icon

Máte partnerov, ktorí nemajú vodičský preukaz?

Dnes o 09:39

Ahojte ženy medzi 35-50r. Máte mužov bez vodičáku? Nehovorím bez auta, ale bez toho aby chceli a vedeli šoférovať a vlastnili VP. Ako to zvládate všetko vy?

cyberk
Dnes o 13:01

Nechodila by som s niekym, kto nema vodicak tj nesoferuje. Je 21storocie; predstava chodenia na vyletov cislo len verejnou dopravou alebo zobrania o pozicanie auta od niekoho je nepredstavitelna. Ak to je kvoli zdraviu, ze ten vodicak nemoze mat, da sa ta pochopit.

0silvia0
Dnes o 13:02
@anonym_e1a5fd

@0silvia0 bývam na dedine kde každá rodina disponuje piatimi autami a nie nechodí k nám autobus raz za týždeň
Ľudstvo je lenivé, čím ďalej lenivejšie a tejto lenivosti učia deti od útleho veku,kedy by najradšej zaparkovali vo vestibule jaslí, škôlky, školy len aby náhodou neurobili krok navyše

@anonym_e1a5fd fiha, to ste bohata dedina, 5 aut v rodine😁 to sa len tak nevidi🙃

sissy27
Dnes o 13:05
@anonym_749252

@anonym_e1a5fd Vyhovorky su skor na strane nesoferov. Istotne sa vam este nikdy nikdy nestalo, ze ste potrebovali auto a nemali ste ho? Nemyslim si. A na nakupy ako chodite? A na dovolenky? Ved vsetky hotely su od ruky. Bez auta sa tam neda dostat.

@anonym_749252 auto je pohodlie, bez debaty.
Ale aby som si nevedela nakupit bez auta? Co nemas ruky-nohy? Ako asi ide na nakup 85r clovek bez vodicaku, bez auta? Skape od hladu? Alebo ist na dovolenku? Nesranduj, pocula si niekedy o lietadle? Alebo vlaku, ci autobuse?
Bez auta sa da dostat vsade kam potrebujes. Naopak, su miesta, kam sa autom proste nedostanes.

sasa1983
Dnes o 13:07
@tilly

Nemám problém sa prepravovať hromadnou dopravou,ale vodičák je taký základ. Minule sme sa o tom bavili, lebo si ho ide onedlho robit aj náš mladší a podľa mňa je to nutnejšie ako maturita. Asi by mi menej vadil chlap bez maturity s remeslom v ruke, ako chlap, čo má tri tituly a nemá vodičák a nevie jazdiť. Keď k tomu nevie ani žiarovku vymeniť a opraviť základné veci doma, to ani nie je chlap. Nezniesla by som takého.

@tilly bývajú aj zdravotné dôvody, prečo "lepšie"nešoferovať". Som lekarka

anonym_c40029
Dnes o 13:14
@anonym_a9055c

@anonym_e1a5fd mne pridete lenivi vy, ze vodicak nespravite.

Mna stal vodicak vela vela casu, penazi, usilia (bola som uz starsia), robila som ho kvoli detom, aby som ich napr dokazala zaviest na kruzky, na kupko, v detskemu lekarovi. Kde v tom vidis lenivost?

@anonym_a9055c čo je to staršia. Robila som si vodičák ako 34-35 ročná. Spravila som ho hneď na prvú,dokonca aj test na plný počet.

anonym_2a74c2
Dnes o 13:19
@anonym_9c5f57

Chlap bez vodičáku je ako ako ryba bez vody. Iste, može mať zdravotné dôvody, ale koľko je takých. Ak sa len bojí alebo má s tým nejaký mentálny problém, tak to ani nie je chlap.

Skôr som prekvapený koľko žien nešoféruje. Kamarátova žena nešoferuje, daľšieho kamaráta tiež, kolegova žena tiež nejazdí a ešte dalšie takéto manželské páriky poznám. Všade ich vozia muži, za mňa veľmi nepraktické a nepohodlné.

@anonym_9c5f57 Muz co nema vodicak a nesoferuje nie je chlap? Tak to by som chcela vidiet ako by si to povedala do oci mojmu meter 90 manzelovi, nesoferovi, byvalemu kickboxerovi 😀

tilly
Dnes o 13:22
@sasa1983

@tilly bývajú aj zdravotné dôvody, prečo "lepšie"nešoferovať". Som lekarka

@sasa1983 áno, toto beriem. Jasne, keď je dôvod, radšej nesoferovat a nerobiť niektoré veci. Ale to sú výnimky, bavili sme sa vo všeobecnej rovine

anonym_9c5f57
Dnes o 13:22
@anonym_2a74c2

@anonym_9c5f57 Muz co nema vodicak a nesoferuje nie je chlap? Tak to by som chcela vidiet ako by si to povedala do oci mojmu meter 90 manzelovi, nesoferovi, byvalemu kickboxerovi 😀

@anonym_2a74c2 To by ale najprv musel prísť MHD ku mne 😀

kirin95
Dnes o 13:28

Auto nemame a nepotrebujeme lebo v BA je auto skoro uz viac na pritaz ako na uzitok a kam sa neda dostat MHDckou sa da dostat Boltom

anonym_94c5a1
Dnes o 13:30
@kirin95

Auto nemame a nepotrebujeme lebo v BA je auto skoro uz viac na pritaz ako na uzitok a kam sa neda dostat MHDckou sa da dostat Boltom

@kirin95 a to akože mimo mesta nikam nechodite? 🤭 strašné

anonym_94c5a1
Dnes o 13:31

Nepoznám takého chlapa. Jedine že by mal zdravotne problémy. Auto je pre mňa SLOBODA

kirin95
Dnes o 13:36
@anonym_94c5a1

@kirin95 a to akože mimo mesta nikam nechodite? 🤭 strašné

@anonym_94c5a1 chodime preco by sme nechodili?

anonym_9c5f57
Dnes o 13:39
@kirin95

@anonym_94c5a1 chodime preco by sme nechodili?

@kirin95 Vláčiť tažké nákupy musí byť radosť s MHD. Vdakabohu za naše auto v BA.

kirin95
Odpoveď bola odstránená
anonym_9c5f57
Dnes o 14:13
@kirin95
Odpoveď bola zmazaná

@kirin95 No hlavne si ty asi o vlastnom aute nepočula 😀 Pozdrav manžela kedže nebol schopny sa na neho zmoct a to je auto dnes už relatívne uplne bežná vec, bude to isto "frajer" 😀 PS. Všetko si neobjednáš domov, sama to vieš a darmo to zlahčuješ. Prajem príjemné postávanie na zástavke MHD a sledovanie prestupov. Rovnako na výlety mimo mesto, no nechcelo by sa mi študovat grafikony autobusov alebo vlakov. 😉 Či bolt ťa odvezie aj 40 km niekde za mesto? Len ako ho potom zavolať naspať 😀

zuzubb007
Dnes o 14:20

Ja by som takého chlapa ani zďaleka nechcela, vodičák je podľa mňa úplný základ u chlapa, ak nešoferuje bude to neschopák za mňa

zuzubb007
Dnes o 14:21
@anonym_2a74c2

@anonym_2a74c2 úplne normálne, že je neschopný, a že mu teda vybili asi aj posledný mozog, aby nevedel šoférovať, pochopím, keď ma niekto zdravotný dôvod, ale zdravý normálny chlap má mať vodičák

puklica13
Dnes o 14:32
@anonym_2bbdc3

@anonym_749252 auta existuju tak 150 rokov .... to je tak 6-7 generacii ...
a neboli taki lenivi a roznaznani ako tieto posledne 2 -3 ;)

@anonym_2bbdc3 sak vypni doma elektriku a chod prat na potok, za mba leniva kazda co pixluje na auto ale doma pracka a elektricky sporak

anonym_acd2d1
Dnes o 14:33

Muz si robil vodicak v 35tke,ja v 18tke ale nesoferovala som,lebo som nemala na com.Muza som donutila kupit auto,aby hned jazdil.Mna zase on donutil jazdit,ked si kupil dalsie a toto nechal mne.Syn ma vodicak od 17tky.

anonym_9c5f57
Dnes o 14:39
@jenn7

Mam kolegynu, 40 rocna, 3 deti, muz na 3x nezvladol vodicak, tak to nechal tak, vsetky rozvozy su na nej, okrem ineho casto cestuju do Rumunska, celu cestu musi odsoferovat sama, vzdy povie ze sa z toho este den nevie spamatat.

@jenn7 To čo za neschopáka si našla za manžela? 🙂

anonym_86ed6c
Dnes o 14:59

U mňa by chlap bez vodičáku nemal šancu.VP patri k základným zručnostiam.

anonym_749252
Dnes o 15:22
@anonym_9c5f57

@kirin95 No hlavne si ty asi o vlastnom aute nepočula 😀 Pozdrav manžela kedže nebol schopny sa na neho zmoct a to je auto dnes už relatívne uplne bežná vec, bude to isto "frajer" 😀 PS. Všetko si neobjednáš domov, sama to vieš a darmo to zlahčuješ. Prajem príjemné postávanie na zástavke MHD a sledovanie prestupov. Rovnako na výlety mimo mesto, no nechcelo by sa mi študovat grafikony autobusov alebo vlakov. 😉 Či bolt ťa odvezie aj 40 km niekde za mesto? Len ako ho potom zavolať naspať 😀

@anonym_9c5f57 Asi tak. Zila som s a autom a aj bez auta a je to 100 a 1. Ale chapem, ludia, co nejdu viac ako 20 km od bydliska za cely rok, tym to nechyba. Alebo si to aspon chcu nahovorit. Ja si teda neviem predstavit, ako by som sla na wellness v Tatrach napr. Casy celozavodnych vyletov busom su prec.

anonym_6568ae
Dnes o 15:36
@beata_k

Takeho muza by som nechcela. Bol by pre mna olovenou gulou na nohe. Rovnako tak nazeram na zeny bez vodicaku, obzvlast ak maju male deti a su na dedine.

@beata_k ja nemam VP ,lebo.mam strach. A taky radsej nech nema . No byvam na dedine a mam deti 3 . K tomu dr ,20km od domu a obchody 4km . Chodim autobusom . Aj ked muz by ma viezol zakazdym ,ale tak chodia busy,vlaky atd . Aj do prace idem busom .

beata_k
Dnes o 15:38
@anonym_6568ae

@beata_k ja nemam VP ,lebo.mam strach. A taky radsej nech nema . No byvam na dedine a mam deti 3 . K tomu dr ,20km od domu a obchody 4km . Chodim autobusom . Aj ked muz by ma viezol zakazdym ,ale tak chodia busy,vlaky atd . Aj do prace idem busom .

@anonym_6568ae To ma mrzi. Samozrejme sa nebavim o ludoch, ktori z toho maju hrozu. To ozaj radsej bez VP. Bolo to ludoch co sa im nechce robit si vodicak.

guiseppinka
Dnes o 15:57

Zrovna vcera som nadavala za volantom - chlapik siel tak pomaly a nevedel sa rozhodnut ci bude alebo nebude odbocovat do vedlajsieho pruhu. Situacia uplne idealna na buracku. Som si hned spomenula na par diskusii tu, kde bolo radene v style "soferuj pomaly".

Rozmyslam, ze vlastne vsetci moji frajeri/partneri mali vodicak. A roumyslam, ze asi ani nepoznam chlapa, ktory by vodicak nemal...

jenn7
Dnes o 16:52
@anonym_9c5f57

@jenn7 To čo za neschopáka si našla za manžela? 🙂

@anonym_9c5f57 vies co, ja som tiez zostala prekvapena ked to v praci hovorila a pomyslela som si to iste, ale potom som zistila ze je to velmi zrucny chlap, dobry otec a dobry manzel.

beronsche
Dnes o 17:06
@anonym_e1a5fd

Obidvaja sme nevodiči.
Auto nepotrebujeme ku šťastiu ani sme ho nikdy nepotrebovali.
To len novodobá formulka lenivých, že v dnešnej dobe nevedia existovať bez auta

@anonym_e1a5fd nie, toto je záležitosť úzko spätá s lokalitou.
Často je to nevyhnutnosť, nie lenivosť.. A pozor, to neplatí len, keď človek býva na lazoch. Toto je úplne bežná realita slovenských obcí..

d_ivana
Dnes o 17:09
@anonym_9c5f57

Chlap bez vodičáku je ako ako ryba bez vody. Iste, može mať zdravotné dôvody, ale koľko je takých. Ak sa len bojí alebo má s tým nejaký mentálny problém, tak to ani nie je chlap.

Skôr som prekvapený koľko žien nešoféruje. Kamarátova žena nešoferuje, daľšieho kamaráta tiež, kolegova žena tiež nejazdí a ešte dalšie takéto manželské páriky poznám. Všade ich vozia muži, za mňa veľmi nepraktické a nepohodlné.

@anonym_9c5f57 Chlap nemá právo mať strach zo šoférovania? A čo keď už za volantom alebo ako spolujazdec zažil traumatizujúcu skúsenosť?

d_ivana
Dnes o 17:12

@anonym_autor Som mladšia než 35, ale vyjadrím sa. Manžel vodičák nemá a vôbec mi to nevadí. Ja sama mám, ale nejazdím. Bývame v BA, všade sa vieme dostať MHD.

beronsche
Dnes o 17:16
@anonym_e1a5fd

@0silvia0 bývam na dedine kde každá rodina disponuje piatimi autami a nie nechodí k nám autobus raz za týždeň
Ľudstvo je lenivé, čím ďalej lenivejšie a tejto lenivosti učia deti od útleho veku,kedy by najradšej zaparkovali vo vestibule jaslí, škôlky, školy len aby náhodou neurobili krok navyše

@anonym_e1a5fd a nebude tvoj hejt skôr o tom, že by si aj vodičák a auto chcela, ale nevydalo?

Bývam v dedine cca 15km od krajského mesta.
Nemať auto - teda 2, strávili by sme polovicu života cestovaním. Nie kvôli diaľke, kvôli nedostupnosti dopravy.
cesta do práce by trvala tak 4x dlhšie, mužovi, no to si ani neviem predstaviť ako dlho by šiel a koľko prestupov by potreboval. Autom? 20min.
Deti by mohli rovno zabudnúť na krúžky - z logistických dôvodov. Návštevy kamošov? Zabudni. Spoje hrozne, dieťa nevyzdvihnes.
Takže škoda, že si nevidíš ďalej od nosa, videla by si, že toto o lenivosti rozhodne nie je.