Môj partner mi zamlčal podstúpenie vazektómie. Čo robiť?
Som maximálne nasratá. Som s priateľom 5 rokov, o dieťa sa pokúšame necelé dva roky, dosť som sa tým trápila, často sme sa bavili o našej budúcnosti a o deťoch, vždy vravel, že chce mať dve. Minule sme sa povadili, lebo mi dal za vinu veľa vecí a povedal, že neviem ani splodiť dieťa. Zdravotne som ja úplne OK, nasrala som sa, tak som mu povedala nech ide na vyšetrenia aj on! Začal sa vyhovárať, že on je chlap a nepôjde nikam. Mali sme aj tichú domácnosť. Nakoniec pred pár dňami sa mi priznal pri otvorenej komunikácii, že bol ešte pred našim vzťahom na vazektomí, ale že mi to nechcel povedať, lebo to ľutuje a bál sa ako zareagujem. Aj si poplakal, ja som bola ticho lebo som naozaj nemala slov a bolo mi zle.. takže teraz neviem čo robiť. Mám sto chutí mu jednu *ebnut. Celý čas som sa obviňovala, že možno je chyba vo mne…. Prosí ma nech mu to odpustím, ale ja naozaj neviem..
Už keby sa ozval po 3 rokoch vzťahu, by bolo dosť neskoro. Nie to ešte takmer po 2 rokoch snaženia. Toto je strašný o***. A ešte ti to dáva za vinu. Stratených 5 rokov.
@anonym_827516 Pozri toto:
https://www.sme.sk/closer/c/slovak-v-26-rokoch-...
A aj mladší bezdetní na to chodia. Byt childfree je dnes móda.
@pr85 nie je to "moda". Je to moznost sucasnej doby a ludia ju vyuzivaju
@anonym_autor Ak je toto pravda, tak musi ist o psychicky nie uplne normalneho cloveka. Urcite by som s nim uz dalej nebola. Ja by som trpela uz aj jednym dnom, kedy by som partnerovi klamala, neviem si predstavit hrat taketo divadlo a hru s citmi dva roky.
U mna by skoncil. Toto je zavazne klamstvo a este zavaznejsie,ze vedome hadzal vinu na teba a obvinoval ta,ze za neplodnost mozes ty.
@anonym_autor Z pohľadu RKC (rimsko katolíckej cirkvi) ak by ste boli sobášený v kostole zatajenie neplodnosti ,je legitímny dôvod na anulovanie ,sviatosti manželstva.😉
@anonym_autor
Neodpustila by som mu vetu, že ani nie som schopná otehotnieť. Je to kreten hrozný. On ma prúser ale obviní z neho teba, wtf? Egoisticky manipulatívne hovado. Ukradol ti 5 rokov života. Deti nikde len debil má krku. Letel by on alebo ja, podľa toho koho je nehnuteľnosť.
@anonym_6203f4 Ty by si si s takýmto "charakterom" chcela založiť rodinu? Klamstvom o vazektomii to len začína...
@pr85
A 10 božích prikázaní je kde?? Si zabudol? Je to síce korunovaný kkt aké priať ako super kresťan niekomu rakovinu a iné choroby, to fakt? Farizeji si na parádu. Akurát tým kresťanom normálnym hanbu robíš.
@anonym_autor No tak to mas doma ako sa hovori vianocny stromcek 🌴🌳 A preco? Lebo ten ma tiez gule len na okrasu xixixi no taky vtip na odlahcenie. A teraz vazne - to co spravil bolo zle a ak si si uplne ista, ze to bolo zo strachut, tak si myslim, ze sa to da pochopit. Ale je to poriadny stachoprdko.🙂
@anonym_autor podstupil vazektomiu,casom nasiel teba,zamiloval sa a sebeckost a strach,mu nedovolili povedat ti to.Bal sa,ze ak ti to povie,strati ta,lebo skoro kazda jedna zena,tuzi byt matkov.Mozno sa chlacholil tym,ze to s tebou nebude vazne,no ked sa zamiloval,dostal sttach,ze tymto ta strati,tak sa zas chlacholil,ze ved mozno nebude ona chciet deti,cas plynul,prislo na otazku deti a on,opat sebecky a vedomy si toho,ze to nepojde a uz je neskoro sa priznavat,zacal hrat hru na robenie si dietata.Alibisticky este podotkol,ze 2 by chcel takto do buducnosti (to zakryje tu vinu,co citit,ked zahra herca)Ked videl tvoju frustraciu mesiac co mesiac,zacal prskat od strachu,ze sa na to pride,ze bude dotlaceny na vysetrenia a tym padom odhaleny.Teda zacal hadzat vinu na teba,aby sam seba zachranil,aby sa na nic neprislo.Postupom casu,ho asi dohnali vycitky,tazoba svedomie,psychika a pod.tak sa priznal.Je to od neho velmi sebecke,pretoze podla mna to zatajil preto,ze ta nechcel stratit,myslel len na seba,ze to nejak ututla,popripade uhra,ze ty nie si plodna a pod.,casom od toho upustis a zivot pojde dalej a vy sa budete dalej lubit a zit stastne.Je len na tebe,ako s tym vynalozis.Najhorsie na tom celom je,ze uz ste spolu dlho a lahko sa tu niektorim pise,ze koniec a pod.Lenze ak clovek lubi,ma nejaky ten zivot s dotycnym,nevie sa len tak postavit,ze ahoj,maj sa,ja odchadzam.
@anonym_autor tak to mas teda doma riadny charakter
V pondelok nech si nakluse na urologiu a nech mu ich odoberu a hold ostava vam len ivf
Rozhodla by som sa ci s niekym takym si chcem zalozit rodinu
@anonym_6203f4 🤷 to myslíš vážne ? 🤦
To, čo popisujete, nie je len hnev. Je to zrada dôvery v najcitlivejšej oblasti Vášho života. Dva roky ste niesli pocit „chyby v sebe“, zatiaľ čo on vedel pravdu a nechal Vás v tom. To vytvára veľmi silný vnútorný konflikt: časť z Vás chce pochopiť a odpustiť, druhá časť kričí, že boli prekročené hranice. A oprávnene. Toto nie je o jednej hádke. Toto je o tom, že realita Vášho vzťahu bola dlhodobo skreslená. Teraz neriešte „odpustiť alebo neodpustiť“. To je príliš veľké a príliš skoro. Najprv sa potrebujete vrátiť k sebe, k tomu, čo cítite bez jeho tlaku a bez jeho sĺz. Dajte si vedomý odstup. A potom sa pozerajte nie na jeho slová, ale na jeho schopnosť niesť dôsledky: je ochotný ísť na párovú terapiu? Otvorene zniesť vašu bolesť bez obrany? Prevziať plnú zodpovednosť bez výhovoriek typu „bál som sa“? Lebo strach vysvetľuje, ale neospravedlňuje. Dôvera sa neobnovuje sľubom, ale konzistentným správaním v čase. Ak by ste toto zamietli len preto, aby ste „nezahodili 5 rokov“, zradíte tým samu seba druhýkrát. Ak by ste odhliadli od minulosti a pozreli sa len na to, čo dnes viete o ňom aj o sebe, vybrali by ste si tohto človeka znovu ako partnera pre život a potenciálne rodičovstvo? Akú cenu má pre vás vzťah s mužom, ktorý vás nechal dva roky pochybovať o vlastnej hodnote a biologickej podstate len preto, aby si on zachoval pohodlie svojej lži? On neprosí o odpustenie chyby, on prosí o to, aby ste mu pomohli uniesť vinu za to, ako hlboko vás podviedol. Ak teraz „prepnete“ do režimu pochopenia, len tým potvrdíte, že jeho stratégia manipulácie funguje. Vaša „tichá domácnosť“ a pocit, že vám je zle, sú signály tela, ktoré vám hovoria, že hranica vašej integrity bola brutálne narušená. Odporúčam vám nateraz úplne zastaviť debaty o „náprave“ vzťahu.
@anonym_autor Tak toto musi byt pre teba autorka horsie ako nocna mora- nebol k tebe uprimny, mozno by si s nim ani neostala a uz by si mozno mala dieta za ten cas s inym, 2 roky cca co sa snazite ta klamal do oci a este tebe to daval za vinu a potom place, ked sa az po takom case prizna? Totalny sebec! Ale kedze ty deti ocividne teda chces a on je na tom ako je, tak chod radsej svojou cestou. Neviem ako by sa zachoval, kebyze mu toto spravis ty, len by si mu nakoniec oznamila, ze deti mat nebudes, lebo nemozes a on by po nich tuzil, pochybujem, ze by s tebou ostal. Takze pobal caky paky, a arrivederci, klamara nechaj inej...
@motylik2559 je to podvodník, podrazák a manipulatívny sebec
@anonym_autor
Neodpustila by som mu vetu, že ani nie som schopná otehotnieť. Je to kreten hrozný. On ma prúser ale obviní z neho teba, wtf? Egoisticky manipulatívne hovado. Ukradol ti 5 rokov života. Deti nikde len debil má krku. Letel by on alebo ja, podľa toho koho je nehnuteľnosť.
@svetlonos 👏👏👏
@pr85
A 10 božích prikázaní je kde?? Si zabudol? Je to síce korunovaný kkt aké priať ako super kresťan niekomu rakovinu a iné choroby, to fakt? Farizeji si na parádu. Akurát tým kresťanom normálnym hanbu robíš.
@anonym_4678f7 Ten človek sa dobrovoľne rozhodol podstúpiť zákrok, ktory moze mat za nasledok všetko z toho, čo som napísal. Ak sa mu niečo z toho prihodí, tak si za to môže sám. Existujú muži, čo sa kvôli trvalej bolesti semenníkov rozhodujú podstúpiť reoperaciu.
Pat rokov vedome ti klamal, rozpraval bajky, a dokonca neskor hadzal vinu na teba a este ta aj za to urazal.
On nie je normalny, nech uz si predstavoval, ze ma akykolvek dovod.
Neda sa mu verit. V zivote moze byt este mnoho situacii a ty uz vies, ze on je profesional v klamani, udrzani si vaznej tvare a vytvarani presvedciveho efektu, ze hovori cistu pravdu.
Ako mu budes moct niekedy este verit?
Hlavne prosim nepovedz, ze s nim ostanes a uvazujes o odpusteni, lebo ta utiahol ako somaricu na sladkom spagate, ked reval a prisahal, ze to vsetko robil z lasky, aby ta nestratil.
Ze ta tak strasne miluje.
Keby ta tak strasne miloval, tak ti v prvom rade neklame.
A ked uz v tomto klame, tak by ta v zivote nikdy pre to neurazal a neobvinoval.
To jednoducho milujuci clovek tomu svojmu milovanemu neurobi. Lebo mu to srdce a svedomie nedovoli.
Ak ti cokolvek zamilovane odprisahal, uvedom si, ze on nemiluje teba, ale miluje ten pocit, ktory z teba ma.
Nejde o teba - to by nikdy v zivote nedokazal toto urobit.
Ide o neho - tam s prehladom tomu druhemu vedome ublizi. Mrzi ho len vlastna strata, nie tvoja.
To je skutocny rozdiel v milovani druheho a vo vlastneni druheho pre pekne pocity.
@anonym_autor Z pohľadu RKC (rimsko katolíckej cirkvi) ak by ste boli sobášený v kostole zatajenie neplodnosti ,je legitímny dôvod na anulovanie ,sviatosti manželstva.😉
@bruno1 Presne tak. Zakladateľka síce nepíše, že by bol Li manželia, ale keby zobrali v kostole a toto by spravil, tak by žena mala na 100% umožnený anuláciu manželstva kvôli podvodu.
Kopni toho kastrata do tych jalovych gul.... roky s nim, co ta ojebabraval ti uz nikto nevrati a zbytocna bolest z chodenia po doktoroch je este horsia... Sproste chlapske tupello🦨
@anonym_534a3c ale tak to je ich vec a maju si to uvazit, na ziadne take fora ja nechodim, nemam dovod. My sme pocetna rodina a cakame s muzom piate dieta a muz pravdepodobne pojde na zakrok. Po rozumnom zvazeni.
No je to tu dost caste, ze chlapi kondom nechcu a vsetko len na zene ostava. Ja napriklad tiez HAK nemozem.
@pr85 to je ich nerozum, to ano, ale nech si potom nesu nasledky, ako aj take, ze byt k zene uprimny a nie sa 2 roky tvarit, ze sa snazim o dieta a este jej vykricat, ze nie je schopna pocat! To je vymlety mozog uz z principu.
@anonym_827516 Prosím ťa, nenut muža na tento zákrok. Obnáša mnoho negatív a mozes mu vážne poškodiť zdravie. Nie je to také bezproblémové, ako sa hovorí. Ak chces, napíš mi správu a poskytneme ti viac info. Existujú aj iné spôsoby, ako nepocat dieťa.
@anonym_6203f4 🤷 to myslíš vážne ? 🤦
@cacianka ako co? Ved to je hulvat co je prva veta
Zeny su hlupe preto ak by ju napadlo odpustit davam navrh co robit dalej ak sa rozhodne mat s nim dieta
Ak ma kus rozumi tak pochopi poslednu vetu komentara
Ja naozaj nerozumiem comu sa ty cudujes? Vysvetli
@anonym_e4be81 Byť childfree a podstúpiť ako mladý bezdetný vazektomiu je pre mňa módny vystrelok. Určite to nie je niečo normálne.
@pr85 niektori ludia od mladeho veku vedia ze sa nechcu rozmnozovat. Nie je to moda ale uvedomenie si sameho seba
Nebol tu jej chlap nedavno,tiez tema o tom ako to priatelke nepovedal a snazia sa o babo,moc som tu temu necitala ale bola tu.
A mimo tohto za tých 5 rokov neboli žiadne red flags? Že či je možné, že sa takýto charakter za takú dlhu dobu neprejaví aj v niečom inom

Co to chcel tajit az do tvojho prechodu? vieš, že ta nechcel stratiť je jedna vec ale druhá, že keby ta naozaj mal rád,tak by ti dal možnosť rozhodnúť sa i ked pre dieťa s iným a nie roky ťahať za nos....
Je mi to ľúto