Máte domáce práce rozdelené rovnomerne?
Obaja chodíme do práce na plný úväzok, ale doma mám pocit, že väčšina ostáva na mne. Keď si to tak v hlave rátam, vychádza mi to možno 70 na 30.
Manžel tvrdí, že robí dosť. Ja mám pocit, že keby som prestala riešiť polovicu vecí, veľmi rýchlo by si všimol, koľko toho vlastne robím. Máte to doma fakt 50 na 50?
U nás muž 80%, ja 10%, deti 10%
@anonym_5b33f7 👍
Urcite nie 50:50, ja robim z domu, tym padom robim aj viac domacich prac, muz je zase dlhsie v praci, urcite by som od neho nechcela, aby este vysaval, ked pride. A btw., ja vlastne nemam rada, ked sa mi muz moce v kuchyni, ani ked upratuje a pod., lebo ja uz mam system a viem to spravit samozrejme lepsie, ako on 😅😂. Mne vobec nevadi, ze domacnost je na mne, robim to rada. On zase nema problem s cimkolvek pomoct, ked treba. A robi vsetko okolo domu, takze to nie je o tom, ze ja vysavam a on vala sunky na gauci.
@anonym_autor no a ja som z tých,že žiadne,že pomáha,aké pomáha?žijeme obaja,obaja jeme,obaja máme riad,obaja máme špinavé prádlo,obaja máme prach v dome,trávu,ktorú treba kosiť,obaja máme deti a tak ďalej.Prečo by mal jeden hniť na gauči pred tv a druhý behať kolo domu?lebo tam dole má iné pohlavie?neexistuje.Môj muž je z rodiny,kde tatko odrobil a doma len ležal a kukal tv,alebo chrápal.Svokra lietala z práce na nákup,o deti sa starala,varila,prala,chod domácnosti,úlohy s nimi,desiata,proste všetko.On len robil a nič.Ja som z takej istej rodiny.Tatko len práca a ležať.Moja mama išla dušu vypluť večer.Okrem roboty deti,varenie,nákup,úlohy,pranie,vešanie,upratovanie,šeky,pošta,banky a pod.Toto ako kde sme?si to predstav,že aj ty ako žena odrobíš a lahneš pred tv s mobilom v ruke.Viac ťa nič netrápi....U nás doma normálne obaja a všetko.Aj muž pere,aj veša,aj dlážky umyje aj úlohy s deťmi robí.To isté aj ja.Pokosím,vymením žiarovku,vybavím,nakúpim,navarím.Proste obaja robíme čo v danej sutuácii treba a žiadne,že jeden hnije a druhý lieta.Žiadne,že mužské práce,ženské práce.
@anonym_autor domace prace? Tak to ja mam 90% a deti 10 😀
Keby sme mali na 50/50, tak by som musela aj ja pilit a rubat drevo, kosit travu pre zajace a na seno, vykydat hnoj spod zvierat...kozy, sliepky, ...opravovat doma pokazene zasuvky, svetla, baterie, pracku, detom bicykle..., zvarat, skladat a montovat vsetko mozne, riesit servis a opravu aut atd. Som rada, ze mam na starosti Len domacnost a deti, oblasti, ktore prirodzene ovladam a manzel ma svoje pole posobnosti. Ja od neho nechcem, aby navaril a ja nemusim rubat drevo🙏...radsej teda navarim 100/0 😉😀
Keby sme mali na 50/50, tak by som musela aj ja pilit a rubat drevo, kosit travu pre zajace a na seno, vykydat hnoj spod zvierat...kozy, sliepky, ...opravovat doma pokazene zasuvky, svetla, baterie, pracku, detom bicykle..., zvarat, skladat a montovat vsetko mozne, riesit servis a opravu aut atd. Som rada, ze mam na starosti Len domacnost a deti, oblasti, ktore prirodzene ovladam a manzel ma svoje pole posobnosti. Ja od neho nechcem, aby navaril a ja nemusim rubat drevo🙏...radsej teda navarim 100/0 😉😀
@euka210 lenze su aj zeny,ktore ziju s muzmi v byte.Ziadne rubanie dreva,ziaden hnoj,ziadne zajace a pod.Proste bezny zivot v bytovke na sidlisku.On robi,ona robi.Pridu domov a ona pokracuje,on lezi.Tiez ti to pride fer?Obaja rano vstanu,ona obriaduje deti do skoly/skolky,on si zapali.Ona chysta desiatu,on kaka.Ona sa snazi ako tak dat dokopy,nech v praci "vyzera",on pije kavicku.Potom deti rozvezie do skoly,skolky,on len ide do prace.Ona po tomto vsetkom,ide do prace.V praci su obaja,obaja robia,za co su plateni.Padla.On ide domov,lahne jak cap,ved som odrobil,oddychujem.Ona bezi pre deti,do obchodu,riesi veceru,pracku,domace ulohy,riady.On stale lezi,kuka tv,usmieva sa.Je po vecery,kupe deti,chysta im veci na dalsi den,on stale lezi,mozno obcas kaka,zapali,nieco dzobne a zas lahne,prdne,alebo tak.ona deti uklada do postele,vrati sa do kuchyne,robi poriadok,on si prdka na gauci,rozculuje sa,ze opat v tv nic nie je.Ona da unavena rychlu sprchu,aby si mohla konecne lahnut a on?zaprdok?caka vyjavene,preco nie je sex?histerka jedna,len hundre,uz ani nevyzera ako kedysi,furt je unavena,ani tej sex neposkytne.
@euka210 Nikto nic nevie "prirodzene". Treba sa to najskor naucit.
@anonym_autor Nie 😅.. tak 80-90 na 20-10.... Moj pohlad, samozrejme 😁
U nás ako koho čo napadne tak spravi. Varenie manželka ja skôr len take bežne jedla varím a to jej stále nechuti. Upratovanie napr kupelne to robi ona tam sa zábava. Ale napr zmyvanie podláh umývanie okien prezliekanie posteli to zas robím ja. Obcas mi niečo pomôže aj okolo domu ale nevyzadujem to nakoľko s stará o maličké babetko. Ale na percenta sme to nepočítali 😂
@euka210 lenze su aj zeny,ktore ziju s muzmi v byte.Ziadne rubanie dreva,ziaden hnoj,ziadne zajace a pod.Proste bezny zivot v bytovke na sidlisku.On robi,ona robi.Pridu domov a ona pokracuje,on lezi.Tiez ti to pride fer?Obaja rano vstanu,ona obriaduje deti do skoly/skolky,on si zapali.Ona chysta desiatu,on kaka.Ona sa snazi ako tak dat dokopy,nech v praci "vyzera",on pije kavicku.Potom deti rozvezie do skoly,skolky,on len ide do prace.Ona po tomto vsetkom,ide do prace.V praci su obaja,obaja robia,za co su plateni.Padla.On ide domov,lahne jak cap,ved som odrobil,oddychujem.Ona bezi pre deti,do obchodu,riesi veceru,pracku,domace ulohy,riady.On stale lezi,kuka tv,usmieva sa.Je po vecery,kupe deti,chysta im veci na dalsi den,on stale lezi,mozno obcas kaka,zapali,nieco dzobne a zas lahne,prdne,alebo tak.ona deti uklada do postele,vrati sa do kuchyne,robi poriadok,on si prdka na gauci,rozculuje sa,ze opat v tv nic nie je.Ona da unavena rychlu sprchu,aby si mohla konecne lahnut a on?zaprdok?caka vyjavene,preco nie je sex?histerka jedna,len hundre,uz ani nevyzera ako kedysi,furt je unavena,ani tej sex neposkytne.
@anonym_599ee5 presne si to vystihla. 😀
Ja len pozeram, ze sa tu zeny chvalia a predbiehaju ktora toho viac doma namukluje a este k tomu daju vyrehotaneho smajlika-akoze zabavne a vtipne. Jednej staci za to 50e navyse v penazenke-velmi lacna sluzka.
Dalsia pise, ze ona si lepsie uprace-no nech sa paci.
Je to asi nasa slovenska mentalita a pohlad na tradicnu rodinu s tradicnou sluzkou. Myslela som, ze vymenou generacii sa toto ponizujuce spravanie voci zene bude miznut, ale my si zrejme svoje "tradicie" nedame.😂
Muklovat, posluhovat, obskakovat a este byt na to pysna aka som znicena. A panko sa nudi, pozera do TV a gule si chodi vyprazdnovat k takej, co nie je zrobena.
@anonym_599ee5 presne si to vystihla. Hlavne ten koniec.
Muz nezehli a nezmyva podlahy. Inak kto vidi, ze treba nieco urobit urobi.
Muz vela vari zavara nakupuje....
Rovnako obaja dokazeme vywapkovat zaluzie ci vytrhat burinu.
Ale ja aj tak trpim syndromom,ze najlepsie to urobim ja😂
U nas je 60/40 a 40/60. Pracujeme obaja, ja pracujem menej a aj zarábam o niečo menej. Tak mám viac času na domáce práce. A on zato financuje viac
@anonym_autor U nas ja robim vacsinu doma, muz dvor, zahrada, vinohrad, ine nehnutelnosti, opravy a cisti macke zachod. Ale ked treba, spravi aj cokolvek v domacnosti, aj varit a piect vie. A okolo syna od narodenia zastane vsetko to, co ja (nekojila som), tam to mame tak 50/50 aj co sa tyka chorob, vodenia do skolky, skoly atd. Robime v rovnakej praci na rovnakej pozicii a nosime rovnaky plat, takze aj ine mame tak zhruba narovnako. Neboli kvoli tomu ani ziadne hadky, nejako sa to samo takto ustalilo.
@anonym_599ee5 presne si to vystihla. 😀
Ja len pozeram, ze sa tu zeny chvalia a predbiehaju ktora toho viac doma namukluje a este k tomu daju vyrehotaneho smajlika-akoze zabavne a vtipne. Jednej staci za to 50e navyse v penazenke-velmi lacna sluzka.
Dalsia pise, ze ona si lepsie uprace-no nech sa paci.
Je to asi nasa slovenska mentalita a pohlad na tradicnu rodinu s tradicnou sluzkou. Myslela som, ze vymenou generacii sa toto ponizujuce spravanie voci zene bude miznut, ale my si zrejme svoje "tradicie" nedame.😂
Muklovat, posluhovat, obskakovat a este byt na to pysna aka som znicena. A panko sa nudi, pozera do TV a gule si chodi vyprazdnovat k takej, co nie je zrobena.
@katkazatka To je nieco podobne, ako sme si mysleli, ze ked pomru "babky-demokratky", tak uz bude dobre. A ono nie...tieto nove maju akurat noveho idola😄 na SK sa veci menia veeelmi pomaly. Postsedliaci. Mame auta a mobily a Internet, ale myslenie sme este v 20.stor.
Myslim, ze muz robi viac aj v praci (ovela viac hodin), aj doma. Mame sice pani na upratovanie raz do tyzdña na 4 hodiny, takze len obcas musime sami prebehnut kuchyñu mopom, ale mame dom a zahradu, a podnikame. Manzel riesi vsetky nakupy potravin, ja zasa nakupy a objednavky napr. v Ikea, alebo ked sa pokazi nejaky spotrebic, planovanie a rezervaciu dovoleniek (takze nie denne). On zasa riesi vsetko smeti, recyklovany odpad (tu nemaju domy svoje vlastne smetne kose). Riesi denne zahradu, male jazierko s rybickami, psa (aby nezomrel od hladu a smadu), cistenie bazena (najma vycistenie robotickeho vysavaca dna-ja som to robila raz v zivote a nenavidim to).
Ja zasa riesim pranie-nalozit a vylozit pracku a susicku, nalozit umyvacku. Ked sme doma, varime tak pol na pol, on potom umyje panvice, drez a indukciu, ja nalozim uz spominanu umyvacku. Nam to vyhovuje....
@anonym_autor U nás je to 90 percent ja a 10 percent robí manžel. Ja ráno chystám deti do školy zanesiem ich, poobede vyzdvihnem ich, ja robím s nimi úlohy, ja mám na starosti všetko čo sa týka školy, chodím na rodičovské, chodím s deťmi k lekárom keď treba, liečim dávam im lieky keď sú chorý. Ja varím umývam riad upratujem, periem zehlim vešiam skladám prádlo. Ja mám na starosti fungovanie domácnosti. Ja chodím na nákupy rozmýšľam čo variť. Robím v záhrade kosim striham kríky, upratujem dvor. Ja vymýšľam výlety beriem deti na ihrisko na dovolenku atď atď. Manžel robí okolo domu a zahrá sa s deťmi keď má čas a náladu.
@anonym_599ee5 pytala si sa ako to mame doma. My to mame takto. Hnevaj sa na svojho muza, nie mne tu pis co vsetko robis a on nic.
Keby sme boli v bytovke, bol by moj viac na mobile a viac lenosil. Ale aj tak v zime ked je vonku menej prace, tak hoci mame vacsie deti, tak pomoze im s matikou ci fyzikou lebo to vie lepsie ako ja, pomahal pri kupani cez vikend ked boli mensie, z prace ich bezne okolo 15h bral domov zo skoly, skolky, ked mal volno siel s detmi k dr.a aj teraz ide. Nakupuje vynimocne, ale ked mu napisem co, tak kupi. Ale varit nie, upratovat len ked bolo treba vela a rychlo tak pomohol...povysavat vedel, teraz uz vysavaju deti.
@anonym_599ee5 pytala si sa ako to mame doma. My to mame takto. Hnevaj sa na svojho muza, nie mne tu pis co vsetko robis a on nic.
Keby sme boli v bytovke, bol by moj viac na mobile a viac lenosil. Ale aj tak v zime ked je vonku menej prace, tak hoci mame vacsie deti, tak pomoze im s matikou ci fyzikou lebo to vie lepsie ako ja, pomahal pri kupani cez vikend ked boli mensie, z prace ich bezne okolo 15h bral domov zo skoly, skolky, ked mal volno siel s detmi k dr.a aj teraz ide. Nakupuje vynimocne, ale ked mu napisem co, tak kupi. Ale varit nie, upratovat len ked bolo treba vela a rychlo tak pomohol...povysavat vedel, teraz uz vysavaju deti.
@euka210 to sa pýtala autorka príspevku,nie ja.
@anonym_599ee5 tak ked si zobrala debila kto za to moze?
Co poznam v rodine ci kamaratov, tak je uplne normalne, ze obaja riesia ci deti ci chod domacnosti atd.a urcite nesedia vyvaleny pred Tv cely vecer.
Co poznam v rodine ci kamaratov, tak je uplne normalne, ze obaja riesia ci deti ci chod domacnosti atd.a urcite nesedia vyvaleny pred Tv cely vecer.
@euka210 preco debila?ved aj tu v komentoch vidis,ze zenske konaju viac a este sa tesia z toho.Ty tiez🤷♀️
@euka210 No ten tvoj da tiez nepretrhne tak neviem, ci prave ty tu mozes kadrovat😄
Vidite a mne este muz do postele doniesol tousty,fukal na mna,na touty,aby ma krasne vonou zobudil.A zase krasne polnocne obzerstvo.
@anonym_autor Asi tak 60:40. Dokázala by som muža dotlačiť aj na 50:50, ale veľa vecí mám rýchlejšie sama, než keby som mu ich musela vysvetliť, a potom pripomínať.
Muz dnes robil novu podlahu v kotolni,ja robila pizzu na obed,teraz zase muz robi uz 3ti plech pizz na veceru,idem po nom umyvat riad.Este musi co si dokoncit v kotolni.Deti si poriadky robili v izbach,jeden povysavak koberec v obyvacke,dcera umyla chodbicky,dalsi syn upratal sopu.No kazdy u nas ma 2 ruky,2 nohy,kazdy vie co ma robit alebo im povieme a je vsetko urobene raz,dva.
Nemame presne nalinajkovanych 50 na 50. Niekedy spravim ja viac a niekedy on,ale vacsinou v domacnosti robim ja viacej. On ma narocnejsiu pracu,je menej doma a nemozem ocakavat,ze pride vecer domov a bude upratovat. Naopak,ale ak ja mam narocnejsie obdobie,tak ma zastupi a postara sa o domacnost. A hlavne sa stara o dom zvonku,auta a podobne. Napr zalohovane flase riesi iba on a podobne.

Ohledně domácnosti je to 20% manžel a 80% já. Ale s tím, že já nechodím do práce. Takže manžel chodí do práce + 20% mužské práce doma (různé opravy, těžké věci) a já 80% - úklid, vaření.