Môže môj návrat do práce zmeniť vzťah s kamarátkou?
ahojte, mám kamošku ktorá ma 5 ročne dieťa a nevrátila sa už do prace. ja som ostala tehotná rok po nej a už dávno pracujem. občas skončíme na kávu alebo nákupy aj s deťmi. vždy sme kecali o práci, kolegoch atd. odkedy
je však doma rieši len dovolenky, nájomcov (keďže sa sťahovali do domu a byt prenajimaju) a to že muž je veľmi dlho v práci (bodaj by nie keď musí zarobiť za dvoch) myslíte ze sa nám môže priateľstvo kvôli tomuto rozpadnut?
No u mňa priateľstvo nie je o tom, kto kde pracuje, dovolenkuje a čo oblieka. U mňa je priateľstvo o pohode, o pokecani pri ☕ a 🍰, či pri dobrej grilovacke. Ona žije v jednej domácnosti a ty v druhej, ak sa tak s manželom dohodli, je to ich vec. Nerieš to, užívaj si relax s kamoškou.
Aj keď nebudem priamo k téme, ale je to k téme čiastočne:Moji rodičia v období, keď sa im narodila moja sestra,sa dohodli, že než by mamka pracovala za par sto korún, otec urobí v mesiaci 3 nadčasové zmeny a financne bude rodina rovnako, len mamka bude doma.Pokracovalo to aj keď som sa narodila ja.Zo školy som prichádzala vždy na to,ze mamka je doma.Nezila pohodlne,vzdy niečo robila/pracovala v obrovskej záhrade, všetko z nej spracovala, náš veľký dom bol vždy tip-top upratany,denne navareny dvojchodovy obed, často napečené/.Otec si vážil to zázemie, ktoré sme mali vďaka mamke,my deti tiež.Po desiatkach rokov som bola sama matkou, ktorá nebola so synom doma celú rodičovskú dovolenku,a napriek snahe zabezpečiť synovi čo najlepšie zázemie,neraz sa to nedarilo kvôli pracovným povinnostiam... Nevidím nič zlé na inom spôsobe života Vašej kamarátky.Nevidim ani dôvod, prečo by malo skončiť toto priateľstvo kvôli tomu,ze Vy ste sa vrátili do zamestnania a kamarátka nie
Ak jej budes zavidiet, tak urcite sa moze vase priatelstvo rozpadnut
@domkakvet alebo ak bude kamoska zavidiet autorke...
Možno ona zas nebude chcieť byť tvoja kamarátka lebo ty si si prácu našla a ona si ju nenašla ...môže to byť aj opačne

muž je dlho v práci, lebo musí robiť za dvoch? To na základe čoho súdiš?
@jaroe lebo je to príspevok, takže áno pracuje za 2,len u nás na Sk jee,že máš sedieť doma. Žijeme v zahraničí,bola som doma 4 mesiace,potom "príspevok' a pracujeme obaja, platíme z príspevku jasle a niečo doplácame...