Milujem niekoho, s kým nemôžem byť
Ahojte baby,
priznám sa, že som ani nevedela, ako pomenovať túto tému, lebo ja sama mám v srdci bordel. Mám už tretí rok rada jedného muža, je medzi nami 19 ročný vekový rozdiel, spoznali sme sa náhodne cez net, začali si písať a potom sme sa aj stretli. Od prvého rande som z neho mala super pocit, postupne sa zamilovala, aj z jeho strany to bolo super, hoci to bolo len také úvodné zoznamovanie sa, ale žiaľ zistila som, že mi zatajil, že má mále deti, tak sme sa baviť prestali, resp. randenie skončilo, keďže som mu povedala, že to je závažná vec a proste to tolerovať nejde, obzvlášť pre mňa ako mladé babu. Vtedy som bola len rada, že viac medzi nami nebolo a nechala to tak. Časom si našla iný vzťah, ale postupne sme sa začali baviť aj s týmto mužom, ale už len čisto kamarátsky a odvtedy sme si nedali fakt ani len pusu, keď sme sa sem tam sporadicky ako kamaráti videli. Paradoxne, veľmi veľa a často sme si písali, mali sa o čom baviť, vymieňali si fotky a občas aj komplimenty a po mojom rozchode aj viac pikantné správy. Ďalej to ale nezašlo. Momentálne sme sa už dlho nevideli, nie sme v kontakte a viem, že je to asi tak najlepšie, ale hryzie ma, či som nemala byť úprimná a dať mu najavo svoje emócie k nemu. Nikdy som to nespravila, lebo som sa samozrejme bála. Všetci v okolí mi hovoria, že som si s ním mala dať nejakú úprimnú debatu, aby som si s ním vyjasnila xy vecí, ale keď ja si vravím, že to nemá zmysel, nie? Viem také to, že ak by ma úprimne chcel, tak o mňa bojuje, ale prečo sa potom tvári ako môj dobrý kamarát?
Čo by ste robili na mojom mieste? Mám asi kašlať nato, že?
To, že "spolu nie sú", znamená že je rozvedený, alebo že žije s manželkou ale samozrejme je to zla zla ježibaba ktorá ho drží doma na reťazi a on sa nemôže rozviesť?
Chlap si nejako moc veri zacat si s dvomi detmi o 19 rokov mladsou, alebo mu to dobre mysli, ze mlada nema skusenosti a neuvedomuje si podstatu veci, ze si s nim pokazi zivot, lebo ty este nemas skusenosti s tym, ze u chlapa s detmi budes vzdy uz len na druhom mieste a to je na tak mlady vek skoda, okrem toho 19 rocny rozdiel je uz prilis velky a za dalsie si myslim, ze aj tak si chce iba uzit a potom ti povie ze si nevyspela.
Mozno on uz ma vztah...ale preco ti vadil slobodny muz s detmi? tajil by ich, ak by si sa opytala, ci deti ma a on by povedal, ze nema. Netajil ti ich, len ti to nepovedal na prvych stretnutiach, co je myslim ok.
Ja byt Tebou, výhľadam ho a porozprávam sa s ním. Ty si len domýšľas informácie. Ak to nevyjde,budeš kľudná,že to nevyšlo. Ak to výjde, možno budeš najšťastnejšia žena na svete.
Vyzeráš byť múdra a rozumná baba.
Drzim palce!
@domkakvet tak logicky su na prvom mieste tak ako nase deti, tak i nasi partneri. A tej casti vety, ze vyberame si partnerov a nie otcov nerozumiem...ze tebe vadi vekovy rozdiel so starsim partnerom, neznamena, ze inym nemoze vyhovovat...btw, ze ma deti je problem? aky prosim ta?
odpisovat uz nebudem, nechce sa mi tu pisat si a reagovat...uz som vyjadrila svoj nazor...
@mimikarol sú rozvedení. Každý má aj svoje bývanie.
Ja mam manzela, ktory ma dve deti z predosleho manzelstva. Ak by som sa mala znova rozhodovat, neviem, ci by som bola jednoznacne za takyto vztah znova. Tie deti proste nikdy nezmiznu, vzdy budu cast vasho zivota a vztahu a skrz ne aj jeho ex, a ta niekedy nwmusi byt velmi prijemna sucast😂a vlastne aj tie deti, a to hovorim ako dost tolerantna zena. Cast rodinnych financii pojde aj na pre teba cidzie deti, cast casu, cast muzovho zaujmu, cast dedicstva. A este ti ostane na krku aj stry chruno nakoniec
On to vzdal, lebo keď mu vadia jeho deti, tak pochopil, že normálny vzťah mať nebudete. Mne by vadi jeho vek. Reálne by vám to možno ani neklapalo. Sú to len správy a predstavy. Realita života by možno bola tvrdým prebudením. Nájdi si sebe rovného. Predstav si vás o pár rokov a toho stareho partnera pri malom dieťati.
@majlo1234 prepáč že aj ja budem úprimná, ale ľutujem tvojho partnera a jeho deti, keď máš k tomu takýto postoj. Keď ste sa zoznámili vedela si, že má deti a tieto všetky ,,problémy" vo vzťahu budú. Nie je to ľahké, to určite nie ale aj ja som mala rozvedeného s troma deťmi a nikdy som neľutovala ani financie ani pozornosť čo išli na jeho deti. Peniaze si viem zarobiť aj sama na svoj život a deti sú jeho rodina, ktorá patrí k nemu, takže aj čas im musí venovať, keď ich chce vychovať a je zodpovedný chlap. Žiarliš ako malé dieťa.
@anketkarka haha, rada by som mala tvoj nadhlad a obetavost svatice 😭 nie, absolutne som nevedela, do coho idem. Mala som o desat rokov menej, mlada, naivna a samostatna. Vsetko, aj vnimanie sa ti zmeni, ked mas vlastne dieta.
Nechce sa mi tu vswtko rozpisovat, ale realita takychto spojenych rodin naozaj nie je len ruzova😊
@majlo1234 no ja som mala 2 deti a 40+, keď som začala ten vzťah. Vôbec nie som mladá naivná. To asi Ty si bola, keď si išla do tohoto vzťahu. Jasné, že život nie je ružový a je to veľmi ťažké. Ale keď Ti záleží na tom partnerovi aj na tých deťoch aj keď nie sú Tvoje, tak mňa nikdy nenapadlo, že peniaze a čas dáva aj do nich na úkor nás. Je to súčasť jeho života, teda aj môjho. Ide skôr o to nebyť sebecký a žiarlivý. Ale asi je to fakt o vyzretosti, keď vstupuješ do vzťahu a keď si to uvedomíš už len časom. Alebo o láske k partnerovi a jeho deťom 🤷
ale autorka je mladučká, tak preto som radila radšej sa na neho neviazať. Ubližila by aj jeho deťom, keď by išli do vzťahu a ona by si až potom uvedomila, že toto vlastne nezvláda.
@anketkarka ale toto je uplne ine, ak zena uz svoje deti ma...v podstate si nemaju navzajom co vycitat, ale prist bezdetna do vztahu s detmi, nevies co to obnasa, casto je trn vztah potom nevyvazeny a jedna strana "obetuje viac", kym druha je vo vyhode (nie je na vychovu, domace prace a naklady na zivot sama)
@dadis keď ide niekto do vzťahu s tým čo musí obetovať a či mu ten druhý dá toľko a toľko (pozornosti, lásku, času, dosaď si tam čo len chceš), tak je to vzťah z vypočítavosti a potom, keď sa Ti nesplnia očakávania, tak si nespokojná, lebo Ty si sa tak a tak obetovala a nedostala si za to vyrovnanú protihodnotu a je koniec. Predstav si, že by takto fungovali aj vzťahy rodič-dieťa. Keď ľúbiš, tak ,,nespočítavaš" a ,,odpočítavaš". Tak ako svojmu dieťaťu. Ani v partnerstve to nie je a nemusí byť ,,vyrovnané". Len nesmieš mať pocit čo si stratil a čo obetoval. To už vypočítvaš a ten prístup sa odzrkadlí na každodennom živote v tom vzťahu.
@zmrzlinka2021
@deti95060810 dievčence,predtým ako vypustite do éteru svoje zbrkle názory,diagnózy,závery,opýtajte sa na fakty 🙃😉
@anketkarka Ale noooo, vztahy by mali byt vyrovnane, inak z toho plynu mensie ci vacsie krivdy, a to nerobi vi vztahoch dobrotu, to uz asi vies... ak by ti deti nevracali lasku a pozornost, asi by sme sa pre ne tolko neobetovali..aj ked nie planovane, jednoducho to tak je..
@maciatkolulu no super ...dostala som po nose...
ale keď niekedy resp. dosť často autor píše postupne dôležité info. 😉
napíše niečo, potom o pár minút zas niečo pustí do "éteru" a takto neraz až po 3-4 stranách sa človek dozvie čo - to popr. ako sa veci majú. 😉
@anketkarka ved som pisala, ze ja som bola mlada a naivna a vobec som nemala predstavu, co takyto vztah obnasa. Preto radim, ako radim. Ja som uz s manzelom desat rokov, a teda presne viem, ake obety takyto vztah obnasa. My uz mame aj spolocne dieta, aj spolocne zavazky, a tak vidim aj tu realitu. A mozno nie som taka dobra dusa, ale vidim, ze mesacne ide na tie decka 600 euro na vyzivne, kazdy druhy vikend sa prisposobuje navstevam(deti byvaju skoro 500 km od nas), muz tam casto jazdi sam, nakolko kazdu chvilu deti ani nedostane. Syna nevidel uz roky, stretava sa iba s dcerou a je otazkou casu, ked uz ani ona nebude chciet skrz jej matku. Je z toho nervozny a nestastny, co sa zase odzradluje aj na nasom vztahu. Ako vravim, keby som toto vsetko sipila pred rokmi, zvazila by som takyto vztah
Spomína sa tu vzťah s mužom, ktorý už má deti z predošlého vzťahu, tak si dovolím sa vyjadriť: mám takého muža, vedela som, do čoho idem a musím úprimne napísať, že realita predčila moje najodvážnejšie predstavy. Moje "pastorkyne" sú úžasné, milujem ich a som nekonečne vďačná, že ma prijali a že máme také super vzťahy, aké máme. A že majú skvelý vzťah aj s mojím synom, ich nevlastným bratom. Ale to slovo, nevlastný/nevlastné, to u nás nepoužívame. Je to proste ich brat a oni sú jeho sestry. ♥️
Mňa by zaujímalo, ako to nakoniec dopadlo?? 🙂

dakujem za nazory vsetkym