Moja sestra ma neskutočne zlého syna
Moja sestra ma neskutočne zlého syna. Má 10 a je neskutočne drzý ku každému. Nič si nevie upratať. Len hry, mobil a odvrávanie a opakovanie všetkého čo poviem, žiadny rešpekt a keď mu niekedy tasnem po nohe alebo po chrbte, tak sestra sa hnevá na mňa, že nemám biť jej deti. Pritom som sa mu viac venovala ako ich vlastný otec. Úplne saje moju krv a niekedy rozmýšľam, že asi naozaj je najlepšie sa niekedy na rodinu vy....ť. Však to nie je normálne, abh sa človek vytočil 10x za deň. Čo by ste robili vy ?
Bože, stále ideš svoje. Ak ste celá rodina taká jednoduchá ako ty, tak sa vlastne ani nečudujem že dieťa je aké je, je vaším obrazom.
Asi im teda pomahas. Ale to je prcic tvoja vola. Ty to nemusis robit. Ak ti vadi, nerob to. Respektujte svoje sukromie. A ano vychovavat maju rodicia. Sucasne mas podla mna pravo povedat, ze spravanie nie je vhodne. Avsak nepreukazovat to fyzicky. Mali by ste so sestrou lepsie komunikovat. My tvoju sestru nezmenime, ale akonahle ti niekto povie co mas a nemas robit - protestujes. Poskladaj si to cele, ked budes v klude a este raz precitaj
@melanta z coho usudzujes ze som jednuducha ? Mam niekde gramaticku tvrdku ? Trosku hrube oslovenie
Autorka, prosím, splň "vyhrážku" z úvodu. Vyser sa na nich. Nič lepšie sa vám všetkým nemôže udiať.
autorka, lenže toto by si si mala vydiskutovať so sestrou a použiť tieto argumenty. Je jasné, že sa cítiš nepríjemne, dotknutá, ... keď sa takto k tebe synovec správa. Ale on je stále len decko. Zasiahnuť v tej chvíli má jeho rodič. Ak by sa moje dieťa takto zachovalo k dospelému a nemusel by to byť len člen rodiny, tak by sa v prvom rade muselo ospravedlniť a v druhom by nasledoval primeraný trest. Tvoja sestra to má zjavne na háku a v podstate dáva chlapcovi najavo, že to správanie je v poriadku. TAk ako vo výchove majú byť jednotní rodičia, tak jednotní by mali byť všetky dospelé osoby podieľajúce sa v jednej domácnosti na výchove. Darmo mu ty jednu capneš, keď hneď sa ho matka zastane a v jeho očiach si vlastne za blbú ty. Ak ho aj budeš biť ako žito, nič tým nevyriešiš, len si koleduješ o to, že jeho mama alebo otec ti jednu vrazia naspäť.
Jednoduchý človek nerovná sa gramatické chyby. Jednoduchý človek povie jak mu papula narástla, nemá chochmesu, zahnaný do úzkych sa môže uchýliť k násiliu, má len svoju pravdu, verí dezinformáciám, nedá si logicky vysvetľovať...
Ja som pomáhala sestre s deťmi, keď som vlastne ešte nemala.. a naučila som sa, že netreba riešiť nič s čím nesuhlasis - lebo to nie je moje dieťa.. treba sa obrniť že sú veci ktoré neovplyvnis.. treba povedať svoj názor, určite však nie bit.. keď ma sestra pocit že si dobrá na stráženie, ale nemáš právo na nejakú výchovu keď si s ním a je jej jedno, že jej syn sa k tebe správa neuctivo, nedávaj na neho pozor.. povedz jej otvorene ako sa ta to dotýka a že nie si žiaden pajac ku ktorému sa môžu správať zle len preto že je to jej dieťa..
Keď by toto písala učiteľka, diskusia by vyzerala asi inak..
Nechápem čo ste sa do nej pustili.
Áno, byt sa nemá. Prečo by ona nemohla bývať u rodičov? To nedáva tomu dieťaťu žiadne pravo takto sa správať. Rozhodne sa musíš porozprávať so sestrou. Najväčšiu vinu ma na tom ona. Stará sa o dieta? Vychováva ho? Ak je dieta nezvladatelne, povedz jej, že nahlásia na sociálke. Takýmto rodičom sa už treba asi začať vyhrážať. Naco si robia deti, keď ich potom vôbec nevychovávajú. A tu si ženy myslia, že nič sa nedeje a nestaraj sa. Kdeže, toto nás neskôr všetkých dobehne. Všetkých, lebo toto raz bude budúci arogantný človek.
Ty si si nedokazala ziskat jeho respekt, lebo zakazmi/prikazmi/bitkou a celkovo hranim sa na jeho matku/ucitelku to proste nedosiahnes. Nemas nad nim ziadnu autoritu a nedokazala si si ho ziskat ani ako kamarata - tak teraz co riesis? Predpokladam, ze mas 15-16r a mlady sa ide usulat od smiechu ked sa s nim snazis spravat ako keby si bola jeho babka a vyzadovat poslusnost a disciplinu. Tym sa aj vysvetluje, ze nemozes odist z rodineho baraku a vychova sestry a jej nespratny pracek ti lezie na nervy, ale bohuzial nie si jeho rodic tak sa s tym zmier a snaz si ho nevsimat, problem ma tvoja sestra nie ty
Je to tvoje dieta alebo tvojej sestry dieta?? Ak ona uzna za vhofne nech mu da aj 1000eur a posle ho do nakipneho centra ich minut... Su to tvoje peniaze?? Takze ak ti prekaza ako sa k tebe sprava tak sa s nim nekontaktuj/nebav...
Zlé dieťa neexistuje, existuje však nesprávna výchova, nesprávny vzor a spôsob riešenia problémov.
Biť dieťa je pre mňa zlyhanie dospelého.
Možno má dieťa problém, ktorý rodičia prehliadajú, alebo "nechcú sa hanbiť" u psychológa, psychiatra.
Navrhujem Vám sa ako dospelý sa porozprávať bez dieťaťa, vydiskutovat si, nastaviť pevné pravidlá.
A potom pripraviť aj pravidlá pre dieťa. A nezabudnúť za dobré veci dieťa pochváliť a v prípade primeraného trestu mala by byť aj za dobré veci odmena. Nezabudnúť mu dať cieľ, motiváciu, povzbudiť k splneniu cieľa.
ked si ho sestra nevie skrotit-tak ty jej s nim nijako nepomahaj,trvaj na tom,aby k tebe nechodil do izby..ak ti nieco poskodi ,nech ti to vratia-ak nebudu chciet-vezmi im na oplatku nieco,kym ta neodskodnia...ak tam byvate spolu ,platis najomne,a nerespektuju tvoj klud-tak pokial nebudes mat sancu odist,tak ked to decko bude vyvadzat pusti si riadne nahlas hudbu,aby to prehlusilo aj ich rozhovor...so sestrou si sprav poriadok-jej decko ti nema co drzo hovorit,ze mas drzat hubu...ale inak si ho nevsimaj,ani mu nic nekupuj,ani ked sa bude liskat...len mu raz dorazne vysvetli,ze ty mas rada len dobre deti...ked vydrzis,moze nastat zmena..capnut ho nemozes,este by to mohli pouzit proti tebe...ak je naozaj nezvladnuty,navrhni sestre nech s nim zajde k psychologovi...
@galganka dakujem za vysvetlenie... neskutocne si mi pomohla 😀 mas vela deticiek venuj sa radsej im a ja si pockam aj n ine rady
Srdečne ďakujem za odporúčanie, ale ešte tu pobudnem, som zvedavá, čo ešte vypotíš.. 💪🏻
co by sme robili my? v prvom rade ty nemas co vychovavat ani bit cudzie dieta! aj ked je to v ramci rodiny - dieta nie je tvoje, je cudzie.
keby moja svagrina tresla po ruke mojmu synovi, tak to jedine v nejakom paralelnom vesmire, po prve (take nieco by sa v zivote nestalo), ale ak by teda hypoteticky ano, nikdy v zivote by som sa s nou uz nevidela.
dieta si ma upratat rodic, nikto iny.
ked si ho nevie vychovat sestra, a ty s tym mas problem, tak ich nepozyvaj, nestretavaj sa s nimi, alebo ako to vlastne fungujete. kolko mas rokov? 10?
@galganka tak čakaj a pozeraj do mobilu 😀
Bez obáv, okrem jednoduchosti si aj celkom pomalá. Už som stihla sprchu, jedlo, aj háčkovanie dokončujem popri tebe. Nezaháľam.
Bitkou nikdy u nikoho rešpekt nedosiahneš, práve naopak. Ak ho už teda tak veľmi potrebuješ vychovávať ty, ideš na to z úplne opačného konca.
@galganka no ved ty si dokonala matka ja Ti to neberiem... este sa pochval nam niecim
To som o sebe nikdy netvrdila. Celkom stačí, ze vychovávam naše deti a nie niekoho iného, s tým som spokojná.
@galganka si predstav ze este stiham aj dve prace ... mozno aj Tebe chyba uz praca
Po dvoch dňoch brutálne 😂
A co tak hodit vaznu rec so sestrou o tom, co jej z dietata vyrasta? Keby si sa na to vykaslala, s dietatom jej nepomahala a ako dovod uviedla jeho spravanie, mozno by si sestra rozmyslela, ci s chalanom narobi poriadky alebo nie, ked na vsetko bude sama. Vychovavat dieta niekoho ineho naozaj nemozes, a takisto nervacit sa kvoli tomu nema zmysel. To ti vravim z vlastnej skusenosti, mozes sa aj potrhat, ale ak si rodic neda dieta do poriadku, tak ty tazko...
Prácu máš, aj dve, ruky očividne chromé nemáš, huba / písmenká ti tiež idú... škoda ťa tam... už si mala vo vlastnom a v kľude bačovať. 🤷♀️
Otlkat cudzie dieta? Omg.. nikdy by som si nedovolila bit dieta mojho surodenca 😳😳😳 hruza
Dieťa sa nemá biť, myslím si, že je to zlyhanie dospelého človeka. Ja som velmi tolerantný človek, ale ak by niekto udrel moje dieťa...neviem, dá sa ubížiť aj pohladom 🙂)) ale teraz bez srandičiek...asi by si to tá osoba nedala za širák čo by som jej povedala, že sa dotkla mojho dieťaťa.
@galganka neboj sa stavia sa, setri sa, zaraba sa vsrtki stiham... ale ak budes moja suseda tak ma asi jebne 😀

Chlapec má 10. Ty máš koľko? On je nedozrety nemusí zvládať svoje emócie ani reakcie, ale ty? Možno preto Ťa tak rozčuľuje, že si rovnaká ako on, nezvládnuteľná a nemáš pod kontrolou sama seba a svoje reakcie. Udrieť vlastné dieťa považujem za zlyhanie, ale udrieť cudzie? To už nie je iba zlyhanie, ale aj nevychovanosť, drzosť a na zamyslenie.