Môže sa nový kontakt prerásť do vzťahu?
S manželom sme spolu 20 rokov, máme 2 deti - 15r a 5r. Časom sa láska vytratila z nášho vzťahu, dá sa povedať že len žijeme spolu kvôli deťom a zo zvyku. Nemáme spoločne koníčky, ani rozhovory. Aj objatia a intímnosti sa pomaly vytratili. Spoznala som muža ktorý ma zaujal. Pár krát sme si prehodili pár zdvorilostnych viet. Jeho syn chodí s mojím do škôlky, navrhol mi aby sme sa stretli aj mimo škôlky, vlastne naše deti a my rodičia tiež. Rozmýšľam že s tým súhlasím. Priťahuje ma, často myslím naňho a teším sa na každý nový deň kedy ho zas uvidím. Myslím si že aj on je na tom podobne. Viem že by som nemala pokukavat po cudzích chlapoch. No možno nevedomky hľadám to čo mi v manželstve chyba. Čo si o tomto myslíte, dá sa stretávať sa s chlapom a mať len kamarátstvo alebo môže sa to prerásť do niečoho iného? Som celá pometena.
Čiže tebe by nevadilo keby tvoj muž pozval von mamičku zo škôlky, ktorá sa mu páči, priťahuje ho, mysli na ňu, lebo sice ma manželku ale s nou mu to neklape a veď nerobí nič zle len si poflirtuje? 😉
(Aj mne sa stalo.ze sa mi zapáčil niekto viac.. reagovala som tak, že som s ním prerušila kontakt a prešlo ma to)
V prvom rade by si mala popratat vo svojom vzťahu alebo to ukončiť. Nikdy nevieš aký vzťah by si ešte rozbila .. a akú rodinu a to ani tebe by sa nepáčilo….
Neodsudzujem …ale každopádne sa to nepatr
@jana_eyre_2 Keby len flirtoval manžel s druhou tak to môže, veď flirt nič neznamená. Nechápem čo každá sa do toho obula a odsudzuje keď nič nerobím. Aj keby sme sa stretli s deťmi veď to nič zlé nerobím.
Tak keď si tak skalopevne presvedčená, že nerobíš nič zle, prečo si prišla hľadať uistenie sem?
Ja zásadne neflirtujem, pretože podľa mňa to jednoducho zadaný človek robiť nemá.. flirt je prejavenie záujmu a ak som raz zadaná, tak som zadaná.. fér je jeden vzťah ukončiť a až tak začínať iný.. to je moja zásada.. ak je tvoja iná, tak si rob čo chces ale nemysli si že to má každý pochopiť akoby o nič nešlo..
Mozno preto, ze mas taku nizku latku si tak dopadla s manzelom, mne by teda ani nahodou nestacilo, ze nepije, nefajci...ale takych je vela slovenskych zien - vsetko robit same a od chlapa nic nechciet. Na tvojom mieste by som isla na stretnutie, ale iba ak mas pocit; ze budes vediet udrzat pocity na uzde.
Ja som zazila nieco trochu podobne - mali sme s muzom taku dlhsiu partnersku krizu, netravili sme spolu cas, boli sme frustrovani, pretazeni, mala som pocit, ze ma neberie vazne, ze bagatelizuje problemy medzi nami...a vtedy som stetla v novej robote kolegu, slobodneho, velmi sympatickeho, mali sme mnozstvo spolocnych tem...a riadne to so mnou zamavalo, lebo aj na nom bolo vidno, ze sympatie su obojstranne. Ale u nas ta kriza s mojim partnerom este nebola az taka hlboka, mna to nakoplo k dvom veciam - riesit tu krizu s partnerom radikalnejsie - jasne povedat, co mi chyba a ze ak nechce, aby sme sa casom rozisli (ked bude dcera vacsia - teraz ma 5) a ak chce byt so mnou nech konecne prizna, ze uz to nie je ako to byvalo a ja nebuem stale za nim chodit a riesit. Zabralo to, je to uz ovela lepsie.
A kolega - je stale sympatak, ale je v uplne inej zivotnej faze ako ja a tym, ze sa to zlepsilo s mojim muzom som stratila onho 90 % zaujmu. Jednoducho mam naplnene potreby. O tomto to je. Ale ked to so mnou mavalo najviac a mala som chut prekrocit s kolegom hranicu som sa mu zacala vyhybat. Ja som z rozvedenej rodiny a mala som cely zivot pred ocami ako tieto romaniky koncia.
Nehovorim, ze mas byt teraz s manzelom uz navzdy, ale ja by som sa najskor rozviedla. Aj ked nezijete spolu ako partneri ake city k nemu prechovavas naozaj zistis az ked odides.
Však flirtuj so svojím manželom, možno by ste neboli teraz tam, kde ste.
Už len to, že nad tým premýšľaš je dôvod na to, aby si tu bola za ...... Hm, ako ťa nazvať slušne????? To sa asi ani nedá.
Haha......že aj keby ste sa stretli s deťmi, tak nič zle nerobíš......sama seba sa snažíš obhajovať, aby si tu nebola za chuderu. Nechaj ho tak a správaj sa, tak aby si sa za seba musela hanbiť.
@weronika171717 Tak ja aspoň rozmýšľam a neskocim bezhlavo do všetkého
Autor. Ty asi nemáš ani kus svedomia.
Načo sa tu pýtaš ženy o názory keď sa tu len obhajuješ a podľa teba je to ok a nič zle nerobíš.
Ale nezabudaj! Karma je zdarma….
A na druhej strane ten otecko možno je len slušný a doma ma peknú milujúcu manželku.
Ak rozmyslas nad rozvodom tak su pories najskor ten. A ten otecko tiez je zadany
Ci to uz klape alebo nie nezacala by som si s niekym kto je ste vo vztahu
Ty si uvedomujes že ten muž je zadaný???alebo si donekonečna budeš obhajovať svoje. A že je to nevinne atď atď....???myslíš že jeho partnerke by sa to páčilo že sa s ním chces vídať len preto lebo ťa priťahuje???ešte koľko žien ti musí napísať že pre dobro v tvojej a jeho rodine to nerieš ďalej..... Ten chlap sa ti páči.... Ale ty si zadaná on tak isto tak si nechaj zájsť chuť..... To je celé.... Neobhajuj sa tu že ty nič zle nerobíš ...lebo áno teraz nerobíš ale tvoje úmysly nie sú čisté.......
Áno priateľstvo medzi mužom a ženou existuje ale nie v tomto prípade ako opisuješ .Ten muž ta priťahuje ,máš z neho motýle v bruchu a to medzi kamarátmi je neprípustné.Ty vieš sama veľmi dobre ,že tu sa nejedná o čisté kamarátstvo bez postranných úmyslov ..
Ak si vyčerpala všetky možnosti ,s mužom sa nedá ,načo to trápenie predlžuješ??
Ešte si mladá ,môžeš si nájsť muža ktorého budeš milovať .Čím budeš staršia ,tým ťažšie je to so vzťahmi .Na tvojom mieste ukončím tento kamarátsky vzťah s tvojim mužom ,ostanem chvíľku sama a chlap ti príde do života .Ale rozumne treba vyberať aby si neskončila s dvomi deťmi od dvoch mužov ….Veď nemusíš ísť zo vzťahu do vzťahu ,len aby si nejakého chlapa mala.
Niektoré ženské ,radšej budú roky v mŕtvom vzťahu akoby mali žiť samé a potom si hľadať muža .Aj tvoj muž môže byt nešťastný aj keď ti to nepovie ,aj on ma právo na život s inou ženou ktorá ho bude milovať .
Veď keď to neklape,ukončím to a nie silou mocou sa držím niečoho ,čo neexistuje ..
@retatka tu je však zjavne problém v charaktere autorky, ktorá si očividne chce ponechať manžela aspoň zatiaľ v zálohe, keby jej táto "nádejná aféra zo škôlky" nevyšla..nemá gule na to, aby si to najskôr ujasnila s manželom a až potom si robila zálusk na iných zadaných chlapov. Milá @autorka, ešte si dovolím dať ti do pozornosti,že tá kríza vo vzťahu tohto sympatického otecka nemusí byť vôbec žiadnou krízou, môžeš mať akékoľvek "zaručené"info a "overené" zdroje, ale ako to medzi nimi skutočne je, vedia najlepšie len oni dvaja. Verím, že aj v mojom okolí je iks ľudí, ktorí si o mne a mojom manželovi myslia,že máme krízu/krízy/akí sme spolu nešťastní, ale doslova prd vedia,ako to medzi nami skutočne je. Vzťah je len o tých dvoch, nie skupinový projekt, tak len aby si aj v tomto nepadla na hubu, ale komu niet rady, tomu niet pomoci, sama najlepšie zistíš...
@retatka co na tom nechapes, ved je to o pohodlnosti. Opusti chlapa a moze zacat riesit - byt, byvanie, vyplacanie, podnajom, rozvod, vsetka starostlivist o deti iba na nu(tie 2 vikendy v mesiaci nepovazujem za vychovu dietata), aby zarobila a o vsetko sa postarala. No nie je jej lepsie s chlapom, ajked vztah o nicom ale pohodlie? A moze riesit oteckov v skolke lebo ma cas, chut, moznosti....keby kmitala v 2 pracach a nasledne sama domacnost+deti tak by nemala kapacity riesit nejakeho otecka...ved by bola uplne blba keby dobrovolne isla do horsej situacie....
@zooeynka Bola by blbá tento mŕtvy vzťah ukončiť ?Vieš ,človek má aj charakter ,aj keď túto pani ho iste nemá .Slintať po druhých mužoch v manželstve…nevyjadrujem sa …A potom prečo je toľko nevier .A ešte autorka to všetko zaobali do kamarátstva aby sa deti pohrali 😄Niekedy sú ženské horšie ako chlapi miesto toho aby boli seriózne ,ukončili nefunkčné ,neťahali toho svojho doma za nos a tak si hľadali ďalšieho ..úžasný vzor pre deti ,žiť bez lásky ,v chlade a slintanie po iných mužoch .
@retatka ako si tí ľudia vedia obhájiť tie nevery. Človek niekedy až žasne. Veď to je vlastne kvôli deťom 😂
@zooeynka veď to je pre väčšinu ľudí žijúcich v takýchto vzťahoch. PRetoje toľko bokoviek. Lebo je to pre nich jednoduchšie.
Ja ti len prajem aby to iste ti robil tvoj muž ,možno i robi.A karma funguje nezabudaj.Si vydata tak sa tak chovaj .Ak chces zit v laske ,rozved sa a nechci sediet na dvoch stolickach.Chapem,že chces byt milovana ale s týmto tvojim muzom to už nebude .Ak nechces prezit zivot bez lasky,mas to vo svojich rukach.
Pozrite, veď nech si ide .. aj tak pôjde, chcela tu počuť len také odobrenie 😃 snáď ten muž má viacej rozumu a ju pošle do riti a informuje jej muža. A ked si zničia rodiny je o už ich problém a podľa mňa to tak aj má byť, aspoň ich polovičky nebudú žiť ďalej v klamstve a raz budú šťastní po boku inej osoby..
A, čo tak prísť, za svojim mužom a povedať mu"milačik, v našom vztahu sa už necitim milovana, tužim po tebe ako po muzovi, chyba mi tvoja pozornost , intimita. Bola by škoda, kedže si inak super chlap, aj otec, aby sa rozpadlo naše manželstvo na základe tychto skutočností, poďme sa pokúsiť s tým niečo spraviť"!
@zooeynka To si ty Zojka,ze.To vysvetluje to obhajovanie flirtov ,podvadzania a zotrvavanie v nefunkcnom vztahu.
Autorka, pohybujes sa na velmi tentom ľade. Rozumiem tvojej frustracii z manzela, aj ze mas nenaplnene urcité potreby a prisiel ti do cesty tento "užasný, očarujuci a rovnako frustrovany z partnerky" muž. Už sa vidis ako spolu travite čas, najskor ved len kvoli detom, dojde na uprimne rozhovory až to prerastie do vzťahu... uz sa vidis ako ste spolu stastný a spokojny spolu s detmi... krasna predstava. Ale realita bude taka, že ked sa to prevali, bude cele jeho porozumenie fuc, tebe sa rozpadne rodina, v ociach verejnesti budes za chuderu a kurvu... Pretoze takeho "lasky z ihriska" inak koncit nemozu. Zváž si, ci ti toto stoji za to. Ver že nie!
Co si si ty myslela,že ťa tu ľudia podporia k tomuto hyenizmu??
@konicekmodry nie 🙂 A nikde neobhajujem flirt pocas manzelstva. Ze napisem ze ju chapem, ze sa hned nerozvadza neznamena ze to schvalujem. Ale rozumiem jej, pojde niekde do podnajmu, pohorsi si financne, deti iba na nej, atd ved by bola sprosta keby vas posluchla a na povel sa rozviedla.

@zooeynka Napíšem, len nechodím sem každú chvíľu.
@ibatanecnica Prečo sú spolu ľudia aj keď im to už neklape, je veľa možností prečo. Kvôli deťom, zo zvyku, kvôli pohodlnosti, kvôli majetku, čo by na to ľudia povedali atď atď. A čo som spravila ja ako nápravu vzťahu? Volala som môjho muza do manželskej poradne, robím aktivity zapajam ho do všetkeho. No jednoducho nemá záujem. Jemu stačí sedieť pred telkou a chvíľu sa zabaviť s deťmi. No mne to nestačí. Hm možno som vadna, no mám len 35 rokov a nebaví ma len sedieť doma pred telkou.A že pozeram po okolí a niekto mi padol do oka, keby bolo doma všetko ok tak nepozerám. Už dlhšie rozmýšľam nad rozvodom len stále dávam tomu šancu či sa manžel neuvedomí a nezmeni sa.
@weronika171717 Viem to od dôvernej osoby o tom dotycnom všetko, tiež im to doma neklape no nebudem to tu rozoberať dôvod. Zaujímavé ešte som nič nespravila a každý uz nadáva na mňa aká som hnusná a neviem čo ešte.