Môže sa do mňa zaľúbiť aj on?
Ahojte,
Poprosim uprimny nazor bez nejakych ohladov. Som rozvedena, mam 8 rocneho syna, 35 rokov. Minule leto som sa zacala stretat s jednym muzom, ma 45 rokov, je slobodny. Islo nam obom najma o intimne stretavanie, obaja sme dlho sami. Spolocne milovanie funguje perfektne, bez najmensieho problemu. Obaja sme zabezpeceni, vlastne nehnutelnosti, vyborna praca, nehladam sponzora… denne si piseme, podporujeme sa, stretavame sa ale len 2-3 krat do tyzdna, ked je syn u otca a nespi doma. Mala som meniny, boli Vianoce, dostala som krasne darceky, nosi mi kvety, je velmi mily. Chce este vlastnu rodinu. V utorok sme sa milovali, bolo to plne nehy a ja som sa mu priznala, ze ak to bude takto pokracovat, ze sa zamilujem. Spytal sa, ci to teda chcem ukoncit, ze jemu to takto vyhovuje…. Zabolelo to. Ako by ste pokracovali? Skoncili? Je nadej, ze aj on moze nieco zacat citit?
Autorka a o čom ste si dlho písali? Dlho si píšu ľudia, ktorym záleží na vzťahu, zdieľajú svoje predstavy o živote, budúcnosti. On ti vtedy napísal, že by chcel ešte rodinu? Pýtal sa ťa, či by si ty ešte chcela dieťa? Lebo je to akési divné, v úvodnom príspevku píšeš, že vám obom išlo hlavne o intímne stretavky. Vy máte komunikačný problém od samého začiatku, co obaja od tohto vzťahu očakávate. A ako ženu by ma jeho slová zranili a ak by som to aj hneď neukoncila, určite by som sa stiahla.
@grof_monte_christo rozpravali sme sa o tom hned na prvom stretnuti, pytal sa, ci este chcem dieta. Hovorim, ze urcite, len si to viem tazko predstavit - ze mam zavazok voci prvemu dietatu, ak by som sla do druheho, musim toho partnera naozaj poznat a vzhladom na moj vek je najvyssi cas. Mas pravdu, asi mame komunikacny problem. Ja som tiez tvrdila, ze chcem stretavanie za ucelom sexu, ak to napisat technicky a na rovinu. No asi som sa rychlo zalubila - dlho sama, po veceroch… vylozila som si dotykx a objatia ako prejav zaujmu…
Ja mám opačný názor. Je ti s ním dobre, mas sa s ním o čom rozprávať, vyhovujete si v sexe.... Ty si zabezpečená a máš vlastné dieťa, takže nepotrebuješ už hniezdiť. Využiť každú chvíľu, keď je ti s ním dobre. Ja by som sa s ním nerozchádzala, je úprimný a povedal ti na rovinu ako sa veci majú. Užívaj si vzťah s ním, keď ti je s ním dobre. V podstate máš ideálny vzťah- máš partnera na komunikáciu, na sex a pritom ti doma nikto nežerie nervy a nemusíš po nikom prať a upratovať. Ak vám to vydrží, kľudne môžete byť spolu aj nasledujúcich 10 rokov. On je už celkom dosť starý cap a má najvyšší čas na to, aby si založil rodinu a keďže sa stále nehýbe, je možné, že takto zostanete ešte pár rokov. A keď ti je s ním dobre, nemáš čo riešiť.
Podla mna ho skus nahlodat....medzi recou spomen ze este chces dalsie dieta a ze sa mozno niekto novy vyskytol, kto by mal zaujem budovat vztah a tiez po dietati tuzi. Podla jeho reakcie na takuto info sa zariad. Ak ho ani len necukne ze by ta mohol stratit v prospech ineho, akcnejsieho muza tak to pre teba dalej nema vyznam. Ak zacitis aspon naznak ziarlivosti alebo snahy si ta udrzat tak to nemas stratene a staci ho len dalej spracovat. Good luck.
Tak u mňa je to skoro opačne...zaláskovala som sa bez sexu, on by sex aj chcel to viem a hlavne cítim, ale on má partnerku s ktorou žije.....ono či so sexom alebo bez sexu - buď tam tá iskra je alebo nie je....u teba chýba tá iskra z jeho strany a u mňa je problém to, že chcem vzťah a nie sex....pri sexe by som si búchala hlavu že on ide domov za partnerkou s ktorou má tiež sex....
@januska12323 ja len tak možno mierne odbocim ale často sa zamýšľam ako to takto môže fungovať?😃 je to asi jedna z veci ktorej nikdy nepochopím
Chápem uplne ak sa dvaja stretávajú kvôli sexu ktorý im vyhovuje ale inak ( hoci len jeden z nich) nejaví o toho druhého záujem ( napr mu nevyhovuje veľmi povaha toho druhého alebo nejaký životný spôsob atd) tak tam je to jasne že si povedia bude to len o sexe. Ale keď už niekto ma sex ktorý je teda aj dobrý, píše že denne sú v kontakte podporujú sa ( čo je únavne pre niekoho kto chce len sex) kupuje darčeky atd trávia spolu čas asi aj inak ako len sexom ( tam kde ma muž istotu že sex dostane ľahko lebo ona to chce tiež sa nemusí prekonávať v týchto dalších veciach) tak čo je to ,,gro,, toho že nechce muž so ženou byt?😃
Ja sa len tak zamýšľam lebo poznám mnoho takých párov ktorí su spolu najmä kvôli sexu lenže potom už robia aj iné veci chodia spolu na výlety, večere trávia spolu veľa času vedu rozhovory robia v podstate všetko čo aj dvojica vo vzťahu len z nejakého dôvodu to slovo nechcú vysloviť a mna zaujíma prečo, čisto len z toho dôvodu že jeden z nich chce mat slobodu a priestor chodiť ešte za niekym iným? Inak mi to nevychádza pretože keby sa dotyčný ohradzoval tým že chce len slobodu, tu ma podľa mna aj v zdravom vzťahu kde môže sa venovať sebe, svojim koníčkom takze čo je podstata tej slobody? 😃 asi teda len niečo čo by väčšina vo vzťahu netolerovala 🤨
@anonym Podľa mňa ste to celé pokazili tým, že ste si povedali, že chcete druhého hlavne na sex, prerušil sa prirodzený vývoj možno nádejného vzťahu.
@jessx ze si v dnesnej dobe vela ludi potrebuje nechavat zadne dvierka otvorene, nechcu sa viazat. Podla mna je to len o tom. Ze sme proste zvyknuti mat vzdy to najnovsie a najlepsie zo vsetkeho a to sa preklapa aj do medziludskych vztahov. I ked v tom veku 45 to nechapem, to je este starsia generacia, skor som sa s tym stretavala v nasej 30tnickej generacii.
Autorka, ja by som ho k vode nepustala, ak si vies nejako v sebe udrzat odstup a je ti s nim dobre
ujasni si najprv co vlastne chces, a povedz mu o tom. Ste uz dospeli, tak naco sa hrat na nedobytnu. Mas to 50 na 50, bud ho to potesi, alebo pojdete od seba. Nemas sa preco citit hlupo. Vsetko je o komunikacii. Ked sa vyjadris presne, tak budes vediet na com si. Nikto nevie citat myslienky.
A ako si mu to vlastne povedala? Nemohol to pochopiť on tak že sa do neho zaľúbiť nechceš? A preto sa pýtal či nemá vycúvať? Ja som vo vzťahu ktorý začal čisto fyzicky. A vyzerá to inak ako to, čo popisuješ. Tam tých ľudí nezaujíma čo robí ten druhý. Každá komunikácia vedie len k intímnemu stretnutiu a keď k nemu dôjde každý si ide po svojom a druhého nijak moc nerieši kým zase niekto nechce. Si si istá, že k tebe nič necíti? Lebo ono to cítiť keď tam začína ísť o viac. Nevyľakala alebo nesklamala si ho tým, že zaľúbená nie si?
inak skoda ze ked uz k tejto reci doso si sa ho nespytala inak
"ja som sa mu priznala, ze ak to bude takto pokracovat, ze sa zamilujem. Spytal sa, ci to teda chcem ukoncit, ze jemu to takto vyhovuje…." mohla si sa spytat ci on to chce ukoncit keby si sa naozaj zamilovala.
@pralinka25 Treba sa ešte ďalej pýtať, aby bolo všetko jasné.
No...myslím, že ak by mal záujem tú rodinu založiť s tebou, tak má záujem aj o syna a kupuje darceky aj jemu a travite spolu cas aj inak ...ako pár aj s dietatom ....a nielen v posteli 🤔
Tiez si myslim, ze bola chyba sa dohodnut na vztahu zalozenom na sexe, pokial chces normalny vztah, co ocividne ano. Ja by som sa tiez stiahla, ako pise kocka vyssie. A uvidis co bude dalej. Ci zabojuje, alebo len stracas cas. Svoje pocity si dala najavo, je to na nom. Mna by nebavilo byt len docasnym riešením, kym nepride ta prava na zalozenie rodiny.
@aandrea9 tak ale zase su spolu kratko na tahane dietata do toho. dieta nemusi poznat kazdeho. toto je podla mna zatial v pohode
Vidiet, ze si inteligentna a rozumna zena. A ze to beries tak ako to je a nerobis dramu. My zeny, sme take… sentimentalne, zamerane na city. Drzim ti palce 😉
Porozprávajte sa na rovinu nie po sexe ale normálne si sadnite niekde pri káve a preberte to spolu. S kým chce rodinu ako si to predstavuje ďalej atď zas 45 ročný chlap je dosť starý, aby nevedel co chce, ak nechce kocikovat po 50 tke.
Keď ti povie narovinu, že s tebou nie ukončí to. Môže to byť ten typ večného hľadaca dokonalosti keďže už ma toľko rokov a stále je sám. A 35 nie je vysoký vek môžeš hocikedy niekoho stretnúť dieťa už máš to ta netlačí. Radšej neskor, ale normálneho
@lakebabe Treba si to s ním vyjasniť, lebo ešte sa môže stať, že on má aj viac takýchto občasných priateliek.
@petronelag však práve preto vravím nie po sexe ale dať si kávu a na rovinu co chce a ako to chcú obidvaja. Zas on už nie je najmladší keď sa prezentuje , že chce zakladať rodinu tiež musí sa vedieť vyjadriť
@stanulienkat máš pravdu že teraz to má ideálne že má aj kamaráta na pokec aj na sex, lenže ona chce ešte dieťa čiže vôbec nie je dobré zostať pri tomto a stratiť ďalších 5 rokov (ty píšeš dokonca o 10tich)... lebo ona o 5 rokov môže mať dieťa s problemom, on o 5 rokov môže kľudne uloviť bezdetnu 30nicku a s ňou môže mať ešte 2 deti a "normálnu" rodinu.
Nema zaujem o vztah s tebou a ci sa to niekedy zmeni, tak to je malo pravdepodobne.
Ja si myslím žeby si mala byť úprimná a neísť na neho štýlom "medzi riadkami' aby to pochopil..povedz mu skrátka že máš k nemu city a by si rada vedela ako váš vzťah berie on. Že vieš aká bola medzi vami dohoda, ale že proste sa už na neho viažeš a chceš predísť nedorozumeniam a zlomenemu srdcu a že to radšej ukončíš ak on k tebe nič necíti. Takto uvidíš jedine aj keď od teba teda odíde, je možné že si to uvedomi až neskôr čo pre neho znamenáš a či mu chýbaš. Ak nie, nevadí.. časom určite spoznaš niekoho na vzťah po ktorom ty túžiš. Takto sa zamoceš a ujdú ti najlepšie roky..
Myslim si, ze to myslel inak. Mozno mal pocit, ze sa bojis zaľúbiť, tak sa ta spýtal, ci to chces ukončiť. Bola to kontrolná otazka. Mas dves moznosti, povedat mu o svojich citoch, ze nieco začínaš citit a myslis na neho stale viac alebo to nechat tak a zožierať sa. Nemusis sa hanbiť za svoje city a na tvojom mieste by som mu to povedala aj s rizikom odmietnutia. Lebo nie je nic horsie ako byt na vážkach a stale to v podvedomí riesit.
@jessx nechcu mat pocit, ze maju oficialny zavazok. Ze je potom vnimane, ze je istym sposobom aj nieco povinny robit/nerobit voci tomu druhemu.
A skor potom nabehne take to milnikove ocakavanie: kedy zacnete spolu byvat, kedy sa zasnubite, kedy sa vezmete, … Bud od druhych, alebo od jedneho z partnerov, ktoremu zacnu rast ocakavania/naroky.
Kym to maju takto, tak nikto nic neocakava, berie, co je a je spokojny, ako vela dostava, lebo vie, ze by nemusel. Vo vztahu sa aktualny stav stane standardom a zacne tuzba mat nieco este viac.
Preto to udrzuju v takej bezpecnej forme vztahu-nevztahu.
Ukonč to ak by si mu chýbala a má ťa viac, ako rád tak zabojuje ver. Ak nie handru mu nerob. Máš určite na viac mať muža a s ňou ešte rodinu.
Taktiež, ale to mohlo znamenať aj inak, že sa zľakol že ho opustís keďže sa nechceš viazať. Skús ešte debat
@stanulienkat úplne súhlasím....tiež by som to tak brala na mieste autorky...na druhej strane chápem aj to, že ona je ešte pripravená na plnohodnotný vzťah so všetkým, čo k nemu patrí, možno ani prať niekomu ponožky by jej vlastne nevadilo.
@moonlight1210 alebo možno skôr taký akoby strach že čo ak príde niečo ešte lepšie hoci to čo aktuálne je, je super. To mi potom príde ako výsada čisto tak nastavených ľudí ktorí budú mat veľký problém hoci aj v budúcnosti mat nejaký záväzok, nepríde mi to ani o konkretnej situáciu ktorú človek zaživa ale skôr že je to v tom danom jedincovi. Pravdaže pokial sú dvaja dohodnuti že to je takto nič neodsudzujem, len som to skôr myslela tak keby na mna s týmto chlap ide cítila by som sa vždy asi ako nedostatok niečoho čo by ani on sám nevedel asi pomenovať lebo by fakt všetko mohlo byt super aj pre neho, len holt čo ak by naahodou prišlo dačo ešte nečakane lepsie

To denne pisanie mi nesedi k "iba sex" vztahu. Cele mi to pripada ako vztah. Bohuzial, tahas v nom za kratsi koniec.