icon

Máte domáce práce rozdelené rovnomerne?

17. sep 2026

Obaja chodíme do práce na plný úväzok, ale doma mám pocit, že väčšina ostáva na mne. Keď si to tak v hlave rátam, vychádza mi to možno 70 na 30.

Manžel tvrdí, že robí dosť. Ja mám pocit, že keby som prestala riešiť polovicu vecí, veľmi rýchlo by si všimol, koľko toho vlastne robím. Máte to doma fakt 50 na 50?

Strana
z2
anonym_5423dc
17. sep 2026

Nie, u nas 80 a 20 ale preto ze to je chcem. Ak chcem aby mi pomohol alebo niečo urobí tak pomôže urobí

anonym_ec3e3a
17. sep 2026

Mame to 90 na 10 ale mne to neprekaza, dohodli sme sa tak. 50 na 50 by nam doma nevyhovovalo.

minenkaa
17. sep 2026

U nás to je tak 70 na 30 ,akceptujem to len preto ,že muz je viac hodín v práci ako ja .Teraz ma ,ale nasral a veľa veci čo sa týka jeho pár dni nerobím ,myslim,ze bude teraz pár rokov ticho

domkakvet
17. sep 2026

@anonym_autor kazdy to ma tak ako im to vyhovuje.

pudinka
17. sep 2026

Nemam to presne rozratane. Ale ja robim vacsinu prace doma a muz na zahrade a okolo domu. Je to viacmenej asi vyrovnane

thirstymonk
17. sep 2026

Ja robím hlavne chlapské práce a manželka hlavne ženské. Ale niekedy si pomôžeme vzájomne. Ja stavám, prerábam a robím nechutnosti (vysypujem koše, kompost, čistim sifony a pod). Ona zas vysava, rieši väčšinou riady, ale niekedy nastane situácia, že ja nakladám (práčku, samozrejme) a ona ide pokosiť. Pre zmenu.
Do obchodu chodím len ja a ešte aj so všetkými troma deťmi, aby si kus oddýchla za ten čas (lidl máme pol hodiny tam a pol hodiny späť).

Neviem, nikdy by ma nenapadlo riešiť, že či dakto robí viac, alebo menej ako druhý. Nie sme malé deti. Obidvaja robíme podľa toho ako vládzeme a zvládame. Niekedy nám ostane špinavý riad do rána a čo teraz? Zabijeme sa pre takú blbosť?

mandzula
17. sep 2026

Nie, nemame, manzel sam prizna, ze ja robim viac. On vari, rozmysla, co varit, a riesi nakup surovin na varenie. Ja robim zvysok. Pre mna je podstatne, ze udrzbu domacnosti nepovazuje za podradnu "zensku" robotu ze si vazi, co pre nas robim a ze nerobi zbytocny bordel typu ponozky na dlazke.

anonym_44c8ac
17. sep 2026

asi 60 a 40. Sú práce ktoré robí len manž. kosenie záhrady, všetky práce okolo domu, bazén - výmena vody a starostlivosť.

anonym_2a2489
17. sep 2026

Ja vôbec netuším, ako to máme rozdelené. Manžel robí veľa vecí okolo domu, aktuálne robí chodníky. Logicky, teraz robím vnútri viacmenej ja. Celkovo raz ťahá jeden, inokedy druhý. Nesúperíme, nehádame sa, kto kedy urobil viac, vzájomne si vážime robotu druhého a spolupracujeme.

anonym_0c2700
17. sep 2026

No u nás tak 90 robím ja

2691
17. sep 2026
@anonym_44c8ac

asi 60 a 40. Sú práce ktoré robí len manž. kosenie záhrady, všetky práce okolo domu, bazén - výmena vody a starostlivosť.

@anonym_44c8ac varím, periem,žehlím,vysavam, umývam podlahy, tepujem koberce aj sedačky, periem záclony, umývam okná,upratujem skrine, čistím si odpady v umyvadlach,aj v práčke, starám sa o hydinu-aj vyhadzujem hnoj,striham si živé ploty, obriadujem okrasny dvor, košom trávnik,zaváram ovocie aj zeleninu, džemy.Vysavam si auto . Všetko sama.Na záhrade robíme spolu. Nákupy väčšinou spolu.

mimikas
17. sep 2026

U nas je ti podla toho kto ako stiha popri robote a detoch. Muz je dospely jedinec ked vidi kose plne opraneho pradla chyti zehlicku a ozehli, vidi plny kos vynesie. Nemusim mu nic hovorit vidi to aj sam. Povysava, uprace kupelnu, proste vsetko co treba. Moj napriklad vela vari - ovela viac ako ja, ja zas rada peciem. Jedine co nerobi je pranie lebo to vzdy dopadne katastrofou 🤣🤣

2691
17. sep 2026
@anonym_0c2700

No u nás tak 90 robím ja

@anonym_0c2700 ešte vladzeš?

anonym_0702b2
17. sep 2026

nemame nic podelene a nikomu sa nechce upratovat, takze nikoho nic netrapi 😎

2691
17. sep 2026
@mimikas

U nas je ti podla toho kto ako stiha popri robote a detoch. Muz je dospely jedinec ked vidi kose plne opraneho pradla chyti zehlicku a ozehli, vidi plny kos vynesie. Nemusim mu nic hovorit vidi to aj sam. Povysava, uprace kupelnu, proste vsetko co treba. Moj napriklad vela vari - ovela viac ako ja, ja zas rada peciem. Jedine co nerobi je pranie lebo to vzdy dopadne katastrofou 🤣🤣

@mimikas 😲

anonym_468d82
17. sep 2026

@anonym_autor nie nemáme. Ale nemá problém porobiť všetko aj za mňa.

crazy_cat_lady
17. sep 2026

Mame 50:50, niekedy je to 70:30 v prospech manzela, inokedy naopak 😂

anonym_0d0a98
17. sep 2026

Nemáme to momentálne 50/50 ale dôvody sú pochopiteľné. Čo je však pre mňa dôležitejšie než 50/50 je to, keď má chlap oči a netreba mu vysvetľovať či je treba upratať, čo je treba upratať, ako to treba upratať a kam to treba upratať. To môjmu netreba. Na čom by ale mal muž popracovať je mi ubrať tej “mental load”. Také prkotiny ktorých sa veľa nakopí. Príklad poviem, dnes sa syn v škôlke oblial, prezliekli ho do náhradného oblečenia a nesmiem zabudnúť zajtra ráno doniesť do skrinky čisté náhradného oblečenie. Takýchto prkotín je za deň strašne veľa a čo si budeme vravieť, je to zvyčajne na ženách. Pre mňa je to viac vyčeprávajúce než vyložiť umývačku.

anonym_05056c
17. sep 2026

Netuším, ak by som sa pýtala muž asi by povedal že 60:40 v prospech jeho.
Čiže muž kosí, prípravuje drevo na zimu, robí údrzu okolo domu, čistý komín, stará sa o všetky stromy, o autá o bazén o vírivku, podľa toho čia denné či nocné aj varí aj poprace aj myčku naloží, väčšinou si ožehlí aj košelu a nohavice do práce. Všetko ostatné je na mne

katkazatka
17. sep 2026

Ja 55, manzel 45%.
Ostatne zeny, to fakt robite doma sluzky? Ine je ked mate rodinny dom a treba robit okolo domu, alebo na zahrade. Ale nie vsetky byvate v dome. To vam nevadi lenivy chlap doma?
Mojmu nemusim hovorit, ze doprala oracka, ze treba ozehlit, nakupit. Varit nevie, ale vsetkonostatne vie+vsetko okolo dietata odmalicka riesil:skolku, skolu, lekara, OCR. Sme dvaja partneri a dvaja rodicia.

margotka17
17. sep 2026

@anonym_autor ani nie, každý robí to, čo vie lepšie, navzájom sa dopĺňame, ale môj muž vie aj navariť a umývačku zapnúť, žehliť vie tiež, taký je do vsetkeho 😉.

lucienkahaj
17. sep 2026

@anonym_autor my to máme tak 99 ku 1 (muž) 😄
Ale môj muž mi to patrične vynahradza: urobí nákup, kúpi mi topánky, zaplatí masáž, dovolenku, bezne si nájdem v peňaženke o 50 eur naviac... odporúčam stanov si hranice a daj seba na 1. miesto 😉

zuzana76
17. sep 2026

Skolku, skolu, lekarov s detmi len ja, z 20x navstev lekara isiel muz mozno raz, ale okolo domu, zahrady porobi vsetko, dokonca aj ked sme stavali, tak vela veci urobil sam, dokoncovacky na dome, navari cez vikend, obcas cez tyzden, nakupi tak raz za tyzden, ja kazdy den, ale my si nevieme kupit navzajom na co mame chut, ja nakupujem sebe a detom a on sebe, plus obcas spolocne velky nakup. Neviem to rozdelit na percenta, ale robi vela, obaja robime vela, zastavime sa az vecer. Nema problem so ziadnou pracou, aj uprace doma a ci uz varenie, ci upratovanie, vyzera to, ako keby som to robila ja, cize ziadne odflaknutie.

anonym_7cb1ff
17. sep 2026

Urcite robim dnu viac, teda takmer vsetko. Manzel robi vsetko von. Mna to viac baví dnu robit ako von. Niekedy ma nebaví ani dnu 🙂 najradsej mam, ked si spravim vsetko sama, niekedy mi zavadzia aj ako pomocná sila ,niekedy nemam naladu prispôsobovať svoje tempo a chut jeho tempu a názorom ako co spraviť, tak si to radšej spravim sama. Aj pri varení, ked chce pomôcť nachystat atd, ja nemam rada okolo ten bordel, a on nepozerá na to, co po nom zostane, mna ide vyrútiť, ked to vidim a musim este aj po nom pratat. Čokoľvek co robim, robim tak, aby som si zbytočný navyse bordel nespravila. Upratovat mozem len ja, lebo nase predstavy o čistom a upratanom dome su rôzne, ja som bola doma sekírovaná na poriadok a cistotu, takze žiadne halabala neakceptujem a on to tak nevie dôkladne. Niekedy aj riad musim po nom este raz umyt, tak načo to mam od neho chciet.
No a ked nemam cas a som v praci, bohuzial, počká ma to. Hlavne nech to nespravi za mna niekto, kto to tak nevie spravit ako ja 🙂

doriiis
17. sep 2026

Sú veci, ktoré robím iba ja, sú veci, ktoré iba on a sú veci ktoré spoločne. Ak jeden nemôže, urobí druhý. Fungujeme takto 20 rokov

tilly
17. sep 2026

50:50 je utópia. Raz robí viac jeden, inokedy druhý. Jeden sa stará o varenie, druhý o autá... Jeden operie, druhý vyzehli. On nedokáže porodiť, nadojcit, ona nedokáže niečo iné.
Každý chvíľku ťahá pilku.

anonym_a03b31
17. sep 2026

@anonym_autor veru nemáme cez zimu sme na byte na jar leto na chalupe kde je obro pozemok vela roboty gakzw tie domáce prace robim ja...zas vonku si robi muz

esther100
17. sep 2026

No my robíme, ako kto môže,nikdy som sa nezamýšľala nad tým ,že kto viac ,kto menej.niektore veci nerobím ja, niektoré partner

anonym_f65097
17. sep 2026

To si neviem predstavit 50:50, ja nie som spokojna, ako manzel robi "zenske roboty"

anonym_5b33f7
17. sep 2026

U nás muž 80%, ja 10%, deti 10%

Strana
z2