icon

Manželovo správanie po operácii

mudiel
30. mar 2025

Ahojte, chcem sa opýtať či aj váš manžel išiel večer von za kamarátom, keď ste boli 3. deň po Laparoskopií vaječníka v bolestiach a teplotách s troma deťmi ( 2,8 r., 15 a 13 r.) doma a vrátil sa prvym nočným spojom. Staršie dievčatá mi pomáhajú, ale nemôžem vsetko a aj starostlivosť o mna na ich pleciach. Ďakujem pekne za odpovede

really8
30. mar 2025

@jana_eyre_2 na moj profil sa nespoliehaj. Mam dve deti. A to starsie je mensie ako autorkine najmladsie. Mam sesternicu vo veku autorkinych starsich deti ktora mi chodila pomahat ked som bola tehotna s druhym. Takze viem co dokaze 15 rocne dievca a viem kolko starosti treba s 2,5 rocnym. Ale ano, pozeram sa na to svojou optikou. Ako by som reagovala ja. Ak by muz isiel vecer na chvilu za kamosom nevadilo by mi to. Co uz treba vecer robit? Bsby mu nenachystaju rozok? Ked sa neokupe nevadi. Ulozit by ho toez tu jednu noc mohli dievcata aj ho dat do pyzamka. (Moj syn ma taky vztah s tou sesternicou ze by bol najradsej keby s nim aj spala) Ale my teda asi doma/ v rodine fungujeme inak ako tu vacsina.

really8
30. mar 2025

@tenerifka muz s mensim boli chori, vypuklo to v utorok. V sobotu sme mali v rodine oslavu. Opytala som sa ho ci bude ok, ked so starsim pojdeme na oslavu a oni dvaja ostanu doma. Povedal v pohode to zvladneme. Odisli sme na obed a vratili sa na spanok. Ziaden problem

lucia147852
30. mar 2025

@really8 ale najmladšie dieťa je jeho, nie je povinnosť starších riešiť krpca a zdravotne nepoužiteľnu matku, lebo panko si potrebuje vyhodiť práve teraz z kopýtka. Keby je to naopak a ona by ho nechala s deťmi samého v zlom stave, tak by bola pre väčšinu komentujucich zruda

lienka.7
30. mar 2025

@mudiel podľa profilu mas už veľké deti. V prípade potreby ti podajú paralen aj cajik preto v tom problém nevidím. Nešiel preč na 3 dní.

really8
30. mar 2025

@lucia147852 ist za kamosom je vyhodit z kopytka? Nesiel do baru ani na diskoteku. A ano, najmladsie dieta je jeho, ale je to aj surodenec tych starsich. Sme rodina, jedna skupina. Spolupracujeme vsetci. A vies co? Mne uz velakrat pomahal aj ten 2,5 rocny s mensim. Nie je to jeho povinnost. Ale tak to doma mame

sisaka
30. mar 2025

@really8 aj ja sa nechám kľudne kameňovať. Muž išiel VEČER von a vrátil sa NOČNÝM spojom. Koniec sveta! Pár hodín bol preč, nešiel nikde na týždeň, víkend, či celý deň, pravdepodobne to najmenšie väčšinu času aj tak prespalo. Teenegerky hádam dokážu pomôcť s malým súrodencom (moja teda dokázala a to aj bez prítomnosti rodičov). 13-15 ročných obskakovať netreba a 3 ročné hádam dokážu uložiť jeden večer spať aj súrodenci.
Ak mám horúčky, tak si dám niečo od teploty, ak ide o pooperačné komplikácie riešim s lekármi, neviem, čo by muž tých pár hodín, čo si bol kdesi sadnúť akože doma poriešil. Ľahnem do postele starším deťom poviem, že sa necítim dobre, nech dajú najmenšiemu večeru a uložia ho spať a koniec drámy 🤷‍♀️

really8
30. mar 2025

@sisaka vidim to podobne. Nepoviem keby cez den ze ona musi varit, brat maleho von, vozit skolky kruzky. Ale vecer. Och boze. Ak doma normalne funguju aj s detmi tak autorka podla mna ani nemusela vytiahnut paty z postele.

gribka1
30. mar 2025

Sú tu obe pritipóly, už tu ľuďom z tej slobody drbe. Jasné, že každý si môže ísť kde chce a robiť čo chce, aj keď akosi tu chýba hranica. Tento prípad tu je o samotnej ľudskosti, asi keď sa niekto koho ľúbim necíti dobre, ani by mi nenapadlo odísť. Jeden či dva dni mohol počkať. Nezrútil by sa mu svet. Ale keď sa takto rozhodol, že musí, tak toto si treba zapamätať a dopriať mu minimálne to isté. S láskou a milosťou, keď bude choručký, nechať mu dieťa a ísť ku kámoške poklábosiť. Len tak, veď neumrie. Potom si budete ok.

sisaka
30. mar 2025

@gribka1 nejde o “slobodu”, ale keď máme normálny vzťah a normálne fungujúcu rodinu, tak nie je problém, keď jeden z partnerov musí/chce niekde ísť.
Autorka narieka, že je na všetko sama, tak tam bude asi iný problém ako to, že muž vyšiel z bytu na pár hodín.
A či muž mohol ísť niekedy inokedy? Možno bol dohodnutý s viacerými, tak to nechcel rušiť. Ja sa pohybujem v spoločnosti, kde si ľudia zavolajú cudzie 13 ročné dieťa, keď potrebujú niekde ísť a to im postráži malé dieťa a často nie len jedno. Tu sú 2 teenegerky, čo sú vo vlastnom dome, s vlastným malým súrodencom a je problém? Problém autorka má, ale asi nejaký hlbší, keď ju nasere, že muž na pár hodín vystrčil päty z domu.

gribka1
30. mar 2025

@sisaka Veď záleží, ako to kto má doma. Ak by bolo u nich všetko ok, tak ak sa necíti ona dobre a povie mu to, normálne by nešiel, ak by to nebolo niečo extra súrne. To sa asi nedozvieme. Ale vravím, musia s tým byť obaja ok. Tak nejako v rovnováhe. Ale ktovie ako u nich celkovo.

pininka1
30. mar 2025

@anketkarka vôbec si to nepochopila, ja nepotrebujem o sebe písať ze som úžasná, ale ani to, že som mala raz horúčku a ostala som sama doma.

pininka1
30. mar 2025

@tenerifka poznám čerstvo situáciu naopak. V piatok sme si išli sadnúť s kolegyňami. Jedna mala doma deti s hnačkou a grcanim, už aj mužovi bolo zle, ale povedal jej nech určite neostáva doma, že on to zvládne, aj to dal. Je tak isto rodič, ako aj ona, nerozdelujeme ci je to muž alebo žena, jednalo sa o jeden večer, kde muž už bol cez noc doma a tam dve veľké deti. Ja tieto veci vôbec neriešim. Ale samozrejme ak by to bolo na dennom poriadku, tak to by bolo iné. Ale asi je lepšie si to doma vydiskutovat, lebo tu jej nepomôže že ju tu budeme húfne ľutovať.

marca12
30. mar 2025

@pininka1 Presne tak,zena si vzdy poradi. Ale spravny muz nedovoli,aby si zena musela poradit. Ine je,ak muz musi ist za pracou,je na tyzdnovke a podobne. Aj ja dokazem vsetko sama. Ale nechcem to robit sama. Necudujem sa,ze je tu kazdy den prispevok zien,ake su na pokraji zrutenia,ked nemaju ziadnu sebahodnotu

jana_eyre_2
30. mar 2025

@really8 vidíš, ja mám tri deti v priebehu 4rokov, nikto mi nepomáhal ani pubertálne netere ktoré som vtedy mala.. zvládla som sama aj keď som mala rizikové tehotenstva a malé deti k tomu.. napriek tomu považujem za dosť necitlivé, že chlap musí ísť preč zrovna keď má žena komplikácie po operácii, pretože opakujem nie je to štandardná situácia keď je všetko ok a chlap ide na pivo.. keď je jeden z partnerov chorý, tak sa má na neho ten druhý môcť spoľahnúť a nehadzat tu zodpovednosť na deti.. okrem toho, nikto nevie či toto nie je bežne..

marca12
30. mar 2025

@jana_eyre_2 Tak by to malo byt a hlavne po vzajomnej dohode. Ak by ho poslala,nech ide,ok. Ale ak ho chce doma,tak by to jeden vecer mohol respektovat.

simsalabim
30. mar 2025

Myslim, ze z tejto diskusie je zrejne, ze je dolezite aj to, ako to cele vnima ta chora ci nevladna strana, nie, ako to vnimame my ostatne. Ak ma ona pocit, ze potrebuje opateru, partner by jej ju mal poskytnut. Niekedy to treba jasne odkomunikovat, niekedy to chlapovi docvakne samemu - napr moj nebol slepy a videl, ze sama to doma po operacii nezvladnem. Autorke zjavne vadilo, ze isiel prec - necitila sa ok fyzicky a mozno aj psychicky. Ze to zvladaju niektore zeny same - ok. V inej situacii by to mozno nezvladli. Ak odisiel napriek jej prosbe, tak to nie je dobre.

pininka1
30. mar 2025

@marca12 to je všetko o nastavení a o tom aby sme si nepočítali co kto a koľko. Fungujeme vo vzťahu prirodzene raz on raz ja, samozrejme aby deti a domácnosť bola zabezpečená. Je jasné, že keď sú deti malé ťahajú viac ženy, ale práve preto som potom rada ze nemusím nikomu nič vysvetľovať a prosíkat sa, či môžem ísť niekam von mimo domu a to isté umožňujem aj môjmu mužovi. Doslova ma nedávno sokla žena mužovho kolegu keď mu išiel pomôcť postavat nábytok a ona zahlásila, že teda keď si to takto odmakali tak ona súhlasí aby išli na jedno pivo, ale len na jedno, lebo zas toľko toho neurobili. Muž keď mi to doma hovoril, obaja sme krútili hlavou. Jasne ze nikam nešli.

tibiokke
30. mar 2025

Nic natom zle nevidim chudak muz 4 zeny doma ktomu min. Jedna histerka

cukroska
30. mar 2025

@mudiel Nie je to v pohode to uznávam,ale veď to bolo len na jednu noc.Takze za mňa v tom problém absolútne nevidím. Sme predsa ženy 😉
Veď už dievky sa za ten čas v pohode postarali aj o menšie dieťa.Ved co už večer a v noci také treba. A keby chodil na dvanástky? Môj normálne chodil so práce na dvanástky keď som bola aj po operácii a mala dve deti. Zvládli ske všetko v pohode. Aj po pôrode vtedy nebola možnosť ostať doma a dve deti a v pohode.

minenkaa
30. mar 2025

Inak autorka ja by sim sa chcela dozvedieť ,prečo máš po takejto operacii ,už na tretí deň bolesti a horúčku

janinah
30. mar 2025

@pininka1 super kolegyna.len akosi nikomu nedoslo.ze uz mohla byt tiez infekcna

janinah
30. mar 2025

Autorka.kde si? Ako s tou horučkou? Lebo v norme to nie je...

cukroska
30. mar 2025

@biba_18 Neviem čo je to za muža, ale zas veď nešiel na týždeň, len na večer a noc a má už veľké deti čo sa už chvíľu vedia postarať a pomôcť. A teplotu po troch dňoch by mala riešiť. Ja som nemala a starala som sa s obmedzením normálne. Muž chodil do roboty. A mužovi treba povedať priamo.

7komorova
30. mar 2025

@mudiel ahoj, moja stara mama po laparoskopii musela varit a chodit kavu robit dedovi. Lebo od inych nechcel, a to naschval.

nevenka
30. mar 2025

Takto, bolesti mozu byt z tej laparky, dost dlho to manzel mal, ale horucka je znakom infekcie. Tie bolesti boli hrozne, nevladal by sa postarat o deti.
Co tu zeny pisu, ze no a co, ze siel muz prec, ale to by este sa dalo pochopit, keby to bola bezna viroza, daky soplik a max. 38, ale ak je po operacii a ma horucku, tak asi bude dakde problem a to mozno je stav aj na urgent! Tam bude daka komplikacia. To nie je len tak. Teda, ak nedostala daku virozu k tomu vsetkemu. Ale aj tak to je kombinacia 2 veci, moj muz by ai to na svedomie nevzal, ze co ak by bolo treba ist so mnou do nemocnice...🤕

svetlonos
30. mar 2025

@really8
ani ja by som nevidela... nebyť toho malého dieťaťa. No je to debil. V horúčka ch sa starať o take make no na parádu, ti poviem. Mam to za sebou a to ma chytilo cez den, ked muz uz bol v práci. Bušom nevedel prísť skoro domov. No stačilo mi veru. Pokual je zena/muz sam, vedia ze to inak nejde. Ale takto rátať s tým partnerom a ten ta skrátka, odignoruje? No mne by sa to tiez nepáčilo teda.

pininka1
30. mar 2025

@janinah ale došlo, no ona to mala prvá, týždeň pred detmi

ema22270
30. mar 2025

Napisem na rovinu - tiez manzel neostal doma do neviem kedy ci uz po cisarskom, ked som bola, alebo po operacii, ale citila som sa dobre. Cize bola som schopna postarat sa o 2.5 rocneho, kym bol manzel v praci a syn v skole. Poobede mi uz pomohol, kedze k veceru som bola unavenejsia. Ked by isiel na vyjazd s kamosmi, tak ho poslem asi do teplych krajin.

domkakvet
30. mar 2025

@mudiel nie je to normalne.

cukroska
30. mar 2025

@really8 podobne. Čo také sa stalo nechápem..zase sa
tu zo všetkého robí tragédia. Tak zas ja by som nič také od muža ani nechcela aby musel ma teraz obsluhovať a starať sa o deti a riešila by som liekmi horúčku a za pár hodín si poradila. Veď sa zato stará o nich určite a už je to hrôza čítať.