pochopila ze on ma zjavne nevnimal ako zenu matku partnerku ale ako niekoho kto sa o vsetko postara a on ma full servis...toto veru nepotrebujem. Vela ludi zaci a odznova, ale nejako to zvladneme. Odkedy odisiel je nam lepsie aj ked mam ovela viac prace aspon mam klud. Drzim palce, treba si urcit hranice a mat svoju hodnotu.
@kalifka..veľmi pekne si to napísala..a pravdivo..
V prvom rade choď za psychológom. Choďte na párovú terapiu. Rozísť sa môžete kedykoľvek ale treba všetko skúsiť.
@cubo2 a Ty veris tomu, ze od oktobra mali sex iba "parkrat"?
Dnes sla do prace za nim.
@cubo2 ahoj.Presne takým istým som si prešla aj ja v posledných mesiacoch. Tiež som si myslela, že ako idem žiť bez vtedy ešte manžela .A predstav si, že asi po mesiaci som zistila, že ten človek mi vôbec nechýba, práve naopak bolo mi ľahšie na duši aj na srdci. Sme už rozvedený skoro dva mesiace .Dieťa ostalo mne a je nám úplne, že fajn. Mam o chvíľu 37r a vobec nemám pocit, že by mi skončil život, práve naopak.Boli sme spolu skoro 14rokov a manželia 6.5roka.Nechaj ju ist, určite časom zisti co urobila
Jak moj manzel. U nas neni nevera....zatial...ale citim sa sama -v manzelstve ale bez partnera, moj manzel cez.den v praci, po praci bud nieco okolo domu robi alebo lenosi, pozera serialy. Vecer si tiez robi svoje a takto nam prejdu tyzdne. Ked spravim iniciativu ze sa chcem rozpravat- tak cusi, maximalne si povie ze zasa ide na teba to tvoje precitlivenie....Nevenuje sa mi. Cuduj sa svet tiez mi chyba laska, porozumenie. Vasen neriesim, zatial.A aj ked si neviem predstavit ze by som ho podviedla
..no mozno keby som stretla niekoho kto by ma pochopil, prwjavil mi city tak by som si nevedela pomoct. Urcite neospravedlujem tvoju manzelku iba pisem aj tu druhu stranku veci, mozno to takto citila aj ona roky... Obaja ste to pokaslali. A nezufaj mozno sa teraz citis zle, ale to prejde najdes si inu a budes stastny .

A má vôbec záujem byť s dcérou, keď sa v materstve nenašla?