Manželstvo v kríze
Ľudia potrebujem si vypočuť aj nazor inych.
S manželkou sme spolu 15rokov mame krásne 4 deti. Z môjho pohladu bolo naše manželstvo bez náznaku nejakého problému. Jasne boli škriepky výmeny názorov ale stále sa to udobrilo a našli sme spoločne riešenie, zlom nastal keď začala manželka chodiť do prace po 4 materských dovolenkách čiže po cca 13 rokoch. Netlačil som ju do prace keďže ja pracujem v zahranici turnusovo 20 dni preč a 10 dni doma každý mesiac čiže jej vyplata v domácnosti vôbec nechýba. Tuto prácu mám ešte od čias keď sme spolu začali chodiť čiže sme si nás vzťah vybudovali na tomto systéme. No zmena začala keď išla domprace manželka asi tak po 4 mesiacoch začala byt ticha domácnosť zrazu všetko bolo preč ja som si všimol že sa niečo deje keďže už ani nebola túžba z jej strany po mojich dotykoch odťahovanie sa atd. Vysvetlenie bolo že už nevie či ma má este rada a či chce ešte somnou byt. Dôvod že pozerám len na seba robím si čo chcem aj keď viem že ona stym nesúhlasí ,nevenujem sa jej, nieked viem povedať slova ktorú ju rania. Len na opis mojej povahy ano som svojsky ale nepijem a ani ruku som na ňu nikdy nezdvihol no rodina je pre mna základ bytia všetko som robil a robím len pre ňu a deti. Dostalo sa to po pól roku diskusii a z mojej strany snáh to napraviť do bodu či sa rozviesť alebo nie keďže som skúsil všetko no z jej strany je blokáda a neochota už a z mojej stráni chcem urobiť všetko pre to aby má začala zase milovať, no slova ktoré mi povedala ze ona chcel už len kvôli deťom a ze keď vyrastú neplánovala somnou zostať do staroby ale skúsiť to môžme že uvidi. Otázka znie má to zmyslel sa trapit a zachrániť niečo čo je rozpadnuté keď ten druhý nevie s istotou povedať či chce vybudovať vzťah nanovo? Prešiel si niekto niečim podobným? Podarilo sa vám to ustať ?
@bruno1 Sorry, ale ked nemas o vcelarstve, nakladoch a vynosoch z toho ani sajnu, zdrz sa komentara...nie, naozaj to nie je tak, ze kupim si vcely a stacam med 10x do roka a predavam pohar za 15e😃
@luccys já viem čo stojí a koľko vynáša včelárstvo ,sám som včeli choval.Prestal som len preto ,lebo z lokality ,kde som ich držal ,urobili novú zástavbu a nechcelo sa mi hádať s ľudmi ,že ich darí dopichalu moje včeli.Ule som dal bratovy a tem pokračuje.Milionára si mňa nespravili a ani z brata.😉
@vcela1991 niekedy to nestaci. Ty sa ani tak nebojís o ňu ale ze prídeš o servis co mas doma. Keby si sa k nej správal úctivo a s rešpektom, tak by k takémuto neprišlo. Ano každému záleží na rodine ako takej ale niekedy môže byť už neskoro. Žena nepotrebuje pri sebe človeka co myslí iba na seba. Myslím ze uz je neskoro a ty sa už nedokážeš zmeniť lebo by si prišiel o svoje pohodlie. Takto sa rozvádza x manzelstiev.
@mimi2018 ty žiješ u nich ,či si jeho suseda?Ono je to jednoduchšie.Našla si a na rovinu milenca ,ani keby ju na rukách nosil a modré z neba znášal ,nič nepomôže.Lebo ona nechce.Aj keď jej taký to život vychoval,teda aspoň neprotestoval,dokonca ho ubezpečovala že jej to nevadí.Holt motýliky v brušku sú sviňa ,horšie ,ako pásomnica .
@vcela1991 niekedy to nestaci. Ty sa ani tak nebojís o ňu ale ze prídeš o servis co mas doma. Keby si sa k nej správal úctivo a s rešpektom, tak by k takémuto neprišlo. Ano každému záleží na rodine ako takej ale niekedy môže byť už neskoro. Žena nepotrebuje pri sebe človeka co myslí iba na seba. Myslím ze uz je neskoro a ty sa už nedokážeš zmeniť lebo by si prišiel o svoje pohodlie. Takto sa rozvádza x manzelstiev.
@mimi2018 aký servis? Veď je fve tretiny mesiaca vonku a tam sa stará sám o seba, keby sa rozišli, vždy to bude mať on jednoduchšie, ako ona. Že sa odcudzili, o tom niet pochýb, že spolu málo komunikovali, to je tiež pravda, aj to, že boli viac rodičia, ako manželia. Ale o nejaký servis v tomto prípade vôbec nejde, Mne je vžey smiešne, keď tu ženy píšu, kto mu navarí, operie trenky, Sorry, v dnešnej dobe, keď máš pračku, sušičku, robotický vysávač, diónášku, denné menu je niečo v domávnosti problémom? Najmä keď si to môže dovoliť aj zaplatiť?
Tvoja žena je ešte mladá baba, dali ste sa dokopy príliš skoro, väčšinu z toho si bol preč a ona sama na deti. Začala chodiť do práce, otvorili sa jej oči a zistila, že nemusí sedieť doma a čakať na pána svojského. Úprimne? Pre ňu by sa rozvodom málo zmenilo akurát príde o časť peňazí. Ak o ňu chceš zabojovať musíš sa snažiť, máš ju rád?
Emocionálne sa od teba už odstrihla a preto máš zostať v práci kde si, lebo jej to vyhovuje, že si tak krátko doma, ešte sa nemáš vzdať koníčkov...lebo aj pri nich má pokoj od teba. Asi sa ti ju už nepodarí pritiahnuť späť. Ale jedno ti poradím. Poblázni ju tak, že sa opäť do teba zamiluje. Urob to skutkami. Makaj na sebe a na vašom vzťahu. Buď romantik, buď iný ako doteraz. Rob všetko inak, s láskou k vám všetkým. Miluj vašu rodinu, nenechaj ju rozpustiť. Ženy majú rady veľké a aj malé gestá. Ale pozor! Nie, že ju uženieš, musíš jej vytvoriť priestor, aby mohla byť sama sebou a aby sa sama rozhodla, či ťa bude znovu milovať.
Tvoja žena je ešte mladá baba, dali ste sa dokopy príliš skoro, väčšinu z toho si bol preč a ona sama na deti. Začala chodiť do práce, otvorili sa jej oči a zistila, že nemusí sedieť doma a čakať na pána svojského. Úprimne? Pre ňu by sa rozvodom málo zmenilo akurát príde o časť peňazí. Ak o ňu chceš zabojovať musíš sa snažiť, máš ju rád?
@januska12323 život by som za ňu dal.
Nenapadlo ti vyuzit tvoje 2/3 dlhorocne ukotvenie v cudzine na prestahovanie rodiny za tebou, aspon na rok, na prazdniny, takto ste si zili kazdy svoje, ona si tu vsetko odskakala s deckami po doktoroch, skoly, vsetok cas, ona ta iba predbehla, vsak vymenuj kolki tam s tebou vedu dvojity zivot, tu zena, tam frajerka a este ich aj drzia na kratko s financiami❓
@vcela1991 clovek s tymto nepocita, ved predsa vsetko klape, tak preco zrazu clovek, s ktorym som tolke roky chce nieco ine? Preco mu nevyhovuju zabehnute kolaje? No preto, ze clovek sa meni, vyvija, len kazdy prechadza vyvojom svojim tempom.
Moj muz tiez robi v DE, ale chodi na tyzdnovky, vikendy je doma a januar-februar je tiez doma. Neviem si predstavit tuto vasu frekvenciu. Ja som sa naucila poradit si so vsetkym, toto su tie veci, ze zena zisti, ze to zvlada bez chlapa a zvykne si na to.
Ale vy ste mladi, ako to uz niekto podotkol, v tomto pripade to moze byt skora kriza stredneho veku, kedze ste mali skoro deti.
@vcela1991 poviem to na rovinu, toto presne sa deje u partnerov, kde muž robí v zahraničí. V mojom okolí možno s 10 párov to ustálo 1-2... Vzťah to poznačilo.
Je jedno koľko máte deti, ona pochopila o čom je život a ver mi, to že máte 4 deti nie je prekážka na začatie nového života. U nás suseda začala nový život s 6 deťmi a nakoniec si našla úžasného partnera a je šťastná.
Proste ty funguješ inak a ona inak. V práci musíš mať pevnú ruku, ale doma si - otec a partner. Tu máte rovnaké postavenie. V práci sa jej otvorili oči a zistila o čom je naozaj život a partnerský vzťah.
@vcela1991 tak sa snaž, pýtaj sa čo potrebuje, skús zmeniť prácu alebo aspoň na čas prísť bližšie, častejšie, ber ju na rande, prekvap ju, ukáž jej, že má o čo bojovať.
@vcela1991 to mi je jasné,ale ona už oto nestojí.Momentalne len naťahuje čas ,ktorý jej ty v planej nádeje dávaš.Si mladší ako som si myslel a aj ty máš život preď sebou.Čakaj že ťa časom začne deptať ,hlavne keď si to ujasný s milencom.A až potom ti ukáže svoju ozajstnú tvár.Vytač rozvodové tlačivá a zatlač na ňu aj klinec sa zatĺka kladivom a nie šrobovákom.
@vcela1991 to mi je jasné,ale ona už oto nestojí.Momentalne len naťahuje čas ,ktorý jej ty v planej nádeje dávaš.Si mladší ako som si myslel a aj ty máš život preď sebou.Čakaj že ťa časom začne deptať ,hlavne keď si to ujasný s milencom.A až potom ti ukáže svoju ozajstnú tvár.Vytač rozvodové tlačivá a zatlač na ňu aj klinec sa zatĺka kladivom a nie šrobovákom.
@bruno1 prosím ťa, ty si jej milenec, keď tu s takou istotou vypisuješ, akoby ho ozaj mala? Si v poriadku? Podvádzala ťa žena alebo čo? Vôbec nepripúšťaš, že môže ísť o dlhé roky ušlapávanú osamelú ženu, v ktorej jeho sebecký a tvrdý prístup proste zabil lásku voči nemu? Fakt vôbec nepoznáš ženskú dušu, ani trochu.
@vcela1991 poviem to na rovinu, toto presne sa deje u partnerov, kde muž robí v zahraničí. V mojom okolí možno s 10 párov to ustálo 1-2... Vzťah to poznačilo.
Je jedno koľko máte deti, ona pochopila o čom je život a ver mi, to že máte 4 deti nie je prekážka na začatie nového života. U nás suseda začala nový život s 6 deťmi a nakoniec si našla úžasného partnera a je šťastná.
Proste ty funguješ inak a ona inak. V práci musíš mať pevnú ruku, ale doma si - otec a partner. Tu máte rovnaké postavenie. V práci sa jej otvorili oči a zistila o čom je naozaj život a partnerský vzťah.
@anonym_bbef2f v mojom okolí sa praveze rozvádzajú páry, kde muž pracuje ,,doma”. Takže toto je veľmi individuálne.
@bruno1 prosím ťa, ty si jej milenec, keď tu s takou istotou vypisuješ, akoby ho ozaj mala? Si v poriadku? Podvádzala ťa žena alebo čo? Vôbec nepripúšťaš, že môže ísť o dlhé roky ušlapávanú osamelú ženu, v ktorej jeho sebecký a tvrdý prístup proste zabil lásku voči nemu? Fakt vôbec nepoznáš ženskú dušu, ani trochu.
@lily246 😁😁😁 to určite ,do nástupu do práce ,všetko O.K.aj podľa jej slov a v práci po pól roku, obrat o180 °.Milá Liliy ,bodaj by som sa mýlil,vôbec by ma to nemrzelo.Ale keď že mám z práce ,kde sú ženy vo víraznej prevahe ,skúsenosti hlavne so ženamy po tak dlhej materskej.Nechcem sa tu hrať na macha ,ale zblbnúť ich ,až tak veľa práce nedá.Netvrdím že každá sa dá.
@bruno1 Sorry, ale ked nemas o vcelarstve, nakladoch a vynosoch z toho ani sajnu, zdrz sa komentara...nie, naozaj to nie je tak, ze kupim si vcely a stacam med 10x do roka a predavam pohar za 15e😃
@luccys aj mňa to pobavilo. Svokor aj sused sa venovali včelám, a veru ani zďaleka to neboli " výnosy" na tú robotu a náklady okolo.
Tejto žene autorke sa ani nečudujem, že láska a intimita opadla. Chlap 20 dni prec, musela všetko zvládať, 24/7 vkuse, geroj prišiel na 10 dní, ok venoval sa deťom plne, potom poľovníctvu a včelám čo je teda naozaj žrut času, kde bola vtedy jeho žena?!
Ahaaaa, nepil a nebil ju, len vydával príkazy a povely ako na stavbe, keď bol teda doma....
Žena teraz precitla, padli jej okovy uviazané na domácnosť, vidí okolo seba že sa dá žiť aj inak, city že opadli sa vôbec nečudujem. Lebo super tuper kombi stavbyvedúci včelár poľovník 👎👎👎
@luccys aj mňa to pobavilo. Svokor aj sused sa venovali včelám, a veru ani zďaleka to neboli " výnosy" na tú robotu a náklady okolo.
Tejto žene autorke sa ani nečudujem, že láska a intimita opadla. Chlap 20 dni prec, musela všetko zvládať, 24/7 vkuse, geroj prišiel na 10 dní, ok venoval sa deťom plne, potom poľovníctvu a včelám čo je teda naozaj žrut času, kde bola vtedy jeho žena?!
Ahaaaa, nepil a nebil ju, len vydával príkazy a povely ako na stavbe, keď bol teda doma....
Žena teraz precitla, padli jej okovy uviazané na domácnosť, vidí okolo seba že sa dá žiť aj inak, city že opadli sa vôbec nečudujem. Lebo super tuper kombi stavbyvedúci včelár poľovník 👎👎👎
@cacianka ale pozor Ved poľovníctva sa vzdal 😆
To ze sa emocne ospojim od svojho muza neznamena ze uz musim niekoho mat. Blizkost a puto sa tvoria cez spolocny cas, blizkost. Nikdy jevzniknu a nepretrvaju dlhodobo ak roky zijete viac od seba ako spolu.
Ja zachranu nevidim ak nezacnete spolu zit inym atylom ako teraz. Aj to by som skusila dopredu zistit ci to ma zmysel,ci uz ten zlom nie je konecny....
@cacianka a ona je ,ako nesvojprávna? 15 rokov nie že neprotestovala ,ale ubezpečovala manžela že jej ,jeho práca nevadí!!! To ako teraz,keď mi manželka tvrdí že je spokojná z tým ,ako žijeme ,má mi podľa Vás žien bliknúť v hlave kontrolka a mám začať robyť zmený??? Veď čo keď to nie je pravda.🤷
@aurora33 ty Brdo, aká to obeta?!! 🤦
@cacianka mňa vždy pobavia takí muži, čo doma sa k žene ako ku zamestnankyni správajú. A keď už ich kopne do zadku tak vyplakávaju, ako ju milujú. Že za tých 13 rokov v sebe nenašli takú lásku, aby sa k žene s úctou rešpektom a láskou správali.
@cacianka a ona je ,ako nesvojprávna? 15 rokov nie že neprotestovala ,ale ubezpečovala manžela že jej ,jeho práca nevadí!!! To ako teraz,keď mi manželka tvrdí že je spokojná z tým ,ako žijeme ,má mi podľa Vás žien bliknúť v hlave kontrolka a mám začať robyť zmený??? Veď čo keď to nie je pravda.🤷
@bruno1jaj jaj, zase tu niekto fakty pretaca. Ona netvrdila, že je spokojná. Ona tvrdila, že ju jeho slová ranili, že je sebec, myslí na svoje záujmy a nie na rodinu. Niektorým mužom skrátka nikdy nedocvakne.🥹
Podľa mna dobré robí a už ma všetkeho po rokoch dosť.Možno bola ticho a ticho trpela ukazovala TI naznaky ktore si prehliadal ale neznamena že bola spokojna. A ONA ťa pozna asi najviac ked TI povedala že robiš si čo chceš aj ONA si bude robiť teraz. A nemusi mať vôbec milenca ani žiadneho chlapa.Už to podľa mna zrelo že chytila sa šance že bude pracovať a bude si žiť tak ako chce ONA.Už mala dosť role matky, gazdinky, a upratovačky a čakateľky vlastne deti vychovavať nie je ich urobiť žiť mimo nich všetko nechať na žene iba dať na stôl peniaze a byť s detmi ked si pár dni z mesiaca doma.Urobiť si deti sa je plnohodnotne sa postarať či bežne v chorobe viroza, chrípka ale aj po rôzne ine veci ženu si nechal v tom v starostlivosti samu to nie sú len peniaze mať sa dobre a deti.Možna za ten čas sama potrebovala pomco bola vyčerpána únavena chcela si oddychnuť za 13 rokov a nebolo to možne pri 4 deťoch. Možno bola ticho preto lebo by zostala bez penazi.Niektorí chlap su taky že deti si len urobia a čakaju že ich žena vychova.To že ked si doma sa im venuješ je pekne ale koľko sa im venuješ.Najhoršie nočne plače plienky zuby choroby lekárov a neviem čo bežne veci si všetko zabezpečila ONA sama. A nevyhovaraj sa trebalo nám peniaze išiel som do zahraničia. Vidíš ani sa nemala až tak dobre ako si si myslel deti podrastli chce mať sväty pokoj bude chodiť do práce a možno neskôr ked deti každe pôjde po svojom si ONA zariadi život bez teba.Stava sa to len asi ťa ONA najviac pozna že TI povedala že si robiš čo chceš. A možno už dvala nejake signály že zmen niečo my to tu vo fore nevieme a TY si to ignoroval a ked prišiel tento výsledok tak sa ideš čudovať no tak sa čuduj dalej. A aj ked sa niekto do nej zaľubil a ONA do neho TY s tým nespraviš nič. Myslíms i že nikoho nemá. Myslím že na všetko bola sama na deno-dennu výchovu a podľa mna ani netušiš ako deti rýchlo vyrastli pokiaľ TY si chodil domov len na pár týždňov.Konečne sa spamätala zrejme už chce žiť ináč ked nepoznala nič len starostlivosť o domacnosť a deti už chce mať svoj pokoj. Zvykla si byť už sama a spoliehať sa sama na seba. Roky an seba nemala čas. Nechaj ju žiť tak ako chce ONA.Zrejme si už svoju šancu premeškal.Neverím že zo dňa na deň ked nastupila do práce sa začalo toto diať to už muselo dlhšie trvať len si ju ignoroval ked píšeš že hovorila že si robiš čo chceš to znamena že teraz si ONA robí čo chce.A už sa TI to nepáči.Ty si takzvaný sviatočný otec.ONA je ta čo ich vychovala.TY si sa len podieľal finančne na výchove ale starostlivosť bola na nej 100%.
Podľa mna dobré robí a už ma všetkeho po rokoch dosť.Možno bola ticho a ticho trpela ukazovala TI naznaky ktore si prehliadal ale neznamena že bola spokojna. A ONA ťa pozna asi najviac ked TI povedala že robiš si čo chceš aj ONA si bude robiť teraz. A nemusi mať vôbec milenca ani žiadneho chlapa.Už to podľa mna zrelo že chytila sa šance že bude pracovať a bude si žiť tak ako chce ONA.Už mala dosť role matky, gazdinky, a upratovačky a čakateľky vlastne deti vychovavať nie je ich urobiť žiť mimo nich všetko nechať na žene iba dať na stôl peniaze a byť s detmi ked si pár dni z mesiaca doma.Urobiť si deti sa je plnohodnotne sa postarať či bežne v chorobe viroza, chrípka ale aj po rôzne ine veci ženu si nechal v tom v starostlivosti samu to nie sú len peniaze mať sa dobre a deti.Možna za ten čas sama potrebovala pomco bola vyčerpána únavena chcela si oddychnuť za 13 rokov a nebolo to možne pri 4 deťoch. Možno bola ticho preto lebo by zostala bez penazi.Niektorí chlap su taky že deti si len urobia a čakaju že ich žena vychova.To že ked si doma sa im venuješ je pekne ale koľko sa im venuješ.Najhoršie nočne plače plienky zuby choroby lekárov a neviem čo bežne veci si všetko zabezpečila ONA sama. A nevyhovaraj sa trebalo nám peniaze išiel som do zahraničia. Vidíš ani sa nemala až tak dobre ako si si myslel deti podrastli chce mať sväty pokoj bude chodiť do práce a možno neskôr ked deti každe pôjde po svojom si ONA zariadi život bez teba.Stava sa to len asi ťa ONA najviac pozna že TI povedala že si robiš čo chceš. A možno už dvala nejake signály že zmen niečo my to tu vo fore nevieme a TY si to ignoroval a ked prišiel tento výsledok tak sa ideš čudovať no tak sa čuduj dalej. A aj ked sa niekto do nej zaľubil a ONA do neho TY s tým nespraviš nič. Myslíms i že nikoho nemá. Myslím že na všetko bola sama na deno-dennu výchovu a podľa mna ani netušiš ako deti rýchlo vyrastli pokiaľ TY si chodil domov len na pár týždňov.Konečne sa spamätala zrejme už chce žiť ináč ked nepoznala nič len starostlivosť o domacnosť a deti už chce mať svoj pokoj. Zvykla si byť už sama a spoliehať sa sama na seba. Roky an seba nemala čas. Nechaj ju žiť tak ako chce ONA.Zrejme si už svoju šancu premeškal.Neverím že zo dňa na deň ked nastupila do práce sa začalo toto diať to už muselo dlhšie trvať len si ju ignoroval ked píšeš že hovorila že si robiš čo chceš to znamena že teraz si ONA robí čo chce.A už sa TI to nepáči.Ty si takzvaný sviatočný otec.ONA je ta čo ich vychovala.TY si sa len podieľal finančne na výchove ale starostlivosť bola na nej 100%.
@alickapusinka ja mám 1 dieťa a niekdy sa ani v kľude nenájdem a neosprchujem. Túto týpek má 4, a ešte stihne aj za srnkami a včiekami behať.
@alickapusinka ja mám 1 dieťa a niekdy sa ani v kľude nenájdem a neosprchujem. Túto týpek má 4, a ešte stihne aj za srnkami a včiekami behať.
@anonym_da9723 no ved presne máš pravdu.
@anonym_bbef2f myslím, že je to silne individuálne, zhdoou okolností, dve z najšťastenejších manželstiev, ktoré poznám a trvajú vyše tridsať rokov, tiež žijú tak, že muž odchádza za prácou von. Nedá sa paušalizovať, rozvádzajú sa aj manželstvá, kde je muž s rodinou. Je dôležité, aby ten model vyhovoval obodvom, ja by som napríklad nechcela mať muža vovku, inej to vyhovuje maximálne
@alickapusinka ticho trpela? Je nesvojprávna? A teraz zrazu ticho netrpí? Komunikácia tam zjavne zlyhala z oboch strán