icon

Manželstvo v kríze

vcela1991
5. okt 2025

Ľudia potrebujem si vypočuť aj nazor inych.
S manželkou sme spolu 15rokov mame krásne 4 deti. Z môjho pohladu bolo naše manželstvo bez náznaku nejakého problému. Jasne boli škriepky výmeny názorov ale stále sa to udobrilo a našli sme spoločne riešenie, zlom nastal keď začala manželka chodiť do prace po 4 materských dovolenkách čiže po cca 13 rokoch. Netlačil som ju do prace keďže ja pracujem v zahranici turnusovo 20 dni preč a 10 dni doma každý mesiac čiže jej vyplata v domácnosti vôbec nechýba. Tuto prácu mám ešte od čias keď sme spolu začali chodiť čiže sme si nás vzťah vybudovali na tomto systéme. No zmena začala keď išla domprace manželka asi tak po 4 mesiacoch začala byt ticha domácnosť zrazu všetko bolo preč ja som si všimol že sa niečo deje keďže už ani nebola túžba z jej strany po mojich dotykoch odťahovanie sa atd. Vysvetlenie bolo že už nevie či ma má este rada a či chce ešte somnou byt. Dôvod že pozerám len na seba robím si čo chcem aj keď viem že ona stym nesúhlasí ,nevenujem sa jej, nieked viem povedať slova ktorú ju rania. Len na opis mojej povahy ano som svojsky ale nepijem a ani ruku som na ňu nikdy nezdvihol no rodina je pre mna základ bytia všetko som robil a robím len pre ňu a deti. Dostalo sa to po pól roku diskusii a z mojej strany snáh to napraviť do bodu či sa rozviesť alebo nie keďže som skúsil všetko no z jej strany je blokáda a neochota už a z mojej stráni chcem urobiť všetko pre to aby má začala zase milovať, no slova ktoré mi povedala ze ona chcel už len kvôli deťom a ze keď vyrastú neplánovala somnou zostať do staroby ale skúsiť to môžme že uvidi. Otázka znie má to zmyslel sa trapit a zachrániť niečo čo je rozpadnuté keď ten druhý nevie s istotou povedať či chce vybudovať vzťah nanovo? Prešiel si niekto niečim podobným? Podarilo sa vám to ustať ?

Strana
z4
lb1984
5. okt 2025

@vcela1991 ľudia sa menia. Mozno sa tvojej manželke prehodili priority.... to co bolo priatelne uz odrazu nieje. Mozno potrebuje blízkosť partnera, pohybuje sa v kolektíve ludi vníma ich životy väčšinou človek aj hodnotí, porovnáva a uvedomuje si veci ktoré počas MD neboli mozno tak viditeľné.
Ked mate spolu 4 deti ste spolu 15 rokov a nieje v tom nevera, alkohol ci agresivita, zmysel snazit sa udržať vzťah vzdy ma. A nikdy nevybudujes nový vzťahs pôvodným partnerom vždy to bude ten istý vztah len s obmenami.....

lily246
5. okt 2025

@vcela1991 vaše manželstvo musí byť fakt zlé, keď chce od teba odísť, hoci máte tak veľa detí. Ja by som nechcela taký vzťah, kde by muž žil a pracoval v inej krajine a ja som doma so 4 deťmi. To musel byť horor. Na čo ste si ich toľko robili do takého rodinného modelu? Odcudzili ste sa. Prosila ťa niekedy, aby si si hľadal prácu v mieste bydliska? Prečo ti povedala, že myslíš iba na seba a robíš si čo chceš? Akú možnosť oddychu a sebarealizácie mala tvoja žena posledných 13 rokov? Koľko si sa podieľal na všetkej práci v domácnosti a starostlivosti o 4 deti?
Hádam sranduješ, keď tu píšeš, že nepiješ a nebiješ ju akoby to malo stačiť. Ako sa teraz snažíš o nápravu? Píš konkrétnejšie. Radím nájsť prácu v mieste bydliska, ísť do manželskej poradne, doma sa podieľať na všetkej práci v domácnosti a starať sa o deti a s láskou sa venovať manželke, jej citom a potrebám.

vladuska20
5. okt 2025

Na deti sama,ty stale prec.Zrazu prisla do noveho prostredia si vydychnut,dostala druhy dych ale zrejme pri niekom inom ako pri tebe,preto toto vsetko.Ja som bola tak isto 11r so 4rmi detmi,a pri 5tom som povedala max do 1r a idem spet do prace,medzi ludi,medzi dospelych.A s muzom sa striedame,pri malom.Ale ten si ho uziva po vsetkych smeroch,aj s grckami aj hnackami aj horuckami.A ty vies,co mas robit s detmi???Skus si najst doma pracu,len tak to mozes napravit,ze budete castejsie spolu.

vcela1991
autor
5. okt 2025
@lily246

@vcela1991 vaše manželstvo musí byť fakt zlé, keď chce od teba odísť, hoci máte tak veľa detí. Ja by som nechcela taký vzťah, kde by muž žil a pracoval v inej krajine a ja som doma so 4 deťmi. To musel byť horor. Na čo ste si ich toľko robili do takého rodinného modelu? Odcudzili ste sa. Prosila ťa niekedy, aby si si hľadal prácu v mieste bydliska? Prečo ti povedala, že myslíš iba na seba a robíš si čo chceš? Akú možnosť oddychu a sebarealizácie mala tvoja žena posledných 13 rokov? Koľko si sa podieľal na všetkej práci v domácnosti a starostlivosti o 4 deti?
Hádam sranduješ, keď tu píšeš, že nepiješ a nebiješ ju akoby to malo stačiť. Ako sa teraz snažíš o nápravu? Píš konkrétnejšie. Radím nájsť prácu v mieste bydliska, ísť do manželskej poradne, doma sa podieľať na všetkej práci v domácnosti a starať sa o deti a s láskou sa venovať manželke, jej citom a potrebám.

@lily246 to koľko mame deti bolo naše spoločne rozhodnutie nemáme ani jedno dieťa náhodne ako poniektore manželstva, ja som navrhol neraz že prídem na Slovensko robiť no nechcela o tom počuť, že to neje take hrozné tých 20 dni, keď som bol doma podieľal som sa maximálne na domácnosti a aj traveni čas s deťmi samozrejme. A tým srandovanim že nepijem nebijem ju som nemyslel vychvaľovanie sa ale opis aký som lebo vecsina manželstiev má problém buď alkohol alebo násilie preto som to napísal aby bolo jasne že v tomto tak problém nieje.

vcela1991
autor
5. okt 2025
@vladuska20

Na deti sama,ty stale prec.Zrazu prisla do noveho prostredia si vydychnut,dostala druhy dych ale zrejme pri niekom inom ako pri tebe,preto toto vsetko.Ja som bola tak isto 11r so 4rmi detmi,a pri 5tom som povedala max do 1r a idem spet do prace,medzi ludi,medzi dospelych.A s muzom sa striedame,pri malom.Ale ten si ho uziva po vsetkych smeroch,aj s grckami aj hnackami aj horuckami.A ty vies,co mas robit s detmi???Skus si najst doma pracu,len tak to mozes napravit,ze budete castejsie spolu.

@vladuska20 ja viem čo mám s deťmi robiť veľmi dobre tak ako aj váš manzel. Majú somnou zábavu tešia sa že tatik doma venujem sa im maximálne v starostlivosti o deti ideme naplno obaja problém je že medzi nami to zhaslo no aspoň z jej strany.

vladuska20
5. okt 2025
@vcela1991

@vladuska20 ja viem čo mám s deťmi robiť veľmi dobre tak ako aj váš manzel. Majú somnou zábavu tešia sa že tatik doma venujem sa im maximálne v starostlivosti o deti ideme naplno obaja problém je že medzi nami to zhaslo no aspoň z jej strany.

@vcela1991 no prisiel niekto druhy,co jej sustavne lichoti a mota jej hlavu,spytaj sa jej na to,ci tam nie je niekto dalsi.

vcela1991
autor
5. okt 2025
@vladuska20

@vcela1991 no prisiel niekto druhy,co jej sustavne lichoti a mota jej hlavu,spytaj sa jej na to,ci tam nie je niekto dalsi.

@vladuska20 pýtal som sa vraví že nie nikto iný vtom nieje

lily246
5. okt 2025
@vcela1991

@lily246 to koľko mame deti bolo naše spoločne rozhodnutie nemáme ani jedno dieťa náhodne ako poniektore manželstva, ja som navrhol neraz že prídem na Slovensko robiť no nechcela o tom počuť, že to neje take hrozné tých 20 dni, keď som bol doma podieľal som sa maximálne na domácnosti a aj traveni čas s deťmi samozrejme. A tým srandovanim že nepijem nebijem ju som nemyslel vychvaľovanie sa ale opis aký som lebo vecsina manželstiev má problém buď alkohol alebo násilie preto som to napísal aby bolo jasne že v tomto tak problém nieje.

@vcela1991 na toto si mi neodpovedal
"Prečo ti povedala, že myslíš iba na seba a robíš si čo chceš?"

lily246
5. okt 2025
@lily246

počet detí a tvoja práca v zahraničí bolo vaše spoločné rozhodnutie, ale asi nie dobré rozhodnutie, nemyslíš? Je ťažké sa neodcudziť pri takom fungovaní.

vcela1991
autor
5. okt 2025
@lily246

@lily246 lebo som poľovník aj vcelar veľa času to berie polovnictvo som už zavesil keďže to ziskové nieje a vcelarstvo zatila je je to sezónne len v lete no nemám problém sa aj toho vzdať som jej to povedal ale ona nechce aby som sa vzdával veci čo ka bavia kvôli nej

lily246
5. okt 2025
@vcela1991

@lily246 lebo som poľovník aj vcelar veľa času to berie polovnictvo som už zavesil keďže to ziskové nieje a vcelarstvo zatila je je to sezónne len v lete no nemám problém sa aj toho vzdať som jej to povedal ale ona nechce aby som sa vzdával veci čo ka bavia kvôli nej

@vcela1991 omg hneď si mal napísať že si poľovník
Ty si vlastne ani nikdy nebol doma však a na nej bolo všetko. Píš pravdu, inak ti tu neporadíme ako to zlepšiť. Dobre, že si aspoň s poľovníctvom skončil, len či už nie neskoro

vcela1991
autor
5. okt 2025
@lily246

@vcela1991 omg hneď si mal napísať že si poľovník
Ty si vlastne ani nikdy nebol doma však a na nej bolo všetko. Píš pravdu, inak ti tu neporadíme ako to zlepšiť. Dobre, že si aspoň s poľovníctvom skončil, len či už nie neskoro

@lily246 bol som doma lebo som nebol v žiadnom združení takze poľovačka bola max 5x v roku

lily246
5. okt 2025
@vcela1991

@lily246 bol som doma lebo som nebol v žiadnom združení takze poľovačka bola max 5x v roku

@vcela1991 dávaš protichodné info. Hovorila ti, že myslíš len na seba ale zároveň si sa toho nemal vzdať, tak čo teda chcela? Píšeš, že veľa času to berie a potom že len 5 dní v roku. Tak ako. Naozaj už len manželská poradňa a skúsiť to kompletne inak u vás nastaviť. Oveľa viac času musíte byť spolu, ber ju na rande pravidelne, vypočuj ju.

vcela1991
autor
5. okt 2025
@lily246

@vcela1991 dávaš protichodné info. Hovorila ti, že myslíš len na seba ale zároveň si sa toho nemal vzdať, tak čo teda chcela? Píšeš, že veľa času to berie a potom že len 5 dní v roku. Tak ako. Naozaj už len manželská poradňa a skúsiť to kompletne inak u vás nastaviť. Oveľa viac času musíte byť spolu, ber ju na rande pravidelne, vypočuj ju.

@lily246 myslel som hoby berie veľa času nie jeden bod.

lily246
5. okt 2025
@vcela1991

@lily246 myslel som hoby berie veľa času nie jeden bod.

@vcela1991 čiže si sa málo venoval vzťahu, deťom, domácnosti ako som písala hneď na začiatku? Tak to zmeň.

anonym_f5e219
5. okt 2025

@vcela1991 "Len na opis mojej povahy ano som svojsky" ..ako svojský?

lily246
5. okt 2025
@anonym_f5e219

@anonym_f5e219 podľa mňa on si stále žil ako samostatná jednotka v zahraničí a keď bol doma tak len jeho hobby 90%času a jej nechal na krku 4 deti a všetko doma.

vladuska20
5. okt 2025
@lily246

@anonym_f5e219 podľa mňa on si stále žil ako samostatná jednotka v zahraničí a keď bol doma tak len jeho hobby 90%času a jej nechal na krku 4 deti a všetko doma.

@lily246 tiez si tak myslim,lebo je ine byt s detmi stale ako len 10dni,co deti sa tesia,lebo je vzacny,su ine vtedy ako ked zase odide a opet len sama zena na nich.

anonym_5a7c1d
5. okt 2025

Nieco tam z tvojej strany byt musi, co jej v kolektive otvorilo oci
Mozno pocuva, co kolegyne hovoria, ako to ony maju, vidi, ako sa kolegovia spravaju, cokolvek. A porovnava. Len tak z nicoho nic manzelka a matka 4 deti nezavrhne manzela. Mozno ti ani nepovedala pravy dovod.
Nejedna manzelka sa chcela rozviest kvoli polovnictvu, lebo to nie je len polovacka.
Mnohi chlapi v zahranici maju milenky, ziju u nich druhy zivot. Len vy dvaja viete, ako to je. A ze nepijes a ju nebijes je dost primitivne vyzdvihovat.

vcela1991
autor
5. okt 2025
@anonym_f5e219

@anonym_f5e219 to že moja pozícia v Nemecku je stavby vedúci má pod sebou 60 ľudí a moja razna a prísna povaha sa asi pravdepodobne prenášala aj do domácnosti

doriiis
5. okt 2025

Ja by som veru hľadala niekoho tretieho. Ženy podvádzajú najprv emocionálne. Odpajaju sa najprv emocionalne až potom fyzicky.
Proste prišiel niekto nový, lepší,

vcela1991
autor
5. okt 2025
@anonym_5a7c1d

Nieco tam z tvojej strany byt musi, co jej v kolektive otvorilo oci
Mozno pocuva, co kolegyne hovoria, ako to ony maju, vidi, ako sa kolegovia spravaju, cokolvek. A porovnava. Len tak z nicoho nic manzelka a matka 4 deti nezavrhne manzela. Mozno ti ani nepovedala pravy dovod.
Nejedna manzelka sa chcela rozviest kvoli polovnictvu, lebo to nie je len polovacka.
Mnohi chlapi v zahranici maju milenky, ziju u nich druhy zivot. Len vy dvaja viete, ako to je. A ze nepijes a ju nebijes je dost primitivne vyzdvihovat.

@anonym_5a7c1d ja nevyzdvihujem že nepijem a nebijem len som opisoval povahu aby ste nehľadali problém v tomto. Žiadny iný život nevediem ani má to nenapadlo v zahranici som kvôli rodine aby sa dobre mala a viem že nie vsetko su peniaze ale ona nechce ani počuť aby som skončil jej to nevadí. No aspoň tak hovorí

0silvia0
5. okt 2025
@vcela1991

@anonym_5a7c1d ja nevyzdvihujem že nepijem a nebijem len som opisoval povahu aby ste nehľadali problém v tomto. Žiadny iný život nevediem ani má to nenapadlo v zahranici som kvôli rodine aby sa dobre mala a viem že nie vsetko su peniaze ale ona nechce ani počuť aby som skončil jej to nevadí. No aspoň tak hovorí

@vcela1991 nepijem, nebijem nie je povaha, to su charakterove vlastnosti. A toto v dnesnej dobe by mala byt samozrejmost, nie cnost. Skor ta prisnost a raznost je povaha. Nie si nahodou znamenie lev?
Mam pocit, ze si sa zasekol v minulom tisicroci. Muz, prisna hlava rodiny, nosiaci peniaze. Zena v domacnosti, starajuca sa o deti a cakajuca a posluchajuca muza. Bodka. Ale tvoja zena chce nieco viac, potrebuje nieco viac. Zrejme si to uvedomila v zamestnani medzi ludmi.

goodidea
5. okt 2025
@doriiis

Ja by som veru hľadala niekoho tretieho. Ženy podvádzajú najprv emocionálne. Odpajaju sa najprv emocionalne až potom fyzicky.

@doriiis ja si tiež myslím že už niekoho má(jasné že sa neprizná, bola by blbá ), nejaku alternatívu...matka 4 detí nechce len tak rozvod ..mnoho žien tu žije s jedným, dvoma deťmi v totálne nefunkčných vzťahoch

sima234
5. okt 2025
@doriiis

@vcela1991 tiež som toho názoru, že je v tom niekto tretí. Nemusí to byť hneď milenec, ale niekto, kto sa jej v tej práci priveľmi venuje, možno jej iba motá hlavu rečičkami a ona nakoľko je väčšinu času sama, tak jej to lichotí.

anonym_3365b9
5. okt 2025

Si stále v prdeli, keď prídeš, znovu ideš včely riešiť. V práci našla niekoho, s kým jej je dobre a trávi s ním viac času ako s tebou. Lichotí jej, že sa o ňu niekto zaujíma aj so 4 deťmi.

0silvia0
5. okt 2025
@vcela1991

@vcela1991 v praci zistila, ze je okrem gazdinky, matky a manzelky aj zena. Na toto muzi u svojich zien zabudaju, davat im najavo, ze su pritazlive zeny.

lily246
5. okt 2025
@goodidea

@doriiis ja si tiež myslím že už niekoho má(jasné že sa neprizná, bola by blbá ), nejaku alternatívu...matka 4 detí nechce len tak rozvod ..mnoho žien tu žije s jedným, dvoma deťmi v totálne nefunkčných vzťahoch

@goodidea ja si myslím, že len v robote precitla, dostala sa medzi ľudí, lebo matka 4 detí, ktorá je na ne aj na domácnosť takmer vždy sama, by mala ťažko čas a energiu na milenca. Skôr voči nemu citovo ochladla. On má prístup ako z minulého storočia. Na ženu doma prísny, nasekám 4 deti, budem len nosiť peniaze, ona ideálne nech zostane s nimi zatvorená doma, ja budem behať kam chcem a koľko chcem, nech je rada že nepijem a nebijem ju, večer má byť nadšená, že bude sex hoci celé dni som preč.
Jediné čo nechápem, prečo si s ním slepo robila 4 deti, muselo to tak byť už po 1-2 deťoch.

luccys
5. okt 2025
@lily246

@lily246 Presne tak. Kto vie, co obnasa vcelarstvo, tak si vie predstavit, kolko casu to zaberie. Urcite to nie je tak, ze raz za tyzden 20 min.(mame vcely doma, tak viem).

goodidea
5. okt 2025
@lily246

@goodidea ja si myslím, že len v robote precitla, dostala sa medzi ľudí, lebo matka 4 detí, ktorá je na ne aj na domácnosť takmer vždy sama, by mala ťažko čas a energiu na milenca. Skôr voči nemu citovo ochladla. On má prístup ako z minulého storočia. Na ženu doma prísny, nasekám 4 deti, budem len nosiť peniaze, ona ideálne nech zostane s nimi zatvorená doma, ja budem behať kam chcem a koľko chcem, nech je rada že nepijem a nebijem ju, večer má byť nadšená, že bude sex hoci celé dni som preč.
Jediné čo nechápem, prečo si s ním slepo robila 4 deti, muselo to tak byť už po 1-2 deťoch.

@lily246 možno...,ale nemyslím že má milenca skôr niekoho "kto jej motá hlavu" ,nejde určite o fyzickú neveru zatiaľ je to celé len na emočnej báze ..ale to si myslím ja, pravda to môže byť a nemusí ..a aj keby tá nevera nieje príčina ale následok ....

Strana
z4