Máte naplánovaný odchod od manžela, keď deti podrastú?
Samozrejme tie, co ste tu bez fotky, anonymne.
Ste rozhodnute že hneď len co to bude mozne s financiami a detmi, idete prec? Nepisem ak vas bije, to je najlepsie odist hned alebo ho poslat do basy ale ked vam vadia nejake povahove crty alebo sa stali udalosti kvoli ktorym uz nechcete pokracovat vo vztahu a povedali ste si, ze s tymto clovekom nechcete zostarnut ani omylom.
Raz tu jedna zienka pisala ze s muzom nespava ale ziju spolu, nejaky cholerik.
Tak som nad tym premyslala ze sa to tu casto odporuca, setri s potom odid...
@ravador jezkovi oci, ty sa na takeho doleziteho iba hras, alebo si taky premudrely od narodenia?
Mne nemusis nic vysvetlovat, celkom dobre vsetko chapem. Nebudem sa s tebou natahovat o veciach, ktore su jasne kazdemu sudnemu cloveku, len ty musis, lebo musis. Iny dovod na to ani nie je.
@ravador bodaj by si bol viac zvedavý čo sa týka problematiky, o ktorej si sa rozhodol komunikovať. 😀 Ja ti samozrejme po tomto vyjadrení viac času venovať nebudem. A nemal by si ani ty tomuto fóru, skôr sebavzdelávaniu.
Znovu si mylíš pojmy s dojmami. Nevieš ty, ja nechcem i keď by som vyvrátila každý jeden ale len v diskusii aspoň na základnej úrovni. Nebudem venovať čas niekomu, kto nie je schopný dohľadať si základné informácie o štátoch, o ktorých sa priamo vyjadruje. Takže pokračuj v románoch. 😀 Nie som ochotná ti poskytnúť viac informácií, ktoré sú tak ľahko dohľadateľné. Aj druhá strana musí s niečím prísť do diskusie, nie iba s nepravdami, ktoré sú výsledkom tvojej lenivosti, neschopnosti informovať sa pred vstupom do konverzácie. Ja tu nie som od toho, aby som vyvracala fakty niekomu, kto žiadne fakty neuviedol. Žiaľ ma tvoje vyjadrenia nezaujali natoľko, aby som im venovala viac pozornosti. A už vôbec nie som odkázaná na to dokazovať pravdu na tomto fóre. 😂 Ale kľudne svoju osobu upokoj tým, že len neviem, to je prvá slamka, ktorej sa chytajú ľudia ako ty, hlavne dýchaj. 😀
Ale je pre mňa drobnosť spomenúť aj ostatné štáty. 🙂
- Švédsko 16 mesiacov
- Nórsko 12 mesiacov
- Holandsko 16 týždňov
Náhodne si sa trafil jedine do česka a nemecka. A obaja vieme, že to nebolo úmyselne. 😀😀 Prajem ti pekný deň.
@cocolino234 Škoda, že niekto nevie rozdiel medzi materskou a rodičovskou dovolenkou. Ešte ma prosím presveč o tom, ako sú ženy v skutočnosti utláčané a majú menšie tabuľkové mzdy 🤡
@viestta Ako sorry, ale mňa fakt asi drbne o zem z teba. Už som napísal dôvody, prečo môžu mať dvaja ľudia na rovnakej pozícii iné platy. Nemá to nič s pohlavím, ale s osobnosťou a s pracovným výkonom. Točíme sa okolo toho istého už X komentárov. Prosím ťa prečítaj si znova celú túto konverzáciu.
@ravador dvaja ludia v rovnakej pozicii s rovnakymi zrucnostami a rovnakym vykonom maju mat rovnake tabulkove platy. Nemusia mat rovnaky zarobok, lebo nadcasy, ospravedlnene absencie, premie podla roznych kriterii, ale diskriminacia v nominalnej mzde (mesacnej mzde, hodinovej tarife) je v tomto state uplne bezna a spolocnostou tolerovana. Rovnako je podla teba spravne ak za rovnaku pracu dostane zena menej, pretoze su pre to "objektivne dovody", ktore tuto diskriminaciu ospravedlnia.
@viestta Dvaja ľudia, ktorý majú rovnaké zručnosti a rovnaký výkon a rovnako si pýtajú povýšenie, ale zvýšenie platu, budú mať rovnaký plat. Už ani zamestnancov nedrží zákon, že nesmú hovoriť kolegom, koľko zarábajú a zamestnávatelia musia uverejňovať platové rozmedzie na každej pracovnej pozícii.
Ak sa dozvieš, že zarábaš menej ako kolega, ktorý má rovnaký pracovný výkon ako ty, choď si vypýtať viac. A ver tomu, že keď im pohrozíš, dajú ti viac.
Ale ak nemáš rovnaký pracovný výkon, ak si vkuse na PN, alebo ak kolega robí nadčasy a ty nie, nečuduj sa, že on má vyšší plat. On je pre firmu cennejší ako ty, ale nie preto, že on má penis a ty nie, ale preto, že on robí lepšie a viac ako ty.
@ravador kolega, ktory robi nadcasy ich ma mat vyplacane ako samostatnu polozku mzdy, aj to, ze ma zastupuje ma mat zohladnene v preniach, ale nase tarifne mzdy maju byt rovnake. Ked si kolega zlomi nohu, nebude pol roka chodit do roboty, tak mu nedaju mensi zaklad, lebo nie je pre firmu uzitocny.
Asi ostáva s manželom, ebo ste fungujúca rodina a nechceš ublížiť deťom. Je dôležité, čo si myslíš pod "až deti odrastu". To znamená, keď odídu z domu a osamostatnila sa? Teda, že potom odídeš z domu aj ty? A teda koľko spoločných rokov vás ešte čaká?
Alebo vzťah nefunguje, tak si chces našetriť, odísť aj s deťmi a osamostatniť sa. V tomto prípade šetrí, súčasne sa snaž s partnerom zblížiť, porozprávať sa, čo ti vadí (odchod nespomen) a uvidíš, ako sa situácie vyvinie, tak či tak šetrí, aby si v prípade potreby mala hotovosť. Možno si len vyčerpaná a všetko ti lezie na nervy a vašom sa situácia zmení. Vzťah treba budovať ❤️ Ja som rozvedená, nedokázala som to
@eva8 Riešia to len pomýlene feminacistky, ktoré všetky citujú štúdie, ktoré sú celou vedeckou komunitou diskreditované. Prezentujú totiž rozdiel medzi priemerným platom muža a priemerným platom ženy, ako rozdiel platov na rovnakej pracovnej pozícií, s úplne rovnakými okolnosťami, čo proste nie je pravda. Vyššie som už napísal 3 dôvody, prečo priemerný muž má vyšší plat ako priemerná žena.
Ja musím súhlasiť s
@ravador,čo sa týka miezd.Ja ako žena som nikdy nezarabala menej ako moji mužský kolegovia.Mali sme rovnakú kvalifikáciu a odvádzali sme rovnako kvalitnú prácu.Robila som v odvetví kde je 80 % mužov a nikdy som sa nestretla s nejakou formou šikany alebo utlacania len preto,že som žena.A neviem s akými zamestnávateľmi prichádzate do kontaktu vy,ale ja by som nikdy nerobila pre niekoho a s niekým kto by mi platil menej len preto,že som zena
@ravador len dovtedy je ta tvoja spravodlivost v najlepsom poriadku, kym ti nepride domov tvoja zena so spravou, ze sef jej nezvysil plat, pretoze nie je pre firmu takym prinosom ako jej muzski kolegovia, pretoze vynechava kvoli detom, netaha nadcasy, nie je zamestnavatelovi k dispozicii v rezime 24/7... Alebo jej budes aj potom vysvetlovat tak ako mne vysvetlujes, ze je to spravodlive, korektne a spravne?
A podotykam, uz po niekolky krat nebavim sa o zarobku, bavim sa vzdy iba a len o zakladnom plate, mesacnom, hodinovom.
@ravador na druhej strane vyplakavas, že vyspelý svet vymiera, lebo ženy nechcú byť ženami a matkami a potom na ďalších dvoch stranách obhajujes, že trestať ich za to, že sa stali matkami je správne, pretože ich prínos pre zamestnávateľa je menší ako u mužov. Co tak podporiť ženy k tomu aby sa matkami stali? Netreba nič viac ako to aby neboli diskriminovane za to, že nie sú až tak "prínosné" pre zamestnávateľa ale sú prínosné pre spoločnosť. Aj keď vynechaju týždeň kvôli chorobe dieťaťa, neostanú každý deň ťahať prescasy, v tom čase keď sú v práci podajú rovnaký výkon. Za to, že sa stali matkami sú dostatočne potrestané celý život. Menšie primy pre meterske, rodičovské, OCR, výber zemestnania zohľadňujúce ich materské povinnosti, nemožnosť zarobiť viac na prescasoch, smenných priplatkoch ich v konečnom dosledku prenasleduje až do smrti na výpočte dôchodku.
Tak neplač, že si ženy výberu iný život ako byť matkami, nie to ešte matkami viacerých deti. Pretože tutmaci ako ty považujú za správne ak sú diskriminovane za to, že sa stali matkami.
@viestta Nie je to diskriminácia. Ťaháš nadčasy? Nie. Chodíš menej do roboty? Áno. Máš teda menšiu produktivitu? Áno.
To ty chceš diskrimináciu voči mužom! Ty chceš, aby si dostala rovnaký plat ako muž, ktorý urobí v práci oveľa viac ako ty, len kvôli tomu, že máš vagínu. Tomu sa hovorí sexizmus. Neviem aké je slovo, čo by bolo opak "mizogýna" ale presne to si ty. Ty nechceš meritokraciu, chceš priam zadarmo dostávať peniaze, len za to, že si žena.
Takže nie, dokým si vy ženy neuvedomíte, že nebudete dostávať všetko zadarmo, tak bude ľudstvo vymierať. Dokým neprestanete byť egocentrické a absolútne bez empatie voči mužom, bude svet vymierať. A bude to vaša chyba, a tak sa na to aj bude pozerať história.
Ženy si svoje imperatívy nikdy nedokážu ochrániť bez pomoci mužov. Čím viac pôjdete proti nám, tým bude voči vašim dcéram a vnučkám väčší odpor za to, čo ste urobili. Čím viac budete zneužívať práva, ktoré vám muži dali, tým viac práv vám bude odobratých v ďalších generáciách, lebo muži budú vidieť, že nemáte dostatočnú emocionálnu inteligenciu na to, aby ste vaše práva nezneužívali v neprospech celej civilizácie.
Toto sa totiž už počas ľudskej histórie stalo nie raz. A história sa opakuje, pretože sa ľudstvo z nej akosi odmieta poučiť.
kamarátka takto žila. Ale to bolo obojstranné. Už po pár rokoch zistili, že nemajú nič spoločné okrem 2 detí. Keď sa deti osamostatnili - vlastne keď išli na výšku tak sa rozviedli. Dovtedy boli spolu, ale každý mal svoj život. Sem-tam bokovka ale žiadny ,,vzťah,,. Teraz má každý nového partnera už oficiálne
@ravador este stale si nepochopil. Furt do toho miesas prescasy. Ja hovorim o nominalnej mzde. A len tak mimochodom, prescasy su chybou manazmentu. Bud nemaju objem prace dostatocne vykryty personalne, alebo maju nizku produktivity prace, ak nedokazu dany objem prace vykonat v riadnom pracovnom case. Ak je nadpriemerny pocet presacov, je to chyby vedenia a osadenstva. V dobre fungujucom podniku, netreba prescasy, ak ano tak len vynimocne.
A urcite nechcem peniaze zadarmo len preto, ze som zena. Ja chcem iba a len to, aby som za rovnaku pracu dostavala rovnake peniaze bez ohladu na pohlavie. Za pracu v riadnom pracovnom case, za pracu, ktoru vykonavam v case, ked som na pracovisku. Je uplne jedno o kolko sa mi skrati prijem ked nie som na pracovisku z objektivnych dovodov. Nebudem mat priplatky za pracu v noci, pretoze v noci pracovat nemozem. Nebudem mat zaplatene prescasy, kedze ich tahat nebudem. Nebudem mat zaplatene priplatky za pracu cez vikendy, pretoze cez vikendy pracovat nebudem. To je dan, ktoru po zvysok zivota budem platit za to, ze som sa rozhodla byt matkou. Ano, podpora materstva vyzera presne tak, ze matky na svoje rozhodnutie byt matkami doplacaju.
Ale ked som na pracovisku a pracujem, som rovnaky zamestnanec ako ktokolvek iny a ak robime rovnaku pracu, v rovnakom objeme mam to mat zaplatene rovnako.
A my sme ziadne prava od muzov nedostali. My zeny, mame prava ako ludia. Aj volebne pravo mame lebo sme dospele svojpravne ludske bytosti. Tie prava nam patria, nam ich nikto nedal, to my sme si ich museli vybojovat. Aj vsetky ostane prava mame nie preto, ze ste nam ich laskavo dali. My ich mame preto, lebo sme ludia.
(Ty mi budes vypisovat o sexizme v jednom prispevku kde spominas, ze ste nam prava laskavo dali a ked vas nebudeme posluchat tam nam ich vezmeme? 🙄 vacsiu kravinu si nevypotil, a to si ich vypotil celkom dost)
btw: Ked budes mat moznost, tak pozdrav svojho velkeho ucitela Zora. Fakt ste jeden ako druhy
@viestta Ty nemáš žiadnu šajnu o tom, čo je hodnotou pre zamestnávateľa a ako sa udeľujú mzdy.
Ak má zamestnávateľ dvoch zamestnancov, pričom keď sa niečo poserie z nepredvídateľných dôvodov, jeden z nich môže zareagovať a ísť do práce mimo pracovný čas a druhý nie, ten prvý je automaticky cennejší, tým pádom menej nahraditeľný a tým pádom má vyššiu základnú mzdu. Nie každý muž tiež robí nadčasy, niektorý to robiť proste nechcú. Takže muži, čo nerobia nadčasy, by mali mať menší plat ako ženy, čo nerobia nadčasy? Lebo presne to hovoríš. To je absolútny sexizmus.
A nie, tie práva vám dali muži, lebo muži boli pri moci. Nevybojovali ste si ich. Len ste kričali na námestiach, že tie práva chcete (a s vami aj kopa mužov). To nie je boj. Historicky ak chcela nejaká skupina práva, niekto za to zaplatil životom. A o tom hovorím. Ženy nikdy nemôžu vybojovať svoje práva bez podpory mužov, lebo ženy nikdy mužov nepremôžu. To je biologický fakt. Takže ak sa dostaneme do situácie, kedy muži budú mať dosť tých sračiek čo stvárate a ich riešenie bude zobrať vám niektoré z práv, ktoré máte, vy si ich neobránite. Zas a znova za vás budú musieť bojovať len muži. Ale ak nás všetkých, alebo aspoň drvivú väčšinu dosť naseriete, tak nikto za vás bojovať nebude.
@ravador fuuuha tak ty si riadny psychopat. Studijny material pre psychiatra. Zaujimalo by ma tvoja rodinna anamneza.
@viestta Ale ty nerozumieš tomu, že muži a ženy sú iný. Muži majú iné práva a povinnosti, ženy iné. To je výmysel posledných 100 rokov, že ženy majú práva mužov, ale povinnosti nie. Tým pádom žena je nadradená, lebo má nie len práva, ktoré má ako žena, ale aj tie mužské. A ženy nikdy nebudú zastávať mužské povinnosti, ani muži ženské, lebo ľudská biológia to jednoducho neumožňuje.

@viestta "ty nechapes, ze nadcasy su platene naviac? Za to je samostatna polozka vo vyplate mimo hodinovej, mesacnej mzdy."
A ty nechápeš, že nadčasy ráta štatistický úrad do tvojich príjmov, lebo z nich platíš dane?
"Ale je objektivny fakt, ze zeny na rovnakej pozicii ako muzi, s rovnakym vykonom mnozstevnym aj kvalitativnym maju mensiu zakladnu mzdu, hodinovu, mesacnu bez akychkolvek inych priplatkov."
Nie, nie je to objektívny fakt. Absolútne klamstvo. A vieš, ako viem, že je to klamstvo? Lebo keby nebolo, mali by sme všade plno súdnych procesov, kde skupiny žien žalujú svojich zamestnávateľov za diskrimináciu podľa pohlavia. Prečo tie súdne spory neexistujú? Lebo to nie je pravda.
"Ked zena po materskej nastupi na poziciu rovnaku ako maju jej kolegovia, podava rovnake vykony, bez ohladu na to, ze 3 roky nepracovala ma narok na rovnaku mzdu, rovnaku zakladnu mzdu ako ktorykolvek chlap."
Podáva rovnaký výkon ako muži, čo pracujú rovnaký čas ako ona. Teda o 3 roky menej, lebo bola 3 roky na materskej.
"To, ze potiahne menej prescasov a obcas vypadne na OCR je irelevantny dovod na to aby dostala mensiu zakladnu tabulkovu mzdu."
Ženy nemajú menšie tabuľkové mzdy. Preboha. Zobuď sa. Tabuľkové platy sú rozdelené podľa odpracovaných rokov, nie pohlavia.
"Prijem bude mat mensi, lebo nedostane premie, nebude mat nadcasy, obcas neodpracuje smenu, ale zakladnu mzdu ma dostat rovnaku ako ktorykolvek jej kolega."
Prečo by si mala dostať prémie, keď nerobíš nad rámec? Prečo by si vôbec mala dostať rovnaký základný plat, ak "obcas neodpracujes smenu"? Fakt choré. Myslíš, že muži majú tie prémie zadarmo, len za to, že majú penis, či čo? Zas a znova len ženy kričia, že chcú veci zadarmo len kvôli tomu, že majú vagínu.