icon

Môj dospelý syn ma nenávidí

26. aug 2023

Mám dvoch synov 25 ročného a 32r.
Manžel už nežije bol alkoholik ja som synov vychovala všetko som vždy platila sama😔 veľmi ľutujem že som viac ako 25 rokov tak žila a nerozviedla sa. Nevedela som si predstavit žiť sama ako to zvládnem atď. bola som veľmi hlúpa. Mladší syn bol vždy rebel a staršieho som asi vždy brala vážnejšie ale neuvedomila som si to. Mala som ho ako 38 ročná.. starší syn už má svoju rodinu bývame len 10km od seba navštevujem ho často. Mladší syn sa nikdy nezaujímal o baby ani nemal ešte priateľku..posiluje stará sa o seba je fešák normál chalan skôr introvert.. cítila som niečo stále čo keď.. už som ho nevidela týždeň😔 Naposledy doma bol v sprche a moja zvedavosť zobrala som mobil pozrela whatsApp a nevedela som čo mám robiť cítila som hnev prečo môj syn je na chalanov kde som urobila chybu. Mal tam veľmi veľa správ od nejakeho Dávida nečítala som všetko nedalo sa revala som. Syn prišiel do izby videl ma zobral mobil a vrieskala som povedala som mu toho dosť čo som nemala ľutujem to veľmi.. obliekol sa odišiel preč a neviem čo mám robiť nedvíha telefon x krat mu volám každý deň pišem sms. Píšem anonymne hanbím sa za seba:(

autor
26. aug 2023

Viem že som urobila veľkú chybu:( len nechápem prečo toľko zlých komentárov beriem kritiku ale či aj niektorá z vás tu niečo podobné zažila nie každý hneď zareaguje ako má...ja mám už po 60-ke

adrianap83
26. aug 2023

Ja nerozumiem, ako je možné že v dnešnej dobe ho " poctíš" takou reakciou. Véd ôk, bola si v šoku, aj keď si myslím, že si to tušila. Ale tak mohla si sa trochu ovládnuť a byť v prvom rade jeho mama. To, že sa mu hrabeš v mobile ani nekomentujem.
Napíš mu email, sms....no najprv to musíš Ty prekusnut. Urob si v sebe poriadok, či teda ho chceš so všetkým späť, alebo máš výhrady. Podla toho napíš. Len si to fakt riadne premysli, pogoogli, precitaj si. Možno s bratom komunikuje, či ? Mohli by ste sa tam stretnut, neutralna poda a predsa nie kaviareň. Dnes tie dvojice v pohode spolu žijú. Bud rada, že je šťastný a bud šťastná spolu s ním. Si jeho jediná mamka.

ahhola
26. aug 2023

Chalanovi si len uľahčila situáciu, aspoň nemusí dumat ako sa trhnúť z rodného hniezda.
A z homo orientácie si hlavu nerob, dnes je heterac nikto▪️

vler
26. aug 2023

Komentare su take ake su lebo si urobila dve! Obrovske chyby jednu za druhou. Najprv sa hrabes dospelemu synovi v telefone, a potom Tvoja otrasna reakcia na nieco co si mohla tusit...a vravis ze mas po 60tke, kedy sa ocakava triezvejsia reakcia vdaka predpokladanej mudrosti a nadhladu z nadobudnutych ziv. skusenosti

panda21
26. aug 2023

Tak, hrabať sa dospelému človeku v mobile je dosť cez hranicu. Či je to manžel, syn, dcéra.. Ale nakricat na neho za to, že niekoho ľúbi? Ja chápem, že je to šok, ale preboha, je to iba láska, láska dvoch ľudí, nič viac. Deti by sa mali milovať bezpodmienečne. A vychovávať, aby sa nebáli doma priznať rodičom, že sú Bi, Gay, Trans a pod. Teda neviem ako iný rodičia, ale ja syna budem milovať, aj keď príde s ružovými tykadlami na čele a dcéru, aj keď príde s čiernymi rohami na pleciach pre mňa za mňa. Či budú ľúbiť ženy, mužov, je mi to jedno. Pokiaľ budú v zdravom, respektujucom vzťahu, nech žijú aj s trans človekom.. Len nech sú šťastný.

veronikaszabova
26. aug 2023

@sheila121 podla teba je OK druhemu cloveku lustrovat mobil??? 😳

gabika99
26. aug 2023

Nečítala som všetky komentáre. Len sa čudujem, ze si vedela ist do synovho mobilu. Dnes si deti dajú zabezpečenie (prst, snimka tvare...). Neverím, ze 25 ročný nemá zabezpečený telefón.

katkati
26. aug 2023

Pozastavuješ sa nad tým ako na teba reagujú cudzí ľudia. A ty sa nevieš ovládnuť pri vlastnom dieťati. Trochu rozmýšľaj predtým ako niečo povieš, teraz by si nemusela riešiť to, čo si pokazila..

dulazh
26. aug 2023

@vler nesuhlasim s tebou co sa tyka veku a nadhladu.Velmi zalezi v akom prostredi clovek vyrasta a ako je vychovany.Slovensko je velmi ,,zadubene,,v nazoroch.Neda sa porovnat BA s nejakym malym mestom a uz vobec nie s dedinou.Ja sa cudujem kolko madych ludi ma nazory ako z roku 5.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vler
26. aug 2023

@dulazh viem ze su oblasti Slovenska (casto dediny) kde zije vela ludi s konzervativnym postojom. Ale prave ti maju "milovat blizneho svojho", nie? a v tomto pripade ide o vlastne dieta

andreakg
26. aug 2023

A chceš povedať,že syn nemá heslo na telefóne?či ako si sa mu dostala do telefónu?

iwesska
26. aug 2023

@sheila121 Dospele dieta ma svoj zivot,nie je to chlap,s kt.lezis v posteli a poznate svoje pin kody. Ja tiez mame nechodim do bytu,kedy sa mi zachce a necitam si spravy v jej telefone,len preto,ze je to mama. Ty hej?

kornelies
26. aug 2023

Zienky, roku na srdce...ked vase deti pridu domov s tym, ze maju opacnu orientacoiu, tak budete s tym ok??? Nie je to vase dieta, ale cudzie, od susedov, znamych, tak autorku ociernite pod holu zem.
Pozyvat synovho partnera na obed, spoznavat. Holt, ani ja by som na to nemala chut. Musi to spracovat vo svojom vnutri, vyrovnat sa so situaciou. Takze, ak niektora z vas zisti opacnu orientaciu dietata, spomente ti sa na to, co ste pisali autorke.
Btw moja kadernicka ma dceru, ktora je uz transgender. Ani nebudem hovorit, ako to polozilo na kolena celu rodinu, doviedlo babicky na psychiatriu.

daniela1911
26. aug 2023

@kornelies a čo z toho má tá psychicky položená rodina? Vzdialila sa od dievčaťa a dievča ostalo samé. Už nie je na prvom mieste zdravie a láska v rodine ?

kornelies
26. aug 2023

@daniela1911 Vies, co znamena transgender? V malom meste, kde kazdy pozna kazdeho. Z dievciny sa stal muz, ktory zarasta. Ludia si z nej robia srandu, v praci ju chlapi vyhanaju z wc, nech ide na damsku toaletu. Trosku rozdiel zit vo velkomeste, kde sa clovek strati v dave. Myslis, ze to babicky, skoro 80 rocne tesi, ked stale nieco pocuvaju od ludi??? Sme mala krajina, nezvyknuta na inakost, tu to bude este dlhe roky v plienkach.

vler
26. aug 2023

@kornelies tak to musi byt "super" rodinka ked kvoli tomuto ide na kolena a babky na psychiatriu...som rada ze taku nemam. A opacne orientovanych uprimne prijimam aki su, aj keby to bolo moje dieta

guudy
26. aug 2023

@kornelies keby si mala trochu chochmesu, tak by si spravne pomenovavala dotycnu osobu v muzskom rode. Ano, sme mala krajina, zjavne zabudnuta v stredoveku…

bodka70
26. aug 2023

@kornelies , ja si ruku na srdce dávať nemusím, lebo viem aké to je. A verím tomu, že takýchto rodičov je tu veľa. Akurát že málokto to prezentuje, aj s ohľadom na súkromie svojich detí.

dulazh
26. aug 2023

@vler mas pravdu,ale realita je ina.

dulazh
26. aug 2023

@kornelies ano,clovek to musi spracovat a zmierit sa s tym.Niekto skor,niekomu to trva dlhsie,ale v mame asi ako v prvej prevladne laska k jej dietatu .Aj pre inu orientaciu komu deti odchadza zit do zahranicia...lebo Slovensko je Slovensko.

huginko
26. aug 2023

Ja ta úplne chápem. Ono je ľahko písať a vravieť, že si spravila chybu, no verím tomu, že polovica pisajucich matiek by reagovala rovnako. Ľahko sa kritizuje, keď nie sme v tvojej kozi.nechaj tomu čas, vysvetlite si to, a verím, že bude všetko ôk. Viem, že každá matka má svoje predstavy o dieťati...

daniela1911
26. aug 2023

@kornelies máš pravdu, Slovensko je plienkach, v každej piatej rodine alkoholizmus a násilie, ale z toho sa nikto nerúti.

huginko
26. aug 2023

@panda21 áno, však ľahko sa povie, keď tak situácia reálne nie je, že? Len ci by si bola ozaj taka hrdinka, ako píšeš...

panda21
26. aug 2023

@huginko to není hrdinstvo, to je láska k dieťaťu, pre mňa úplne normálna. Nemám žiadne predstavy o tom, že dcéra bude mať 3 deti a manžela, a syn bude mať jedno dieťa a manželku. Proste je tu možnosť, že budú mať partnera rovnakého pohlavia a plne to akceptujem. A pre mňa to není hrdinstvo, milovať svoje dieťa bezpodmienečne.

huginko
26. aug 2023

@panda21 jasne

pink_lady
26. aug 2023

Neverim že toto píše 63 rocna zena 🤷😁

tanyag
26. aug 2023

@gabika99 ja mám 36 a nemám zabezpečený 😂😂😂 nechápem na čo

doriiis
26. aug 2023

Veru,máš sa zaco hanbiť a on sa má zaco hnevať.Capnut ťa po rukách zato,že sa hrabes v cudzom telefóne.O tom,čo si stvarala po tom pomlcim.Zlyhala si.Urobila si veľkú chybu

milanemila
Autor odpoveď zmazal