Manželská hádka o financovaní detí
Včera som si zbalila veci a chcela odísť od manipulátora. Zakázal mi odísť s deťmi. Vraj prečo by mali ísť zrovna so mnou a prečo nemôžu zostať s ním?
Celú dobu manželstva mi nedával na deti peniaze. Sotva som si za 3 roky nasporila 1000 eur príležitostnými prácami popri rodičovskom.
Vyčítal mi že mi zaplatil opravu auta za 1000eur. Vytočilo ma to nakoľko vyčítal mi že som mu nedávala polovicu na bývanie a že koľkokrát som ja kupovala dieťaťu mlieko a plienky, že to celé on financoval tak preto mi teraz nemusí dávať peniaze za oblečenie pre deti. Vzala som nasporene peniaze tých 1000 eur a hodila som mu ich na stôl za tú opravu auta.
Čo urobil? Nechal mi tých 1000 euro na stole a s odkazom ,,pre deti na oblečenie ! ,,
Vlastne vrátil mi nasporene peniaze...on dávať peniaze na deti nemusí? Veď mi tou tisíckou neurobil žiadnu milosť
@darinkal 2 a 4
@darinkal lebo mu vraj kvôli mne utekajú kšefty fušky
Hovoril mi že i tak mizerne zarobim vraj viac preveziem benzínu a vlastne robím len za 140 eur. On to hned vykalkuloval a že keď chcem môžem byt radšej doma a on mi tých 140 e bude davat no vraj robim za almužnu
A bývate v byte ? V dome ? On čo platí ? A čo vy ?
Hrozne individuum je tvoj muz. Debil, "kvoli rodine mu utekaju ksefty". Naco sa potom zenil a robil deti...
Autorka, Ty musis do normalnej prace, to je jedine vychodisko
@darinkal sme v dome,len teda je mužov. Ja platím stravu čo mi príde najväčšia položka zo všetkých výdavkov a drogériu
Plus mám aj svoju pôžičku tú tiež musím mať zaplatenú , paušál
On platí chod domu elektrina atď spolu 350€ plus tiež svoju pôžičku,cigarety a polovica výplaty mu zostane. Plus aj náradie drahšie kupuje, napr novú pilu za 350eur, klímu si kúpil do dielne atď
A vlastníctvo ? Bezpodielové ? Keď sa rozvediete máte právo aby vás vyplatil ?
@mabenn citujem ta: "muz nie je povinny zastresovat komplet financovanie rodiny v dnesnej dobe, opakujem sa, je to vec dohody"
Dovolim si ta opravit, v manzelstve su vsetky prijmy aj vydavky spolocne, ziadne moje a tvoje. Prijmy tvoria jednu kôpku penazi, vydavky druhu. Je irelevantne, ze manzel zarobi 3x tolko ako manzelka. Tento dotycny sa sprava ako hajzel.
@darinkal vlastne neviem. Takto...dom je písaný na muža, ale už za manželstva si na dvore postavil veľkú dielňu a náradie okolo 15 tisíc eur. Bez pôžičky, čo zarobil to tam investoval.
Auto kúpil za manželstva ale nechal ho napísať na jeho brata ako vlastníka
Chcem ešte dodať, že tú dielňu má načierno. Neviem ako by to bolo s vyporiadaním, keďže na to použil peniaze naše spoločné
To je dosť dôležité. Ak nemáte zrušené bezpodielové. Je jedno či si niečo do domu dala. Nemusela ani cent. Aj tak tá musí vyplatiť. A najlepšie ešte čo môžeš urobiť ísť s týmto všetkým za právnickou nech ti poradí sko mas postupovať. Ak tá ma tvoj muž na háku a je mu jedno že odídeš mala by si to teda začať pomaličky riešiť krokmi .. predstáv si že sú ženy ktoré nemajú toľko šťastia a ich muž by už len pri spomienke že chce odísť a rozvod zmlátil. Sú ženy ktoré museli utiecť a skrývať sa po azyl. Domoch. Ak tvoj muž bude laxný v tomto / nepíšeš čo ako / tak by si pomaly rafinovane mala otvárať zadné vrátka. A byt trpezlivá. Ako vravíš nebije tá ale je to kok. Ak sa k deťom chová v poriadku a nerobíte pred deťmi cirkus. Tak mas čas pomaly pracovať na tom byt neskôr konečne slobodná a štástna. To že je kok. Skús zatiaľ prehryznut a pracovať na tom že neskôr budes silnejšia urobiť kroky k lepšiemu životu.
@darinkal ty čítaj pozorne, dom je písaný len na muža, ona nemá naňho nárok, auto na brata písané a dielňa je načierno, čiže v podstate má to chlapec pekne premyslené, aby ona odišla s jednou igelitkou a dvomi deťmi
@mabenn manžel si necháva pre seba každý mesiac polovicu výplaty a to je viac ako 1000€ mesačne podotýkam
@mabenn citaj s porozumenim, prosim. Manzel nema co vyclenovat, ktore vydavky hradi on a ktore manzelka. Prijem manzelov ma byt spolocny a autorka nema byt v situacii, ze si musi od.manzela pytat peniaze, alebo si privyrabat brigadami, lebo jej nevychadza, takato situacia je ponizujuca a jej manzel je hajzel. Mimochodom, by ma zaujimalo, ze kde teda autorkin manzel dava vsetky tie peniaze, kedze na domacnost prispieva velmi striedmo...
@janickacrazy myslím že to ide aj keď na ňu nie je napísané. Ak sú zobratí. Mal by ju nejakou sumov vyplatiť. Preto vravím že treba ust za právnikom aké sú šance. V tomto neviem. Presbe .
@lenka_da dáva ich do šuflíka. Viem. Našla som pri upratovaní a konfrontovala. Peknú sumu zatajil
Tu pomoze len dobry pravnik, najlepsie konkretny, ktory uz takymto zenam pomohol. Chapem, taky stoji peniaze. Ale vratia sa ti. Nemoze ti financne pomoct rodina?
@lenka_da mna netreba poucovat o zivote...autorka potrebuje 300krat pocut ze jej muz je "hajzel", pricom si toho cloveka vybrala a vedome-predpokladam- splodila deti...teraz poucim ja teba, hej? Dnes si moze zena vybrat partnera, roky s nim zit, aby zistila, co je zac, pracovat a investovat do svojho zazemia, aby sa neocitla v hmotnej nudzi alebo zavislosti od niekoho...toto storocie to umoznuje...naopak, stale citame pribehy o hajzloch, ktori sa zazracne prejavili od isteho casu...vsetky tieto komentare autorku zahreju na par dni, ale svojej realite bude musiet celit sama
Tak v prvom rade o 15:36 autorka napísala, ze rozmýšľa nad tým, ze sa odstráni. To si tu nikto nevšimol?!
Autorka, prosím ťa, vyhľadaj v prvom rade odbornú lekársku pomoc. Uz ked nad takým niečím rozmýšľaš, tak je zle ...
V druhom rade sa obráť na právnika. Dobrého právnika a tiež nejaké centrum. Si ekonomicky týraná žena. Poradia ti aky zvoliť postup. Mysli ma svoje deti. Naozaj by si ich nechala s ich otcom?
V ďalšom rade, manželia majú nárok na rovnaký životný štandard. Ak on na seba mina peniaze, kupuje si značkové veci, tak by si mala mať rovnaký životný štandard ako on. Cize ak nakupuješ sebe a deťom veci v sekáči, pretože ti odmieta dat peniaze na ktoré máš nárok, tak aj to zohľadní sudca a bude ti musieť prispievať.
Veľmi ti držím prsty, aby si sa z týchto sračiek vyhrabala aj s deťmi čím skôr. Prosim ťa, konaj a oslov pomoc....
Kolko mesacne splacas svoju pozicku?
Tak si si mala zobrat polovicu, odfotit a dat si ich na ucet, ked si nasla. Su to aj tvoje peniaze. Vyhladaj bezplatnú pravnu pomoc a porad sa tam. To vyzivne si daj aj na deti aj na seba. Ale hlavne ti niekto musi odborne poradit aby si mala istotu na co mas narok.
Autorka, toto chce plán. Pomalý a premyslený. Koľko zarábaš? V ktorom kraji, okrese bývate? Nedá sa nájsť lepšie platená práca? Máš rodičák, ním uhradíš jasle. Potrebuješ šetriť, odkladať. Ja by som mu na drzovku šla do peňaženky, tu dvacka, tam dvacka, šak hádam ju nemá v gatiach skrytú 24/7. Debil jeden. Čo si? Ambulantná sestra? Operačky? Nemocnica?
@mabenn 127€

Tak on vám nechve dať deti keby ste odišla. Ale jemu je zaťažko byt pri nich keď ste v práci …. Typicky manipulátor narcis. Aké sú staré ?