Manželku nebaví varenie. Ako sa s tým vyrovnať?
Manželku nebaví varenie. Nič nevarí ani nepečie. Jedlo len v reštaurácii alebo donáška, zákusky z cukrárne. Kuchynské spotrebiče okrem rýchlovarnej kanvice nepoužíva. Aj keď navarím, často si to jem sám. Aj jednoduché koláče pečiem sám. Manželka si kupuje v pekárni. Na štedrý večer som varil večeru, ale večeral som sám, neprišla ani k stolu. Vzala si len z vianočného pečiva, ktoré som robil. Nechcela ani vianočný stromček. Deti nemáme, nemohli sme mať. Keď vidím fotky jedál, zákuskov, koláčov, ktoré uverejňujete na stene, fotky vianočných stromčekov čo ste mali cez vianoce, je mi smutno za detstvom, lebo tak to bolo kedysi aj u nás doma, u rodičov.
@svetlonos tam to nefunguje vo vseobecnosti, preco by to malo fungovata akurat na Vianoce? Jednoducho nejedavaju spolu nikdy. Ona na to nevidi dovod.
To, ze sa od stedrovecerneho stola nevstava nema nic spolocne s krestanskym ponimanim Vianoc. Je to jednoducho povera, lebo podla nej kto vstane od stola odide dalsi rok od rodiny. Moze zomriet, moze sa vydat, moze odist z domu za pracou... Je to len povera, nema to ziaden logicky dovod. Tak ako je prekrajovanie jablka iba a len povera, ludovy zvyk, ktory s tym ci niekto ochorie alebo nie vobec nema nic.
@viestta
jasne ze povera. Myskela som tak, ze by sedel 5 minut a nebavilo ho zo a tak by vstal a odisiel. My vstaneme a vratime sa x krat s krpcami 😁 Lebo ja chcem nechcem toto a vyleju vodu atd. To ja neriesim. U nas stavala len mama a nakladala ale my mame Vianoce taje dost odlahcene ah koli tym detom. Take 5 chodove menu nehrozi, ved uz po prekrojeno jabjlka by neobsedeli 😂 alebo chceli krajat dalsie.
@anonym_autor najlepsie co mozes urobit je sa s nou v klude, bez obvinovania porozpravat. Uz je to tak roky, asi je aj zvyknuta, ze nejak zijete. A ak to rozpravanie nefunguje, skuste partnersku poradnu, ak ani to, mozno aj rozchod je riesenie.
Pises, ze vies varit, ale len jedla co ona nejedava. Mozno je cas naucit sa varit veci co ona jedava. Ja napriklad varim aj na 3x doma. Muzovi maso a bez mlieka, mne bez masa a s mliekom a detom s masom aj s mliekom :D Aby kazdy mal to co moze. Nie vzdy samozrejme, najdeme aj spolocne jedla co jedia vsetci, ale casto varievam viac druhov a jeme potom spolu.
@anonym_f4c6e4 základnú vec? Je 21.storocie. Ženy pracujú rovnako ako muži a muži môžu variť rovnako ako ženy 🤦♀️
@anonym_ba0bd8 však on vari obcas písal to. Ale mala by aj ona. Ja by som nechcela taku ženu doma co nic neuvari keby som bola chlap.
@anonym_ba0bd8 však on vari obcas písal to. Ale mala by aj ona. Ja by som nechcela taku ženu doma co nic neuvari keby som bola chlap.
@gerrwie_girl tusim pisal, ze upratuje a robi to rada. To sa nemozu dohodnut ze on vari a ona upratuje?
@gerrwie_girl tusim pisal, ze upratuje a robi to rada. To sa nemozu dohodnut ze on vari a ona upratuje?
@anonym_a61086 aj tak sa da
@anonym_a61086 aj tak sa da
@gerrwie_girl tak @anonym_autor vyriesili sme vam krizu😅
Oj, keby som robila len to čo mám rada , veľa by som toho nenarobila. Napríklad nerada periem a predsa to robím, dokonca každý deň. Nebavilo by mať jesť len donášky a tak som sa naučila variť. Pečiem a musím sa pochváliť, že veľmi dobre ,ale tiež nie vždy sa mi do toho chce, napríklad spraviť taký veterník je celkom piplačka, ale spravím to pre deti, manžela, lebo ich mám rada. Sú ženy, ktoré nemajú vzťah k vareniu, ale aby sa za tie roky nedonútila uvariť manželovi aspoň raz týždenne, keď vie, že mu to urobí radosť, je pre mňa zvláštne. Rovnako Vianoce , a čo keď nemá rada Vianoce? Nech nemá, ja by som si ich pripravila, ako som zvyknutá . Asi nie je dobre že jej vo všetkom ustupuješ....
Ani mna nebavi varenie...varit som zacala az po 40.tke ked sa mi narodili deti a varit musim. Ale len jest z restauracii by mi nechutilo.
Tieto veci si nevedel pred manzelstvom? Ak ano, vstupoval si do manzelstva dobrovolne alebo?
Myslím, že jedlo a stromček je váš posledný problém.
@enmery
Možno rada súloží
Neznášam variť. Každá žena v našej rodine neznáša variť. A?
Vianoce nemusím a raz nebude ani stromček. A?
@doriiis
A raz nebude ani manžel.
A?
@anonym_autor nebavi ma varenie, piect neviem. Ale, zarabam viac ako manzel, staram sa o dve deti, restauracie platim ja. Plus mame velky dom a domacnost je na mne. Manzel ani nepipne ze by mu to vadilo. Ale my vela cestujeme, cize deti maju casto na vyber z 10 chutnych jedal.
@anonym_b9f593
Tak ten tvoj je pekný podpapučák🤪🤪
Toto je taky troll ze az.. raz za cas sem hodi nejaky koment, ze zeny pozeraju 🧐😳 a on sa bavi
Randili ste len vonku? Pred manzelstvom?
Neverim.
Ani to ze ona iba upratuje a jedava iba v restikach a iba azijske jedla.
To date 2000e mesacne za jedlo?
Toto je taky troll ze az.. raz za cas sem hodi nejaky koment, ze zeny pozeraju 🧐😳 a on sa bavi
@o__o vymysleny prispevok. Podozrievam admina, ci to sem nedava schvalne, aby udrzal diskutujucich na stranke 😀
Súhlasím s úplne prvým komentárom. Inak mňa tiež nebaví variť, lebo nikdy neviem ČO.
@morpheuss Len som chcel vediet, ci je to aj u inych, ze takmer vsetky domace prace robi muz a dozvedel som sa ze je. A aj opacne, ze su aj muzi, co nevedia v domacnosti nic robit a vsetko robi zena. Len nechapem, ako sa to da zistit pred manzelstvom.
@anonym_autor Dá si manželka záležať, aby ti kúpila ten správny darček na narodeniny? Niečo čo by ti urobilo radosť? Či to len odbije a dá ti nejakú blbosť, aby sa nepovedalo?
Pre teba sú Vianoce dôležité, pre ňu nie. Prečo ste nemohli mať stromček kvôli tebe?
Podporuje tvoje vzťahy s pre teba dôležitými ľuďmi mimo manželstva? Myslím tým ľudí, ktorí tu boli pred ňou? Podporuje tvoj vzťah s pre teba blízkymi ľuďmi z tvojej rodiny, tvojimi priateľmi? Alebo ju dráždia, prípadne ti ich sabotuje?
O čom rozhoduješ ty vo vašom vzťahu? Máš nejaké záujmy? Dokáže sa ti manželka tiež prispôsobiť, výjsť ti v ústrety? Alebo len keď to vyhovuje jej, ale dá ti omrvinky, aby ti zalepila oči?
Ak tvoja manželka podáva výkony a snaží sa zabodovať, je to preto, aby sa blisla v práci.., ale rozhodne vie vynaložiť úsilie von z manželstva?
Máš niekedy pocit, že vynakladá energiu, aby urobila dojem na cudzích, napriek tomu, že by mohla venovať čas tebe?
Verejne sa k tebe vlastne chová ináč ako doma?
Deti nemáte, pretože nemôžete, alebo je tu iný dôvod?
Robí len práce, kde má pocit dôležitosti, kde sa môže predviesť, kde hnacím motorom je ego, alebo je domácnosť, varenie, staranie sa o blízkych príliš obyčajné a ona si v jej mysli zaslúži viac?
@anonym_autor nemá poruchu príjmu potravy?
@anonym_autor Dá si manželka záležať, aby ti kúpila ten správny darček na narodeniny? Niečo čo by ti urobilo radosť? Či to len odbije a dá ti nejakú blbosť, aby sa nepovedalo?
Pre teba sú Vianoce dôležité, pre ňu nie. Prečo ste nemohli mať stromček kvôli tebe?
Podporuje tvoje vzťahy s pre teba dôležitými ľuďmi mimo manželstva? Myslím tým ľudí, ktorí tu boli pred ňou? Podporuje tvoj vzťah s pre teba blízkymi ľuďmi z tvojej rodiny, tvojimi priateľmi? Alebo ju dráždia, prípadne ti ich sabotuje?
O čom rozhoduješ ty vo vašom vzťahu? Máš nejaké záujmy? Dokáže sa ti manželka tiež prispôsobiť, výjsť ti v ústrety? Alebo len keď to vyhovuje jej, ale dá ti omrvinky, aby ti zalepila oči?
Ak tvoja manželka podáva výkony a snaží sa zabodovať, je to preto, aby sa blisla v práci.., ale rozhodne vie vynaložiť úsilie von z manželstva?
Máš niekedy pocit, že vynakladá energiu, aby urobila dojem na cudzích, napriek tomu, že by mohla venovať čas tebe?
Verejne sa k tebe vlastne chová ináč ako doma?
Deti nemáte, pretože nemôžete, alebo je tu iný dôvod?
Robí len práce, kde má pocit dôležitosti, kde sa môže predviesť, kde hnacím motorom je ego, alebo je domácnosť, varenie, staranie sa o blízkych príliš obyčajné a ona si v jej mysli zaslúži viac?
@blacki12 je to tak ako pises, praca je pre nu na prvom mieste, sukromny zivot a domacnost na poslednom. Spolocne aktivity mame len take, ktore vyhovuju jej. Ak chcem podniknut nieco, co zaujima mna nema zaujem, ale nebrani mi, aby som isiel sam, hoci z toho nadsena nie je. Darcek mi obcas kupi, ked si nieco vyberiem. Ako som pisal, stale riesi pracovne veci aj vecer, cez sviatky a vikendy, tak na bezne domace prace jej nezostava cas. Ked ma prace menej chodi na masaze, ku kadernicke, na kozmetiku, manikuru, pedikuru.
Len pre upresnenie, manzelku nebavi varit znamena, ze sa este nikdy ani nepokusila nieco uvarit lebo ako mi povedala nedokazala by to ani podla receptu lebo varenie nepatri medzi jej schopnosti.
Len pre upresnenie, manzelku nebavi varit znamena, ze sa este nikdy ani nepokusila nieco uvarit lebo ako mi povedala nedokazala by to ani podla receptu lebo varenie nepatri medzi jej schopnosti.
@anonym_autor fakt už skončí s týmto ,zbytocne sa zhadzujes ,rozved sa keď sa ti nepáči zivot s ňou alebo sa nauč varit
Ja sa jej ani nečudujem,že s tebou nechce ani za stolom sedieť,veď keď musí doma toto pocuvat čo píšeš
@blacki12 je to tak ako pises, praca je pre nu na prvom mieste, sukromny zivot a domacnost na poslednom. Spolocne aktivity mame len take, ktore vyhovuju jej. Ak chcem podniknut nieco, co zaujima mna nema zaujem, ale nebrani mi, aby som isiel sam, hoci z toho nadsena nie je. Darcek mi obcas kupi, ked si nieco vyberiem. Ako som pisal, stale riesi pracovne veci aj vecer, cez sviatky a vikendy, tak na bezne domace prace jej nezostava cas. Ked ma prace menej chodi na masaze, ku kadernicke, na kozmetiku, manikuru, pedikuru.
@anonym_autor deti nemáte tak si zariadila život po svojom. Nepáči sa ti? Odíď. Podľa mňa to ona ani nezaregistruje
Kvôli čomu spolu stále žijete? Vyzerá, že váš vzťah sa skončil už dávno a varenie je ten najmenší problém. Mrzi ma to. 🥺

@tiezjedna
samozrejme. Zvladneme to aj my s 3 malymi detmi. No toto on predsa musel vediet od zaciatku. Mna by to tiez mrzelo, keby muz ani k stolu nesadne. Ale tak vedela som zhruba aky je iz pred svadbou.
@svetlonos tam to nefunguje vo vseobecnosti, preco by to malo fungovata akurat na Vianoce? Jednoducho nejedavaju spolu nikdy. Ona na to nevidi dovod.
To, ze sa od stedrovecerneho stola nevstava nema nic spolocne s krestanskym ponimanim Vianoc. Je to jednoducho povera, lebo podla nej kto vstane od stola odide dalsi rok od rodiny. Moze zomriet, moze sa vydat, moze odist z domu za pracou... Je to len povera, nema to ziaden logicky dovod. Tak ako je prekrajovanie jablka iba a len povera, ludovy zvyk, ktory s tym ci niekto ochorie alebo nie vobec nema nic.