Manželská hádka o financovaní detí
Včera som si zbalila veci a chcela odísť od manipulátora. Zakázal mi odísť s deťmi. Vraj prečo by mali ísť zrovna so mnou a prečo nemôžu zostať s ním?
Celú dobu manželstva mi nedával na deti peniaze. Sotva som si za 3 roky nasporila 1000 eur príležitostnými prácami popri rodičovskom.
Vyčítal mi že mi zaplatil opravu auta za 1000eur. Vytočilo ma to nakoľko vyčítal mi že som mu nedávala polovicu na bývanie a že koľkokrát som ja kupovala dieťaťu mlieko a plienky, že to celé on financoval tak preto mi teraz nemusí dávať peniaze za oblečenie pre deti. Vzala som nasporene peniaze tých 1000 eur a hodila som mu ich na stôl za tú opravu auta.
Čo urobil? Nechal mi tých 1000 euro na stole a s odkazom ,,pre deti na oblečenie ! ,,
Vlastne vrátil mi nasporene peniaze...on dávať peniaze na deti nemusí? Veď mi tou tisíckou neurobil žiadnu milosť
@hellwant autorka kopec veci nenapisala...hlavne v prvej vete definovala chlapa ako manipulatora, pricom si sama - popri tej celodennej akoze starostlivosti dokazala usetrit tisicku...toto mi nesedi...ja som 3roky bola ze nonstop pri malom a toto obdobie poznam...neviem preco sa tu diskutuje so mnou, nijak to dotycnym nepomoze...podla tychto tem je kazdy druhy chlap manipulator a narcis..
V kazdom pripade, by som v zivote nechcela muza co sa bude so mnou dotahovat na takychto veciach a drankat polovicu z "MOJHO" rodicaku a takto si to vyratuvat. Financie su spolocne ! Niektorym to nedochadza. Deti maju spolocne ale prachy zjavne nie. Si to neviem ani predstavit takto fungovat. Fakt, vdaka Bohu za mojho normalneho muza, pre ktoreho bolo uplne samozrejme financovat rodinu so vsetkym vsudy, ked som nezarabala vobec, lebo som bola s nasimi spolocnymi detmi doma.
To su taki debili, ja nemam slov na takych!
Naco sa zenia a maju deti, ked nie su ochotni sa im venovat a davat peniaze na vlastnu rodinu, deti! A on si asi berie aj danovy bonus na deti nie?
Tak ako pisu baby, ked sa s nim neda, chod od neho a sud mu urci vyzivne.
Ja som na RD platila tak akurat skolku, obcas oblecko detom a vsetko oststne slo z "manzelovych" penazi.
@mabenn za tri roky našetriť tisícku to ti je veľa či co? Či ti nesedí ze nie všetci sú nonstop s deckom? Hlavne keď majú zgrlaveho manžela od ktorého musia žobrať peniaze?
@silvike mne to je tiež smiešne vo všetkých týchto témach jak si to tie ženy predstavujú jak hurvinek valku, ze ona sa teraz zdvihne zbalí si igelitku a svojich 5€, vybaví hneď ďalší deň rozvod, výživné ktoré jej pípne ďalší deň a rovno sa sťahuje do podnájmu aj s deťmi pričom zloží prvý nájom a dve kaucie 🫣 tiež nemám rada výhovorky a všetko sa da keď sa chce ale trosku v realite by trebalo zostať
@mabenn tisicku som našetrila po 3 rokoch, kde dovdtedy som mala vziať toľko peňazí na opravu auta ? Či medzitým by som nechala deti nezaodete a bose však mam auto tak pohode
@hellwant zaplatí chod domu ktorý je jeho a hypoteku nemame spolu a ani jeden z nás ju nemá. Zarobí 2700 eur v čistom,poplatky ohľadom domu ktorý by platil i keby sme neexistovali a je to 350 eur za cigarety mesačne minie 150 eur. Ja zaplatím mesačne jedlo nákupy za 250 e max zvyšok muž ale zvlášť peniaze keď potrebujem pre deti alebo niečo mi nedá a nechce dať. Mne už z rodičovského nezostane nič a jemu ešte polovica výplaty a to každý mesiac. Von niekam tiež nechodím. A nemusela by som chodiť po brigadach ale tým padom by som mala na účte - 0
Toto vôbec nie sú rovnaké pomery manželov a nemalo by to tak byť. Ešte spomeniem oblečenie, muž nemá nič bazarove. Ja a deti áno a ešte aj tie poondiate topanky sú bazarove čo by ani nemalo byť
ved autorka mu nechaj tie deti na starost, tak ako chcel a chod do prace ... kludne si ju len vymysli... ak je naozaj taky ako ho popisujes on uz prvy den nebude vediet co s detmi... a ja by som nekupila oblecenie ziadne detom... normalne by som mu povedala, ze podme na navstevu k svokrovcom a deti by boli hole bose ... lebo nemam 🤷 ale podla mna mate viac problemov vo vztahu ...ako len peniaze ...na tych to len buchlo, ak si dokazala tak dlho drzat
@mabenn Prebozka, ja tak z duse neznasam v manzelstve tie "polky". Aka polka ? Sak deti su cele nase spolocne, ziadne polky. Tak aj financie su skratka na jednej kopke, ktora je NASA spolocna ! A my spolu ako rodina platime z nej to a to a to. My s muzom sme fakt v zivote neriesili nic v manzelstve stylom "pol na pol". Proste neexist.
No dobre a pred manzelstvom a detmi si nevidela ze je takto nastaveny ze MOJE a TVOJE ? Ze je taky skuptos, ze neda na vlastne deti ?? No toto fakt nepochopim, ako jeden rodic co zaraba 2700e neda vlastnemu dietatu na topanky, mne to proste rozume nebere. to musi byt proste debil.
Vdaka bohu za to, ze mam partnerku taku aku mam. Jedno obdobie zarabala 2x viac ako ja, teraz som ju predbehol. Za tych 10 rokov nasho vztahu sme ani jediny raz neriesili, kto co zaplati. Plati ten co ma penazenku po ruke.
Teraz ked je zena na rodicaku, vezme si moj telefon, preposle si peniaze a riesi vsetky byrokraticke blbosti, trvale prikazy, skolky atd atd. Nastastie to nemusim riesit ja.
A to ty nie si ani vlastnicka domu ? Vlastnikom je len on ? Taze nemas fakt nic. Paanabeka, fakt ekonomicke tyranie ten jeho pristup k tebe a hlavne k detom. Magor riadny. Pripravuj nejako strategicky odchod od neho. Ja by som sla na UPSVAR sa poradit. A urcite by som riesila sudom yvzivne, nech sa i do kocky posklada.
@silvike ja som nikde nepisala o polkach, ved to logicky ani z rodicaku nejde...ja som pisala o tom, ze manzelia sa maju vediet dohodnut a tieto veci si treba pred rodicovstvom ujasnit...tychto tem o prekvapeni z reality je tu vela- zo stredu nejakej situacie...kde je popis: ako dlho su spolu, kolko maju deti a ako po sebe, kolko zena celkovo prispela do napr byvania pred rodicakmi, kolko pracovala, ako fungovala s nim predtym ked este nebol "manipulator", aku ma pracu, atd atd...preco sa vlastne dostala do tohto stavu...ono to nie su lahke zalezitosti, ale dospely clovek ma bohuzial rozmyslat dopredu
A čo ty si hádam s.ala do tých plienok, že ich máš ty platiť?
Pri rozvode idú oba účty dokopy a mladý by zaplakal...50:50 sa peniažky delia.
My máme jeden účet a hovoríme si čo ideme kúpiť, nezakazujeme si nákupy. Ale na to treba dvoch rozumných, ktorí nerozhadzuju a vedia si dopriať.
@mantilka peniaze z účtu dá preč, dom je jeho.Su manželia či partneri?Ťahá evidentne za kratší koniec, ale dom je jeho zdedený či kúpil si sám?
Tu budú aj iné problémy ako peniaze.A tie príspevky zober sa a chod to je tak vo filme.Ved by nemala ani na podnájom a stravu a ešte môžu mať striedavku a nedostane ani výživné.
Autorka a rodičov nemáš? Žeby si sa mohla k nim nasťahovať aspoň na nejaký čas, kým nenasetris viac peňazí na podnájom?
@mantilka len tento hlupákom rozhodne nie je... neboj sa. Mimo to, aby vybral peniaze mu povie každý, aspoň trošku priemerný pravnik. A urobila by si aj ty to isté. Ci nebodaj, by si polovicu z peniazi, ktoré si si šetrili dala dobrovilbe tvojmu ex, keď on by ti dal veľkú 0? No už ta chcem vidieť. A ak náhodou áno, tak si rovnako "naivna" ako autorka
@lienka.7 ale ak vyberie o tom je zaznam, to nie je 1000 eur ze môze povedat minul som ich. Ak vytiahne 10000, ci 20000 ziadny sudca mu neuveri ze ich minul a bude mat sakramentske problemy. Ak ma investicie, niektore sa rychlo zrusit nedaju. A co povie, pan sudca viete 30000 som minul na stetky a hamburgery za mesiac? Duplom, keby to bolo po zacati konania. Tak jednoduche to nie je.
Dievčatá, fakt preháňate, tie rady typu okamžite rozvod a výživné, sú v realite na smiech. Hej, vezmem deti z ich prostredia, domu do azyláku, ale spokojná, lebo som rozvedená. No to určite.
@hellwant Ideálne, keby vedela aspoň appku odfotiť so zostatkom na účte.
Autorka, najlepšie je vec si riadne premyslieť. Koľko majú deti? Dá sa ti už ísť do roboty? Takýto chuj ti na nič peniaze nedá. ALe od takýchto sa odchádza inak, ako s krikom a 50 eurami.
@lienka.7 Trefa.
@drahomirrra ako sa od takych odchádza
Deti majú 2 a 4
Ak platil réžiu domácnosti a ty si platila výdavky na deti tak je to za mňa ok. Je normálne že v domácnosti hradia veci dvaja, počas RD samozrejme žena menej a muž viac.
Treba si tieto veci riadne vyjasniť, určite to nie je na rozvod a odchod.

@hellwant 🙏👍