Mladší priateľ po rozvode: Syn sa hanbí za matku?
Som po rozvode pol roka , mám 40 rokov a dve deti chlapcov 18 ročného a 16 ročného . Návrh na rozvod som podala ja , nakoľko som v určitom okamihu zistila že mi je muž k ničomu , vyčerpáva ma , oberá o energiu a je to ďalšie decko v našej rodine. Málo zarobil , doma nepomohol , s deťmi nepomohol , len jeho koníčky, kamaráti a adrenalínové športy. Po rozvode som sa zoznámila s 27 ročným mladým mužom a trávime spolu voľné chvíle , občas zájdeme do kina alebo divadla , vybehneme nejaký kopec. S bývalým mužom sa nestretávam , úplne som sa od neho emočne odstrihla , vyvoláva mi pod rôznymi zámienkami a každý jeden , naozaj každý jeden rozhovor končí tým aká som ja sviňa , ako som mu zničila život a mal si radšej nohy polámať ako ma stretnúť. Synovia k nemu chodia a tam ich zas očkuje proti mne . Zrejme nás niekto videl z jeho známych a povedal mu to , no a exmanžel rozpútal voči mne úplne peklo . Synom povedal že som pedofilka , že on je určite gerontofil , že mať takého mladého chlapa je zvrátené choré . Priateľa domov neťahám, synom ho nepredstavujem , budúcnosť s ním neplánujem ale je mi s ním dobre , obidvaja si spolu užívame čas ktorý spolu trávime, zažívam veľmi kvalitný sexuálny život . Dospelý syn to nerieši , ten mi povedal že je to môj život a mám právo si ho žiť ako ja uznám za vhodné . Ale 16 ročný syn začal odo mňa bočiť, vraj mu robím hanbu a keď ma s ním náhodou stretne , tak ma ani nepozdraví . Prebehla medzi nami ostrá výmena názorovo , a sa ho pýtam ale otec keď si nájde o 15 rokov mladšiu priateľku to bude ako v poriadku ? Vraj to ale je iné . A keď budem s ním pokračovať , odsťahuje sa k otcovi . Veľmi ma mrzí synova reakcia, čas s priateľom však budem tráviť naďalej . Do toho mi volal exmanžel že čo som to za mater keď mi je prednejší nejaký zajko pred dospievajúcim deckom , ktoré sa za mňa musí hanbiť. Cítim sa pod tlakom a vydieraná či synom ale aj exmanželom. Nechcem aby syn odišiel ale nechcem ani sa vzdať svojho života.
A ja ti držím palce. Život máme len jeden. Kde je napísané, že ho máme prežiť v strachu, súžení, bolesti a odriekaní?
@lienka.7 neodvážim sa to napisat.. Nepoznám autorku, zámer....
Len keď človek cita pomedzi riadky, tak mi to proste nejak nesedí....
Minimálne ja na túry chodím veľmi rada a s kamarátkou sme dokázali prebrať toľko tém,toľko osobných veci,toľko trápenia, skúsenosti, radostí,prácu,deti, manželov,ďalšie spoločné plány,..že sme si vždy po takej túre boli bližšie,...
Nie len,že sme si psychicky oddýchli,milujeme hory, nabili sa energiu,mali nové spoločné zážitky....
Už len tu mi to proste nesedelo ...
Ale možno sa mýlim.To som ja 🙃
Ak nechce akýkoľvek emocionálnu vzťah,otázne je,čo ten mladý muž na tom výlete robil...
Ja sa opýtam, prečo si v dennom kontakte s ex?
18r je dospelý, toho neriešite.
16r už sa vie vyjadriť sam. Pri nom neriešis družinu, chorobu, lieky..
Ty nie si povinná denne mu dvíhať telefón, sa ti čudujem.
To kvôli čomu ti denne vola?
Ho uprac, nech sa nestará, si rozvedená, nech si rieši seba a synov.
Mám tiez 40 a posledné roky ma dost často balia takýto mladší muži. Kamoska po rozvode je na zoznamke ma tiez rovnakú skúsenosť.
Deje sa to v tomto veku rovnako ženám ako aj muzom, pretože sú ľudia ktorích proste priťahujú starší partneri, kôli mentálnej zrelosti, zabezpečeniu, pretože väčšina ľudí okolo 40 už ma svoje bývanie, kariéru.
Pre mladého muza môže byt ovela zaujímavejšia takáto rozhľadená žena ktorá vie co chce ako nejaká rovesníčka ktorej tikajú biologické hodiny a jedine co chce od chlapa sú deti, nie nejaké výlety či divadlo
Akurát jediny rozdiel je ze chlapi sú v tomto viac sebestrední, záujem mladších im vyhovuje, neriešia či ich mladsia partnerka opustí, bude chciet rodinu a čo povedia ostatní
Ženy naopak práve toto riešia, preto do vzťahu s mladším nejdú aj keby možno chceli …
A co sa týka spoločnosti, tie reakcie na vzťah s vekovým rozdielom sú rovnaké , ako vzdy je zlá žena .. ak ma staršieho partnera je to zlatokopka ak mladšieho tak nehanebnica ktorej ide iba o sex a chce tím len potupiť svoje dospelé deti
@fantaghiro21 ale autorka predsa nepísala ze nechce žiadny emociány vztah, keby chce niekoho iba na sex netrávi s ním čas aj na káve, turistke, výletoch… Jedine co momentálne nechce je ďalšie manželstvo a spoločné bývanie, to je cele.
Skratka pristupuje k jej novému vzťahu viac racionálne a to je možno vec ktorú veľa iných žien nedokáže pochopiť.
V určitom životnom obdobi, dajme tomu medzi 20-50 si ženy chcu partnera ktorý bude už navzdy ich manželom, budú s ním mať rodinu a úplne sa mu odovzdajú, preto je pre nich predstava vzťahu na štýl randenia absolútne nepochopiteľná.
Ale vekom a životnými skúsenosťami sa priority menia. Autorka nieje žiadnou výnimkou, je v životnej fáze kedy už chlapa nepotrebuje na bývanie a deti, preto nehľadá vztah ktorý by sa mal uberať tímto smerom. Ten vekový rozdiel podľa mňa neplánovala, iba stretla niekoho s kým je jej dobre a ma momentálne rovnaké nároky na vztah ako ona.
@lujza123 rozumiem a rešpektujem.no viesco,nechce sa mi to hľadať niekde na 5 stranách ale niekde sa myslim vyjadrila,ze nechce nič emocionálne ani randenie(čo opisujes)
Na tých 5 stranách si začala trochu protirecit ,preto mi to pripadalo trošku,že sama nevie,čo chce.ale môžem sa mýliť..
Čítala si jej všetky vyjadrenia?
Ono ,ženy , ktoré si vzali manžela na celý život,ich realita prefacka a zmenia myslenie (ak zažívajú manželstvo nie podľa predstáv, poprípade žijú s nejakých manipulatívnym mužom)
A čudujem sa,prečo to trvalo 22 rokov.Na jej opis mi to proste nesedí.Vystupuje rázne,vie čo chce ale v podstate už dávno mohla to jej trápenie ukončiť....
.ak by mala taký postoj,ako opisuje teraz,pošle do p*rdele toho muža skôr ....
Ale každý sme rôzni.aj muži ako ženy.Akurat sa stretávam s tým,že keď muž chce zenu ako hračku,zábavu,vyplnenie času,cuvne z nejakých kín,divadiel...je to pre neho moc veľká obeta,aby ešte aj týmto spôsobom sa nejak snažil....(Nemusí to byť ale ich prípad)
Mozno ten muž sám povedal,že nič nečaká,ale možno aj v kútike duše dúfa,že autorka zmení názor ...a v podstate všetko,čo si písala pred našou diskusiou,by to malo logiku.....
A 13r rozdiel v partnerstve nie je zase až taký veľký....si myslím.
Moji starki mali 10r rozdiel a pár rokov im chýbalo do platinovej svadby,keby starký nezomrel (mal skoro 100r)
@kassandra25 " áno, myslím si, že urcite aj tomu "chlapovi" záleží na svojom synovi"
Nie, nezalezi. Dobry otec nebude hustit do syna svoju zatrpknutost a jed. To robia uboziaci a zbabelci. Nakladaju svoje bremeno na svoje nedospele deti.
Btw. robila to i princezna Diana Willaimovi. Vykladala mu o svojom trapeni a sklamani z manzela i manzelstva. Sam povedal, ze nie vzdy to niesol lahko. A ona sama si bola vedoma (povedala to znamym), zeby to robit nemala, ale proste jej to nejak vzdy uslo. Je smutne, ak matka hlada emocionalnu a psychicku oporu v 16 rocnom (a mladsom) dietati a aby to zakryla, nazyva ho za to svojim hrdinom. Co mu len pridava na zodpovednosti za stastie toho rodica, ktoru ono v tom veku nema co niest.
A toto robi otec tomuto synovi.
Horkyze jemu ide o nejake synove stastie. Ide mu o seba a jeho sukromne psychicke bolacky, ktore vylieva na syna. Hoji si cez to na nom svoje sklamanie, hnev, ziarlivost a nenavist, ze prisiel o pohodlne hniezdo, kde nemusel nic, len behat po kamosoch a venovat sa svojim hobby a zena sa starala o neho.
A nachadza satisfakciu, ak syn nadava potom spolu s nim na matku.
Ukludnuje ho to a tesi. Co je zvratene. Lebo na rozdiel od tatka (ktory sa trapi iba pre seba), syn sa realne trapi pre oboch rodicov.
Kde tu vidis starostlivost o syna?
Toto by si ty urobila svojmu dietatu? Hustila do neho svoj jed?
Akurat tomu otec este dava gloriolu, ze sa tym stara o syna, a presne to si mu aj ty "kupila".
@zazka666 ako inak, ak nie hubou si má podľa teba ten biol otec branit syna na začiatku od nej , a útokmi? Ved to spraví kazdý chlap. Velmi bránis autorku, urcite by aj ona teba 😅🤣😆. A ďalsia vec, nikto nikomu neprikazuje byt spolu a nezväzuje sa, aj mne moj kamarat povedal, ako to bere, ze jeho exzena o veku 40 rokov si našla 26 rocneho priateľa, volá ho gigolo a čaká , kedy ju tá hanba prejde aj kvoli spolocnym deťom a tiež si z exženy robil posmešky, lebo zato moze.... ked uplynul čas o dobe roka, gigolo si našiel radšej nejakú cez 20. Tak o čo sa tu biješ? Čo obhajuješ? To synovo dobro?
@moonlight1210 áno, aj ten biol otec je len človek a trápi sa za seba a aj za syna. A neboj sa, v ňom sa to vzoprie a urcite , kym zije, je tam moznost, ze svojim synom dá....cokolvek , je to ich otec
Moja starsia dcera mala na ZS spoluziacku. otec agresivny alkoholik, dievca neraz rano do skoly zaspalo, co otec po nociach robil doma cirkusy. dom otcov, matka pracovala na zmeny a kym boli deti male, s detmi pomahala svokra. v skratke, nenasla odvahu od neho odist. podala ziadost o rozvod pred cca 3rokmi, odisla od neho aj s detmi. z kazdej strany ju ociernoval, aka je to k*rva, ze len za chlapmi behala, ze nevarila, ze je skareda tucna, ze on sa len obetoval, ze s nou bol a nikdy nikto o nu ani nohu neobtrie. este aj svokra, co denne videla, ako synacik doma ozraty rozbija taniere drzala stranu jemu. teraz je z nej jedna krasna zena, schudla snad 20kg, zmenila uces, zacala sa licit, vyzera o 10 r.mladsie. nasla si partnera, nieco po 50. moj muz ho zhodou okolnosti zbezne pozna, stretli sa parkrat pracovne, mal z neho vyborny dojem. pan je bezdetny vdovec, taky skor usadly, ale ona ocividne takeho potrebuje. ona bola v 48r.prvykrat v zivote vdaka nemu (a s nim) pri mori. clovek, ked ju v meste stretne, ma pocit, ze sa ona vznasa. moja dcera uz asi 3krat za posledny polrok nadhodila, ako sa jej Tina stazuje, co to ta jej matka stvara, ked jej treba V TAKOM VEKU frajera. "chapes mami, vsak ona je starsia ako ty.no mi povedz, ze keby si sa s tatom rozviedla, ty by si uz frajera nemala vsak?!ty si normalna, ona asi nie je." dcere som vzdy vysvetlila a rozpytvali sme, ze Tinima matka zila roky v strachu, terore, obetovala sa pre deti a je to mlada zena, kt.si zasluzi stastie. a moja dcera opat ako verklik, lebo aj Tina hovori, NA CO JE V TAKOM VEKU zene este chlap?! to pisem na nargo tych zien, kt.tu apeluju na autorku, ze si mala, resp.ma najst seberovneho, lebo 16rocny to inak vezme. no nie, damy, ten 16 rocny to vezme uplne rovnako ako to berie teraz, ked ma matka mladsieho. a uplne rovnako by to vzal aj autorkin ex, ktoremu vadi to, ze iny chlap ma o jeho byvalu zenu zaujem a hlavne, ze ta jeho byvala zena je stastna. tie, ktore ste to pisali, v diskusiach casto spominate svoje deti skolkarov. pockajte, az budete vy mat doma takeho echt 16roc.pubertiaka, co mu hormony zatemnia zrely usudok. ubezpecujem vas, ze vlastne deti si nebudete poznat, ake z nich budu vtedy sebecke, sebestredne, vznetlive, precitlivele stvorenia, kt. bez logickych argumentov sa budu do posledneho dychu hadat a trvat na tom, ze ich nazor je ten najlepsi a najspravnejsi. a este cosi, ze, ked si to mlady rozmysli a najde si inu, bude to autorku boliet. no bude. ale uplne rovnako, ako by ju bolelo, keby mala rovesnika a ten by si nasiel inu. rozchody predsa nie su bolestivejsie vtedy, ak je partner mladsi, starsi.
Autorka, velmi ti fandim a drzim palce, aby si uz do konca zivota bola len stastna. ci s tymto, ci s inym. tak ako sa tu casto na MK v diskusiach, kde si 30 rocne nabalia 50 rocnych tlapkaju zeny, ze vek je len cislo, uplne rovnako je vek cislo aj, ked si zena po 40 najde 27 rocneho. zijem v harmonickom a stastnom manzelstve 17 rokov, velmi dufam, ze to spolu potiahneme az po hrob, ale jednym dychom dodam, ze byt teraz ako 43 rocna rozvedena, urobim presne to, co ty! najdem si chlapa na prijemne chvile a zarucene by som si k sebe nikoho nestahovala a neprisposobovala by som svoj zivot, rezim a domacnost nejakemu chlapovi. to robia zeny, ktore potrebuju strechu nad hlavou, ktore potrebuju pomahat s detmi, ci financiami. drz sa!
@kassandra25 no neviem, či ty si si prečítala aj niečo viac od toho čo písala autorka. Asi si prečítala len, že má priateľa 27 ročného. Asi by si sa sama mala nad sebou zamyslieť. On by jej syn nemohol byť, pretože by ho mala v trinástich 😂. A pokiaľ máš ty niečo proti tomu, tak nemusíš nikoho urážať. Podľa tvojich názov by každá žena mala radšej zostať doma a venovať všetok čas iba deťom a jej život zahodiť. Ja nie som rozvedená ak by si chcela vedieť. Ale nikoho neodsudzujem. Ty si asi zakomplexovaná a závidíš asi autorke. Ona sa s priateľom môže stretávať kde chce. Domov ho nevláči a neočakáva aby ho jeho synovia brali ako jej partnera. Jej manžel bol neschopný ( nezapájal sa do výchovy). Autorka sa o synov stará. Je rozvedená, tak má právo sa s niekým stretávať. A teba úplne nič do toho s kým. Ak si taká úzkoprsá, prestaň sa stále zapájať do diskusie. Máš svoj názor, ktorý si bezohľadne napísala (párok... ). To kde si nabrala také vyjadrovanie? Ty o jej živote nevieš nič a ideš posudzovať? Zameraj sa hlavne na svoj život, prečo si takáto.
@kassandra25 preboha, ako sa da diskutovat ked dospela zena obmedzi dospeleho muza na slovo parok a hrdo to prednesie ako svoj nazor. Normalne citim prenesenu hanbu za teba. To sa aj bezne takto vyjadrujes napriklad v praci, ze pocuvaj helena, ten tvoj parok ako?
@kassandra25 Si agresívna. A ty za koho útočíš? Sa spamätaj. Žiaden chlap nemá právo nadávať svojej ex.
@kassandra25 Nie si ty chlap, strašne sa toho jeje ex zastávaš. Až hystericky
@moonlight1210 Pekne si to zhrnula.
❤️ waw 😎 dievča, užívaj si 👌😜
@matkahelka to by som dcére o par tokov pripomenula 😉
Autorka obdivujem ta si jedna z mála co sa postavila za seba a svoj pokoj 👍🏼
Úžasné nastavenie mas
@kassandra25 tatkovi je jedno, ci bude mat jeho zena priatela po rozvode starsieho, mladsieho, bohateho, chudobneho, ...
Jemu nejde o to, aky je. Jemu je fuk, ci je vhodny, ci nevhodny pre jeho synov.
Jemu vadi, ze bol vykopnuty z pohodlia a navyse teraz aj nahradeny inym muzom. On, ktory si myslel, ze takto skvele to bude mat zariadene az do smrti. Ze pre neho bude iba on, jeho konicky a vyuzivanie pohodlia doma.
Z toho ho ide roztrhnut. Ze to skoncilo.
Vadi mu, ze ma dvojizbak.
Vadi mu, ze sa MUSI starat o seba a domacnost (kde si robi bordel iba on sam. Co je smiesne.). No, moze byt rad, ze nema stvorizbak, ked nedava upratovanie dvojizbaku.
Vadi mu, ze musel zmenit pracu na taku, kde zarobi viac, aby sa uzivil (komu by toto vadilo? No najskor nema vdaka tomu uz tolko volneho casu, ako si navykol.).
Pinda, ze si uz zenu nenajde, lebo dnesne zeny chcu od chlapa viac (ako to, ze ho budu obskakovat. Ako mu to robila exka, kym toho nemala dost a nevykopla ho zo zivota).
O deti sa nezaujimal 18 rokov, co bol doma. Nezapajal sa extra do vychovy, behal radsej po svojich konickoch, travil cas s kamosmi. Obcas si urobil cas.
Nemal si ho robit nahodou kazdy jeden den ich detstva, ked uz tak?
Kde bol ten skvely starostlivy otec, ked mohol? S kamosmi.
A ak uz chces hovorit o "parkoch", tak prave ten tebou ospevovany muz je ten, co v manzelstve vedel ponuknut akurat "parok" a nic viac.
Ziaden dalsi uzitok z neho ako z chlapa. Vsetko tahala jeho zena sama.
Este aj toto ti v zanietenom odsudzovani jeho exky uniklo. Kto je ten skutocny "parok" v tomto pribehu.
Hah normalne som dostala chut na parok Aj ked maso jem minimum 😆si dnes dam na obed parok.
@moonlight1210 inak to iste robila Diana aj Harry . Hovoril ze ju videl uz ako maly vyplakavat do podusky a zlomilo to jeho srdce. Strasne jej chcel pomoct a byt jej hrdina. A ked videl Megan plakat tak.. on v nej vidi uplnu reinkarnaciu svojej mami ( a nie je to nahoda ona si ju dobre nastudovala a zahrala podobne charakteristicke crty aj styl oblecenia cez kopirak )
Tu platí staré známe : "na starej p...,sa dobre cvičí". Ak ti to nevadí,je to ok. Akurát,že si to uvedomuje aj tvoj syn.
@anita6666 Chces byt nahlasena, ci si ten vulgarny prispevok zmazes sama?
Bože ženy nie je jedno ako starého má priateľa? Veď poniektoré sa s tým nedokážete vyrovnať. Možno čistá závisť? Neviem. No takto sa navážať do žien? Keď vás opustí chlap kôli mladšej, tak všetky nadávate a máte s tým problém.ona svojho muža neopustila. Normálne sa s ním rozviedla. Začala žiť svoj vlastný život. A ak im dvom to takto vyhovuje, tak nie je čo riešiť. A čo že má mladšieho priateľa s výhodami? To je iba jejich vec. Nič zlé na tom nie je. Tak skľudnite hormóny. Ste len zakomplexované? Tu jej bývalý nemá byť čo urazený. Má takú istú možnosť. A jej syn to isto časom pochopí.
No ja budem za ten nepopulárny front, ale…. Syn je tvoj s na jeho názore by ti malo záležať. Keď už si chcela kamaráta s výhodami, tak synovia to nemali ano vedieť. A nie sa so zajačikom pred nimi producirovat. Tvoj syn je stále neplnoletý a prvorade si matka. Je super že si sa odpútala (naozaj odpútala? ) od bývalého, ale tým čo robíš tiež nechápem čo si chceš dokázať. Milenec tu dnes je a zajtra nie, ale tvoj syn bude tvojom synom do smrti. Ozaj si chceš s ním pokaziť vzťahy možno ja celý život? Kvôli chvilkovemu sexu? Ak to ma synovi a jeho pocitoch nezáleží ok, rob si ďalej co chceš, ale ak máš svojho syna rada, aspoň na chvíľu sa zamyslí čo mu vadí a neohanaj sa rodín tým na čo všetko máš právo. Pretože ešte stále máš okrem práva aj povinnosti k svojom deťom. Obzvlášť k tomu neplnoletemu.
@anita6666 a ved to je jedno, nie?
Každý si žije, ako mu vyhovuje.
Autorke to po rozvode, vyhovuje takto.. Manželstvo ukončila, deti vychovala, vychováva.. Jediný, kto je nespokojný je bývalý muž.. Chudáčik ostal sám v byte..
A 40r žena isto nie je stara pi+a.
A možno sa ona učí na ňom, čo ty vieš?
Je to jej život.

@fantaghiro21 ja s tebou uplne súhlasím. Za mna si tu @autorka niečo dokazuje... presne tak, ako je smiešne, keď si starý cap nabali mladú pipku, ona robí to isté teraz len opačne. V podstate je mi jej ľúto, ze si kvôli "užívaniu si zivota" ničí vztah so synmi.