icon

Môže byť neverný muž aj obeťou manželstva?

4. sep 2026

Aj muž, ktorý podviedol manželku, môže byť v skutočnosti obeťou. Áno, podviedol, ale to ešte neznamená, že nemohol byť obeťou roky nefunkčného manželstva, odmietania, chladu a nezáujmu. Nevera bola jeho rozhodnutie, ale muž mohol byť zároveň obeťou vzťahu, v ktorom sa roky cítil nechcený a nepotrebný. Môže byť vinný za neveru a zároveň obeťou manželstva, ktoré ho k nej postupne doviedlo. A možno práve toto si niektoré ženy nechcú priznať.

Strana
z3
anonym_c64354
Včera o 10:37
@pedro1234

@pralinka25 ty by si videla hrdinu v otcovi o ktorom ti mamička hovorí ako ich nechal samých aké to má ťažké, ako im kvôli nemu nemôže kúpiť to alebo tamto. A vidí ho dieťa 2 dni v týždni ? To nevyzerá na otca roka. Poznám veľmi dobre manipulačné schémy a nerobím si ilúzie.

@pedro1234 to otec chce aby matka za neho budovala vzťah k dieťaťu ?. Odišiel za milenkou??? Wtf, má matka povedať dieťaťu, aby bol ocko za dobrého? " No, je s takou dobrou inou tetou, tam sa spolu hrajú, keď sa dohrajú, nájde si čas aj na teba, tak 2x za týždeň. 🤦 Oteckovia roka si sami za to môžu, že ich deti nechcú,.majú si sami budovať vzťah s deckom a nie to žiadať od matky. Nech ráčia sami vlastnými slovami vysvetliť decku, prečo preťahujú cudzie tety, nie sú doma a platia len výživné stanovené súdom. Muži ťahajú za kratší koniec, preto, že si sami takúto realitu vytvorili.

pedro1234
Včera o 10:46
@anonym_c64354

@pedro1234 to otec chce aby matka za neho budovala vzťah k dieťaťu ?. Odišiel za milenkou??? Wtf, má matka povedať dieťaťu, aby bol ocko za dobrého? " No, je s takou dobrou inou tetou, tam sa spolu hrajú, keď sa dohrajú, nájde si čas aj na teba, tak 2x za týždeň. 🤦 Oteckovia roka si sami za to môžu, že ich deti nechcú,.majú si sami budovať vzťah s deckom a nie to žiadať od matky. Nech ráčia sami vlastnými slovami vysvetliť decku, prečo preťahujú cudzie tety, nie sú doma a platia len výživné stanovené súdom. Muži ťahajú za kratší koniec, preto, že si sami takúto realitu vytvorili.

@anonym_c64354 no a presne toto som mal na mysli, dúfam že si to prečíta Pralinka 😀

huxy
Včera o 10:54
@pedro1234

@anonym_c64354 no a presne toto som mal na mysli, dúfam že si to prečíta Pralinka 😀

@pedro1234 ty ideš to svoje a vôbec sa na vec nepozeráš objektívne.
1.príjlad: je rodina, v ktorej je žena chladná (už z akéhokoľvek dôvodu), chlapovi to chýba. Skôr to chce riešiť so ženou rozhovorom (mizivé percento chlapov to chce ale riešiť). Povie jej o možnosti rozvodu, ak sa nič nezmení. Žena má šancu niečo zmeniť a je aj na nej, či ten rozvod bude. Ak zmenu nechce a nastane rozvod, nebude dieťa huckať proti otcovi, nemá dôvod tvrdiť, že odišiel za inou (ak bol teda chlap férový a nikoho si počas manželstva nenašiel). A tak isto ak je chlap normálny, po rozvode bude na dieťa prispievať, aby malo, čo potrebuje. Čiže nevidím dôvod, aby si jeden druhému robili zle a prieky cez dieťa.
2.príklad, rovnaká rodina. Chlap so ženou nerieši problém s intimitou. Len si chuďáčik nájde milenku. A väčšinou sa to aj tak časom prevalí, darmo.by sa to snažil tajiť. A v tomto.prípade nemá matka dôvod obhajovať neverníka, nie ona je tá,čo rodinu zničila. A casto ten "ocko" aj tak nemá záujem riešiť bežné problémy dieťaťa, jemu úplne stačí to 2x za mesiac a horko ťažko to výživné zaplatí.
Vidīš ten tozzdiel, či aj tak nie?

earlgrey
Včera o 10:55
@anonym_c64354

@anonym_c64354 Nechápem, prečo vešať na nos deťom sprostosti. Proste nie sme spolu a bodka, rozhodli sme sa nebyť spolu. Načo deťom vravieť, že otec sa hrá s inou tetou a somariny 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ keď deti tomu ešte aj tak nerozumejú, ked budú schopné porozumieť, vtedy vysvetliť...ale nie kydať na otca...lebo žena je ukrivdená a odnáša si to hlavne to dieťa ale nie kvôli otcovi, ale kvôli šibnutej matke, ktorá nie je schopná pochopiť, že proste nebola dobrá manželka.

pedro1234
Včera o 11:10
@huxy

@pedro1234 ty ideš to svoje a vôbec sa na vec nepozeráš objektívne.
1.príjlad: je rodina, v ktorej je žena chladná (už z akéhokoľvek dôvodu), chlapovi to chýba. Skôr to chce riešiť so ženou rozhovorom (mizivé percento chlapov to chce ale riešiť). Povie jej o možnosti rozvodu, ak sa nič nezmení. Žena má šancu niečo zmeniť a je aj na nej, či ten rozvod bude. Ak zmenu nechce a nastane rozvod, nebude dieťa huckať proti otcovi, nemá dôvod tvrdiť, že odišiel za inou (ak bol teda chlap férový a nikoho si počas manželstva nenašiel). A tak isto ak je chlap normálny, po rozvode bude na dieťa prispievať, aby malo, čo potrebuje. Čiže nevidím dôvod, aby si jeden druhému robili zle a prieky cez dieťa.
2.príklad, rovnaká rodina. Chlap so ženou nerieši problém s intimitou. Len si chuďáčik nájde milenku. A väčšinou sa to aj tak časom prevalí, darmo.by sa to snažil tajiť. A v tomto.prípade nemá matka dôvod obhajovať neverníka, nie ona je tá,čo rodinu zničila. A casto ten "ocko" aj tak nemá záujem riešiť bežné problémy dieťaťa, jemu úplne stačí to 2x za mesiac a horko ťažko to výživné zaplatí.
Vidīš ten tozzdiel, či aj tak nie?

@huxy ešte raz pokiaľ žena rozvod nechce a súd ich napriek jej zamietavému postoju rozvedie tak prieky robiť určite bude to tvrdím ja. Kľudne si mysli že to prepieranie jej sexuálneho života pred súdom bude pre ňu maličkosť a po opustení pojednávacej miestnosti to hodí za hlavu a bude jej to jedno. Bude mu robiť naprieky kde sa len bude dať tomu ver. Jediná možnosť je, dohodnúť sa. To je v poriadku ale bavýme sa o tom že sa dohodnúť nechce.

huxy
Včera o 11:15
@pedro1234

@huxy ešte raz pokiaľ žena rozvod nechce a súd ich napriek jej zamietavému postoju rozvedie tak prieky robiť určite bude to tvrdím ja. Kľudne si mysli že to prepieranie jej sexuálneho života pred súdom bude pre ňu maličkosť a po opustení pojednávacej miestnosti to hodí za hlavu a bude jej to jedno. Bude mu robiť naprieky kde sa len bude dať tomu ver. Jediná možnosť je, dohodnúť sa. To je v poriadku ale bavýme sa o tom že sa dohodnúť nechce.

@pedro1234 tu sa rieši že muž si našiel milenku, lebo chudácik bol doma odmietaný, nie? A nie to, že muž sa chcel rozviesť a žena nie. Či čítam inú diskusiu???

anonym_c64354
Včera o 11:29
@pedro1234

@pedro1234 jaaj, už chápem, muž zdúchne za milenkou, lepší život ho bude čakať, lebo o decko sa žena postará a on sa môže pohrajkat s milenkou, má na to právo, je predsa obeť svojej ženy a aj obeť manželstva a na oplátku má ex manželka vytvárať obraz dokonalého ocka, starať sa o decko, za výživné vo výške 1/10 platu muža sa úctivo poďakovať a hlavne držať hubu a krok. 🤔 Už mi to dáva zmysel. Poradím ti, keď chceš, aby žena po rozvode spolupracovala musíš jej ponúknuť nejakú protihodnotu, zato, že si jej dosral život. Napríklad kráľovské výživné, alebo auto, alebo skrátka niečo, čo jej zatvorí ústa.

pralinka25
Včera o 11:33

@pedro1234 napisala som ti ze je to velmi komplexna vec. spravy na koniku nie su miestom kde sa to vyriesi. mysli si co chces. je to tvoj laicky nazor. nemam cas sa tu s tebou dotahovat ked si ides vlastnu pravdu.
ale poviem ti tak aj rozvedeny otec ma narok bravat si deti, ma narok na sude sa branit a poziadat bud o striedavku alebo o castejsie navstevy. moze dietatu kupit cokovek a dokonca ho bravat aj na dovolenky. dieta ma kuratora, takze ak otec s kuratorom spolupracuje vie si zabezpecit kontakt s dietatom aky chce a potrebuje. robia sa setrenia v rodine, deti sa "vypocuvaju" kurator nie je debil ktory je slepy a veri len matke. navyse ne je to len jedna osba ktora vo veci dietata rozhoduje alebo ma jedine slovo.
a je jedna vec co hovori detom matka a druha vec ake spravanie vidia realne u otca. ked je k detom pocas navstev laskavy ked ich vezme na vylet, citia ze si cas s nimi uziva, ze im kupi co potrebuje (nie ze si ich cez dareky kupuje) ze chodi na ich vystupenia, kruzky, zapasy, ze sa zaujima uveria mu. ale nema pre mna ziadnu cenu dohadovat sa tu s tebou. mam 20 rocnu prax v obore kde sa riesia a tieto veci. tvoja pravda je tvoja. kludne v nej zi. toto nieje miesto na ziadne odborne debaty s lidmi ktorych nepoznam a ktori si stejne idu svoje.

pedro1234
Včera o 12:00
@anonym_c64354

@pedro1234 jaaj, už chápem, muž zdúchne za milenkou, lepší život ho bude čakať, lebo o decko sa žena postará a on sa môže pohrajkat s milenkou, má na to právo, je predsa obeť svojej ženy a aj obeť manželstva a na oplátku má ex manželka vytvárať obraz dokonalého ocka, starať sa o decko, za výživné vo výške 1/10 platu muža sa úctivo poďakovať a hlavne držať hubu a krok. 🤔 Už mi to dáva zmysel. Poradím ti, keď chceš, aby žena po rozvode spolupracovala musíš jej ponúknuť nejakú protihodnotu, zato, že si jej dosral život. Napríklad kráľovské výživné, alebo auto, alebo skrátka niečo, čo jej zatvorí ústa.

@anonym_c64354 si totálne mimo ešte raz si to prečítaj.

pedro1234
Včera o 18:06
@pralinka25

@pedro1234 napisala som ti ze je to velmi komplexna vec. spravy na koniku nie su miestom kde sa to vyriesi. mysli si co chces. je to tvoj laicky nazor. nemam cas sa tu s tebou dotahovat ked si ides vlastnu pravdu.
ale poviem ti tak aj rozvedeny otec ma narok bravat si deti, ma narok na sude sa branit a poziadat bud o striedavku alebo o castejsie navstevy. moze dietatu kupit cokovek a dokonca ho bravat aj na dovolenky. dieta ma kuratora, takze ak otec s kuratorom spolupracuje vie si zabezpecit kontakt s dietatom aky chce a potrebuje. robia sa setrenia v rodine, deti sa "vypocuvaju" kurator nie je debil ktory je slepy a veri len matke. navyse ne je to len jedna osba ktora vo veci dietata rozhoduje alebo ma jedine slovo.
a je jedna vec co hovori detom matka a druha vec ake spravanie vidia realne u otca. ked je k detom pocas navstev laskavy ked ich vezme na vylet, citia ze si cas s nimi uziva, ze im kupi co potrebuje (nie ze si ich cez dareky kupuje) ze chodi na ich vystupenia, kruzky, zapasy, ze sa zaujima uveria mu. ale nema pre mna ziadnu cenu dohadovat sa tu s tebou. mam 20 rocnu prax v obore kde sa riesia a tieto veci. tvoja pravda je tvoja. kludne v nej zi. toto nieje miesto na ziadne odborne debaty s lidmi ktorych nepoznam a ktori si stejne idu svoje.

@pralinka25 ja som len chcel poukázať na nato, že rozvodom sa tie problémy nekončia . Ba naopak, súdne spory deti ešte viac traumatizujú a dostanú sa medzi dve mlinské kolesá. Samozrejme to nemusí platit vždy. Ty tvrdíš že rozvod je jediná správna cesta a máš s tým bohaté skúsenosti. V poriadku ja ti tvoj názor neberiem. Ja mám názor že pokiaľ sú v manželstve deti tak to stojí za záchranu. Netvrdím že za každú cenu samozrejme.

anonym_c46c21
Včera o 19:00
@anonym_8fdbd6

@pedro1234 áno čistá pravda. Len to tu zbytočne píšeš lebo ženy na mk toto počuť, alebo skôr čítať nechcú a vyštartujú po tebe ako supy. Aj ked píšeš pravdu.

@anonym_8fdbd6 som zena a suhlasim...zivot nie je cierno - biely

anonym_d31fce
Včera o 19:01
@pedro1234

@pralinka25 ja som len chcel poukázať na nato, že rozvodom sa tie problémy nekončia . Ba naopak, súdne spory deti ešte viac traumatizujú a dostanú sa medzi dve mlinské kolesá. Samozrejme to nemusí platit vždy. Ty tvrdíš že rozvod je jediná správna cesta a máš s tým bohaté skúsenosti. V poriadku ja ti tvoj názor neberiem. Ja mám názor že pokiaľ sú v manželstve deti tak to stojí za záchranu. Netvrdím že za každú cenu samozrejme.

@pedro1234 milenkou sa ale to manželstvo nezachráni, všakže

anonym_8fdbd6
Včera o 19:20
@anonym_c46c21

@anonym_8fdbd6 som zena a suhlasim...zivot nie je cierno - biely

@anonym_c46c21 tak tak

pralinka25
Včera o 19:30
@pedro1234

@pedro1234 za zachranu niecoho co neexistuje? ja nehovorim ze jedina cesta je rozvod.
urcite su vztahy co sa daju zachranit a urcite to stoji za skusku.
ale vztah v ktorom nie je ani zakladna ucta, respekt, ani stipka lasky, a len sa obchadzaju to podla mna na deti vplyva zle. a deti sa sudov nezucasnuju. na to maju kuratora. vacsie deti mozu byt vypocute vo veci s kym chcu byt.
citas to tu? koko zien si o toxickych muzoch mysli ze su fajn a potom to tak aj neskor vyzera? (pisem zeny ale plati to samozrejme aj naopak - len tu viac citas zensku perspektivu, kedze je tu viac zien.) mozno prave preto ze v zivote nevideli ako to fungovat ma. povazuju za normalne zit v toxickom, nefunkcnom vztahu. primarna rodina ma obrovsky vplyv na formovanie cloveka.
ano mozno vztah v ktorom sa resektuju aj ked ziju len vedla seba moze za urcitych podmienok fungovat. nehovorim ze nie. ale vo vecsine sa casom ta nevrazivost vystupnuje. ak muz sice zije s detmi ale stale odchadza za milenkou ver mi tie deti to skor ci neskor zisita. a potom bude za blbca aj keby zrovna on nebol pricinou.
spominal si ze matka ich pohucka. ver mi ze mozes zit doma a hrat sa na super rodinkuak by to bol ten typ huckajuej eny tak im to povie aj tak. vas tatko sa kurvi a nas nechava doma, mina prachy na kurvu a tebe nekupi nove PS proste ak je to typ manipulativej mrchy nepomoze chlapovi zostat doma stale z toho vyjde zle.
a vies ako. zivot mame len jeden. treba sa rozhodovat vcas a nie potom byt frustrovany na stare kolena. aj to som v ramic praxe absolvovala. kedze zeny sa v priemere dozivaju viac zazila som obrovske mnozstvo zien ktore prepovedali ze konecne su stasne ked sa stali vdovami. ze na to roky cakali. strasne nieco. v minulosti teda zeny nemali az tak na vyber ako dnes ale prezit cely zivot alebo vacsinu v nepohode je des. deti sa osamostatnia, zalozia si svoju mozno toxicku rodinu, tebe roky nikto nevrati.
ja si stale myslim ze aj rozvod sa da ustat slusne. lenze vacsina sklzne do toho ked ty takto tak ja tak. vojna ega, a je to v pytli. fakt to chce vyzreteho jedinca aby to ustal. ale su take propady a za man vsetka cest. aj tu su take baby co pisu o svojich byvalych ze si po rozvode rozumeju lepsie ako predtym. ze ma kazdy svoju novu rodinu a konecne to vsetko slape. lenze aj to chce snahu.

anonym_723d22
Včera o 21:28

@anonym_autor ty si jeho susedka, či tá čo s ňou podviedol manželku a tebe narozpraval tele bachorky? Ak si ťa, s ktorou podviedol manželku, zober ho za ruku, choď s ním domov a povedzte jeho žene, že odchádza s tebou. Keďže bol obeťou, určite nebude mať problém ťa vziať so sebou domov a vyriešite to hneď v trojici. Zbalí veci, podá žiadosť na rozvod a HAPPY ZIVOT s tebou začína.

kristina2412
Včera o 21:32

Aj keby to tak bolo, muž, ktorý má gule odíde zo situácie so vztýčenou hlavou a až potom skáče do postele inej. Žiaľ,chudáci konajú presne opačne .

osky
Dnes o 06:23
@anonym_182e1b

@osky manzelske povinnosti? To fakt je povinnost?
Ked sex nefunguje tak treba hladat riesenie. Ti rozumnejsi skusia hladat kompromisy alebo vyhladaju odbornu pomoc a aspon sa pokusia to vyriesit, aj ked to nemusi pomoct. Ti ostatni by sa mali rozist, pretoze sex sice vo vztahu nie je to najdolezitejsie, ale dolezity je. Sex nie je manzelska povinnost, ale to suhlasim s tebou, neriesi sa to neverou.

@anonym_182e1b to sa tak hovori.zy si ten zvrat este nikdy nepocul/a/?
A ano,sex do manzelstva patri a preto sa to tak aj nazyva.
Pokial toto dlhodobo nefunguje a nevyhovuje to obom stranam,treba to proste ukoncit.
A nie strkat kohuta kade tade

Strana
z3