Moje prvé rande ako slobodná matka
Ahojte. Ah… potrebujem si asi vyliať srdce.. po roku a pól od ukončenia vzťahu som išla na malý date… ten muž… bol všetko čo som v chlapovi za ten rok a pól hľadala… nevedela som nájsť na ňom reálne že žiadnu chybu… žiadnu 🤦🏽♀️ ani on na mne, až na dieťa… tak ma to zdeptalo… strašne mám úzkosť… obaja sme taký teraz že nás to mrzí.. aspoň tak aj on píše… tak dlho som sa odhodlavala sa s niekým zoznámiť, presne som sa bála že prídem do tohto momentu …
My sme to aj riešili keď sme spolu volali, že nevie či si to vie predstaviť… ale ah tak som dúfala že necukne …
Strašne som z toho už dva dni mimo… Neviem či mám zabojovať, skúsiť ho niekam zavolať, alebo sa mám vykašľať na to…
Kašli naňho. Keď ťa nechce s dieťaťom nech si hľadá slobodnú. Nepodlizuj sa mu.
Myslim si ze to dieta je vhodna zamienka ako ta “slusne” odmietnut. Keby bol prenho dieta principialny problem, ani by sa s tebou nestretaval.
@vanilkovazmrzka presne tak 🙂
Nerozumiem mužom čo im vadia cudzie deti. Veď budú ich. Skús ešte zabojovať ale jemne:
Ahoj, premýšľam nad naším stretnutím už niekoľko dní. Chcem ti len úprimne povedať, že mi s tebou bolo naozaj dobre. Bolo to pre mňa po dlhom čase niečo výnimočné a možno aj preto ma to zasiahlo viac, než som čakala.Chápem, že moje dieťa je niečo, nad čím sa potrebuješ zamyslieť. Úplne to rešpektujem, každý máme svoj vlastný čas a priestor.Ale aj napriek tomu som chcela povedať, že by som ťa rada ešte videla. Bez tlaku, bez očakávaní, len preto, že mi na tom záleží. Ak to cítiš podobne, budem rada. Ak nie, budem to rešpektovať ale budem aspoň vedieť, že som bola úprimná.
Keby mi takto napísala žena s dieťaťom, nenechalo by ma to chladným. Napisal som ti to tak, ako by som to sám chcel počuť od ženy ktorá nie je zúfalá a má rada seba a možno aj mňa. Dieťa ho stále môže mátať ale bude uvažovať. Nesnaž sa mu prezentovať dieťa Nehovor o ňom často a nevyChvaluj ho môže to brat ako nátlak citový.
@slovakboy Úplne zle.r Radiť žene sa vtierať. Odmyslíme si, že autorka má dieťa. Chlapec by sa vyjadril, že proste tam niečo viac uňho neprebralo. Má na ti právo. Prečo takému vypisovať?Teba by to nenechalo chladným a zahralo by to, ale na strunu empatie, nie lásky. Prečo to každý tlači do toho, že som sa stretla s niekym, tak silou mocou z toho niečo musí byť. Nemusí. Obaja majú právo si vybrať.
Vieš čo mne sa páči, že sa vyjadril priamo.Nic horšie ako, keby si dieťa na neho zvyklo a potom utečie.
Tak to sa ani nečudujem že to takto dopadlo. Dávať ultimátum na prvom rande typu “” tu a teraz sa rozhodni či chceš so mnou stráviť zbytok života”” je trochu silná káva. Nemohla si ani iné čakať keď si ho takto pritlačila k múru. Ja myslím že to je uzavreté a pre teba ponaučenie - netlačiť toľko na pílu a nechať tomu voľný priebeh. Hlavu hore a nestrácaj náde,j verím že nájdeš to čo hľadáš
Mať dieťa je veľké rozhodnutie, aj muž sa musí mentálne pripraviť na to, že bude otcom resp. otčimom. A keď mu jeho potencionálna partnerka hneď z fleku pichne pod nos dieťa, ako keby mu hovorila "na, ja som tu a mám aj dieťa so sebou", tak to nemusí každý rozchodiť.
Autorka v každom prípade nevzdávaj sa a svoje dieťa nikdy nepovažuj za bremeno. Chápem tvoje rozčarovanie, ale svet nie je ideálny a niekedy to dopadne úplne inak ako sme si predstavovali.
Ja píšem aj pod vplyvom mojich osobných skúseností, keď som krátko randil so slobodnou matkou čo mala 1,5 ročnú dcéru. 99,9999999999999% času venovala jej, ja som sa cítil pri nej ako piate koleso pri voze, vlastne aj to malo lepšiu spoločnosť a keď sme to ukončili, tak jej ďalší frajer sa skoro pobil s jej ex, lebo "na jeho malú dcérku nikto šahať nebude". Ale on bol dement. Aj o tom to býva.
A nebola jediná, ďalšia mala syna, už mal trochu viac, okolo 11r., bol super, ale zas ona, nemohla toto, lebo syn, nemohla hento, lebo syn, nemohla tamto, lebo syn... tak o čom to malo byť? Proste nie je zlé nič na tom, keď niekto chce začať vzťah s čistým štítom a chce všetko zažiť prvý krát. Preto ja do vzťahu so ženou čo má menšie dieťa, by som určite nešiel. A to nemám proti deťom nič, viem sa s nimi zahrať, len bohužiaľ tie vzťahy s tými slobodnými matkami sú vždy iné ako si ja predstavujem ako by som chcel stráviť zvyšok možno aj celého života.
Vyjadril sa jasne...nevie si to predstaviť. Chápem, že Ti to môže byť ľúto. Nepíš mu, nechaj to tak a zabudni.
Prečo si z toho mimo? Veď sama si mu povedala že nemieniš čakať niekoľko dní, nech sa vyjadrí hneď...tak z čoho si mimo? Keby na mňa hneď niekto tak tlačil prvý deň že 'rozhodni sa pre mňa hneď' tiež cuknem. Takto odplašíš každého.
Za mna ma palec hore a potlesk za uprimnost. lepsie takto, akoby ta namotal, ty by si sa zamilovala az po konceky prstov a jemu by slo len o pichacku a potom by ta poslal do prec. tak vies hned na com si. moj muz mal parmesacny vztah so slobodnou matkou - bola pre neho ideal fyzicky aj dusevne, len mala jednu "chybu", mala dieta. on sa s tym nedokazal stotoznit a tak sa rozisli. ona sa isla zbaznit, ze ju nechal. nedavno sa nahodou pracovne stretli, po 18 rokoch a ona mu to este aj teraz vycitala.
@autorka sama si ho postavila do situácie bud-alebo. Tak si vybral. Mala si byť pripravená aj na tuto možnosť. Možno keby ste boli spolu dlhšie, zvykol by si na teba a dieta, tak by volil inak. Ale teraz v podstate k tebe neprechovava žiadne city si to zbytocne hrotila. A chlapi vyššie ti to napísali uplne presne

Nerozumiem mužom čo im vadia cudzie deti. Veď budú ich. Skús ešte zabojovať ale jemne:
Ahoj, premýšľam nad naším stretnutím už niekoľko dní. Chcem ti len úprimne povedať, že mi s tebou bolo naozaj dobre. Bolo to pre mňa po dlhom čase niečo výnimočné a možno aj preto ma to zasiahlo viac, než som čakala.Chápem, že moje dieťa je niečo, nad čím sa potrebuješ zamyslieť. Úplne to rešpektujem, každý máme svoj vlastný čas a priestor.Ale aj napriek tomu som chcela povedať, že by som ťa rada ešte videla. Bez tlaku, bez očakávaní, len preto, že mi na tom záleží. Ak to cítiš podobne, budem rada. Ak nie, budem to rešpektovať ale budem aspoň vedieť, že som bola úprimná.
Keby mi takto napísala žena s dieťaťom, nenechalo by ma to chladným. Napisal som ti to tak, ako by som to sám chcel počuť od ženy ktorá nie je zúfalá a má rada seba a možno aj mňa. Dieťa ho stále môže mátať ale bude uvažovať. Nesnaž sa mu prezentovať dieťa Nehovor o ňom často a nevyChvaluj ho môže to brat ako nátlak citový.
@slovakboy teba mozno nie, druhych ano, su aj taki muzi, ja by som sa na jej mieste uz nepodlizovala a neznizovala viac