icon

Manželstvo v kríze: Skončiť alebo pretrpieť?

Dnes o 06:44

Ahojte baby, potrebujem asi trochu poradiť, lebo už fakt neviem, čo ďalej.
Som ženatý dva a pol mesiaca. Manželku som spoznal minulú jeseň, od začiatku ma veľmi priťahovala, bola tam chémia, iskra, sex, jednoducho všetko fungovalo. Boli sme spolu krátko, ale nejako sme do toho išli naplno a vzali sme sa. Lenže teraz.… neviem.
Je pár týždňov po svadbe, manželka je v siedmom mesiaci tehotenstva a mám pocit, že sa zo vzťahu úplne vytratilo to, kvôli čomu som do toho išiel. Intimita prakticky neexistuje. Nahú ju vidím akurát vtedy, keď si krémuje brucho. Keď sa pokúsim niečo iniciovať, buď to nejde, alebo mám pocit, že už medzi nami jednoducho nie je tá chémia ako predtým. Ani mna už tak nepriťahuje. A čo ma desí najviac, vôbec neviem, či je problém vo mne, alebo či som si zobral ženu, ku ktorej už nič necítim. Nechcem znieť ako idiot, viem, že je tehotná a že teraz má úplne iné starosti. Ale zároveň si neviem predstaviť, že takto budeme fungovať ďalšie roky.. Takto som si to nepredstavovall.... Čo teraz? Máme to nejako "pretrpieť" a dúfať, že po pôrode sa všetko vráti? Alebo je toto práve moment, keď si treba priznať, že sme sa unáhlili a seknúť s tým? A ak to nefunguje teraz, čo bude potom? Máme to takto ťahať len kvôli dieťaťu? Fakt neviem. Hrozne ma štve, kam sme sa za pár mesiacov dostali. A mám z toho teda strach, lebo predstava, že toto bude môj život už navždy, ma dosť desí.
Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
anonym_8d9201
Dnes o 06:48

Vieš, že tehotná nebude celý život, že? Že gravidita trvá 9m? A ako jej pomáhaš? Ako jej hovoríš, že je pre teba stále príťažlivá? Tešíš sa na dieťa spolu s ňou? Vytváraš jej pocit intimity a pohodlia?

simona20201309
Dnes o 06:49

@anonym_autor chudák zena. Vzala si idiota.
To naozaj nie si schopný rešpektovať obdobie, kedy prechádza veľkými zmenami, rastie v nej novy život, mozno fakt nema chuť... a pri tvojom prístupe sa jej mozno ta chuť nikdy nevráti....
Po pôrode to bude este ťažšie. Niektoré ženy nie su schopné mat sex aj polroka po pôrode. Ona teraz potrebuje tvoju podporu a nie predatora pri ktorom sa bude citit neschopné, antisexi, nemilovana a este jej povedz ze s nou nebudes len kvoli dieťaťu....
Si fakt debil.
Drzim jej prsty aby všetko zvládla a raz stal po jej boku skutočný chlap a nie sráč ako si ty

autor
Dnes o 06:51
@simona20201309

To naozaj nie si schopný rešpektovať obdobie, kedy prechádza veľkými zmenami, rastie v nej novy život, mozno fakt nema chuť... a pri tvojom prístupe sa jej mozno ta chuť nikdy nevráti....
Po pôrode to bude este ťažšie. Niektoré ženy nie su schopné mat sex aj polroka po pôrode. Ona teraz potrebuje tvoju podporu a nie predatora pri ktorom sa bude citit neschopné, antisexi, nemilovana a este jej povedz ze s nou nebudes len kvoli dieťaťu....
Si fakt debil.
Drzim jej prsty aby všetko zvládla a raz stal po jej boku skutočný chlap a nie sráč ako si ty

@simona20201309 Nežartuj, už teraz sme ho nemali viac ako pol roka, ani počas svadobnej noci dokonca nebolo nič.

anonym_65fb40

Nebude to fungovať, lebo ju neľúbiš. Inak by si takto neuvažoval. U nás počas tehotenstiev "intimita nefungovala" a mimo nich funguje normálne. Nechápem, čo si čakal. Tehotenstvo a rodičovstvo vždy zmení vzťah, u niekoho viac a u niekoho menej. Do manželstva patria aj problémy, ty pri prvom utekáš.

anonym_9d2a81

Kedze som tehotna, a tiez v 7 mesiaci tehotenstva je mi tvojej zeny luto. Ale ja mam pri sebe nastastie skveleho chlapa. Uplne chape, ze sa necitim dobre a este v tychto horucavach. My sme spolu 14 rokov a toto je nase druhe dietatko, ktore cakame. Manzela pritahujem aj s velkym tehotenskym bruchom.
K tebe len tolko, ze uz teraz ked takto rozmyslas je to uz naozaj zaciatok konca. Lebo po porode, zena nevyspata, a aj ty. Budete prve mesiace nervozni z nevyspatia. Ale manzelia, ktori sa lubia toto spolu zvladnu a prekonaju. Potom sa vsetko zlepsi, a dietatko dava tak vela lasky. Ludia, ktori uz v 7 mesiaci rozmyslaju nad koncom neviem ci toto ustoja. Drzim palce tvojej zene, aby zvladla v tak narocnom obdobi rozvod s takym sedlakom ako si ty. Hroza, taky chlap.

anonym_7ce4fb
Dnes o 06:53

@anonym_autor poradiť ti neviem, išli ste na to podľa mňa prirýchlo, no ja som v tehotenstve mala vyššie libido a u dosť veľa žien je to tak

simona20201309
Dnes o 06:54
@anonym_autor

@simona20201309 Nežartuj, už teraz sme ho nemali viac ako pol roka, ani počas svadobnej noci dokonca nebolo nič.

@anonym_autor
Tak si ju prestal priťahovať. Asi ta lepsie spoznala.

anonym_60c35c
Dnes o 06:55

Otehotnela asi veľmi kratko po tom, čo ste sa spoznali, ale ste sa vôbec nepoznali.

crazy_cat_lady
Dnes o 06:55

Mne pride, ze ste do toho vsetkeho isli strasne rychlo, vziat sa po ani nie roku znamosti, sex fungoval a hoci je to dolezita sucast vztahu, je to len to pozlatko navrchu. Pride mi, ze ostatne veci ste vobec nedomysleli a prastili ste do toho len preto, ze Vam to klape v posteli.

autor
Dnes o 07:01

dlho sme si písali, od začiatku sa tvárila veľmi vášnivo v písaní a mňa ako chlapa tým opantala. Potom sme sa týžden intenzívne stretávali no a stalo sa. Potom ešte pár krát a od kedy zistila že je tehotná tak nič.

julish
Dnes o 07:02

Zatni zuby, chlape. Co si to za padavku. Daj si na brucho zataz, pekne pridavaj, az kym sa nedostanes k 10 kilam. S tou zatazou vsade chod. Potom skus s prepacenim vysrat powerball loptu a dat sa nasledne opichat do zadku. A aj ked toto vserko spravis, este stale je to nic oproti tomu, cim si ide tvoja zena. A hlavne - ano, bude to narocne nejaky cas, mozno aj rok, dva. Ale nemusis si umelo vytvarat strasiaka, ze to bude navzdy. No a este ti odporucam psychoterapiu zameranu na narcisticku poruchu osobnosti. Znies tak

kitycat
Dnes o 07:03

@anonym_autor problem je vo vas oboch... nechapem preco ste sa bralu? Zeby euforia v zaciatkoch vztahu???

Ste spolu od jesene a dnes mame august a oba v 7m... cize ste si trtosili ako take zajace lebo ved taky je zaciatok vztahu, kedykolvek, keekolvek a niekolkokrat za den 🤷‍♀️ tato euforia uz, bohuzial, odoznela a k tomu uz jej pokrocile stadium... no to uz ozaj nemusi mat chut ani na misionara...
Len by ma zaujimalo ako ste na to dieta pripraveni? Pretoze si myslim, ze sex este dlho nebude, ale zato sa budes musiet financne postarat o vas troch... nad tym si premyslal?
Zda sa mi absurdne aby ste sa takto narychlo brali.. bud je toto vymyslene alebo ona vypocitava

oceanahory
Dnes o 07:06

Taka otazka...zaujala ta tato zena aj niecim inym, ako intimitou? Lebo pises iba o tychto jej "preferemciach", to si si ju bral iba preto lebo ste mali vynikajuci sex a strasne ta pritahovala? 🤨
Ak ano, tak asi aj chapem, preco to chces teraz zabalit.

anonym_bc39f3
Dnes o 07:11

A to akože teraz, lebo milostivy nemá sex, chces sa rozviesť a nechať manželku s dieťaťom samú??? Veď nech sa trápi...pošlem raz mesačne peniaze a hotovo, či ako?? To dieťa je vaše spoločné!!!!! Mal si trtošiť tak, aby neotehotnela hneď...slovo kondóm nepoznáš? Fakt sa správaš ako nevyspely chlap a mám pocit, že myslíš len na seba a pritom manželka má omnoho ťažšie obdobie ako ty. Mení sa jej telo, hormóny kolisu hore dole.... A ešte, myslís si, že pri inej tehotnej žene v budúcnosti to budeš mať iné??? Tak sa zobuď, prefackaj sa a začni premýšľať!!!

patrike
Dnes o 07:17

Chytil si sa do pasce oplodnenia chtivej odhadom 30+ zeny s biologickym prazskym orlojom. Ulohu truda si splnil, nasleduje zivotna realita.
Len ona si zial nevybrala dobre, geny mas mozno dobre, ale inak si nezrely na zalozenie rodiny.

patrike
Dnes o 07:19
@anonym_bc39f3

A to akože teraz, lebo milostivy nemá sex, chces sa rozviesť a nechať manželku s dieťaťom samú??? Veď nech sa trápi...pošlem raz mesačne peniaze a hotovo, či ako?? To dieťa je vaše spoločné!!!!! Mal si trtošiť tak, aby neotehotnela hneď...slovo kondóm nepoznáš? Fakt sa správaš ako nevyspely chlap a mám pocit, že myslíš len na seba a pritom manželka má omnoho ťažšie obdobie ako ty. Mení sa jej telo, hormóny kolisu hore dole.... A ešte, myslís si, že pri inej tehotnej žene v budúcnosti to budeš mať iné??? Tak sa zobuď, prefackaj sa a začni premýšľať!!!

@anonym_bc39f3 Pozor, mohla to byt prave ona, kto chcel za kazdu cenu a cim skor dieta, tak veci naraficila a hned to aj vyslo.

thirstymonk
Dnes o 07:21

Nechcem znieť jak debil, ale podľa mňa to vyzerá, že potrebovala inseminátora. Tak si ju proste oplodnil a viac ťa nepotrebuje. Snáď sa mýlim...

patrike
Dnes o 07:23
@simona20201309

Si fakt debil.

@simona20201309 So vsetkym suhlasim, ale nie je to len jeho vina, ona neriesila ochranu (zrejme vedome a s cielom otehotniet) hned po tyzdni znamosti.

anonym_82fab8
Dnes o 07:30
@patrike

@anonym_bc39f3 Pozor, mohla to byt prave ona, kto chcel za kazdu cenu a cim skor dieta, tak veci naraficila a hned to aj vyslo.

@patrike teraz s Tebou asi aj suhlasim, ale bolo by fajn pocut aj druhu stranu, ako to vnima ta zena. V tomto pripade by ma to fest zaujimalo.

anonym_bc39f3
Dnes o 07:30
@patrike

@patrike podľa mňa nemajú ani jeden z nich nad 25 rokov. Proste chvíľkové poblaznenie, sex 5 krát za deň a teraz prisla realita....šok

anonym_fc727b
Dnes o 07:34

To je vtip? Ze poznaju sa od jesene a ona je v 7.mesiaci teraz? Podla mna troll, je to pisane takym zenskym stylom.

patrike
Dnes o 07:38
@anonym_fc727b

To je vtip? Ze poznaju sa od jesene a ona je v 7.mesiaci teraz? Podla mna troll, je to pisane takym zenskym stylom.

@anonym_fc727b Datumovo ok, ved mame 8-my mesiac.

anonym_fc727b
Dnes o 07:40
@patrike

@anonym_fc727b Datumovo ok, ved mame 8-my mesiac.

@patrike Ved ano, datumovo sedi. Ale tak celkovo je to wtf.

anonym_c1498a
Dnes o 07:41

Si strasny sebec,myslis len na seba a svoje sex.chutky.A ze ta prestala pritahovat moze povedat len blb,prave vtedy je zena najviac sexi,lebo nosi novy zivot v sebe,opeknie jej tvar.Ja som sice s muzom aj pocas tehotenstva nemala problem a to ich bolo 5,a ani muz s tym nemal ziadny problem.Sam mi aj brucho natieral,rozpraval sa s detmi v bruchu vzdy,prve dal pusu na brucho a potom az mne,ked siel do prace a tak isto ked z nej prisiel.
Este jej davaj aj ty zabrat a po porode bude nevyspata,24hod dispozicii dietatu.
Tu tiez budes sebec,lebo sa budes potrebovat vyspat,no zena nemusi co tam po nej,ze???Sa trosku uvedom co tu pises.Ti ma zalezat v prvom rade na nich az potom na sebe.Len som povedala au a uz bol muz v pozore,co ma kde boli.Ani kilo mi nedovolil vlacit,hned mi povedal a na co mas mna.
Si neskutocny sebec.
Boze ja som tak stastna prestastna,ze som vybrala velmi mudro otca pre moje deti.
Nie blba a sebca.

billy_jean

Ty máš nejako veľa peňazí? Nehnuteľnosti, si podnikateľ, máš prístup ku zdrojom? Prečo ste sa brali po krátkej známosti? Dieťa sa dnes dá vychovávať bez svadby.

anonym_5d53ed
@simona20201309

Si fakt debil.

@simona20201309 obaja majú na nefungujúcom vzťahu vinu, šli na to zhurta v hormonálnej búrke, kedy mozog zatemňuje. Vedecky dokázané 😉

letfenixa
Dnes o 07:58
@anonym_autor

dlho sme si písali, od začiatku sa tvárila veľmi vášnivo v písaní a mňa ako chlapa tým opantala. Potom sme sa týžden intenzívne stretávali no a stalo sa. Potom ešte pár krát a od kedy zistila že je tehotná tak nič.

@anonym_autor čiže reálne ste mali JEDEN týždeň sexu???

anonym_06b845
Dnes o 07:59

no po porode to bude este horsie, a vobec preco teraz spolu nespavate? ma rizikove tehotenstvo ci iba ona nechce? som zena, ale je to pekne na hlavu ak ti tu zeny nadavaju, ci nevies vydrzat. Chudak chlap, vy ste inak nastavení, co sa týka vasich potrieb, zena je tehotna, nechce, po porode nechce, potom je tu male dieta tiez nechce.... ale aby ma muz zabezpecil a fungoval ako predtým to chce a ocakava... sebectvo, potom si muz najde milenku a samozrejme je ten zly on, ak narovinu povie zene, ze sa rozvadza, lebo mu vztah s nou nevyhovuje je zly samozrejme on... atd🙄
pýtam sa ta co teraz dostavas vo vztahu? su naplnene aj tvoje potreby? okrem chybajuceho sexu, co tvoje ine potreby su naplnene?

bielasovicka
Dnes o 08:13

@anonym_autor a koľko máte obaja rokov?

anonym_b941e4
Dnes o 08:19

Vies, to je vsetko velmi otazne - co si cakal ked po pol roku vobec spoznavania sa uz otehotnela? Chapes. Ty si prakticky isiel do najvacsieho zavazku zivota s niekym, koho poznas len (!) pol roka.
Tu nejde o to, ci sa to po porode postupne vrati do normalu. Ale ide o to, ze vy ste vykrocili do spolocneho zivota a prakticky sa nepoznate. A caka vas hned to najhorsie, ta najtazsia skuska - narodenie dietata, prevrat vsetkych priprit, unava, podrazdenost, plac dietata doma, nervozita. To vie preverit aj niekolkorocne vztahy. Teraz Ti neostava nic ine, len zjest si polievocku ktoru ste si uvarili, neutekat, nevyplakavat, zapriet sa, vydrzat a postupne dobudovat to, na co ste sa na zaciatku vykaslali, ked ste rychlo na dieta zamiesili.
Drzim vam palce.

Strana
z2