Mladší partner o 9 rokov
Už neviem co mam robit, poznam okolnosti faktory aky mate nazor prosim vás na partnera o 9 rokov som staršia. Je zomna na nervy s laskou jeden chlap..vie ze mam dieťa nevadí mu to, ale viem teda uvedomujem si aká som bola v jeho veku a ze si musí vseličím prejst . Hoci vie veci aké ja neviem zas, čo zasnem ale všemožne ma presviedča, nrdýcha slubuje že jeho rodina sú spolu že on si ženu nepustí má sucit rozumieme si až privelmi psychicky čo ma až desí. Obaja sme normalny nič neberieme nepijeme vieme si poradiť. Ale som na nervy z veku. Vadí mi to a chcem vedirt z vašeho okolia či to gunguje a prečo ak aj nefunguje opak ak máte niekoho o kom viete. Prosim vás mamičky. Trvá to mesiac stále nad tým rozmýšlam, že mu to začne vadit, akurát to nanom vidím že chlapec je vychovaný všetko aj sa naozaj koli mne trápi .neviem ho ani objat hoci by som uneho najradšej ostala 24/7 nalepená. Nechcem mu robiť nádeje ani mne. A nevyzerá ako chlapec po ktorom sa trhajú. Nechcem byt zlá. Prosim povedzte mi na rovinu. 3 4 roky je ok ale 9 10 je moc. Ja som žena opačne ešte chápem ze mladsia žena o 9. Ale takto je to opak on je mladší. Čo sa stalo vo vašon okolí.:( S dietatom som dlho sama. Zvykla son si na to.
Uplne v pohode.. Moj je o 9 rokov starsi, mala som 30 a 9 rocne dieta, on 21, ked sme sa zoznamili. Tiez som ho najprv odmietala kvoli veku, ale iba kvoli tomu, ze som myslela, ze raz bude chciet svoje dieta a ja som uz dalsie nechcela. Nedal sa odradit, ostali sme spolu, vlastne dieta nikdy nechcel, to moje bral a berie doteraz ako vlastne, maju spolu skvely vztah ako rodic- dieta, ak ked my uz spolu nie sme ako partneri, ale stale sme v blizkom kontakte a od rozchodu sme uz obaja vyse 15 rokov sami. Viem, ze on by ma stale chcel, caka na mna stale, ja uz po muzovi netuzim, je mi dobre samej.. A dovod rozchodu (z mojej strany) nebol vek, ale moja neschopnost zit vo vztahu..
@anonym_70d706 Ako dlho ste boli spolu ?
Ani jeden ste nemali 15 rokov iny vztah ?
@anonym_autor necitala so vsetky komentare, tak neviem, ci si to uz niekde pisala, ale co si mam predstavit pod tym, ze sa stara o rodinu?
@anonym_70d706 Ako dlho ste boli spolu ?
Ani jeden ste nemali 15 rokov iny vztah ?
@anonym_c589a4 Boli sme spolu 11 rokov a ano odvtedy sme obaja sami, ano uz skoro 15 rokov, teda asi 14, prestala som to pocitat. On nechce inu zenu, bola som jeho prva.. Byvame na jednej ulici, fungujeme spolu ako rodicia mojho dietata a stari rodicia dvoch vnucat, chodime niekedy spolu na nakupy, pomahame si, ked nejako potrebujeme, samozrejme travime spolocne cas s vnucatami (on 47 rocny pysny dedko 10 rocnej a druhej mladsej vnucky) 😀, to byva sranda na ihriskach a vsade na vyletoch, kde sa pohneme 😀. ALe nie sme vyslovene kamarati, ze by sme sa vykecavali jeden druhemu, po tejto stranke si drzime odstup..
Ale inak katastrofalne pises autorka, je narocne to citat 😀. Taka jednoduchsia zjavne budes, ten vekovy rozdiel bude asi nie ten najvacsi problem 😀
@domkakvet ze sa stara o mamku ktora je natom zle a ked potrebuju nieco zariadit a oni nevladzu tak ide je obetavý. Boli natom uz aj zle. Dievcata uz asi nebudem pokracovat. Uvidime kam sa to dotiahne vsetko chce cas. Ste fakt rôzne a vsetkym ktoré máte mladších aj starsích o veľa bodaj by vam to vydrzalo roky rokúce. Ahojte.
@anonym_70d706 v pohode. 🙂 jo,
Ahoj autorka, tvoje odpovede su sice chaoticke, ale pripisujem to tomu, ze si teda odpovedala v praci, ako si uviedla vyssie. Kazdopadne, vek by som ako problem nevidela. Co je skor take odpudive, teda aspon u mna by bolo, ked na teba tak strasne tlaci a pokial som dobre porozumela, tak je tomu len mesiac. Tiez si uviedla,ze tomu das cas a uvidis...s tymto uplne suhlasim...chod na to pomalsie s nim...zda sa mi az priliz hrrr...Ako urcite su pary,ktore skocili po hlave do vztahov, ale ty si daj cas, lebo podla toho co pises si si neni celkom nim ista. Uvidis ci dokaze tolko pockat, ked nie, tak zivot pojde dalej. Ked sa ti bude zdat z jeho strany,ze sa pri niecom uz z jeho chovania necitis komfortne (natlak), tak mu to otvorene narovinu povedz bez priklasovania, nastav si hranice. Uvidis ako sa s tym mlady popasuje. Drzim ti palce
@motylik2559 vy máte asi najrozumnejšiu odpoveď, napísali ste to trefne, čas jednoducho ukáže dlhšie počkám, nemám sa ským porozprávať o tomto, lebo všetky majú 2 3 roky rozdiel. Veľmi pekne ďakujem aj za ochotu a váš čas.
Uplne v pohode.. Moj je o 9 rokov starsi, mala som 30 a 9 rocne dieta, on 21, ked sme sa zoznamili. Tiez som ho najprv odmietala kvoli veku, ale iba kvoli tomu, ze som myslela, ze raz bude chciet svoje dieta a ja som uz dalsie nechcela. Nedal sa odradit, ostali sme spolu, vlastne dieta nikdy nechcel, to moje bral a berie doteraz ako vlastne, maju spolu skvely vztah ako rodic- dieta, ak ked my uz spolu nie sme ako partneri, ale stale sme v blizkom kontakte a od rozchodu sme uz obaja vyse 15 rokov sami. Viem, ze on by ma stale chcel, caka na mna stale, ja uz po muzovi netuzim, je mi dobre samej.. A dovod rozchodu (z mojej strany) nebol vek, ale moja neschopnost zit vo vztahu..
@anonym_70d706
@anonym_70d706 tak ty si presne ja 🙂
Mna napadla ta herecka Henrieta Mickovicova , ona ma mladsieho partnera Alexndra Barta a su roky dlho spolu, najdi si nejaky ich rozhovor, preco im to spolu vydrzalo... a je tam takyto nejaky velky podobny rozdiel. Vzdy je vsetko len a len o konkretnom pare, ci si sadnete ako ludia, na veku nezalezi. Teraz je u vas to obdobie, ked ste do seba zalubeni, vtedy je mozok naozaj pomateny hormonmi, tuzbami. Projektujete jeden do druheho svoje ocakavania a tuzby. Ci vztah vydrzi, to by sa ukazalo za 2-3 roky, ked by ste si presli aj nejakymi problemami, ukazalo by sa, ci ich viete spolu riesit... Lebo to je vztah - v dobrom, i v zlom. Vztah je dobry vtedy, ked ludia vedia so svojimi odlisnostami narabat bez toho, aby sa v kuse vadili, aby im na druhom nieco prekazalo a chceli ho menit... ked si jeden druheho vazia, vedia ustupit, spolupracovat, vtedy je vztah pekny a trvali, akobby je to uz po case aj vedome rozhodnutie.
Tieto tvoje pochyby mozu prerast do ziarlenia, od jeho nevinneho pohladu na predavacku v obchode, po peknu kolegynu, budes sa takto zozierat, mozno aj vyvolavat sceny. A to nie je o nom - ale o tebe. Ak uz teraz pochybujes o sebe, hoci este nie ste partneri, ... mala by si mat lepsie sebavedomie, viac mat rada samu seba, viac si verit, viac vnimat svoju hodnotu, nepochybovat o nej. Kto ti takto ublizil, ze si myslis, ze tvoja povaha, to kto je tvoje prave ja, o 10 rokov nebude mat cenu? Toto je to, co by si mala na prvom mieste vyriesit, lebo inak toto bude vstupovat do kazdeho tvojho vztahu, ci s mladsim, ci starsim - a bude to ten vztah kazit. Tvoje pochyby o sebe.
A este som ti nasla rozhovor s tou Mickovicovou:
https://www.youtube.com/watch?v=kSxN8_qSS28@anonym_autor poznám jednu čo má 43 a on 28.
@motylik2559 vy máte asi najrozumnejšiu odpoveď, napísali ste to trefne, čas jednoducho ukáže dlhšie počkám, nemám sa ským porozprávať o tomto, lebo všetky majú 2 3 roky rozdiel. Veľmi pekne ďakujem aj za ochotu a váš čas.
@anonym_autor Za malicko🍀
@anonym_c589a4 Boli sme spolu 11 rokov a ano odvtedy sme obaja sami, ano uz skoro 15 rokov, teda asi 14, prestala som to pocitat. On nechce inu zenu, bola som jeho prva.. Byvame na jednej ulici, fungujeme spolu ako rodicia mojho dietata a stari rodicia dvoch vnucat, chodime niekedy spolu na nakupy, pomahame si, ked nejako potrebujeme, samozrejme travime spolocne cas s vnucatami (on 47 rocny pysny dedko 10 rocnej a druhej mladsej vnucky) 😀, to byva sranda na ihriskach a vsade na vyletoch, kde sa pohneme 😀. ALe nie sme vyslovene kamarati, ze by sme sa vykecavali jeden druhemu, po tejto stranke si drzime odstup..
@anonym_70d706 Tak to je zaujimavy pribeh.Cize od cca 32 rokov je sam, nemal ine zeny, ma 47.Ostal slobodny, bezdetny.To sa malo kedy stava
A mozno sa este na stare kolena date dokopy🙂
Preco ste sa vlastne rozisli ked si tak rozumiete?
@anonym_70d706 Tak to je zaujimavy pribeh.Cize od cca 32 rokov je sam, nemal ine zeny, ma 47.Ostal slobodny, bezdetny.To sa malo kedy stava
A mozno sa este na stare kolena date dokopy🙂
Preco ste sa vlastne rozisli ked si tak rozumiete?
@anonym_c589a4 Ano, od 32 rokov je sam, slobodny, bezdetny. Je to nezvycajne, ano. A preco sme sa rozisli som uz pisala, ja proste neviem zit vo vztahu a cim som bola starsia, tym viac sa to ukazovalo. A plus bol problem, ze on je taky nekomunikativny typ, ja som opak, potrebujem/potrebovala som sa rozpravat tak hlbsie, nie len o tom co treba kupit a co budeme varit a pod. To je jeho jedina "chyba", aj city z mojej strany nejak ochladli, mna uz vztah proste nenaplnal, ja proste potrebujem zit sama. A on je sam, lebo stale nechce nikoho ineho, len mna. A to ze takto fungujeme, nie je o tom, ze si nejak rozumieme, to ani nie, len si vazime jeden druheho a hlavne, fungujeme takto kvoli rodine, mojmu dietatu a vnucatam. Prenho je to jeho dcera, tak ju ma ulozenu aj v telegone, ona jeho ako ocko, vnucata absolutne miluje, oni jeho tiez, stara sa o nich ako o vlastne, cele jeho okolie, rodina, znami, kamarati vedia, ze ma dceru a 2 vnucata, ja som za to vdacna, ze dcera ma otca (bio bol debil a nezaujimal sa (chvalabohu) od malicka) a ze deti maju jedineho dedka.
@anonym_autor veď nemusíte hovoriť nikomu o koľko si starsia. Pozri Adela a Viktor, či Zdenka Studenkova vôbec neriešili vek. Veď to už teraz nikto nerieši tak ako dávnejšie. Mám susedku, boli vekovo rovnako a už sú daaaaavno rozvedený. Ja ti držím palce 👍
@anonym_autor veď nemusíte hovoriť nikomu o koľko si starsia. Pozri Adela a Viktor, či Zdenka Studenkova vôbec neriešili vek. Veď to už teraz nikto nerieši tak ako dávnejšie. Mám susedku, boli vekovo rovnako a už sú daaaaavno rozvedený. Ja ti držím palce 👍
@margotka1 posielam :* ďakujem vám
Mna napadla ta herecka Henrieta Mickovicova , ona ma mladsieho partnera Alexndra Barta a su roky dlho spolu, najdi si nejaky ich rozhovor, preco im to spolu vydrzalo... a je tam takyto nejaky velky podobny rozdiel. Vzdy je vsetko len a len o konkretnom pare, ci si sadnete ako ludia, na veku nezalezi. Teraz je u vas to obdobie, ked ste do seba zalubeni, vtedy je mozok naozaj pomateny hormonmi, tuzbami. Projektujete jeden do druheho svoje ocakavania a tuzby. Ci vztah vydrzi, to by sa ukazalo za 2-3 roky, ked by ste si presli aj nejakymi problemami, ukazalo by sa, ci ich viete spolu riesit... Lebo to je vztah - v dobrom, i v zlom. Vztah je dobry vtedy, ked ludia vedia so svojimi odlisnostami narabat bez toho, aby sa v kuse vadili, aby im na druhom nieco prekazalo a chceli ho menit... ked si jeden druheho vazia, vedia ustupit, spolupracovat, vtedy je vztah pekny a trvali, akobby je to uz po case aj vedome rozhodnutie.
Tieto tvoje pochyby mozu prerast do ziarlenia, od jeho nevinneho pohladu na predavacku v obchode, po peknu kolegynu, budes sa takto zozierat, mozno aj vyvolavat sceny. A to nie je o nom - ale o tebe. Ak uz teraz pochybujes o sebe, hoci este nie ste partneri, ... mala by si mat lepsie sebavedomie, viac mat rada samu seba, viac si verit, viac vnimat svoju hodnotu, nepochybovat o nej. Kto ti takto ublizil, ze si myslis, ze tvoja povaha, to kto je tvoje prave ja, o 10 rokov nebude mat cenu? Toto je to, co by si mala na prvom mieste vyriesit, lebo inak toto bude vstupovat do kazdeho tvojho vztahu, ci s mladsim, ci starsim - a bude to ten vztah kazit. Tvoje pochyby o sebe.
A este som ti nasla rozhovor s tou Mickovicovou:
@jumama moja mama a moj byvaly partner ia sestra starsia o 7 rokov. A mama a sestra drzia spolu. Držia spolu všetky tajomstvá atd. To je velmi nadlho. Ale zvykla mi robiť také že neodpovedala na otázku, odisla z miestnosti, alebo ma riešila že som chudá no kadečo. Alebo ma porovnávala s dievčatami z mesta. A stale mi dávala podpásovky,hlavne mama. No možno je to aj z nej, ale ja pozerám na veci tak logicky a nie emočne aj keď znútra horím, dávam do popredia rozum ach. Hlavne pri chlapoch nie ešte pri mladšom. :/ No prišli časy kedy sa mame vyhýbam a ani k rodine nechodím. Nemám čas. A začalo sa mi aj dariť, až na túto citovú zákrutu čo ma trápi. Nechcela som partnera a aj ma hladali rôzny, ale bola som proti komukolvek, lebo som sebestačná a zvyknutá sama. Aj čo sa týka školy ,auta, financií, len teraz ma velmi predviedča nech ss nebojim tento mladší. Dnes to isté. Už mi aj kolegyňa povedala že by som to mala skúsiť, jemne aspon, lebo možno budem banovať že som nedala ani 20% šancu tomu, kto sa snažil a nikdy na to vraj nezabudnem, ake to mohlo byť.
@anonym_autor nie je to o veku… je to vyzretí, výchove, povahe, prioritách, spoločných záujmoch. A to na oboch stranách. Poznám z okolia 10 ročný taký rozdiel. On prijal dceru z predch. vzťahu ako za svoju, a teraz on ma 30 a čakajú svoje dvojičky.

Ale inak katastrofalne pises autorka, je narocne to citat 😀. Taka jednoduchsia zjavne budes, ten vekovy rozdiel bude asi nie ten najvacsi problem 😀