icon

Môj súčasný partner ma vozí za peniaze. Je to normálne?

Včera o 11:42

Ahojte. Mala som ex ktory bol taky ze ma odviezol vsade kde som chcela a bolo jedno aka dlha cesta to bola. A to dokonca este aj zamnou musel cestovat asi 60 km. No a teraz mam takeho co ma ma problem odviest z toho isteho mesta kde sme obaja do druheho mesta. A este chce zato peniaze. Moj ex ma nikdy peniaze zato nepytal. Je to normalne ?

gabrielkaa
Včera o 12:54

Podla mna zavisi od okolnosti. Ked ma problem ta raz za cas niekde odviezt, tak je to podla mna red flag. ak ti robi denno-denne taxik, tak to tiez neni uplne v poriadku. A niekto spomenul emancipaciu. Pouvam jedneho vyborneho vztahoveb poradcu. A ten hovori, vela dnesnych muzov chcu mat taku manzelku ako bola ich matka, takze full servis, cela domacnost a deti na nej. Zaroven vsak ale chcu aby sa podielala za domacnosti financne 50 na 50. To podla mna tiez nejde. ked 50 na 50 tak potom aj materska, OCR, a domacnosti by mali byt tiez rozdelene.

anonym_1cc1e2
Včera o 12:54

a co mu mozes ponuknut? fajku ?

anonym_e013ae
Včera o 12:56
@anonym_9b6057

Nie, nechcela by som muza, ktoremu je zatazko obetovat par eur na benzin. Ja mu tiez nedavam preplacat saty a kozmetiku, ked sa kvoli nemu pekne obleciem alebo upravim. Proste ak nie je ochotny vyvinut minimalne usilie a ukazat zaujem, nech ide radsej niekam inam, za nejakou putkou, ktorej takyto skrachovanec nevadi.

@anonym_9b6057 pekne sa obliekas a chces dobre vyzerat hadam kvoli sebe a svoj dobry pocit. Ked to vsetko robis len aby si bola dostatocne reprezentativny doplnok partnera tak niekde je chyba

anonym_f3b269
Včera o 13:00

To je, ako ked muz pride za kamosmi o radu. Ta moja nechcela po mne upratat, alebo nechcelo sa jej vcera mi uvarit. Dokonca chcela po mne, aby som najskor nakupil, z coho by to uvarila. Je toto normalne? (Paralela, ze ju nechce vozit do vedlajsieho mesta. Vozit je asi muzska praca, varit zenska 🙂 ). A borci mu poradia, rozid sa s nou. Vyser sa na nu, s takou by som ani nebol. :D

szam
Včera o 13:07

Ja by som pytala potom za uvarenie vecere, opratie, upratanie. Preboha, kam sme dospeli, aby si dospely chlap pytal na benzin ? :D Ja som teda mala 3 partnerov - z toho jeden je uz niekolko rokov manžel a ani jeden nechcel nikdy na benzin aj ked som davala. Dokonca sa mi jeden z nich ponukol, že ma zavezie z diskoteky - a to sme už netvorili par- aby som neisla sama domov rano.

anonym_e2b599
Včera o 13:07

Poviem to tak. Naostro. Tento typek je blazon. V živote odo mňa nepytal ex peniaze keď má vozil. Zaviezol má domov z mesta niekedy ku škole po mňa došiel. Ja som vôbec ani nikdy mu nespomenula ani raz že mu zaplatim a on nikdy nepytal.
Toto mi ani len nenapadlo.
To čo dnesnych chlapov napáda? Neskutočný zgrlos. Veď hádam 600km nejde tá zaviesť.
Naopak. Ty mu môžeš občasné zaplatiť dotankovat napr keď ste na pumpe kompenzovať inak. Urobiť mu dobrú fajkú alebo veceru. A pod.
Je však žgrlavy tak či onak.
Kup si auto a vykasli sa na zgrlosa.
Terajší manžel tiež mi nikdy nepovedal ze zaplatí mi... A to za mňa platil aj v nemocnici a pod. Veľa veľa. Je to normálne. Veď sme pár

anonym_e2b599
Včera o 13:08
@szam

Ja by som pytala potom za uvarenie vecere, opratie, upratanie. Preboha, kam sme dospeli, aby si dospely chlap pytal na benzin ? :D Ja som teda mala 3 partnerov - z toho jeden je uz niekolko rokov manžel a ani jeden nechcel nikdy na benzin aj ked som davala. Dokonca sa mi jeden z nich ponukol, že ma zavezie z diskoteky - a to sme už netvorili par- aby som neisla sama domov rano.

@szam presne tak sa u mňa detoo

niki35
Včera o 13:09
@gabrielkaa

Podla mna zavisi od okolnosti. Ked ma problem ta raz za cas niekde odviezt, tak je to podla mna red flag. ak ti robi denno-denne taxik, tak to tiez neni uplne v poriadku. A niekto spomenul emancipaciu. Pouvam jedneho vyborneho vztahoveb poradcu. A ten hovori, vela dnesnych muzov chcu mat taku manzelku ako bola ich matka, takze full servis, cela domacnost a deti na nej. Zaroven vsak ale chcu aby sa podielala za domacnosti financne 50 na 50. To podla mna tiez nejde. ked 50 na 50 tak potom aj materska, OCR, a domacnosti by mali byt tiez rozdelene.

@gabrielkaa presne. Keď 50 na 50 tak úplne všetko vrátane materskej, očr a pod.
Ale realita je taká že nikdy to nie je 50 na 50 a to hlavne už keď sú deti a rodina.

50 na 50 to v mojich očiach nie je pár, ale spolubývajúci s výhodami.

doux
Včera o 13:23

tak to je diskusia, kde úvodný príspevok nedáva žiadne poriadne informácie 😀
1. ako dlho tvoríte pár?
2. vzdialenosť miest je 5 alebo 150 km?
3. vozí ťa denno-denne alebo si ho poprosila prvýkrát?
4. žijete spolu, podieľate sa na financovaní spoločnej domácnosti?
5. dôvod tvojho presunu sú nákupy kabeliek alebo nemáš spoje a ideš do práce?
atď., atď.....

autorka, chápeš? keď napíšeš konkrétne informácie, ženy sa ti konkrétne vyjadria k tomu, čo si o ňom myslia. alebo o tebe.

anonym_e46226
Včera o 13:32
@patrike

Normalne je to do bodu, ked zacne pytat peniaze. Frajer nie je taxi, ani zadarmo, ani platene. Urobi si vodicka a kup si auto, mame tu rodovu rovnost a emancipaciu.

@patrike a kdeže máme tú rodovú rovnosť podľa teba? Len tak medziiným skús pozrieť pracovné inzeráty či upratovačka či pomocníčka do kuchyne minimálna mzda a vždy uvedené len v ženskom tvare, pretože chlap by za toľko robiť nešiel!!!

blackcat8885
Včera o 13:41

Benzín nie je zadarmo. Mne by bolo trápne aby ma stále vozil zadarmo ale ja by som to ani nechcela. Som schopná ísť vlakom busom aj s prestupom a tu som. No ale všetko je o pohodlnosti, mne je hlúpe sa niekomu prosiť aby ma vozil cestujem s deťmi aj sama vlak, bus taxik veľmi často kade tade na výlety atď a vodičak nechcem

katarinka963
Včera o 13:41

@anonym_autor tak obcas sama zaplat tankovanie

muchotrafka298
Včera o 13:44

Vies co, ja takeho poznam. Co si necha nielen za PHM zaplatit, ale este aj za to, ze ma poistku a amortizaciu vozidla. Ze rozrata presne kolko stala cesta a tolko penazi ocakava. A je uplne jedno, ci sa bavime o vozeni kamarata alebo frajerky.

anonym_49a05a
Včera o 13:48
@muchotrafka298

Vies co, ja takeho poznam. Co si necha nielen za PHM zaplatit, ale este aj za to, ze ma poistku a amortizaciu vozidla. Ze rozrata presne kolko stala cesta a tolko penazi ocakava. A je uplne jedno, ci sa bavime o vozeni kamarata alebo frajerky.

@muchotrafka298 ja som mala dokonca takeho, ktory v kauflande, ked sme prisli k samoobsluznej pokladni, tak sa oddelil aj so svojim nakupom k inej pokladni a nechal ma zaplatit. neslo o velke peniaze, slo castokrat o sumu do 5 eur (takyto spolocny nakup bol mozno 1x do tyzdna) a slo o dlhodoby vztah. na verejnosti sa prezentoval ako ten naj. v sukromi sa rokmi ukazal ako totalny sviniar. a to nepisem len o peniazoch, vseobecne.

patrike
Včera o 13:50
@enmery

Utekaj!

@enmery Ved bez auta jej nic ine ani nezostava, rovnako ako Pachovi bez kona.

patrike
Včera o 13:54
@anonym_e46226

@patrike a kdeže máme tú rodovú rovnosť podľa teba? Len tak medziiným skús pozrieť pracovné inzeráty či upratovačka či pomocníčka do kuchyne minimálna mzda a vždy uvedené len v ženskom tvare, pretože chlap by za toľko robiť nešiel!!!

@anonym_e46226 A preco by chlap za tolko robit nesiel ? Lebo si vie najst lepsie platenu pracu. Sikovne a studovane zeny su dobre zaplatene na roven muzom na rovnakej pozicii. Ak sa niekto prelezenim ledva ucnovky diskvalifikuje z pracovneho trhu a skonci ako pomocna sila v kuchyni, nie je to vina muzov, statu, len jeho sameho.

anonym_3cdbf3
Včera o 13:55

@anonym_autor tak vies, sprav si vodicak a kup auto. Ja mam 26 rocne auto ale stokrat lepsie ako sa nechat vyvazat. Mne by to bolo blbe. Ked som nemala, chodila som busom. To ze od teba pyta peniaze je v tomto pripade adekvatne ak ta nonstop vozi. Pochop ze on plati nielen palivo ale aj opravy vymeny oleja a kadeco co sa kazdou jazdou opotrebuvava.
Moj chlap je automechanik a platim si za diely aj pracu. Sama som to navrhla. Ved to je jeho cas a jeho robota rovnako ako pri vozeni. Ked budu peniaze rast na strome tak nebudem platit

tiezjedna
Včera o 13:56

píšeš to takým arogantným spôsobom, že ak takto jednáš aj v iných veciach, tak sa divím, že ťa vôbec niekto má chuť niekam voziť

bomba36
Včera o 14:03

Mám dojem, že slečna si vyberá priateľov podľa toho aké majú auto. Len teraz narazila, keďže čávo chce preplatiť benzín 😂 čas ísť o dom ďalej a hľadať iného sponzora

sense
Včera o 14:03

Nuž normálne mi to nepríde, ale tak ja som si zo žiadneho priateľa taxikára za vatikánsku menu nerobila. Ale kľudne ho výmen za ex..

anonym_e46226
Včera o 14:04
@patrike

@anonym_e46226 A preco by chlap za tolko robit nesiel ? Lebo si vie najst lepsie platenu pracu. Sikovne a studovane zeny su dobre zaplatene na roven muzom na rovnakej pozicii. Ak sa niekto prelezenim ledva ucnovky diskvalifikuje z pracovneho trhu a skonci ako pomocna sila v kuchyni, nie je to vina muzov, statu, len jeho sameho.

@patrike btw nechápeš? Či??? Ja hovorím, že všetky tieto pozície sú uvádzané len v ženskom móde.

patrike
Včera o 14:10
@anonym_e46226

@patrike btw nechápeš? Či??? Ja hovorím, že všetky tieto pozície sú uvádzané len v ženskom móde.

@anonym_e46226 Co je uplne irelevantne, kedze prihlasit sa moze aj 72 pohlavi a zobrat ich musia, lebo antidiskriminacia.

doux
Včera o 14:11
@patrike

@anonym_e46226 Co je uplne irelevantne, kedze prihlasit sa moze aj 72 pohlavi a zobrat ich musia, lebo antidiskriminacia.

@patrike ja som počula, že ich je 76

patrike
@tiezjedna

píšeš to takým arogantným spôsobom, že ak takto jednáš aj v iných veciach, tak sa divím, že ťa vôbec niekto má chuť niekam voziť

@tiezjedna V kufri by som ju povozil aj zadarmo.

rozkvet1

@anonym_autor ja nerozumiem preco maju zeny tendenciu chciet vsetko zadarmo. Aby partner vserko zaplatil. Ci od obycajnych potravin az po plastiku nosa. Dievca, zarabam naozaj celkom malo na dnesnu dobu a fungujeme takto: moje auto opravy a naftu si platim komplet sama. Cize ideme na vylet mojím autom, naftu platim ja. Ideme jehk autom, naftu plati on. Striedame to. Raz nakupi potraviny on raz ja. Ideme do kina, ja kupim jedlo on listky a naopak. Oblecenie si plati on. Ja zase svoje. Taktiez si platim umele vlasy a kozmetiku, ved co on má s tymto spolocne. A to sa tyma vozenia, nie je ti blbe sa takto vyvazat? Vies ake je obcas tazke mat auto? Ale to ppchopia zeny ktore si ho samy kupili a samy ho zivia. Potom pochopis ze tvoj chlap je tiez len clovek a nie chodiaci bankomat pri dnesnych cenach palív. Ked som nemala auto, raz za cas som mu aspon prihodila 20cku za odvoz. A to moj chlap chcel vsetko sam platit ale ja sa fakt nechcem citit ako neschopna ci nesamostatna

tiezjedna
Včera o 14:14
@rozkvet1

@anonym_autor ja nerozumiem preco maju zeny tendenciu chciet vsetko zadarmo. Aby partner vserko zaplatil. Ci od obycajnych potravin az po plastiku nosa. Dievca, zarabam naozaj celkom malo na dnesnu dobu a fungujeme takto: moje auto opravy a naftu si platim komplet sama. Cize ideme na vylet mojím autom, naftu platim ja. Ideme jehk autom, naftu plati on. Striedame to. Raz nakupi potraviny on raz ja. Ideme do kina, ja kupim jedlo on listky a naopak. Oblecenie si plati on. Ja zase svoje. Taktiez si platim umele vlasy a kozmetiku, ved co on má s tymto spolocne. A to sa tyma vozenia, nie je ti blbe sa takto vyvazat? Vies ake je obcas tazke mat auto? Ale to ppchopia zeny ktore si ho samy kupili a samy ho zivia. Potom pochopis ze tvoj chlap je tiez len clovek a nie chodiaci bankomat pri dnesnych cenach palív. Ked som nemala auto, raz za cas som mu aspon prihodila 20cku za odvoz. A to moj chlap chcel vsetko sam platit ale ja sa fakt nechcem citit ako neschopna ci nesamostatna

@rozkvet1 mne príde, že slečna sa chce hrať na princeznu, ale správa sa ako sedliačka...

anonym_3501d8
Včera o 14:23

A čo ma s tým tvoj ex? keď niesi spokojná,tak si kúp auto a voz sa

janinah
Včera o 14:45
@rozkvet1

@rozkvet1 presne o to ide,chlap má aj dá,ale prečo využivať iného človeka? Ved mu peniaze nepadajú z neba...
Este by ma zaujimalo.ak by niekto napisal,ze mam syna a frajerka ho vyuziva ako šofera zdarma...ake by potom boli názory
Pytať peniaze za to je smiešne,ale je uplne trapne a nesprávne,ak sa frajerka nerevanšuje inak napr.kupuje jedlo ci plati vstupne niekde na vylete.

anonym_45ae81
Včera o 16:06
@patrike

Normalne je to do bodu, ked zacne pytat peniaze. Frajer nie je taxi, ani zadarmo, ani platene. Urobi si vodicka a kup si auto, mame tu rodovu rovnost a emancipaciu.

@patrike zase ty, uderena pata, tvoji stari si tiez uctovali ako frajeri, kto komu co kolko dal? 🙄

pikachu999
Včera o 16:26

Vieš koľko stoja pohonné hmoty?