Máte naplánovaný odchod od manžela, keď deti podrastú?
Samozrejme tie, co ste tu bez fotky, anonymne.
Ste rozhodnute že hneď len co to bude mozne s financiami a detmi, idete prec? Nepisem ak vas bije, to je najlepsie odist hned alebo ho poslat do basy ale ked vam vadia nejake povahove crty alebo sa stali udalosti kvoli ktorym uz nechcete pokracovat vo vztahu a povedali ste si, ze s tymto clovekom nechcete zostarnut ani omylom.
Raz tu jedna zienka pisala ze s muzom nespava ale ziju spolu, nejaky cholerik.
Tak som nad tym premyslala ze sa to tu casto odporuca, setri s potom odid...
@tenerifka Ak ťa ponižuje byť na materskej, nerob si dieťa. Aká si to matka, že ťa ponižuje starať sa o svoje dieťa. Pochybujem, že si si o tom niekedy čítala, ale neprítomnosť matky pri dieťati do približne dvoch rokov je jeden z najlepších prediktorov mentálnych porúch u dieťaťa. Matka má s tým dieťaťom proste úplne iné puto ako otec, preto zostáva doma sa oň starať matka. A aj preto, že všeobecne ten, kto zarába menej logicky zostane na materskej a keďže v ~99% vzťahoch je to muž, lebo ženy odmietajú chodiť s niekým, kto zarába menej ako ony, samozrejme, že žena zostane na materskej a nie muž.
Ale páči sa mi ako tu plačeš, že nemôžeš byť na materskej, lebo potrebuješ viac peňazí a hneď potom povieš, že ak nemáš prácu na smeny, tak zmeň prácu. To ťa už netrápi, že čo ak bude výpadok príjmu kvôli tomu, že si nevieš nájsť novú prácu? Tvoj pohľad na svet je absolútne nekonzistentný.
Sála z teba absolútna nenávisť voči mužom. A to mne tu budú hovoriť, že mám dačo proti ženám za to, že by som chcel mať manželku, ktorá zostane doma s deťmi. Na teba sa teda nechystám. Choď prosím ťa k psychiatrovi, lebo ty máš určite traumy z detstva. Pravdepodobne ťa otec mlátil ako žito, lebo tvoja mater ako väčšina žien, si nevedela vybrať partnera. Áno, čítam tu na MK rôzne príspevky a poviem ti, že vo väčšine prípadov si za to môžte ženy vy samé. Nechcete normálneho, priemerného muža, radšej budete s grázlom, lebo to vám dodáva drámu v živote, na ktorej ste absolútne závislé, rovnako ako na pocite, že ste obeť okolností mimo váš dosah, aby ste sa mohli vyhovárať na to, aký máte na hovno život.
@ravador ale mña to neponizuje, system mi to jednoducho neulahcuje, nedokazala by som 2 a pol roka (na RD) zit zo 400 eur, chapes? Nedokazala by som tak dlhu dobu nic nerobit, lebo to by nebol zivot, ale prezivanie. Nedokazala by som nechat na chlapovi tu tarchu starania sa o celu rodinu. Ja som si materstvo uzila, tak ako si ho uzivaju vsetky zeny na svete, ale v civilizovanych krajinach je zena na rovnakej urovni ako muz, a muz na rovnakje urovni ako zena. Ja som uz pred 25 rokmi zarabala rovnako ako muzi na tej istej pozicii ako ja. To, ze som bola 8 hodin v praci a deti boli za ten cas s muzom, neublizilo nikomu, skor naopak. Alebo si snad myslis, ze chlap je tak neschopny, ze nezvladne navarit, upratat, prebalit a ist na prechadzku? Vies kolko pozitivity priniesol pre vsetky strany aj ten muzov cas straveny s detmi?
@tenerifka Ja sa tu fakt snažím pochopiť, čo hovoríš, ale tvoj komentár je nekoherentný a úplne antitetický tomu, čo si písala včera.
"ale mña to neponizuje, system mi to jednoducho neulahcuje, nedokazala by som 2 a pol roka (na RD) zit zo 400 eur, chapes?"
Prečo by si musela na materskej žiť zo 400 eur mesačne? Nemáš muža? Všetky svoje peniaze si necháva pre seba, či čo?
"Nedokazala by som tak dlhu dobu nic nerobit, lebo to by nebol zivot, ale prezivanie."
Máš doma malé dieťa a nič nerobíš? To musí byť to dieťa absolútny anjelik čo spinká 12 hodín nepretržite alebo čo. A aj keby, nemáš žiadne záľuby? Keď máš toľko času, nechcela by si navariť nejaké zdravé jedlo namiesto tých sračiek čo jedia ľudia, čo nemajú doma niekoho, kto by im mohol navariť každý deň obed?
"Nedokazala by som nechat na chlapovi tu tarchu starania sa o celu rodinu."
Ahá, tak zrazu nemáš toľko času a staranie sa o rodinu je ťarcha? Áno, je to ťarcha. Zostať doma s dieťaťom je ako mať ďalšiu prácu. Preto je absolútne nepochopiteľné, prečo by nemala ísť žena na materskú, ale obaja budete chodiť do práce a keď nebudete v práci, budete sa starať o dieťa. Po pár mesiacoch v tomto režime priemerný človek skočí z okna. Na to existuje materská.
"Ja som si materstvo uzila, tak ako si ho uzivaju vsetky zeny na svete, ale v civilizovanych krajinach je zena na rovnakej urovni ako muz, a muz na rovnakje urovni ako zena."
Nie, nemáš pravdu. Aj v civilizovanom svete sú obrovské rozdieli medzi mužmi a ženami. Vždy boli a vždy budú. Je to biologický fakt, že sme iný. Máme iné povinnosti a iné výsady. To, že feminacisti chcú vytvoriť absolútne androgýnnu spoločnosť nikdy nebude fungovať, lebo čím viac slobody ľudom dáte, tým viac sa vrátia ku stereotypom svojho pohlavia. Na Slovensku veľa žien v domácnosti nie je, lebo sme chudobný. V takom Švédsku je ich oproti Slovensku poriadne veľa, lebo majú tú možnosť zostať doma a žiť v relatívne vysokom štandarde len z peňazí, ktoré donesie muž.
"Ja som uz pred 25 rokmi zarabala rovnako ako muzi na tej istej pozicii ako ja."
Áno, pretože gender pay gap neexistuje.
"To, ze som bola 8 hodin v praci a deti boli za ten cas s muzom, neublizilo nikomu, skor naopak. Vies kolko pozitivity priniesol pre vsetky strany aj ten muzov cas straveny s detmi?"
To je všetko krásne, ale zas a znova, ak nemá ani jeden z vás žiadny oddych, pretože sa permanentne striedate v práci a v staraní sa o malé deti, tak nikdy nebudeš mať zdravý život. Prvý mesiac, dva, kedy je to fakt treba, sa tak možno fungovať dá, ale dlho to tak nevydrží. Neviem si predstaviť, že by som sa doobeda mal starať o malé dieťa, lebo ty si v práci a potom poobede ísť do práce na 8 hodín, doma sa vyspím tak 4 hodiny a zasa to isté. To je fakt na hlavu. Preto jeden človek zostane doma s dieťaťom a stará sa oň a druhý človek ide do práce. Rozdelenie úloh je na to, aby sa mohol každý špecializovať na svoju časť. Aký asi podáš výkon v práci, keď budeš unavená z dieťaťa? No na hovno výkon. Takže sa kariérne neposunieš ani ty, ani tvoj muž, ak vás rovno nevyhodia, lebo vaša produktivita rázne klesne. Celá priemyselná revolúcia bola postavená na rozdelení úloh. Nerobil obuvník už celú topánku, ale každý robil len svoju časť, na ktorú sa špecializoval. Čo to prinieslo? Lepšie a lacnejšie topánky. Takto isto funguje všetko. Ak sa snažíš robiť všetko, nič nebudeš vedieť poriadne. Na to sú vo vzťahu dvaja ľudia. Jeden robí jedno a druhý zas druhé.
@ravador ty si este nepochopil, ze mnohe zeny sa nepovazuju len za sucast maternice a nemaju potrebu spravat sa len ako sucast maternice? Ze chcu zit svoj zivot aj dietatom, ze nemaju potrebu stat sa len matkou na plny uvazok, ktora je zavisla na prijme muza? Fakt si toto nepochopil a mozno nikdy nepochopis
@ravador stracas cas adresovanim prispevkov mne. Deti mam uz dospele, s muzom sme manzelia 24 rokov, mame skvelu pracu (podnikanie), sme zabezpeceni, cestujeme Dali sme to na pana. Nesedela som na riti ked som bola mlada, nehladala dovody, preco sa to neda, ale hladala sposoby, ako sa to da-k spokojnosti vsetkych. Do 1 roka deti som bola vylucne doma ja, potom spravodliva delba prace. Do toho 1 roka som mohla byt doma, lebo som nemala za manzela chuja, co sa o vela zenach, co tu denne placu, povedat neda. A ak ma zena za manzela ci priatela chuja, vtedy je vyslovene odkazana na jeho milost a nemilost. Takych chujov je velmi velke percento a nikto s tym nic neurobi. Takze tvoja teoria tradicnej rodiny je sice krasna (hlavne z pohladu "dokonaleho" muza), ale je to jedna velka utopia.
Dnes uz my zeny nastastie vieme, ako na to, aby sme raz neplakali, ze sme uplne v pr...li.
@tenerifka A teraz si predstav, že muži si tiež povedia: "Nejdem zastávať žiadne tradičné hodnoty môjho pohlavia, lebo opačné pohlavie to len využíva."
Smerujeme k tomu a veľmi dúfam, že tam aj dôjdeme. Potom sa zrazu ženičky uvedomíte, že bez mužov nebude fungovať vôbec nič. A to isté platí aj o ženách. Ani bez vás nebude fungovať vôbec nič. Preto tu máme rozvrátené rodiny, mentálne zaostalé deti, vymierajúce národy. Celý vyspelí západný svet vymiera, lebo dostatočne veľké percento žien si povedalo, že už nechcú byť ženami. Čo si myslíš, že sa stane, keď nebude dosť pracujúcich ľudí na to, aby udržali ekonomiku? Do 20-30 rokov sme tam. To ešte s najväčšou pravdepodobnosťou zažiješ.
@tenerifka tento sa v jednej debate priznal, ze nevie najst partnerku. No ked ma take naroky na svoju buducu zenu ako prezentuje tu, tak vidim to len na dlhodoby vztah s Ancou Dlanovou. A to bude jediny vztah, ktory kedy bude mat, pretoze tazko bude hladat zienku, ktora sa zabudla v devatnastom storoci ako sa zabudol on.
@ravador mentalna retardacia je chorobny stav, vacsinou z poskodenia mozgu z akychkolvek pricin, uraz, genetika, vyvojova vada, hypoxia pri porode, hypoxia po porode, encefalitida, osypky... Je XY pricin mentalnej retardacie, ale ani jedna nesuvisi s vychovou a rozvodovostou. To skor si ty mylis dojmy a pojmy.
Ja som jeden taký prípad poznala. Počkali kým malo dieťa 18 a šup, rozvod ...
@viestta To ty nepoznáš význam slov. Nie, netrepem. Stovky štúdií ukázali, že deti, ktoré žijú bez jedného rodiča, majú zvýšenú pravdepodobnosť vývinu porúch osobnosti, či učenia, čo sú mentálne poruchy. To isté môže byť kvôli traumám z ranného detstva, ako nedostatok fyzického kontaktu z matkou, alebo predčasné ukončenie kojenia. Naštuduj si to, mudrlantka.
@ravador vsak si priznaj, ze si sa sekol. Pretoze porucha osobnosti nie je mentalne zaostavanie. Keby si bol napisal porucha osobnosti, mentalne poruchy, psychicke poruchy, tak sa s tebou nenatahujem. Ale ty si napisal mentalne zaostavanie, co s vychovou a rozvodovostou nema nic spolocne. A za druhe, ani vychova v tej tvojej tradicnej rodine nie je zarukou, ze sa nakoniec nejaka psychicka porucha u cloveka neprejavi. Okrem vychovy tieto mozu mat XY dovodov, ktore ani veda nepozna. Nariklad taky autizmus postihuje deti bez ohladu na to ci ich vychovava tradicna rodina, alebo nejaky iny model rodiny
@viestta V poriadku, myslel som mentálne poruchy ako také. Ale na druhú stranu, existuje aj takzvané "sociálne podmienené" mentálne zaostanie, ktoré súvisý s ranným vývojom dieťaťa. Ale áno, sekol som sa.
Ale k tomuto: "A za druhe, ani vychova v tej tvojej tradicnej rodine nie je zarukou, ze sa nakoniec nejaka psychicka porucha u cloveka neprejavi."
Nič nie je zárukou ničoho. Môžem byť najlepší otec a manžel na svete a aj tak môže nejaký psychopat zastreliť moju manželku a dieťa na ulici. To neznamená, že nemám ako povinnosť zabezpečiť najväčšiu šancu pre čo najlepší vývoj môjho dieťaťa.

@tenerifka a tie reci od kolegov, To co za chlapa ked ostane doma detom sople utierat?