icon

Máte aj vy lakomú svokru?

8. apr 2025

Ahojte baby , mali ste aj Vy takú lakomu svokru ?
S priateľom sme spolu 5 rokov, máme spolu 6 mesačnú dcérku, no odkedy sa narodila neprišla ani len svoju vnučku pozrieť nič jej nekúpila ani len čiapočku 《 peňazí ma dosť 》 a ešte ma veľké ústa kde míňame peniaze , ona si myslí že veci na dieťa sú lacny špás, moja mamina ktorá nemá toľko peňazí kupi vždy niečo hoci len maličkosť , mate alebo ste mali niektorá takú svokru.?

waggi
8. apr 2025

Jedna vec je to, že nemá o dieťa záujem a druhá vec to, že do tejto situácie vás ona nedostala. To, ako žijete mi príde nanajvýš čudné.

ikka204
8. apr 2025

Myslim, ze teda mama tvojho frajera musi byt z celej tejto situacie uplne "nadsena". Jej syn (decko nepripravene na zivot) si s dalsim podobnym deckom urobili dieta, o ktorr sa nedokazu postarat a ty este nieco ocakavas? Trosku sebareflexie naozaj

ivik4
8. apr 2025

Pockat co ??? Teraz citam ...
Takze Vy sami sa nedokazete postarat o vlastne dieta ako rodicia spolu,dat mu stabilitu a rodinny zivot, zijete oddelene a ty tu ides ohovarat svokru aka je ona ? 😆
Boze ...
My sme mali len 22 a 25rokov ked sa nam syn narodil ,ale hned sme kmitali vo vsetkom samostatne. Ok, Mama mi pomohla s malym prvy mesiac kym muz dokoncil byt co nam kupil.. nech nezerem. Ale tam to koncilo

hopatko
8. apr 2025

@ivik4 toto je na pukance, idem si zrobit kavu

lenkakravcova
8. apr 2025

Pekne si pozbierajte 4 slivky aj on aj ty a šup do nájmu.
Akože nonsens žiť on u mamičky a ty ešte sa sťažovať na ňu 😅😂

autor
8. apr 2025

@ivik4 co tu trepeš že sa nevieme postarať ? Vieš vlastne ako vyzerajú deti o ktoré sa rodičia nestarajú, sú špinavé, hladné, a neviem co ešte, tak radšej nepíš bludy.

ivik4
8. apr 2025

Tak ja trepem ? 😄
No, dali ste mu rodinny zivot ? Ci nie ale kydat na druhych je v poriadku

katica06
8. apr 2025

@hopatko 🍿☕

autor
8. apr 2025

@ivik4 ved teraz si písala ze sa nevieme postarať už teraz ru dávaš rodinný život ved ty sama neviem co píšeš.

la_dolce_vita
8. apr 2025

Takze matka otca tvojho dietata ma prist na navstevu v podstate do cudzej domacnosti niekam daleko? Skusam si to predstavit a celkom aj chapem, ze sa jej nechce, ved vy nemate svoju domacnost a nie ste ani manzelia. Toto su dosledky.

ivik4
8. apr 2025

No to teda neviete, nestarate sa on spolu ako rodicia , rodina. Tu by Ti 90% zien nic skarede nepisalo keby si mala v sebe trochu pokory a nehovorila o tom aka je svokra. Duplom ked Vy sami ste sa nijak nepohli kvoli dietatu. To je akoby svokra teraz vytvorila diskusiu a pisala ze jej syn a nevesta nedali dietatu domov. Vsak sa aj na seba treba pozriet, nie iba na druhych

lenkakravcova
8. apr 2025

Možno to jeho matka berie tak, že keď si ťa on nechce vziať za manželku, nerieši vám bývanie, tak si len taká "lacná" záležitosť za ktorou sa jej neoplatí cestovať. 🤷 Alebo jej to príde celé na hanbu..
Postoj tvojho priateľa k tebe a váš spoločný postoj k rodine možno môže za to čo opisuješ.

prunee
8. apr 2025

Ved tvoja lakoma "svokra" ubytovava otca tvojho dietata. A zrejme len chce, aby ste si nasporili a osamostatnili sa, zili spolu ako rodina, mozno preto kontroluje tie blocky, co pokupil.., ze nemate ani na spolocny podnajom.... Mozno sa mylim, nevieme posudit vasu situaciu, len z toho, co pises, ale riesit, ze malej svokra nic nekupi, ked mate vacsie problemy...

katica06
8. apr 2025

Ach kde sú staré dobré časy. My sme sa najprv brali, zabezpečili bývanie a potom mali deti.
Autorka moje deti majú tento rok 17 a 18, a svokra neprišla pozrieť do pôrodnice, nebola na krstinách, na príjmaní, na birmovke. Nikdy nekúpila darčeky na Vianoce ani k narodeninám,ani jeden banán či blbé lízatko. A čuduj sa svet, sme tu všetci živý a zdravý.
Bez jej peňazí...

diewcatqoo
8. apr 2025

Ty nemas zo svojej pozicie absolutne ziadne pravo cokolvek vycitat "svokre". Ak sa jej syn nedokazal chopit zodpovednosti a postarat sa o svoju zenu a dieta, asi ta berie len ako jednu z mnohych synovych frajeriek, akurat s tebou sa smyklo. Keby bol tvoj mily chlap, postaral by sa o vas alebo by ste aspon zili spolu pod jednou strechou. Ale takto... akoze co cakas?

slnecnica82
8. apr 2025

Vy ako.rodiacia ste.dietatu nevytvorili ZAKLAD= spoločný domov, rodinu...
A teba sere to, že svokra nič nekúpi...
Tak začni pekne od seba...

ivik4
8. apr 2025

Akoze moj syn je sucast mna, zijem pre neho ale keby si takto bezhlavo spravi dieta so zenou v situacii ked na to nemaju financie tak nie ze by som ho doma tolerovala, ale by hnal ako zduta koza hladat Vam podnajom aby ste zili spolu ako rodina. A pekne by musel makat jak fras. Hoc aj do zahranicia zo zaciatku. Ale ked mu je dobre 💁‍♀️.. niet sa kam ponahlat ... Toto by som v zivote netolerovala . Ten sa ma jak v bavlnke. Autorka sa mu stara o dieta, mama o byvanie, no paradny volny zivotik

sense
8. apr 2025

Ty si koľkokrát bola u priateľovej mami s dcérou , aby si ukázala vnučku? A to že tvoj priateľ musí ukazovať bločky? Nemusí. Keby nechce. A keď jej ich ukáže je to chýba tvojho priateľa
No teraz čítam že ani spolu nebyvate? Hlavne že ste stihli už aj dieťa? Už sa teda tej nNEsvokre ani nečudujem. Keď chlapec sa nevie áno postarat

januska12323
8. apr 2025

Radšej už nič nepíš 😁

krasneleto
8. apr 2025

a sme doma... svokra ti ho krmi, chova... tak to je jasne, ze sa serie do uctov a vam neda nic, ma za to, ze minate dost a ju tvoj frajer tiez zjavne nestoji malo... treba sa osamostatnit, zit vlastny zivot za vlastne peniaze, a mozno svokra sa prestane starat, lebo nebude mat ani co riesit. zivot za vlastne nieco stoji, tak je dost mozne ze na hluposti vam neostane

natalka13
8. apr 2025

a ako sa viete postarat o dieta? nemate kde byvat, tvoja mama moze zajtra predat byt a kam pojdes?
Jeho mama byva daleko - to je kolko km?

natalka13
8. apr 2025

@dettilv uzivat rodinu? ved byvaju daleko od seba. aka rodina?

0silvia0
8. apr 2025

Tak sorry, ja ako stará matka vnúčaťa by som tiež neliezla do domu cudzej ženy (tvojej matky, keďže u nej bývaš), skúste zorganizovať stretnutie vonku, teraz bude teplo.
Evidentne ste finančne na tesno, keď čakáš na hocijakú čiapočku. Lebo mladé matky skôr odmietajú rôzne handry, ktoré tetky babky svokruše zvlákajú podľa ich vlastného vkusu-nevkusu.
Ty nerieš matku svojho frajera. Ty si rieš situáciu s chlapom, osamostatnite sa a fungujte ako rodina, uvidíš, ako sa vám uľaví. Žite zo svojich peňazí, za svoje a nebude nikto nikomu otŕčať bločky z nákupov. Je to trapné a je aj trapné, že tvoj frajer to robí a akceptuje. Choďte do podnájmu.

srbskalizzy
8. apr 2025

Takze vlastnez ty z dietatom byvas u tvojej mamy.
Otec tvojho dietata byva u svojej mamy...
On za vamy dochadza, jeho matka ho zivy.
Netusim, kolko mate rokov ale ocividne stale násť.
Teba sere ze jeho matka dietatu nic nekupuje. Realne? Nemusi. Neni to povinost, je to dobrovolne ak nechce tak nechce. To iste ak nechce vidat vnuca tak nemusi...a realne chapem jeho matku, ak neni schopny zabezpecit byvanie frajerke z dietatom ktore bol schopny splodit.

mimikarol
8. apr 2025

Peniaze, peniaze, peniaze ... Vidíš ty aj niečo iné? To že máš dieťa s jej synom neznamená že sa s toho ona musí zblázniť od šťastia. Áno, aj taký starý rodičia sú, že ich vnúčatá nezaujímajú. Keby ona mala aj milióny, alebo každý mesiac splachovala výplatu do záchoda. Do toho teba nič. Ty sa máš postarať o svoje dieťa. A že jej tvoj frajer musí ukazovať bločky? Naozaj musí? Čo mu pri tom drží nôž pri krku????
Dievča s teba ide veľká zloba. Urážaš sa na baby ktoré ti odpíšu lebo nemajú tvoj názor. A ak náhodou nevieš, ty svokru nemáš. Ty preňu nie si nič iné ako frajerka jej syna

lucia13022023
8. apr 2025

Mam dobru svokru. Nerozumieme si 100% vo všetkom, ale to je normálne. A poviem o nej ze je dobra aj vtedy, keď môjmu malému nič nekúpila. Alebo dobre, aby som jej nekrivdila, dala mu možno tak 3x niečo. Ale ja to vôbec neriešim. Dáva mu lásku na javo inak, čo ona s peniazmi robí mňa nezaujíma. Niektorí ľudia sú takí.. A je to normálne. Moji rodocia sú zas takí, že svojím dcéram aj vnúčatám dajú prvé posledné. Každú chvíľu darček, peniaze, hračky, výlety... Ani to nie je dobre. Ja som bola vychivaana tak, môj muž zas tak ze darček dostal na narodeniny a vianoce. U malého sa snažíme nájsť taky zdravý balans lebo ani jeden prístup starých rodičov nie je podľa mňa správny. Ale ani z mojich rodičov ani z mojej svokry to nerobí lakomcov ci zlých ľudí..

crazy_cat_lady
8. apr 2025

mam pocit, ze autorka sa uz nevyjadri :D

evaachesa
8. apr 2025

A čo máte 15 a ste nesvoj právni že jej "musíte" ukazovať bločky? Ako vás k tomu prinúti? 🤷

lucia13022023
8. apr 2025

No teraz som čítala ďalšie komenty 🤣🤦‍♀️ pána beka... Ty nemáš na vlastné bývanie ale riešis svorku ze tvojmu dieťaťu nekúpi čiapku... Načo si ľudia robíte deti keď na ne nemate penaize? Ja som vždy chcela mať dieťa mladá, ale keby nemám peniaze a nie som zabezpečená, dieťa by som nemala. Ja 21, muž 24 a mali sme veľky byt v novostavbe, vlastne auto, vlastne bývanie, nasporene penaize, precestovany kus sveta a zvladli sme všetko sami. Všetko sa dá keď sa chce, ale z toho co píšeš, ste spokojní bývať u mamy, však hotel mama je najlepdie 🤦‍♀️

klara1205
8. apr 2025