icon

Miluje ma, no odmieta manželstvo. Ako ďalej?

26. jan 2024

Som sama s dieťaťom a po čase som stretla muža (rozvedeného), pre ktorého som (podľa jeho slov) „to najlepšie čo ho v živote stretlo“, ale nie je ochotný sa znovu oženiť (na začiatku vzťahu sa vyjadril, že by bol ochotný to kvôli mne prehodnotiť). Vysvetlila som mu, že ak niekoho milujem a chcem s ním stráviť zvyšok života, tak chcem mať vzťah „na poriadku“ a nechcem s nikým žiť „nadivoko“, že je to pre mňa veľmi dôležité. Prvý rok sme trávili väčšinu dní spolu, ale postupne sa čas ukracoval (práca, separátne domácnosti) a teraz máme na seba čas tak hodinu denne počas pracovného týždňa, ale priestor na intimitu väčšinou nemáme. Keď prejde nejaký čas, odkedy sme mali možnosť byť sami, a iniciatíva odo mňa neprichádza (čaká, že nechám povinnosti, dieťa, a v stave maximálneho vyčerpania budem po práci letieť pol hodinu v premávke za ním, mať s ním sex a potom letieť pol hodinu v premávke naspäť za dieťaťom), začne byť nepríjemný, odutý, hľadá na mne chyby a vyčíta mi rôzne veci. Sme spolu už dosť dlho na to, aby sme náš vzťah posunuli, čo by vyriešilo aj tento nedostatok, ale keď otvorím túto tému, začne byť nepríjemný a povie, že keď budem na neho tlačiť, tým viac sa tomu bude brániť. Na jednej strane cítim jeho lásku a oddanosť, trávime spolu takmer všetok voľný čas, je mi oporou, absolútne so všetkým mi pomôže, je pozorný, venuje sa môjmu dieťaťu, vyjadruje sa, že ma nechce nikdy stratiť..., na druhej strane ma tento jeho postoj zneisťuje a cítim, že som sa ocitla v slepej uličke a neviem ako ďalej. Máte s takouto situáciou niektorá skúsenosť?

autor
26. jan 2024

@mimka1402 Otec mojej dcérky zomrel. Nikoho do svadby netlačím. A mám tiež vierovyznanie, ktoré mi bráni žiť v komkubináte. Nevidíme sa raz za čas, vidíme sa každý deň, hoci posledne to vychádza cez pracovné dni väčšinou na hodinu. Ale víkendy, sviatky, voľná sme non stop spolu.

huxy
26. jan 2024

Takže sex môže byť, ale žiť spolu nie? 🤦‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jan 2024

@terezka1947 ❤️

karolinakr
26. jan 2024

Ked spolu chrapete, tak aky rozdiel, ked žijete v konkubináte?

huxy
26. jan 2024

@karolinakr tiež tomu vôbec nerozumiem. Už som tu písala, že by som skôr skúsila spoločné bývanie. Keďže on je rozvedený, možno ma zlé skúsenosti... A tu ktosi písal, že po dlhoročnom randeni sa dá človek poznať, aký je. No v prvom rade, nevieme, ako dlho sú spolu. A po ďalšie, s tým aj tak nesúhlasím. Su situácie, ktoré vzniknú len pri spoločnom bývaní. A vtedy sa človek môže ukázať,svoju pravú tvár.

karolinakr
26. jan 2024

@huxy však prave, ak už spolu spia, velky rozdiel v tom nevidím

dzejny656
26. jan 2024

No popravde ja na jeho mieste ako rozvedená by som sa tiež do svadby už nehrnula a bez vyskúšania spoločného bývania už vôbec.

luciaaaaa
26. jan 2024

Ake vierovyzmanie brani zit na divoko, ked s chlapom tak ci tak sexujes? Vsak ty nie si pocestna panna, ktora chce zostat cista do svadobnej noci. Ak si krestanka a nechces s chlapom do svadby zit, tak s nim ani nespi. Nevyberaj si z viery len to, co ti vyhovuje.

maminkadeticiek
26. jan 2024

Zena to je hrozne blby tvor.Ked ju drapne hniezdenie,tak jej mozog a zdravy usudok uplne zatemni.Ale mas dieta,mala by si mat aspon trochu rozumu.

mimka1402
27. jan 2024

Autorka ale nič to nemení na fakte, že proste nie si fér. 😀 Máš síce sex ale bývanie? Kdeže! Chceš prísť do bodu, že budeš síce vydatá ala chlap bude hnusný na dcéru? Menší hriech je spolu bývať než s niekym chrapať. Bud sa tvar ako kresťanka a ži patricnym krestanskym životom alebo ani na to nezhadzuj veci.

patricia255
27. jan 2024

Ja to proste nikdy nepochopim ako vám jeden papier o manželstve dá veci "na poriadok" 🙄🙄🙄
V prvom rade sa rozhodnite či je to vôbec chlap pre vás, či vám dava niečo do života.... napĺňa vás ten vzťah?
Vás partner núti do sexu a vás to ešte viac odrádza
Vy ho nutite do svadby a čudujete sa že nekupuje prsteň?
Vynutenie svadby je pre mňa nonsens, nikdy to nepochopim, nepodporim a proste keď si vás nechce zobrať a vy bez toho nemôžete žiť tak fakt od neho odíďte

milovnickakvetov
27. jan 2024

Chlap ma rozum aj za teba. Úplne pochopiteľne, ze si ta nechce vziať, keď ani neskusil, ci vám to bude fungovať. Byt spolu cez víkendy a žiť spolu 24/7 je velikánsky rozdiel a ty navyše máš aj dieta. On by bol poloblázon, keby si ta vzal bez toho, aby ste spolu skúsili žiť v spoločnej domácnosti. A ty, keď si taka prevelice veriaca a viera ti zakazuje žiť v konkubinate, porozprávaj sa najbližšie s kňazom, ten ta usmerni a vysvetli ti, v čom mas veľké medzery, t. j. Ty v tom konkubinate už žiješ, keďže s chlapom pravidelne spis a ako píšeš, celé víkendy ste spolu.

poppy22
27. jan 2024

noo,ak som dobre pochopila, dieta si pocala bez manzelstva...takze skor to vidim, ze s tymto chlapom chces svadbu,lebo chces mat veci ohladom seba spolocensky naporiadku...ale to sa nerobi natlakom, ze bud svadba alebo ziadne spolubyvanie...dobre vam je,lebo v podstate len randite-to je nieco uplne ine, nez spoluzitie...aj na zaklade vlastnej skusenosti odporucam vyskusat si spolocne byvanie-tam pomerne rychlo clovek toho druheho spozna z uplne ineho uhla...a niektorim bohuzial az vtedy spadnu masky z tvare a druhym ruzove okuliare...uz len kvoli dietatu to musis urobit...

matkahelka
27. jan 2024

Kvalitne si tu protitecis. Najprv napises, ze keby si nemala dieta, tak by si s nim zila v spolocnej domacnosti. A v dalsom prispevku sa uz ohradzas vierou, ktora ti zit s nim nedovoluje. Ty si okolo viery nesla ani z rychlika. Kazdopadne, tlieskam chlapovi, ma rozum za vas oboch. Vziat si zenu s dietatom len po vikendovych a sviatkovych stretavackach a obzvlast, ked je uz rozvedeny, to by musel byt riadne padnuty na hlavu. Tak ako tu uz bolo napisane, zijes v nejakej rozpravke a realita ti dost unika. odporucam ti precitat si tu x diskusii, kde zeny popisuju, aky problem je v spoluziti chlapa s dietatom, ktory nie je ich otcom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
28. jan 2024

@sheila121 na taku diskusiu som tu este nenatrafila, kludne mi posli link. za to take, kde to je to o ziarlivosti dietata na chlapa a o ich "boji" o pozornost zeny/matky, o neustalych konfliktoch medzi dietatom a chlapom, takych je tu dost.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
huxy
28. jan 2024

@sheila121 dávaš tu príklad psychicky narušeného jedinca. Ale bežné to vôbec nie je, že vlastný otec nevychádza s vlastnými deťmi.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
28. jan 2024

@sheila121 bavime sa o chorych otcoch, ci o normalnych? lebo ak o chorych jedincoch, tak aj matky su take, ze s vlastnymi detmi nevychadzaju.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
28. jan 2024

A prečo neskúsite život v spoločnej domácnosti? Bez sobáša? Náklady 50:50? Nerozumiem... Ako si predstavuješ ten vzťah o 10 rokov, keď si ťa brať nechce? Že budete behať po robote k sebe každý deň na hodinu? Však si sadnite a nájdite nejaký kompromis a netrvajte každý na nejakom ultimáte - to sú úplne bežné veci vo vzťahu, že problémy riešime spolu, nie každý sám si niečo myslí a vyčíta...

matkahelka
28. jan 2024

@sheila121 samozrejme, ze to nie je jedno. preco by bol normalny chlap naruseny, ak nevie vychadzat s cudzim deckom? to co je za hlupost? nebavime sa tu o nadavani a bitkach, bavime sa o praobycajnom fungovani. otec funguje s dietatom od narodenia, nezvyka si na dieta od x rokov. otec nema dovod ziarlit na vlastne dieta, rovnako dieta neziarli na otca. otec s dietatom funguju spolu od narodenia, nemusia si na seba zvykat. moj muz mal predo mnou vztah so slobodnou matkou, vztah bol skvely, ona ako zena idealna az do okamihu, kym nemusel fungovat s jej synom. vtedy zaradil spiatocku a rozisiel sa s nou. sme spolu 16 rokov, mame 2 dcery a je skvelym otcom. nie kazdy chlap dokaze fungovat s cudzim dietatom predsa.

zuzuliennka1
28. jan 2024

takze ty trvas na svadbe, aby si to mala "na poriadku", ale aj tak chodis za nim na hodinu denne, sex aj tak uz mate a len ak pride od teba, inak je potom on oduty,.. a ty vlastne chces svadbu, aby ste teda boli naporiadku spolu a myslis si, ze mavnutim prutika to bude parada.
ty chces posuvat vztah, jemu to takto vyhovuje.
pomaha ti a citis oporu, len ked je on ok.. no ja ti neviem, vystraznych kontroliek tu blika viac nez dost. pises ze prvy rok ste travili cas spolu, potom prisla klasika ako v kazdom vztahu - a kolko ste teda dokopy spolu takto? tebe este nestihli ruzove okuliare spadnut

sheila121
Odpoveď bola odstránená
viky173
28. jan 2024

K tomu vierovyznaniu, myslim, ze horsie je spavat s niekym len tak na divoko ako spolu byvat... Vy spolu sexujete, ale byvat spolu to uz nie. Ako ho chces poriadne spoznat, ked spolu vobec nebyvate a myslis hned na svadbu? Ked si Ta zoberie a potom sa az k sebe nastahujete a potom vsetkom zistite, ze sa k sebe vobec nehodite tak co? Budete sa obaja trapit ci o pol roka rozvadzat?

huxy
28. jan 2024

@sheila121 áno, chorý jedinec nemusí vychádzať ani s vlastnými či cudzími deťmi. Preto je scestné sem dávať ten link a taký príklad. Kdezto normálny človek, muž, s vlastnými deťmi vychádza. Môže sa snažiť vychádzať aj s cudzím dieťaťom, čiže dieťaťom partnerky. Ale nie vždy sa to musi podariť. A práve preto v tomto prípade je nelogické si brať muža, keď netušíme, ako by fungoval s dieťaťom autorky. Lebo situácie môžu nastať rôzne.

sheila121
Odpoveď bola odstránená