icon

Moje manželstvo ma úplne vyčerpalo. Uvažujem o rozvode

5. jan 2022

Ahojte. Rozmýšľam bohužiaľ už nejaký čas nad rozvodom. Manžel nieje alkoholik, nebije nás. Fungujeme naoko tak normálne, sme spolu 8 rokov a 3 roky manželia, mame 2 deti, 4,5 a 1,5 ročné. Ja momentálne na RD on chodí do práce na 2 dni, potom je 2-3 dni doma. Väčšinou trávime čas spolu s deťmi. Ale.. Problém je v tom, že manželstvo sme uzavreli, neuvazene, aspon pre mňa, po jednej veľkej kríze, mali sme ich niekoľko, nebola jedna. Zobrali sme sa len na úrade, po dvoch mesiacov ako sme sa dali znova dokopy, hádam na prvý voľný termín aký nám na matrike ponúkali. Nechápem prečo som sa vtedy nad tým nezamyslela, prečo sa manžel tak ponáhľa. Cele to bolo aké si čudné, ja neviem co mi vtedy bolo a kde som mala rozum. Manžel mi vtedy nasluboval hory doly, z čoho sa tiež nič nekonalo a vlastne si s odstupom času uvedomujem, že tie sľuby ani nebral vážne, len ma potreboval dostať, tam kam ma aj dostal. Ďalej je medzi nami veľký vekový rozdiel, ja mam 27 manžel 47. Ten vekový rozdiel je aj veľmi cítiť, hlavne ako sa nám narodila dcérka, už to jednoducho nezvláda pri deťoch, fungovať tak rýchlo, obaja sú veľmi živí, je unavený, často sa rozlúči za úplne banality ohľadom detí aj ohľadom všetkého ostatného a potom si to odnesiem ja. Pri tom ako deti okolo behajú ho 5 krát do hodiny chytá infarkt. Proste ma rad už kľud , keď si pusti telku, oddychuje, no on si myslí, že je stále mladý a všetko stíha, opak je pravdou. S deťmi sa skôr rad pohra, občas urobí raňajky, no inak je starostlivosť na mne, deti neokupe, malú neprebali, kričí radšej na mňa.
Ale o tom nieje jadro nášho problému. Vedela som koľko má rokov, on to tiež vedel, myslím si, že všetko sa dá, pokiaľ je medzi ľuďmi láska, úcta, tolerancia, ochota. V poslednej dobe už len čakám na to ako odíde do práce a budem mat pokoj. Vôbec sa ku mne nespráva s úctou, často ma uráža robí si zo mňa posmešky. Nonstop počúvam ako žeriem a podobne. Milé dámy, vyvediem vás z omylu. Nemám 100 kíl. Moja váha je 53-55 kíl, v závislosti aj od cyklu a 170 cm, postavu mam peknú. Kojím tak zjem, áno trochu viac. Keďže aj výdaj mám zvýšený. To že žeriem počúvam XY krát za deň, napríklad len olyznem lyžicu od čaju, on vchádza do kuchyne a vidí ako mam v ústach tu lyžicu. Povie mi, že čo si zase žrala. Neskutočne mi to vadí. Keď niekam ideme. Rozumejte tomu tak, že nikam nechodím s kamoškami sama na kávu, kozmetiku čokoľvek. Ale napríklad idem so synom k zubárovi, tak sa trochu chcem raz za mesiac namaľovať a on hneď že pred kým sa chcem predvádzať, kde do p... Idem. Toto mi robí často aj vtedy keď sa prezliekam, idem si len prezliecť pyžamo ráno, dám si podprsenku, nejaké novšie tričko. A on mi povie, že kde idem, keď sa tak paradim. Ze na záchode som 20 minút, 2 hodiny sa prschujem, 2 hodiny susim vlasy, pritom to nieje vobec ani pravda.. 2 krát do týždňa si dávam sprchu, umývam vlasy a do hodiny som von z kúpeľne so všetkým, mimo to ak stihnem moja sprcha netrvá ani 5 minút. Na záchode mam väčšinou aj detskú spoločnosť, ved to poznáte... Keď ani na záchode nieste sami. Rozpráva sa so mnou štýlom kde si v pii... Teraz som mu povedala, že by som si rada urobila VŠ, odbor ktory som mala vysnívaný, prijali ma po ukončení strednej školy a ja som vtedy nenastúpila, z veľkej časti kvôli nemu. Chcela som si teraz znova podať prihlášku na externe štúdium. Jeho reakcia bola, že pôjdem psovi do riti, že určite čakajú už len na mňa, veľmi ťažko mi to padlo. Na strednej škole som mala vždy najlepšie známky z ročníka, vždy som bola vyznamenaná, napriek tomu som to nikam, ale nikam nedotiahla. Koľko razy ma tituluje rôznymi nadávkami, keď mu to potom poviem, tak sa ohradi, napríklad, že mi nepovedal ze som debilna, jebnuta ale ze som ako debilna a to je rozdiel. Napríklad 20 minút po mne kričal minule keď som v mäsiarni kúpila 2 kila hovädzieho stehna za 8 euro za kilo, čiže som minula 16 eur, vykrical mi že niesme milionári, že som úplne nenormálna a nesvojpravna. Alebo pol hodinu, celou cestou v aute, bol v ňom aj syn, po mne ziapal, že som mu kúpila ascorutin za 5,80 v lekárni a ze som nesvojpravna a nikdy ma už nepusti do obchodu, lebo on ho kupoval za 1,80, pozrela som si všetky internetové lekárne, nikde toľko nestojí. Alebo tento týždeň mi kuriér doniesol balík a akurát som bola s deťmi na ulici a teda zastavil, ešte pred tým ako zavolal, lebo ma videl a balík mi dal, lebo ma už pozná, keďže stále na túto ulicu chodí tento kuriér, tak už pozná asi každého kto tu býva o objednáva častejšie cez internet. A on z toho vydedukoval, že ja s tým kuriérom niečo musím mať a nadal mi do kuriev. Celkovo je to velmi cholericky typ človeka, rýchlo sa rozlúči a všetko ženie do extrému. Inak deti ho majú radi, pohraju sa spolu, čo potrebujú im kúpi, ide s nami k lekárovi, je zodpovedný, čo sa deti týka, vie byť aj jemný, citlivý, starostlivý . No často krat sa hlúpo vyjadruje a robí si zo mňa posmesky aj pred deťmi, syn to vníma dokonca začal po ňom opakovať, má 4,5 roka. Pokiaľ je muž v práci, syn sa správa úplne inak, je veľmi dobrý a citlivý, keď mi povie niečo zlé. Veľmi ho to mrzí, má v hlavičke chaos. Muž si uťahuje príležitostne aj zo syna, napríklad čaptoš, šleptoš, blbecek. Vôbec neberie vážne, čo môže takýmito vyjadreniami spôsobiť. Som unavená, stále mam hnačky,bolieva ma brucho, stále sa skriabem, stále mam nejaké vyrážky, trham si pery,. Nič ma neteší, niektoré dni by som zaliezla najradšej do nejakej diery. Nevládzem fungovať, bola som u lekára, myslela som si, že som chorá. Všetky výsledky mam tip top. Takze je to len v hlave. Kým sme sa zobrali, takýto nebol, začal sa takto prejavovať tak max 1 až 2 roky. Mali sme krízy, problémy, ale nebol takýto. On to vôbec neberie vážne, že mi to vadí a nechcem aby môj syn bol rovnaký trulo ako otec. Nevládzem. Aj deti vnímajú že niesom ok. Snažím sa vôbec pred deťmi nehadat, ale niekedy už vybuchnem. Dobre vie, že mi toto jeho správanie a prístup ku mne vadí. Vždy ho na to upozorňujem. Cca tak raz do mesiaca keď nevládzem, tak sa zosypem a rozplačem a naziapem po ňom. Napriek tomu mi stále hovoril ako ma ľúbi, miluje. Ja mu to povedať neviem, lebo to tak už dlho necítim. Vybudovala som si k nemu až odpor. A lepšie mi je vtedy keď nieje doma. Veľa krát ľutujem, že som si ho zobrala. Necítim sa šťastná, cítim sa vyprahnuta, bez chuti do života. Zaľúbi spoločné vlastne nemáme, našim jediným spoločným zaujmom sú deti, s nimy trávime všetok čas. Niekedy mám pocit, že mu asi preskočilo, keď sa takto správa. Pokiaľ príde k tomu, že moja trpezlivosť pretečie a ja vybuchnem, tak sa niekolko dní snaží správať inak, kontroluje sa ale po pár dňoch to zase sklzne k tomu istému. Lezie mi neskutočne na nervy. Aj mimo toho ho vytoci každá blbosť, úplne malichernost, čo je schopný rozhryznut telefón, niečo rozbyt, pripadne sám sebe ublížiť, hryzie do do pasti a podobne, tlačí si na hlavu, to urobí hocikedy keď sa dostane do pre nho väčšieho stresu. Napríklad dcérka bola chorá, horúčky dusila sa hlienami, nezaberali ATB, v noci som s nou pochodovala po dome a on mne za zadkom s nadávkami aká som ja pi..., doktor nezodpovedný KO... A buchal si pritom to hlavy a triaslo ho.. Takýchto príkladov je XY, ale tento je jeden z tých kedy aspoň mal zmysluplný dôvod na to byť v strese,ale reagovať takto určite nieje správne. Takto som mala veľký stres kvôli zdraviu dcérky a stres ešte aj z neho. Keď nás vidia ľudia na ulici, správa sa ako top otec, starostlivý, vyzeráme ako jedna šťastná rodinka, ale nieje to pravda. Rozmýšľam ci s takýmto človekom ma vôbec zmysel pokúšať sa na rozvode dohodnúť a uzavrieť dohode dohodu.... Lebo chcem rozvod, len som taka unavená, že to nevládzem ani riešiť. A rada by som sa dohodla a vychádzala s nim aj potom ako človek. Bývame v podstate u mňa, zjednodušene povedané, vymenila som svoj byt v meste, ktorý som dostala ako dieťa od maminy za starší dom na dedine, ako to finančne vyšlo, aby sme mali svoje bývanie . Muž má dlhy, ešte z obdobia keď sme neboli spolu a bude ich splácať ešte celkom dlhú dobu. Preto sme si nemohli zobrať ani hypo. Nebyť toho mohli sme mať úplne iný dom, keby boli iné podmienky... Nuž no. Plus býva s nami na druhom poschodí aj moja mamina. Majetok nemáme spoločný v podstate žiaden, len pár tisíc na účte. Už som aj naznačila pri poslednom konflikte, že mám toho plné zuby. Zaklincoval to tým, že nás teda všetkých pozabíja, o pol hodinu na to zas vyhlásil, že spácha samovraždu. Moja mama sa vyjadrila, že nemá všetkých 5 pokope... A tiež si myslím, že nemôže byť úplne ok. Pokiaľ si akoby nebol so mnou istý, neboli sme zobrati a nemali sme 2 deti a ja som obrazne povedané nesedela 95% casu na riti doma, takto sa ku mne nesprával. A aj teraz keď sme napríklad vonku, pred susedmi, vtedy mi nič škaredé nepovie, len doma. Pride mi to tak, že on si ventiluje na mne svoje komplexy. Necítim sa ako jeho partnerka, milovaný rešpektovaný, rovnocenný človek, pri nom sa cítim ako soplavé decko. Neviem si predstaviť, ako by sa ku mne správal o 20 rokov, keď teraz dokazuje toto. Nevládzem a mam ho plne zuby a ešte viac keď som už nahnevana a on sa začne tváriť, že nič a všetko je v pohode. Sex mávame sporadicky, nepravidelne, tak raz do mesiaca cca, aj to je také nasilu, už nie z lásky...deti ho majú radi stále len tata, tato, tato, viem k nim byť aj veľmi dobrý. Len ja ho už mám plné zuby. Čo robiť.?

zuby. Co robiť?

Strana
z4
anjelicek26
5. jan 2022

Prepac niekde v polovici som prestala citat, je to strasne dlhe... muz ta citovo vydiera, sama vies, ze to nie je ono celkovo, nie si stastna, ani spokojna, nemas ho prakticky rada a mas na neho averziu a ani v tom nevidis buducnost. Nemusis hladat viac dovodov ako toto, dolezite su tie city, vnimanie a chut nieco menit... a inak, o veku to nie je...moj muz je starsi, deti mame styri, fungujeme uplne normalne, toto co pises nepoznam... je to o ludoch, ako si sadnu, ako velmi chcu, ako sa snazia...

ckocka
5. jan 2022

Ja ti neviem, chodiť častejšie ku kaderníčke?

autor
5. jan 2022

@ckocka ďakujem za zmysluplnu odpoveď k veci. 👍 Ani veľmi vtipné to nieje.

grace55
5. jan 2022

Myslím, že vieš, čo treba urobiť. Držím palce!

bmuller
5. jan 2022

ach, zienka zlata, zle sa to cita.... sama si si pomenovala, kde je jadro problemu.... na riesenie by bolo treba dobreho odbornika, ale to by manzel musel nieco na sebe zmenit....
mne len nejde do hlavy, preco si sikovna, pekna a schopna mlada baba uviazala na krk o 20 rokov starsieho chlapa s dlhmi? preco si nesla studovat a nenasla si niekoho normalneho, po zrelej uvahe, s cistym stitom?...

iv007
5. jan 2022

Mrzi ma ake mas manzelstvo a ze si sa nechala takto opit rozkom a sladkymi recami.Pan si nasiel mladu zenu ktoru navyse citovo vydiera a manipuluje.Naco si robil deti ked na ne nema nervy a trpezlivost?! Mate male deticky,skuste este diskutovat a zachranit to.Inac kamoska mi robi na sude a vravela ze je neskutocne vela rozvodov teraz, asi na povrch vyplavaju skarede veci a ludia idu od seba..Najviac vsak lutujem tie deti.Drz sa!

ckocka
5. jan 2022

To nemalo byť vtipné. Sarkazmus.

autor
5. jan 2022

@anjelicek26 ja viem, že je to dlhé. Rátam s tým, že takmer nikto nedocita do konca. Ale potrebovala som to dat zo seba už von. Aspoň takto...

slovakboy
5. jan 2022

Vydrž ja dočítam a odpoviem.

anjelicek26
5. jan 2022

Jasne ja to chápem, že to človek potrebuje zo seba dostať. Ja si v tomto uvedomujem, že som už staršia a zacinam uvažovať akosi inak nad takýmito problémami, na prvé miesto dávame moje šťastie a pohodu a riadim sa srdcom. Tie roky tí nikto nevráti a keď budeš sama spokojnejaia, tak necakaj. Môže byť aj víkendový ocko pre deti.

lenuska9999
5. jan 2022

Prepac , prečítala som to možno do polovice,je to veľmi dlhé. Chápem to ale tak, že tvoj muž ti je pritazou, je guľou na tvojej nohe a ešte ta aj manipuluje. Ty si mlada žena a máš celý život pred sebou, tak sa nenechaj nim ovplyvňovať prosím. Na tu školu chod externe nech si hovorí co chce. Nezahod svoje ciele kvôli nikomu a už vôbec nie kvôli nemu. Potom by si ľutovala... neviem či si rozmýšľala nad rozvodom a ci máš kam ísť, viem je to ťažké s dvoma deťmi.. prajem ti veľa veľa síl, aby si to všetko zvládla !!!

nikynike
5. jan 2022

Docitala som dokonca. Najdi v sebe este posledne zvysky sily a konaj, nenechaj seba aj deti nicit dalej. Vela sil, zvladnes to!!!

20iffka
5. jan 2022

Sadnúť, povedať si a ak sa nič nezmení...tak vieš....pozri sa na to celé ináč...čo by si poradila ty kamarátke,ktorá ma tento problém....prečítaj si,čo si napísala... Pre deti jasné,že bude tato a tatinko... On potrebuje odbornú pomoc... Možno žiarli, vek veľa spravil a tým,že ti nadáva sa cíti akoby lepšie....ventiluje sa na tebe...rozhodni sa sama...ja som sa pred rokmi rozviedla a bolo to to najlepšie rozhodnutie a byť s malou sama bolo super obdobie života...máš maminu, deti a hlavne samú seba....čo by si spravila,ak by sa nejaký muž k tvojej dcére takto správal? Hlavu hore....a držím silno palce 🥰

tykat
5. jan 2022

Mna by zaujimalo co robil a s kym bol tych 20r co je od teba dlhsie na svete. Aku ma minulost?

jjanulienka
5. jan 2022

Ja som Dočítala len po” 2 krát do týždňa si dávam sprchu”, wtf?

matovicova
5. jan 2022

Tvoj muž je psychicky chorý. Bolo by dobré, predať dom a zmiznúť z jeho dosahu 🍀

deti95060810
5. jan 2022

dočítala som to do konca....
mne tvoj mm veľmi pripomína môjho ex... tiež to bol blb...len ten môj mal aspoň peniaze a nie dlhy...a nebol medzi nami tak veľký vekový rozdiel...dlho som pri ňom nevydržala. až sa hanbím napísať koľko.
len čo teba viedlo si zobrať za manžela tohoto starého chlapa s dlhmi? Keby mal peňazí, majetok tak ešte pochopím. ale s dlhmi? Bol taký okúzľujúci ? ....
Moja odpoveď - nebola by som s ním. Ty si mladá a on starý paprdo... už len čakať kedy ho traf..., prinajhoršom podaj o rozvod...

janewithane
5. jan 2022

@jjanulienka tak citaj este raz.. 2x taku dlhsiu, ostatne e max 5 min

autor
5. jan 2022

@bmuller bola som mladá, veľmi naivná, ľahko ovplyvniteľná, nemala som dobré detstvo. Problémy s otcom od útleho veku, nebudem špecifikovať. Mamu psychicky deptal, občasne, kým som bola malé dieťa, pamätám si fyzické ataky, no väčšinou to bolo nadávky, mama to znášala veľmi ťažko. Rozviedla sa aj po 25 rokov. Teraz má konečne pokoj. Ani ja, ani mama s nim niesme v kontakte.. Nerada som trávila čas doma, necítila som sa tam dobre, počas strednej školy mi otec dával patrične najavo, že mu tam zavadziam, často sa vyjadroval, že kedy už konečne vypadnem. Čas som trávila väčšinou mimo domu, v škole, v práci a potom som čas vyplnala záľubámi, pripadne hocikde v kaviarni, inde, len doma nie. Preto som sa z domu odsťahovala ešte pred maturitou, nemala som pocit podpory z domu, preto som sa rozhodla nenastúpit na VŠ, čo stále ľutujem. Lebo som žiadnu podporu nepotrebovala, mala som sa postaviť sama ta seba. Co som však v tom čase a veku nedokázala. S mamou som v tej dobe nemala veľmi vrucny vzťah, nemala som k nej dôveru. Vzťah sme si z sebe našli až teraz. No a v tomto období, keď som bola akási stratená, prišiel do môjho života on a ja som sa na nho upela.

monkasponka
5. jan 2022

Prečitala som to cele a musim povedat že mi to pripomina byvaleho... ale že to iste! Aj s tou VS, už ju mam par rokov , ale najprv som odišla s malym od ex. Ak som spravne pochopila dom je tvoj. V momente sa s nim rozveď... kym su deti mlade.

slovakboy
5. jan 2022

Ešte som tu nikdy nikomu neradil sa rozviesť ale ty nemáš iné východisko. On ma problém sám so sebou nevie sa správať. Je labilný. To že ťa ma rad by ho mohlo motivovať niečo urobiť keď zisti že môže o teba prísť. Aspoň žiadosť podaj a hod mu ju na stôl. Najviac ma presvedčili dve veci kvôli ktorým musíš niečo robiť: ponižuje aj deti a za to si zaslúži do zubov. A potom to že ti je pocitov lepšie bez neho. Je to pijavica upír a vysáva z teba energiu aby sa sám nabil. Deti mu neber ani keď sa rozvediete. Ale bycha na tie jeho vyhrážky. Mala si zavolať políciu keď ti povedal že vás pozabíja. Moja známa to urobila a šlo to potom rýchlo. Policajti teraz musia konať. Ty mu dávaš mantinely až keď je zle. Chvíľu seká dobrotu a potom znova. Hneď pri prvom porušení pravidiel musíš prejaviť odpor.

autor
5. jan 2022

@lenuska9999 bývame u mňa. Aspoň v tomto problém nieje.

deti95060810
5. jan 2022

a jeho minulosť? myslím rodinu, deti, kým ste sa vy dali dokopy...

raffaella
5. jan 2022

Dočítala som. Začni riešiť rozvod čo najskôr. Žiješ s úplným psychosom. Držím palce

slovakboy
5. jan 2022

Našla si si takého aký si mala doma vzor. Tvoj otec v tebe ubil sebalasku a úctu k sebe samej. Nedovoľ aby to iste robil aj on tvojim deťom. Uráža pred nimi teba čo je vzor pre nich a uráža aj deti čo v nich buď vyvolá agresivitu a neúctu voči druhým alebo neúctu voči sebe.

sissy27
5. jan 2022

Ty ale veľmi dobre vieš čo máš robiť a máš na to aj skvelé podmienky - dom je len tvoj a mama v ňom, takže nezostaneš na všetko sama. Dlhy si narobil pred manželstvom, takže už sa nebudeš podieľať na ich splácaní ako doteraz.
Ja som si vždy myslela, že baby si nájdu výrazne starších partnerov pre ich inteligenciu, životné skúsenosti, majetkové pomery, správanie gentlemana zo starej školy - a potom zrazu buran, lúzer, s dlhmi a niekto si ho uviaže na krk 🙈 druhá vec, ktorá ma prekvapuje je, že tvoja mama je svedkom týchto jeho výstupov a nič - no ja s mojim temperantom by som už zaťka hnala svinským krokom tam odkiaľ prišiel a tebe ako dcére vysvetlila, že netrpela som pri pôrode kvôli tomu, aby sa niekto k tebe takto správal a tebe tiež netrhalo vagínu 2x aby tvoje deti vychovával takýto odkundes.

maminkadeticiek
6. jan 2022

Odist.Vymysliet plan a odist.Toto sa nevyriesi ani parovou terapiou a to ja vzdy radim vyuzit vsetky dostupne sposoby na zachranu manzelstva.Drzim ti palce,aby si mala vela stastia v novom zivote,urcite to zvladnes a budes si ziy pokojne a tak obycajne stastie.Inak je to strasny chuj ten tvoj muz,strasny,korunovany.To ze mas vlastne byvanie tak to je naozaj fantazia a mas aj pomoc maminy.Idealny stav,len treba dat nanho velky pozor, lebo naozaj nema v hlave vsetko v poriadku,aby vam nic neurobil.Asi by som sa sla vopred poradit za niekym ako postupovat ak ukoncujes vztah, v ktorom su deti a muz sa vyjadril ze vas pozabija,to neni sranda ak mu mrdne v bedni.

petravelasova
6. jan 2022

Ahoj,tiež som si to prečítala celé do konca..mi bývalý bol presne taky istý buran ako tento tvoj co sa týka správania,a ver mi on sa nezmení..ja som mala prvý pokus o útek a on na to prišiel lebo si precital moju konverzáciu ktorú som mala s majiteľkou bytu kam som chcela ísť do podnájmu..klacal predomnou na kolenách a prosil ma aby som neodišla aj s deťmi,že on sa zmení a bude iný.Vydrzalo mu to presne 2mesiace a potom to bolo cele o tom istom.Donekonečna ma urazal a ponižoval,či pred deťmi alebo pred rodinou,on proste nebral ohlad a išiel ako píla.Ked som nastúpila do prace po RD,vzchopila som sa,nabrala odvahu a so vztycenou hlavou som od neho odišla s deťmi do podnájmu a neskôr si ten byt kupila.Ty máš obrovskú výhodu ze ten dom je tvoj a môžeš mu zbaliť švestky a dat mu zbohom.Drzim ti veľmi palce,aby si aj ty nasla v sebe tu silu a postavila sa mu a povedala dosť.Nenechaj sa psychicky vydierať a mysli na seba a svoje deti.Nechces predsa aby im on od malička vštepoval do hlavy tieto jeho "výchovné metódy"a robil z nich svoje kópie.Ja dodnes neľutujem ze som odišla.Teraz mám priateľa s ktorým sa ľúbime najviac,mame spolu ročnú dcérku a všetko je tak ako ma byt a ja som šťastná ako nikdy v živote.Drz sa a napíš nám potom ako si sa rozhodla a ako to všetko dopadlo..si silná tak bojuj💪💪.

bmuller
6. jan 2022

Myslim, ze unho nejde ani tak o realny vek, ako o ten rozdiel medzi vami a taku nerovnocennost. Dnes aj 40tnici bezne vychovavaju deti a nerucaju sa z toho, tak v tom, ze chce klud a pod., to nebude. S jeho pristupom a vztahom k tebe by sa dalo nieco robit - ovsem, keby sa muz uvedomil a chcel na sebe a manzelstve pracovat... Mam vsak taky pocit, ze pan ma manipulatorske crty (aj ked nechcem sudit neznameho cloveka, ale...) - navonok tvorite idealnu rodinku, ale doma si dovoluje... pred manzelstvom bol urcite skvely, a ked ta ma, kde chcel, ...nepodporil ta v studiu, zhadzuje ta, robi z teba neschopnu... plus tie jeho prejavy, ktore popisujes... riadne nahnuta psychika.
Je skvele, ze dom je tvoj, ze mas strechu nad hlavou istu. Ale mozno by prave v tvojej situacii bolo lepsie, keby si ty musela odist od neho a zacala novy zivot niekde, kde by na vas nemal dosah. Lebo neviem si predstavit jeho reakcie, ked sa dozvie, ze realne bude musiet odist on 😨

kosicanka1
6. jan 2022

@jjanulienka presneeeeee to ma vystrelo, ze sprcha 2krat tyzdenne 😱🤮😱

Strana
z4