icon

Manželská hádka o financovaní detí

25. feb 2025

Včera som si zbalila veci a chcela odísť od manipulátora. Zakázal mi odísť s deťmi. Vraj prečo by mali ísť zrovna so mnou a prečo nemôžu zostať s ním?
Celú dobu manželstva mi nedával na deti peniaze. Sotva som si za 3 roky nasporila 1000 eur príležitostnými prácami popri rodičovskom.
Vyčítal mi že mi zaplatil opravu auta za 1000eur. Vytočilo ma to nakoľko vyčítal mi že som mu nedávala polovicu na bývanie a že koľkokrát som ja kupovala dieťaťu mlieko a plienky, že to celé on financoval tak preto mi teraz nemusí dávať peniaze za oblečenie pre deti. Vzala som nasporene peniaze tých 1000 eur a hodila som mu ich na stôl za tú opravu auta.
Čo urobil? Nechal mi tých 1000 euro na stole a s odkazom ,,pre deti na oblečenie ! ,,
Vlastne vrátil mi nasporene peniaze...on dávať peniaze na deti nemusí? Veď mi tou tisíckou neurobil žiadnu milosť

Strana
z6
cacianka
25. feb 2025

@darinkal nemáš pravdu, ak je majetok iba jeho vlastníctvo, ona nemá nárok na nič.
Iba z toho majetku by ju musel vyplatiť, ktorý nadobudli počas manželstva. Ale tento chlap je vychcany ako mraky, on má svoje € uliate, a všetko upratané, aby žena nevedela kde a koľko má.
Že našla hotovosť v šuflíku je náhoda, už on takú chybu neurobí a schová aj to

hellwant
25. feb 2025

@cacianka to sú tie uskalia, v tom mas pravdu, že by to mohol takto urobiť. Neviem, ci toto môže súd riešiť štýlom, ze ked dokázateľne veľkú sumu vytiahol, tak splátka ma byt adekvátna. Ale za toto si môže autorka aj sama- písala, že prehliadala jeho spravanie, keď ešte deti nemali. Za takéto chyby sa platí a to nebolo z nevedomosti, ale asi z naivity.

tiezjedna
25. feb 2025

@darinkal prosím ťa, neraď, keď nevieš. Na dom ako taký nebude mať autorka z titulu rozvodu nárok. Nárok by mala iba na polovicu majetku (aktív aj pasív), ktoré nadobudli odo dňa sobáša. Keby zomrel, to by bola úplne iná situácia. Ale nie pri rozvode.

hellwant
25. feb 2025

@tiezjedna presne, písala, že nehnuteľnosť je jeho, ak to bolo pred svadbou, či dedenim nemá narok

lenka_da
25. feb 2025

Ale v pripade rozvodu by si si mohla narokovat na polovicu splatok hypoteky, co splacal dom.

darinkal
25. feb 2025

@tiezjedna nechápem to navazanie sa “ nerád keď nevies “ ako prepáč , že som skúsila. A ešte som povedala , že nie som si istá …. Ale chápem sme na MK vždy sa tu nájde supermanka😃 ktorá je extrémne múdra 😃 ok. A to som sa snažila nejak povedať či nemá náhodou nárok na nejaké vyplatenie z toho čo nadobudli pokiaľ nemajú zrušené bezpodielové. A nech sa radšej opýta na toto právnika. To je cele.

tiezjedna
25. feb 2025

@darinkal keby si čítala diskusiu a nie iba do nej skočila rovnými nohami, tak vieš, že už to tu bolo vysvetlené 🙄

luccija
25. feb 2025

@lenka_da píše, ze nemal a ani nemá hypo

lenka_da
25. feb 2025

Keby si vedela, kolko penazi mesacne usetri a kam ich dava, tak s dobrym pravnikom by si mohla pri rozvode ziskat polovicu. Su to aj tvoje uspory.

lenka_da
25. feb 2025

Dievca, hore hlavu, mas deti, kvoli ktorym sa musis drzat. Nie si prva ani posledna, ktora sa vydala za manipulatora, nastastie uz doba pokrocila a da sa to riesit. Nepojde to zo dna na den, musis vydrzat.
Zavolaj tymto organizaciam:
Zeny pomahaju zenam https://www.zpzpe.sk/ekonomicke-poradenstvo
www.fenestra.sk
A v mobile si vymazavaj historiu hovorov + historiu prezeranych stranok.
Drzim palce ❤️

daniela1911
25. feb 2025

Autorka odkiaľ si?

eliska13
25. feb 2025

@lenka_da ja čítam, že investuje do podnikania vybudoval dielňu, kupuje naradie.Autorka zavádza predtým písala, že on nemá žiadne pôžičky zrazu už ma a ešte aj ona má pôžičku.A, jeho dlhy sú aj jej dlhy.Nielen sa deliť o aktíva, ale aj pasíva.
V tom, že ona nemá ísť na brigádu precestovať a zarobiť 140 eur má ten chlap pravdu, keď on ako živnostník zarobí viac a núka jej tie peniaze.
@cacianka on je vychcany a ona hlúpa.
@hellwant stačí, že povie, že ich prehral, prestavkoval, nachádzal do automatu👍a nič nemá finito.Iba hlupák by sa delil spravodlivo a to teraz nemyslím jej muža, ale celkovo.Vsetci čo sa v práci rozvádzali dostali také rady od právnikov, že ešte druhá strana mohla byť rada, že neplatila dlhy, neplatila výživné na ženy a radšej sa to ukončilo aj, keď nevýhodne.

fairyy
26. feb 2025

@eliska13 plny suhlas ... ja ani nejdem pisat co vsetko spravil ex s peniazmi, aby som nedala navod hajzlom takto krasne zadarmo na nete... ale od takeho pana podnikatela, ktory sa rozhodne, ze nechce, zena neuvidi ani cent a bude to vsetko legalne ...

lucia147852
26. feb 2025

@darinkal odísť do zahraničia a nechať tu deti je prvý krok k tomu, že o ne pri rozvode príde

darinkal
26. feb 2025

@lucia147852 ale on by ich ani nechcel. Tam písala že ma problém byt s nimi , keď ma ísť na brigádu a problém vyzdvihnúť zo škôlky. Iba hra na city.

fairyy
26. feb 2025

@darinkal nechcel, ale ona do zahranicia bude moct odist a nie sama ale aj s detmi, az ked on sa prestane hrat na ocka a strati uplne zaujem... to este potrva zopar rokov

drahomirrra
26. feb 2025

@cacianka Naco sa takito mamlasi zenia, ja to nechapem. Autorky mi je uprimne luto. Toto vyriesi len hladat dobre platenu pracu, a deti do institucii.

hellwant
26. feb 2025

@eliska13 ale to je iba slovo, ak to nemá podložené zoberie to sùd ako relevantne? Druha vec je, ci herne nemaju kamery, ci vedu zaznamy- to neviem.Lenže toto je asi všetko aj o tom, či máš na dobrého pravného zastupcu. A ten lacný nebude a v takýchto prípadoch väčšinou tie ženy nemajú peniaze a tiež či by sa to vyplatilo, po zrátani koľko by si mohla získať( ak vedia vôbec, či má dost) a koľko zaplatíš právnikov.
Ale v realite sa väčšina prípadov, keď žena je handrou pre takýchto muzov ukončí tým, že dostane minimum alebo nič.

cacianka
26. feb 2025

@fairyy do 18 rokov nemôže s deťmi odísť do zahraničia bez súhlasu otca, iba na krátkodobý pobyt /dovolenku. súhlas otca môže iba súd, po preukázaní závažných dôvodov. Takýto mamľas súhlas nedá už len z princípu, lebo medveď

fairyy
26. feb 2025

@cacianka ja mam exa takeho mamlasa... asi tak po 5tich rokoch prestal mat problem mi dat podpis na dovolenku....🤦 teraz uz po 10tich by som podla mna aj podpis na odstahovanie sa dostala... uz sa vobec nezaujima.... ono ich to drzi tychto idiotov hlavne prve roky

cacianka
26. feb 2025

@fairyy idiotské ego ohrdnutých chlapov, lebo oni ešte žene ukážu, ... prd makový, len kopať okolo seba a trepať sprostosti.
Niektoré exempláre sú enviromentálna záťaž tejto planéty... (horšie ako metán z hovädzieho dobytka 🙂 )

Strana
z6