icon

Moja sesternica je ku mne drzá

27. jún 2023

Aby som nepísala nejak dlho, tak napíšem len také jej pripomienky čo mi hovorí. Ona má 25, má dve detičky. Bola som aj s manželom na návšteve u nej a poznamenala, že ona by nechcela mať deti vo vyššom veku. Narážala na mňa. Mám 32, deti zatiaľ nemám.
Boli sme na krstinách jej malej a ja som si obula topánky na podpätku, meriam 176 cm a ona poznamenala, že ľutuje vysoké ženy, že vyzerajú ako mrochty už tak a keď si ešte dajú podpätky, tak hrôza. Opäť narážala na mňa.
Ona pracuje na Mestskom úrade niekde v kancelárii, ja pracujem ako sociálny pracovník v azylovom dome, musela som si kvôli práci urobiť školu sociálnu (nežijem na Slovensku) a tiež poznamenala, že keď rozum chýba, tak ideme na sociálnu.
A tak stále takéto narážky.
A nie, neberiem si to osobne, jednoducho má neustále keď sa vidíme nejaké takéto komentáre.

Moja otázka je, povedali by ste jej niečo alebo kašľať na to, veď je to rodina? Lebo úprimne už ju mám plné zuby 😬

Strana
z2
penelope11
27. jún 2023

No ja by som sa asi neudrzala a pred vsetkymi by som sa jej opytala, ci je zo sebou tak moc nespokojna, ked sa do teba potrebuje neustale navazat

olimuc
27. jún 2023

Asi by som sa nezdrzala a bez problemov poslala do prdele aj s jej komentarmi. Ona bude asi prilis jednoducha na to, aby pochopila sarkazmus … takze nie je o com. Moment prekvapeniea (asi neocakava, ze by ju niekto niekam poslal) by som vyuzila na rypnutie … branit sa, take blbe stvorenia iba provokuje … treba ich uzemnit priamo

autor
27. jún 2023

@olimuc Ako ju poznám, tak by teatrálne vstala a odišla alebo by začala slovná prestrelka.

h2
27. jún 2023

Ahá, čiže ona to nehovorí priamo tebe, ale všetkým ostatným, pričom je jasné, že je to o tebe? A to jej na to ešte nikto nič nepovedal? Jej rodičia, napríklad?! Tak keď nechceš ísť do konfliktu, tak sa tvár, že o tebe to nie je, ber to tak, že sú to len všeobecné žvasty, ktoré sa teba vôbec nijako netýkajú.

autor
27. jún 2023

@h2 Nikto jej nič nepovie bohužiaľ. To ma tiež hnevá, ja mám brať ohľady a premôcť sa, lebo veď rodina, ale jej nikto nepovie, že nech sa chová normálne, lebo sme rodina.

h2
27. jún 2023

Nie, nemáš brať ohľady. Myslela som, že jej nechceš nič povedať. Ale ak chceš, tak určite povedz! Ja by som sa teda nezdržala! 😠

zmrzlinka2021
27. jún 2023

Autorka,

tebe v prvom rade chýba zdravé sebavedomie a vyrovnanosť, pretoze ak sa nas niečo dotýka, nemáme to v sebe vyriešené.
Napr.
- deti vo vyššom veku - je to OK, má taký názor, má naň právo a je to v poriadku
- tvoja výška? - to je jej videnie a hlavne zadubenosť, že takú ženu nazve mrochtou
- vzdelanie? - áno, je fakt ze socialnu pracu 95 % ludí studuje len kvoli titulu a vacsinaz nich je vymleta, ale ak sa ta to netyka, nie je dovod sa urazat

Realne:
- ak ta nieco od nej zranujem, komukuniuj to s nou
- ak nespraví nápravo, zmierni vztahy s nou
- ju nezmeis ale svoj postoj ano

simca06022011
27. jún 2023

ak by sa zacala hadat tak by iba sebe hanbu urobila :D ja by som jej tiez povedala, ako tu bolo nech to zopakuje ze si nerozumela atd, aby sa na tie jej kecy upriamila pozornost... a povedala by som jej ze veru, je to strasne a zasmiala by som sa na nej s tym, ze je fakt trapna. je dost mozne ze niekto v rodine ta napr. pochvalil pred nou, alebo doma, a ona ziarli na nieco... alebo si kompenzuje.. mozno by sa rada vymenila, mlada baba s dvomi detmi, nevyburila sa tak teraz vyrypkuje do "slobodnych, bezdetnych" 🙂 vela moznosti tam je.
Ale inak ak by to pokracovala, tak mama nemama, nesla by som na akcie s nou. Vobec.

queen_mary
27. jún 2023

Pizda pizda pizda. Ale niekto to tu pisal, ze ponizuje teba, aby mala ona zo seba lepsi pocit. Su nejake dovody, preco by na teba mala ziarlit? Krajsia, sikovnejsia, bohatsia, hocico?

simca06022011
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 autorka vie napr. skonstatovat ze 95% uradniciek na uradoch je na nic.. :D neschopnych, nemoznych a dolezitych ako radio.. :D medzio recou, ze napr. "nieco chcela vybavit .. atd atd".

queen_mary
27. jún 2023

Urcite je to ziarlivost, potreba si nieco dokazat. Z ineho dovodu sa taketo veci nerobia. A zo skusenosti viem, ze jej vytres zrak, ked prejdes do ofenzivy. Ale nie ze ju urazas, ale napriklad: co si kompenzujes tymito recami?

autor
27. jún 2023

@queen_mary Ja nemám dôvod ani najmenší na ňu žiarliť. Môj manžel hovorí, že ona žiarli na mňa. Neviem či to tak je, nechcem ju uraziť, ale nie je žiadna krásavica. Dúfam, že sa tu kvôli tomuto do mňa ženy nepustia.

queen_mary
27. jún 2023

Ja som sa pytala, ze ci ona ma na co ziarlit 🙂 mozno na tvojho muza, si krajsia, mas vseobecne lepsi zivot?

dilino
27. jún 2023

Ja by som jej tak povedala na rozum pred všetkými žeby za pár chviľ zabudla že je moja sesternica.

zmrzlinka2021
27. jún 2023

@simca06022011 V kazdom povolani najdes aj tych sikovnych, aj tych sprostych. Podstatou je percentualne zastupenie. Znama chodi teraz na pedagogiku a je z toho naprasky a ide si davat aj inu skolu - nudi sa tam, na skusku sa nauci za 2 dni (aj to na tu tazsiu), spoluziacky vymlete.
proste pedagogiky a socialne prace su zberne tych, co si myslia, ze titul im da vysoky plat za nulovu zodpovednost. Ale urcite su tam aj ludia, ktori to myslia vazne a su sikovny a maju srdce pre tu pracu.

simca06022011
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 ved nájdeš vsade, kazdy clovek dokaze aj vo.svojej profesii najst kadekoho.... preto.to.vie aj ona pouzit na ňu a ohodnotit pracu uradnikov :D je to samozrejme zname verejne, ze kto a preco u nas študuje sociálnu prácu a rôzne podobne odbory ale napr osobne poznám baby, ktoré to študovali naozaj s cieľom robiť to a robia to.

autor
27. jún 2023

@queen_mary Vyzerám lepšie. Ale zase nemám taký veľký dom ako ona, ani najnovšie auto...ale som šťastná a spokojná 😊

autor
27. jún 2023

@queen_mary Ale nemyslím si, že je to žiarlivosť. Skôr je taká od narodenia, rozmaznávali ju,všetko mala.

simca06022011
27. jún 2023

A ešte samozrejme môžeš podotknúť, ze ako rada pomáhas ľuďom ;) baví ta to a škola ti v tejto sfére veľmi pomohla, empatia ti niečo hovorí na rozdiel od iných🙂

zmrzlinka2021
27. jún 2023

@simca06022011 Ale ja to nepopieram, co tvrdis, len zial cim lahsi odbor, tym vacsi odpad sa tam vyskytuje.
Kazdopadne, ja som sa rokmi naucila nehodnotit pracu, s ktorou nemam realnu skusenost.

autor
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 Ja som nešla na tú školu preto, aby som mala titul, ale keďže som chcela pracovať v sociálnej oblasti, tak škola bola v tomto prípade nevyhnutná, aj keď je to zatracovaná sociálna práca. Ale prácu milujem.

zmrzlinka2021
27. jún 2023

Autorka,
ja ti to verim a fandim ti! Praca ta musí tešiť a nie si povinná nikomu zdovodnovat svoj vyber.

jaaty
27. jún 2023

Nestretávala by som sa s ňou vôbec …

simca06022011
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 nerozumieš o com rozprávam, ok. Nerieš 🙂.

sasitimi17
27. jún 2023

No ja mam to iste, len my sa uz tak casto nestretavame. 😀 rodina-nerodina s takymito ludmi sa neda nijako, aj ked vratis protiutok to proste nema zmysel..
si dospela mas 32 rokov tak si nenechaj diktovat od matky s kym sa stretnes alebo nestretnes...

nyusika
27. jún 2023

ja netrozumiem, preco ma dospela zerna potrebu rozoberat a riesit taketo s;prostosti...a teraz nenarazam na sersternicu. ta neh si hovori co chce.
ale autorka je dovna, ze sa takymto vobec zaobera.
jednym uchom dnu - druhym von.

inak, mne by nikto taketo sprostosti ani nepovedal, lebo by som mu k tomu nedala dovod. taze ked ma niekto na vasu adresu podobnepoznamky, skor rieste seba,. ako druhych

sheila121
Odpoveď bola odstránená
ema22270
28. jún 2023

Tiez take poznam, ze som si robila pedagogicku VS a manzelova sestra milion x uz u nas povedala "a tie ucitelky" ...kamoska je angličtinarka a ked sa stretli na nasej oslave, tak to iste tam zahlasila... takze co ti poviem. Ked IQ chyba, tazko sa s tym bojuje.

majkamasar
28. jún 2023

Ja by som sa s nou uz ani nestretavala. Neboj pride cas ked sa bude chciet vyrozpravat a nebude mat skym.

Strana
z2