icon

Máte partnerov, ktorí nemajú vodičský preukaz?

Dnes o 09:39

Ahojte ženy medzi 35-50r. Máte mužov bez vodičáku? Nehovorím bez auta, ale bez toho aby chceli a vedeli šoférovať a vlastnili VP. Ako to zvládate všetko vy?

anonym_e1a5fd
Dnes o 11:38

Obidvaja sme nevodiči.
Auto nepotrebujeme ku šťastiu ani sme ho nikdy nepotrebovali.
To len novodobá formulka lenivých, že v dnešnej dobe nevedia existovať bez auta

anonym_7e5eac
Dnes o 11:41

Nemam ani ja, ani moj partner a auto nepotrebujeme

marianarem
Dnes o 11:41

@anonym_autor Mne by taky chlap nevadil, kedze ja tiez nesoferujem a vyuzivam MHD a ked tak taxik, auto mi k zivotu nechyba. Ak by to bol inac normalny, aktivny a samostatny chlap.

anonym_749252
Dnes o 11:42
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.

@anonym_e1a5fd Vyhovorky su skor na strane nesoferov. Istotne sa vam este nikdy nikdy nestalo, ze ste potrebovali auto a nemali ste ho? Nemyslim si. A na nakupy ako chodite? A na dovolenky? Ved vsetky hotely su od ruky. Bez auta sa tam neda dostat.

katarinaba
Dnes o 11:44
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.

@anonym_e1a5fd lenivych? Prave vdaka autu dokazem zvladnut vela veci za kratku dobu ako bez auta. Za mna je vodicak a jazdenie zakladna vedomost v dnesnej dobe. Auto nie je nevyhnutnost, nemusi ho clovek vlastnit.

Moji synovia dostali vodicak uz pred 17tkou. Najstarsi auto nema, ani ho nepotrebuje, ale ked treba alebo chce, tak odsoferuje uplne v pohode.
Stredny syn je kratko po vodicaku, este jazdi s doprovodom. Dostal auto po dedovi, tak na neho caka. Som presvedcena, ze mu da kridla, ked bude moct jazdit sam.

Auto nie je potrebne, no nemat vodicak v dnesnej dobe ja krok spat - ci uz ide o zenu alebo muza. V sukromi aj v praci. A ano, vafilo by mi, keby moj partner nejazdil.

anonym_c390a6
Dnes o 11:44
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.

@anonym_e1a5fd to čo za blud si napísala 🤦je veľa ľudí ktorí dochádzajú za prácou aj hodinu autom z dedín do inych miest napríklad. To čo sa majú trepať autobusmi? Sú leniví keď nechcú cestovať a prestupovať čo by im zabralo podstatne viac času?
Lenivých by som možno označila tých ktorí žijú vo veľkomestách a nechce sa im požívať hromadná doprava ktorú majú v meste zabezpečenú a potrebuju ísť všade autom. Ale ty si zaskatulkovala všetkých, aj takých ktorí si fakt bez auta veľmi neporadia.

tilly
Dnes o 11:45

Nemám problém sa prepravovať hromadnou dopravou,ale vodičák je taký základ. Minule sme sa o tom bavili, lebo si ho ide onedlho robit aj náš mladší a podľa mňa je to nutnejšie ako maturita. Asi by mi menej vadil chlap bez maturity s remeslom v ruke, ako chlap, čo má tri tituly a nemá vodičák a nevie jazdiť. Keď k tomu nevie ani žiarovku vymeniť a opraviť základné veci doma, to ani nie je chlap. Nezniesla by som takého.

anonym_749252
Dnes o 11:47
@anonym_c390a6

@anonym_e1a5fd to čo za blud si napísala 🤦je veľa ľudí ktorí dochádzajú za prácou aj hodinu autom z dedín do inych miest napríklad. To čo sa majú trepať autobusmi? Sú leniví keď nechcú cestovať a prestupovať čo by im zabralo podstatne viac času?
Lenivých by som možno označila tých ktorí žijú vo veľkomestách a nechce sa im požívať hromadná doprava ktorú majú v meste zabezpečenú a potrebuju ísť všade autom. Ale ty si zaskatulkovala všetkých, aj takých ktorí si fakt bez auta veľmi neporadia.

@anonym_c390a6 Mne to pride take smiesne, urobit z niecoho, co neviem, dobreze nie nejaku cnost😃

tilly
Dnes o 11:47
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.

@anonym_e1a5fd viem fungovať bez auta, chodím veľa pešo, nemám problém s MHD ani vlakmi a diaľkovými busmi, napriek tomu si myslím, že aj kvôli práci je vedieť šoférovať a mať aspoň jedno auto v rodine, nutnosť.
Ja som zatiaľ v každej práci potrebovala auto, alebo aspoň som používala služobné.

anonym_89e933
Dnes o 12:01

Vodičák mám 25 rokov a šoférovala som asi rok. Mala som strach, tak som to nechala. Nepotrebovala som šoférovať, žijem v menšom meste, tak aj prácu lekárov a väčšinu vecí som vybavila pešo. Manžel síce odvezie keď treba, ale musím povedať, že mi chýba tá sloboda, že sadneš a ideš. Vo veku 55 r. to už nedám. A to, že to v súčasnosti základná zručnosť ani nehovorím.

anonym_a9055c
Dnes o 12:02
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.

@anonym_e1a5fd mne pridete lenivi vy, ze vodicak nespravite.

Mna stal vodicak vela vela casu, penazi, usilia (bola som uz starsia), robila som ho kvoli detom, aby som ich napr dokazala zaviest na kruzky, na kupko, v detskemu lekarovi. Kde v tom vidis lenivost?

anonym_a9055c
Dnes o 12:05
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.

@anonym_e1a5fd inak vy budete presne ti fantasticki pribuzni/kamarati/susedia, ktori ked treba velky nakup, zaviest na chatu, rychlo na pohotovost, klopkaju u niekoho, lebo mat vodicak je moc mainstream 🤣

anonym_271e18
Dnes o 12:05

Nevodiči by nemali byť vo vzťahu. Sú úplne zbytočný do života.

stellarstar
Dnes o 12:07
@anonym_271e18

Nevodiči by nemali byť vo vzťahu. Sú úplne zbytočný do života.

@anonym_271e18 😲🙈

anonym_b58d2a
Dnes o 12:08
@anonym_3eb486

@anonym_b58d2a žena bez vodičáku, alebo nešoférujúca, je teda tiež vadný kus?

@anonym_3eb486 ... U žien mám na to rovnaký názor ako u mužov. Neverím nikomu, kto tvrdí, že mu nevadí vyvážať manželku, manžela, kamaráta, súrodenca, rodiča len preto, lebo on si NECHCE spraviť vodičák.

0silvia0
Dnes o 12:12
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.

@anonym_e1a5fd ked byvas v meste, pracujes v meste, spoje mas k dispozicii nonstop, tak sa da fungovat bez auta.
Ja uz teraz jazdim minimalne, vsade sa dostanem peso alebo mhd, a ak by som bola sama, tak by sa mi neoplatilo auto zivit a servisovat.
Ale ked som mala male deti a bolo ich treba vyzdvihovat zo skoly a odviezt ich naspat do mesta na kruzky, ja som musela stihat byt nacas v praci, ich rano odviezt do skoly, skolky, auto mi velmi urychlilo presuny a ulahcilo zivot.

anonym_749252
Dnes o 12:13
@anonym_a9055c

@anonym_e1a5fd mne pridete lenivi vy, ze vodicak nespravite.

Mna stal vodicak vela vela casu, penazi, usilia (bola som uz starsia), robila som ho kvoli detom, aby som ich napr dokazala zaviest na kruzky, na kupko, v detskemu lekarovi. Kde v tom vidis lenivost?

@anonym_a9055c Asi ze si leniva prestupovat 4x a zabit s tym pol dna😄

anonym_85f5bf
Dnes o 12:17

Môj muž nemá vodicak. Ale už na tom pracuje. Doteraz ho nepotreboval ale keď sme začali plánovať dieťa tak sa prihlásil do autoškoly. Ja si bez vodičáku neviem predstaviť život. Mám uzkostnu poruchu a do verejnej dopravy nesadnem ani za milión. Navyše ak dostanem záchvat paniky na verejnosti, auto je moja komfortná zóna kde sa stále ukludnim. Muž má nikdy nevyužil že ho treba niekam vyvážať. Ale napr keď povie že sa potrebuje niekam dostať,pozera spoje a ja nemám vtedy program sama sa ponúknem že pôjdem s ním a odveziem ho.

anonym_16a69c
Dnes o 12:17
@anonym_3eb486

@anonym_3eb486 áno je.

anonym_271e18
Dnes o 12:21
@anonym_3eb486

@anonym_3eb486 Ja som sa s priateľkou rozišiel, lebo som sa za ňu hanbil, že nevie šoférovať.

anonym_2ff398
Dnes o 12:23

Môj má a neviem si predstaviť že by vodičák nemal. Ja vodičák mám, auto mám ale šoférovať sa bojím, keď musím odveziem nás aj ja. Neviem si predstaviť že by sme fungovali bez auta, výlety, dovolenky, nákupy, škôlka, práca...časovo by to bolo veľmi náročné. Ak by som ja bola dobrá šoférka tak by mi bolo jedno či partner vodičák má alebo nie.

anonym_2bbdc3
Dnes o 12:25

Kedze ja nemam vodicak, je to pre nas vhodne, ze manzel ma.
Byvame v mensom meste, kde si za 20 min. aj peso z jedneho konca na druhom, nasi auto tiez nemali, mne do zivota nechyba, ja som vyrastala tak, ze sa chodilo na bicykloch, a medzimesto sa riesilo vlakom a autobusom, rocne vylety do Tatier s pozicanym autom od starkeho. Teraz cestujem denne do BA, a stalem fungujem a zijem .... divne, co??
Vyrastlo a zilo x-generacii bez auta, ja by som chlapa neposudzovala podla toho, ci ma vodicak a auto alebo nie. Je to prakticke urcite, ale dokazem fungovat aj bez toho

tetapetra
Dnes o 12:27

@anonym_autor načo by mi bolo auto, keď nemá vodičák? Za mňa v dnešnej dobe je vodičák veľmi dôležitý. Neviem si predstaviť,žeby môj chlap nemal vodičák.

anonym_e1a5fd
Dnes o 12:33
@0silvia0

@anonym_e1a5fd ked byvas v meste, pracujes v meste, spoje mas k dispozicii nonstop, tak sa da fungovat bez auta.
Ja uz teraz jazdim minimalne, vsade sa dostanem peso alebo mhd, a ak by som bola sama, tak by sa mi neoplatilo auto zivit a servisovat.
Ale ked som mala male deti a bolo ich treba vyzdvihovat zo skoly a odviezt ich naspat do mesta na kruzky, ja som musela stihat byt nacas v praci, ich rano odviezt do skoly, skolky, auto mi velmi urychlilo presuny a ulahcilo zivot.

@0silvia0 bývam na dedine kde každá rodina disponuje piatimi autami a nie nechodí k nám autobus raz za týždeň
Ľudstvo je lenivé, čím ďalej lenivejšie a tejto lenivosti učia deti od útleho veku,kedy by najradšej zaparkovali vo vestibule jaslí, škôlky, školy len aby náhodou neurobili krok navyše

anonym_749252
Dnes o 12:35
@anonym_2bbdc3

Kedze ja nemam vodicak, je to pre nas vhodne, ze manzel ma.
Byvame v mensom meste, kde si za 20 min. aj peso z jedneho konca na druhom, nasi auto tiez nemali, mne do zivota nechyba, ja som vyrastala tak, ze sa chodilo na bicykloch, a medzimesto sa riesilo vlakom a autobusom, rocne vylety do Tatier s pozicanym autom od starkeho. Teraz cestujem denne do BA, a stalem fungujem a zijem .... divne, co??
Vyrastlo a zilo x-generacii bez auta, ja by som chlapa neposudzovala podla toho, ci ma vodicak a auto alebo nie. Je to prakticke urcite, ale dokazem fungovat aj bez toho

@anonym_2bbdc3 X generacii bez auta😄 No jasne, ze im nechybalo, ked auto ani neexistovalo😃

anonym_2bbdc3
Dnes o 12:37
@anonym_749252

@anonym_2bbdc3 X generacii bez auta😄 No jasne, ze im nechybalo, ked auto ani neexistovalo😃

@anonym_749252 auta existuju tak 150 rokov .... to je tak 6-7 generacii ...
a neboli taki lenivi a roznaznani ako tieto posledne 2 -3 ;)

anonym_82774d
Dnes o 12:38

My sme s mojom manželom dlho nemali vodičáky, pred narodením dieťaťa si spravil, kúpili sme auto o 3 roky neskôr aj ja. Kúpili sme ďalšie auto 😀 Neviem si už predstaviť existovať bez auta… vtedy sme boli spokojní ale s deťmi je tá logistika náročnejšia.

anonym_ca8a74
Dnes o 12:45

Môj nemá a žijeme úplne v pohode

grimnir
Dnes o 12:54

A že prečo ľudia nechcú byť vo vzťahoch. Nepoviem proste, že by to nebolo praktické/ obmedzovalo by jej to život. Nie, rovno poviem, že nevodič je zbytočná existencia, že je vadný/á, nemužný atď. Len tak ďalej. 👍

anonym_749252
Dnes o 12:59
@anonym_2bbdc3

@anonym_749252 auta existuju tak 150 rokov .... to je tak 6-7 generacii ...
a neboli taki lenivi a roznaznani ako tieto posledne 2 -3 ;)

@anonym_2bbdc3 Akurat ze vtedy boli auta len pre mehabohatych. Ostatni na to nemali a tak sa nad nejakymi autami ani nezamyslali. Svet este nebol taky "car friendly".