icon

Máte radi cudzie deti alebo nie?

30. jan 2024

Cauky. Možno zvláštna téma ale zaujíma ma ako to mate vy. Mate radi cudzie deti? Napríklad ja svoje deti milujem nadovšetko. Ale svagrove deti nemusím ani cítiť. Nie to ešte vidieť. Keď viem ze ide byť nejaká udalosť kde budeme spolu tak nemám chuť tam ísť. Teraz sa mi ma narodiť krsniatko a na to sa celkom teším. Ta som zvedavá ako to bude. Ale taktiež iné deti, neznesiem viac ako hodinu. Jednoducho mi akosi zavadziaju a prekážajú. Kamaratkine deti beriem tak ze olej, hrajú sa s mojimi deckami. A potom zase odídu. Ale tie svagrove no jednoducho neviem ale trpím keď ich vidím štát u nás vo dverách. Sú strašne uskriekane, rozmaznané. Samozrejme po jedli všetku múdrosť. Pritom majú do 10 rokov obe. Najnovšie som zistila ze jedna z nich sikanuje deti v škole. Aj keď mi švagor napíše ci môžu prísť sa pohrať vždy si vymyslím ze ideme preč alebo nie sme doma. Manžel to nerieši lebo on tu pri nich nieje a nevie co sa deje.

luccija
30. jan 2024

Ty máš averziu voči švagrovi a preto neznesies ani jeho deti.Mam rada deti, ale nájdu sa výnimky, ktoré nemusím🙂veď nemusíš mať rada všetkých toleruj...a svoje deti nauč brániť sa hlúpym poznámkam bratrancov v skole

birika
30. jan 2024

@ava11 podobne

majlo1234
30. jan 2024

Celkovo nemam nejaky extra vztah k detom. Ale su take, ktore su mi vylozene sympaticke a tie, ktore nie su.

mamamasama
30. jan 2024

Ak je dieťa rozmaznané a správa sa naozaj zle, tak mi prekáža jeho rodič, nie dieťa. To dieťa je len výsledkom jeho výchovy.

buberova
30. jan 2024

Nemám rada cudzie deti

marianarem
30. jan 2024

Ja som tiez vzdy bola ta, co sa venovala vsetkym detom v okoli. Odkedy mam svoje, tak uz som trochu presytena a viac vyhladavam dospelych 🙂 Aj sa mi uplne zmenilo vnimanie deti, predtym mi pripadali vylucne zlate. Teraz pozriem aj vonku na dieta a hned vidim aj to vsetko, co to obnasa, a uz mi to pripada ine. Ale mam rada deti, ale aj celkovo ludi.

annanoriska
31. jan 2024

Tiež cudzie deti moc nemusím ale nemám problém nejaké na chvíľu postrážiť. A samozrejme záleží ako sa správajú.

lalilla
3. feb 2024

Niektore su pre mna rozkosne ine zasrani 😀 nadnesene
Nie som typ co sa rozplyva nad detmi, ale kamoskine ci rodinne nemam problem sa zahrat, postrazit, ale nejdem sa prethrnut.
Ale ked ide po ulici dieta je mi to jedno, jedine ze ma uputa niecim, ze si poviem ake zlate, niekedy aj zamavam alebo sa usmejem, inak absolutne neriesim

poslednepogo
3. feb 2024

Nie 😀

majarumm
3. feb 2024

Nie ja cudzie deti neznesiem taktiež 😀

marca12
3. feb 2024

Mam rada vsetky deti aj tie neposlusne. Mala som obdobie,kedy som mala averziu voci jednemu u nas v rodine,ale zato mohli jeho rodicia. Nastastie som si to zrovnala v hlave a uz mi nevadi.

mikadooo
3. feb 2024

Za mňa je to úplne prirodzené, ako to vnímaš. Každý považuje svoje deti za milovaniahodné, a tie druhé proste len za deti, ktoré, ak nie sú podľa mojich predstáv, tak je to v podstate otrava. Bábätká sú zlaté, deti, ktoré sú staršie od mojich sú divné/zlé/rozmazmané/papuľnaté,... Každopádne, už držím zobák, lebo moje zlaté bábätká tiež už vyrástli 😂 a najstaršia dokonca vyrástla až tak, že už sa vie úplne normálne chovať na návštevách 😂 (to už je asi tretia fáza 😉). Ak ich na návšteve nechceš, tak za mňa je to úplne ok a legitímne nemať na návšteve niekoho, koho nechcem 🤷.

pimpulienka
3. feb 2024

Pracujem s deťmi, takze áno mám ich rada a svoju dcéru milujem.

milka1988
3. feb 2024

nikdy som nebola nejako extra materinsky založená, nikdy som sa nerozplývala nad bábätkami, osobne by som nevedela pracovať ani ako učiteľka, ani v školke či jasličkách :D
svoje dieťa milujem najviac, ale iné to je také, kúpim im darčeky keď ideme na návštevu, ale nejako ma k nim neťahá sa s nimi hrať venovať sa im, musím sa do toho nútiť, nerozplývam sa nad bábätkami, proste ma to k nim vôbec neťahá 🙂 ale necítim sa kvôli tomu previnilo, nič zlé nerobím. Ale keď tebe vadia švagrove tak nebude aj nejaká nenávisť, odpor voči nemu ako takému? že tým pádom ti vadia jeho deti? alebo nie s nejaké rozmaznané, drzé , nevychované?

vevesh
3. feb 2024

K otazke- niektore cudzie deti mam rada, niektore nemusim. Aj tie, ktore nemusim, maju u nas dvere otvorene.
Deti z rodiny, co ako nevychovane by boli/su, mam rada a nerobim medzi nimi rozdiely. Kazde a jedno by som si vzala k nam domov adoptovat, ak by cosi bolo.... U nas doma neexistuje, ze polamu len tak hracky a ponicia mi majetok. Ano, mozno raz, potom davam deti do laty- moj dom, moje pravidla. Doma nech si robia, co chcu, u nas sa budu spravat. A normalne to funguje...

chillibubble
3. feb 2024

v rodine nemame okrem mojej dcery ine deti a bohuzial asi ani mat nebudeme. ostatne deti ako ktore. niektore mi nevadia-len neviem ako sa s nimi rozpravat, niektore vyslovene neznasam.

veronicka88
3. feb 2024

Synovcov a neterky a krsniatko mám všetky rada ako svoje(už je ale väčšina 15+)najmenšie krsniatko mlnema 2 ale ľúbim ho ako svoje. Deti kamarátok a známych akceptujem,neriešim.

viky173
3. feb 2024

Nemam ziadny postoj k cudzim detom, pokial su vychovane a spravaju sa normalne. Ale ak su nevychovane, otravne a nonstop vrieskaju ako zmyslov zbavene, tak take fakt nemusim.

marianna1979
3. feb 2024

Vždy som to vedela s deťmi, či z rodiny ci s cudzími. Na ihrisku. Vedela som ich zabaviť, urobiť program. Vraj som mala robiť v škôlke.opatrovala som aj deti vo Švajčiarsku a aj u nás doma. Sama mam 2deti 16r.a 8rocneho.minule som bola u švagra a ich dieťaťu som krstná. Ma 6mes.trosku som sa po venovala, možno čakali, že to bude na dlhšie. Ale poviem pravdu, čím som staršia, nemám už nervy. Potrebujem pokoj, nie ich naťahovať, nosiť po rukách som vyrobená z prace, pracujem v pekárni. A aj keď som bola u nich stačilo mi ho držať 15min.a mala som dosť. Čiže ja už nie som taká za deťmi hrrr ako niekedy. Už chcem mať svoj pokoj.

slovakboy
3. feb 2024

Ja som niekedy nemal rad cudzie deti. Len tie svoje. Nie že by som cudzie deti nemal rád, ale nič výnimočne som na nich nevidel. Len to reve a zlostí. A keď som mal vlastne deti tie som miloval, ale zas tie cudzie boli iné a robili niekedy zle mojim deťom. Až pred pár rokmi som začal pozorovať zvieratká a prírodu. Zvieratká som mal vždy rád. Ale keď som si ich obľúbil akosi aj deti som začal viac pozorovať. Najmä tie do jedného metra. Jednoducho sú. Je v nich niečo božské a prorodné, take ako u zvieratiek. Dospeli už riesia porovnávajú sa majú malé egá. Sú výpočítaví. Deti Neriešia a jednoduchonsú. Tu som mamka a maj si ma. Dokonca aj tie čo robia zle mám rád.

monikazs
3. feb 2024

Svagrove deti neberiem ako cudzie deti. Surodencove deti velmi lubim. Mam aj svoje dieta, ktore lubim najviac. Cudzie deti mi nevadia, ale k nim lasku necitim.

maminkadeticiek
3. feb 2024

Nie.

blackcat8885
3. feb 2024

Mam rada niektoré cudzie deti. Napr moja kolegyňa a kamoška 2v1 ma 7r dcéru ktorá sa kamaráti s mojim 5r synom a ju mam veľmi rada. Milé dievčatko. A potom su deti na ihrisku ktoré su mi viac alebo menej sympaticke ale rešpektujem. Deti z rodiny v pohode ale my sa často nevidime. Celkovo nemám problém s deťmi ked niekde su ved svet je pre všetkých nie iba pre moje deti. Ale robiť s deťmi by som nechcela. Samozrejme ľúbim iba svoje deti. Deti mojich súrodencov mam rada tak bežne ako teta netere. Rada ich vidím, rada s nimi pokecam, kúpim darček. Normálne.

belaanabela
3. feb 2024

Napr.sestenicine a bratrancove deti už ani neberiem ako rodinu, aký rodičia&rodina také deti. Len zazerajú ako také sovy, ani nepozdravia doslovne ani Mú ani Bú ako také teliatka Su vrstovnici mojej dcéry ale sa s ňou absolútne nebavia ignorujú ako mňa Tak na nich už z vysoka 💩....Ja decka môžem, zo všetkými z okolia Mám dobré vzťahy & komunikácia, kamaratkine deti všetky mi týkajú a bavíme sa ako kamošky.,.,.
Takže Nie nemusím všetky, deti, ľudí a myslím že je to normálne,,,stačí keď sa budeme rešpektovať

dadka1997
3. feb 2024

Milujem deti, tak ako moje aj tie cudzie..
Su iba 2 variatny..
1. Buď žiarliš alebo zavidiš niečo, čo majú...
2. Alebo to vnímaš tak preto, lebo sú zlé a tým padom sa ti protivia, ako aj ich otec

zabka1987
3. feb 2024

Deti z rodiny nie sú cudzie deti . Zrejme nemáte pekné vzťahy , tak sa to takto odzrkadľuje . A keď sa ti niečo nepáči , čo robia iné deti , tak si to s nimi treba vysvetliť . K nám chodia často cudzie deti a teda nikdy som nemala problém so žiadnym a keď sa mi niečo nepáči náhodou ako sa správajú , tak treba povedať . Deti za vaše vzťahy nemôžu

ahhola
3. feb 2024

To ich pustas do spalne? (Odtrhnute calunenie)... Asi viem, same sa tam hrabu. Take drze opice uz sexualne pritahuju cudzie spalne, nemozes zamknut? Hracky pekne do igelitky a ori najblizsej navsete u nich vylozit na stol... Toto tvoji u mna polamali, mozes im to zlepit. To pokrikovanie by ma iritovalo najviac, to uz maju v sebe take posmeskarstvo, smradi mali👿👿

leadan
3. feb 2024

Nehádzala by som všetkých do jedného vreca. Tak ako dospelí ľudia nie sú všetci rovnakí, tak aj deti.. tebe je každý dospelý človek sympatický? mne nie.. tak je to aj s deťmi.
Pracujem s deťmi denne a niektoré sú mi veľmi sympatické a niektoré nie. Záleží od povahy dieťaťa, od výchovy a vzájomných sympatií. Niektoré sú ťažšie zvládnuteľné, všímam si ich len toľko čo musím. S inými komunikujem viac, lebo samé prídu za mnou s úsmevom na tvári a milým slovom, také deti ma obohacujú a dávajú mi pozitívnu energiu. Mám obľúbené deti, ktoré by som si najradšej zobrala domov a mám menej obľúbené deti, čo sa mi ani nepozdravia pri stretnutí, také deti tolerujem. Myslím si, že tvoje pocity sú také preto, lebo si možno nemala to šťastie natrafiť na dobre vychované dieťa, ktoré nie je rozmaznané, čo je v dnešnej dobe naozaj trochu problém.

hlubik
3. feb 2024

švagrove deti nie sú cudzie deti. Neviem si predstaviť mať taký vzťah k deťom. Dosť smutné.

adelkaa159
3. feb 2024

Bože neviem nečítam celú konverzáciu ale asi budem jediné čo s tebou súhlasím 🤣ale nie všetky iba niektoré nemôžem vystáť.. mojej tety deti som bavila za mala i teraz sa teším keď prídu aj keď sú to pubertabci ale som rada že ich vidím no není to tak zo všetkými 🤣🤣🤣🤣🤣ale nechcem to rozoberať úplne