icon

Môj život so svokrom

datelinka31
10. okt 2023

Môj manžel nie je Slovák, a keďže jeho rodina žije ďaleko, naše návštevy samozrejme nie sú na otočku, ale vždy tak na 2-3 týždne. Teraz v lete sme boli takmer celý júl v USA.. no a teraz v septembri prišiel k nám zase svokor a už je tu 3 týždne. On je fakt super a nekonfliktný, ale ja to už proste nedávam psychicky. Nejde o neho, ide o mňa, o to, že sa psychicky neviem uvoľniť, pretože tu mám návštevu 24/7 a to najlepšie na tom celom - môj muž chodí na týždňovky, čiže som s ním sama 24/7. V kuse musím myslieť na to, čo urobiť, čo povedať ako zareagovať, čo uvariť. Som divná? Samozrejme keď sa opýtam, čo by chcel jesť, povie že nie je hladný, že ob je v pohode, lebo proste ma nechce zaťažovať a ja vtedy mám chuť explodovať. Hovorím si, že veď sú ľudia, čo žijú so svokrovcami.. a sú kadejaké povahy, robia si aj naprieky.. on sa snaží, aj som rada, že nie som sama s deťmi, on sa tvári teda zr mi pomáha, ak keď ide len O hru s deťmi, všetka robota je aj tak na mne. A najhoršie na tom všetko. Je, že môj muž to berie ako samozrejmosť.. aspoň keby nejaké uznanie z jeho strany, lebo fakt je to náročné, ale on že veď on mi pomáha s deťmi.. och neviem, som ja tá zlá?. Minule sme sa už aj pohádali pred nim s mužom (nie kvôli nemu), odvtedy sa to ešte zhoršilo moje pocity. Ťažko mi je.. nehovoriac o tom, že každú našu dovolenku musíme tráviť s jeho rodinou.. lebo veď kedy ich má vidieť? Takže my ako rodina už ani nikam nechodíme..

Strana
z2
ada12345
10. okt 2023

Vsak ked mate taketo dlhsie vzajomne dovolenky, co nejdete vsetci spolu niekam do hotela na dovolenku aspon na tyzden? Musite stale u seba navzajom kvocat, varit, upratovat?

dadis
11. okt 2023

@datelinka31 Uvolni sa, spravaj sa prirodzene. Varis aj inokedy 2x denne? Ak nie, tak to nerob. Uvar segedin na 2 dni, kup tresku s rozkami na veceru/objednaj pizzu alebo povedz svokrovi, ci ti poobede nepostrazi deti, ze ides ku kadernicke/kozmeticke. Vecer vypadni s kamoskou na vino...ved kedy mas doma zadarmo aupair? A dojem na neho nerob, si davno v rodine, ze si i tebe bude mysliet, ze si leniva? A ty si to o nom nemyslis? Ved keby nebol lenivy, tak sa ta spyta, ci nevhces pomoct...moj otec ma 67 a okrem hrania s detmi by mi sj upratal aj navaril 😆..

betulinka1
11. okt 2023

@datelinka31 preto asi aj pises na MK aby si videla iny pohlad. Jasne, ze ty v tom zijes a mas toho plnu hlavu a svoje pocity. Si unavena z toho celeho, takze mas pravo aj frflať 😉😉😉. Ja tiez ked som v nejakom kruhu pocitov, tak zavolam kamoske aby mi ukazala iny pohlad. A to funguje. Takze teraz si tu dostala kopec nápadov a vyjadrení k tvojej veci a ty si z toho vyber co je pre teba najlepsie.

Strana
z2